De nykårede mestre fra Brøndby kan se frem til en fordel i næste sæson, der starter d. 20. juli.

For det første lægger Vestegnens drenge ud med to hjemmekampe i træk (mod bronzevinderne fra FC Midtjylland og mod Silkeborg) og har dermed en pæn mulighed for en god sæsonstart . For det andet har BIF fordel af hjemmebane i to ud af tre arvefjendekampe mod FCK. De to storklubber mødes i 10. og 21. spillerunde på Brøndby Stadion, og i 30. (og fjerdesidste) spillerunde i Parken.

Endelig slutter Brøndby 05/06-sæsonen af med en hjemmekamp mod et formodet nemt bytte, oprykkerne fra SønderjyskE.

Der er selvfølgelig en række forbehold... Fx kan man bestemt ikke afvise, at sønderjyderne indfrier potentialet (stort opland og god sponsor- og fan-opbakning) og gør en god figur i den bedste række. Og så skal man jo ikke glemme, at Brøndby lagde rigtig skidt ud i den forgangne sæson, trods hjemmebane, da det blev 1-2 mod OB.

Sølvvinderne fra FCK lægger i øvrigt ud med en svær udekamp i Aalborg mod AaB - og slutter af i maj med en kamp i Parken mod Silkeborg.

Hele programmet for SAS Ligaens sæson 05/06 kan ses på følgende side hos DBU: http://www.dbu.dk/sr/programComplete.aspx?poolid=24316


Brøndby er bookmakernes favorit


Brøndby er bookmakernes klare favorit til at vinde mesterskabet i 05/06 og dermed forsvare titlen. Expekt * giver blot 1,9 for en BIF-titel, Centrebet giver 2,0 - og Bet24 er oppe på 2,25. Efter Brøndby kommer naturligvis FCK (Bet24: 2,6. Centrebet: 3,25. Expekt * : 3,3). Og så følger outsiderne i form af AaB, Esbjerg, FCM og OB.

Mindst forventning har bookierne til oprykkerne fra Horsens og Sønderjyske, der begge giver pengene 1.000 gange igen hos Expekt * , hvis de vinder mesterskabet!


1. division: Møde mellem gamle kendinge


For den næstbedste række, Viasat Sport Divisionen, begynder sæsonen i weekenden d. 30./31. juli. SAS-nedrykkerne fra Randers skal til København og møde Skjold om lørdagen, mens den anden nedrykker Herfølge søndag tager imod en anden gammel kending, nemlig Lyngby Boldklub, der er oprykker fra 2. division.

Se programmet for Viasat Sport Divisionen: http://www.dbu.dk/sr/programComplete.aspx?poolid=24317


2. division: Kalundborg fik jysk-fynsk sorte-per


I den tredjebedste række, også (af mystiske årsager) kaldet 2. division, giver DBU debut til en ny struktur, når sæsonen starter d. 6./7. august. Hvor der hidtil har været een landsdækkende række med 16 hold, skal der nu være to rækker, en Øst-kreds og en Vest-kreds, med hver 14 hold. Imidlertid har kun 13 hold fra vestsiden af Storebælt kvalificeret sig, så et sjællandsk hold må bide i det sure jysk-fynske æble og tage turen over broen. Den "heldige" vinder af lodtrækningen: Kalundborg...

Til gengæld undgår vestsjællænderne så at skulle møde SAS Liga-reserverne fra FCK og Brøndby. Brøndby 2 og KB er nemlig med i Øst-kredsen. I stedet skal Kalundborg bl.a. møde andetholdene fra Esbjerg og Silkeborg.

Hermed ser de to kredse sådan ud:

2. Division Øst:

AB 70
Avarta
B 93
Brøndby 2
BSV (Boldklubben Søllerød/Vedbæk)
FC Roskilde
Glostrup
Holbæk
Hvidovre
KB (FC København 2)
Næstved
Slagelse
Stenløse
Værløse

2. Division Vest:

B 1909
B 1913
Dalum
Esbjerg 2
Hjørring
Hobro
Holstebro
Jetsmark
Kalundborg
Næsby
Silkeborg 2
Thisted
Varde
Århus Fremad

Programmerne kan ses hér:

Øst: http://www.dbu.dk/sr/programComplete.aspx?poolid=24318
Vest: http://www.dbu.dk/sr/programComplete.aspx?poolid=24556