BetXperts optakt til Brøndby – Lyon byder på odds, trupnyt og bud på startopstillinger. Danskerne har haft det svært i gruppen, men vil uanset hvad være i live til avancement inden sidste runde.

Selvom Brøndby ligger sidst i Europa Leagues Gruppe A inden mødet med Lyon, er der stadig masser af scenarier, der kan bringe danskerne videre. Vi ser lidt på nogle af dem her i optakten, hvor du vanen tro også får en oversigt over de bedste odds. 

Nederst i denne Brøndby – Lyon optakt finder du trupnyt og bud på startopstillinger. 

For nye spillere: Få 500-kroners risikofrit spil til CL, EL eller UCL hos Mr Green* 

  • Gå til MrGreen.dk og opret en konto - det tager under 5 minutter
  • Tilmeld dig kampagnen "Et 500 kr. risikofrit spil til 5. runde af CL, EL & UECL!"
  • Indbetal præcis 100, 200, 300, 400 eller 500 kroner, og spil dem i ét spil på en/flere kamp(e) fra Champions League, Europa League og/eller Conference League - det skal være ét spil, enten et singlespil eller én multikupon
  • Husk, at spillet skal være dit første bet hos Mr Green* - laver du andre spil inden, kan du ikke kvalificere dig til dette tilbud
  • Du får hele indsatsen retur, hvis du taber på dit bet
  • Du bestemmer selv dit væddemål på kampen(ene) - det skal bare være spil udelukkende fra de tre europæiske turneringer, der spilles her i midtugen
  • Der er ingen omsætningskrav på en eventuel gevinst

Få dit risikofrie spil lige her

Odds på Brøndby – Lyon

BetXpert har samlet markedets bedste odds til Brøndby – Lyon. Europa League-kampen spilles torsdag aften klokken 21.00 og kan følges på TV2 SPORT samt på streamingtjenesten TV 2 Play via abonnementet Favorit + Sport.

Odds på Brøndby - Lyon (1X2) Højeste odds Bookmaker
Brøndby IF 3,50
Uafgjort 3,74
Lyon 2,15
Odds på Brøndby - Lyon (halvgarderinger) Højeste odds Bookmaker
Brøndby (+1 European handicap/1X-gardering) 1,81
Lyon (+1 European handicap/X2-gardering) 1,35
Odds på Brøndby - Lyon (over/under 2,5 mål) Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,84
Under 2,5 mål 2,07
Odds på Brøndby - Lyon (begge hold scorer) Højeste odds Bookmaker
Ja 1,71
Nej 2,25
Odds på Brøndby - Lyon (målscorerodds) Højeste odds Bookmaker
Mikael Uhre scorer 2,95
Simon Hedlund scorer 3,85
Anis Ben Slimane scorer 7,50
Andreas Maxsø scorer 13,00
Josip Radošević scorer 12,00
Blas Riveros scorer 12,00
Karl Toko Ekambi scorer 2,90
Tino Kadewere scorer 3,00
Houssem Aouar scorer 5,00

OBS: Odds på Brøndby IF – Lyon er fra tirsdag den 23. november klokken 12.32. Odds på Lyon-målscorere er dog fra onsdag den 24. november klokken 13.53.  

Ifølge bookmakernes odds på Brøndby - Lyon så skal danskerne bestemt ikke være chanceløse her. Bedste odds på Brøndby er således 3,50 hos Betfair*, mens bedste odds på Lyon er 2,15 hos Tipwin*. Bedste pris på uafgjort finder hos MarathonBet*, som har 3,74. 

Spiltanker*: Som du kan læse i de kommende afsnit, så er det da også Brøndby, som har klart mest at spille for i opgøret, og Lyon sparer højst sandsybligt spillere, hvorfor 3,50 på Brøndby-sejren måske begynder at smage af noget. 1,81 på Brøndby-sejr eller uafgjort til 1,81 hos MarathonBet* er i den sammenhæng måske heller ikke helt skidt. 

Brøndby IF

Sagen er rimelig klar for Brøndby; der skal død og pine point på kontoen – og helst tre af slagsen – hvis et realistisk håb om avancement skal bevares, det hvad enten vi snakker om 2.- eller 3.-pladsen. 

Situationen er den, at Lyon har 12 point og er sikre på 1.-pladsen. Sparta Prag og Rangers FC har fire point, mens Brøndby har to point. 

Lad os se på nogle af scenarierne.

  • Brøndby vinder over Lyon og kommer dermed op på fem point: 

Det kan være nok til en øjeblikkelig 3.-plads, alt efter hvad opgøret Rangers FC – Sparta Prag ender. Her skal Brøndby håbe på en hjemmesejr, hvis målet først og fremmest er at slutte på 3.-pladsen. Hvis de går efter guldet og 2.-pladsen, skal de håbe på uafgjort. Vinder Rangers, vil det betyde, at de blå-gule overtager 3.-pladsen inden sidste spillerunde. 


Det vil betyde, at Brøndby ”bare” skal have uafgjort ude mod Sparta Prag i den sidste kamp for at bevare 3.-pladsen. Kan det danske hold tilmed vinde kampen, snupper de 2.-pladsen, såfremt Lyon vinder hjemme over Rangers FC. 

  • Brøndby spiller uafgjort mod Lyon og når op på tre point: 

Det vil betyde, at Brøndby partout skal vinde ude mod Sparta Prag i sidste runde for at avancere. Hvis Rangers FC – Sparta Prag ender uafgjort, vil det betyde, at Brøndby stadig kan nå 2.-pladsen i sidste runde. Dette hvis Lyon slår Rangers FC hjemme i Frankrig. 

  • Brøndby taber mod Lyon og forbliver på to point: 

Danskerne kan stadig gå videre, hvis de vinder i Tjekkiet i sidste spillerunde. Der kan desuden opstå et større regnskab om 2.- og 3.-pladsen, hvis Rangers FC – Sparta Prag ender uafgjort, og skotterne taber ude mod Lyon i sidste spillerunde. Så vil Brøndby, Sparta Prag og Rangers alle ende på fem point, såfremt Brøndby altså slår tjekkerne på udebane. 

Brøndby vil være bedre end Sparta Prag indbyrdes, Sparta Prag vil være bedre end Rangers indbyrdes, og Rangers vil være bedre end Brøndby indbyrdes. 

Kommer det hertil, vil Brøndby stå skidt i regnestykket. Herfra tager man nemlig målforskel i alle gruppekampe i brug. Her har BIF p.t. -5, Prag har -3 og Rangers -1. Ergo må Brøndby ikke tabe stort til Lyon, samtidig med at de er tvunget til at vinde stort ude over Sparta Prag for at indhente det forsømte på målscoren. 

Et avancement vil imidlertid også kræve, at følgende ikke sker: Sparta Prag vinder ude over Rangers FC i denne runde, og Rangers FC får point ude mod Lyon i sidste spillerunde. Så kan Brøndby vinde nok så stort i Tjekkiet, det vil ikke hjælpe dem en døjt. 

Med andre ord: Taber Brøndby mod Lyon, vil det bedste resultat for dem være, at Rangers FC slår Sparta Prag. Så vil Brøndby selv have det hele i egne hænder, når de skal en tur til Tjekkiet. 

Vi kunne godt gå endnu mere i dybden med flere scenarier, men vi holder her i denne omgang. 

Heldigvis for Brøndby er der masser af godt nyt forud for denne kamp. For det første er holdet virkelig ved at vinde melodien igen. Niels Frederiksen har nemlig ledt sit mandskab til sejr i fem ud af de seneste seks kampe. Det tæller blandt andet en 2-1-sejr over F.C. København og senest en 2-1-sejr ude over FC Midtjylland. Eneste kamp, der ikke blev vundet, var 1-1-opgøret hjemme mod Rangers i den seneste Europa League-kamp. 

Ergo er det et Brøndby-hold i omdrejninger, som må være propfyldt med selvtillid, der her møder Lyon. Vigtigt er det selvfølgelig også, at topscorer Mikael Uhre virkelig viser målnæse for tiden. Han stod for begge scoringer mod ”Ulvene” og scorede også i forrige kamp mod OB. 

De gode nyheder holder dog ikke ved dette. Som bekendt er Lyon sikre på 1.-pladsen i gruppen. Dermed kan man med god ræson spekulere i, at franskmændene roterer en hel del i startopstillingen. Lyon har nemlig nok at se til i Ligue 1, hvor de befinder sig helt nede på 10.-pladsen. Kun tre dage efter mødet med Brøndby venter der en svær udekamp mod Montpellier. 

Lyon stiler selvfølgelig ikke op for at tabe, men de kan meget vel stille op i en opstilling, som gør, at de har større risiko for at rejse fra Danmark med et nederlag. 

Lyon

Lyons situation er allerede ridset godt op i det foregående afsnit. De er suveræne vindere af denne Gruppe A i Europa League, og de kan uden problemer tillade sig at tabe de to sidste kampe. 

Dette alt imens har de det svært hjemme i Ligue 1, hvor de er helt nede på 10.-pladsen med fire point op til europæisk fodbold. Søndag venter der en svær opgave ude mod Montpellier, som er ét af de hold, som Lyon skal overhale i tabellen. 

Det kan meget vel tænkes, at Lyon-træner Peter Bosz sparer flere spillere fra idealopstillingen her mod Brøndby. 

Inden landskampspausen fik Lyon en røvfuld ude mod Rennes, som vandt med 4-1. I weekenden blev deres opgør mod Marseille afbrudt i første halvleg, da tilskuere kastede med skyts ind på spillerne. 

Brøndby IF – Lyon: trupnyt

Optakten til Brøndby – Lyon byder selvsagt også på trupnyt. Vi lægger ud med danskerne, som atter ser ud til at kunne starte i stærkeste opstilling.

Brøndby IF
Niels Frederiksen må klare sig uden Anton Skipper og Rasmus Wikström. 

Bud på Brøndbys startopstilling (3-5-2):
Hermansen; Rosted, Maxsø, Heggheim; Mensah, Frendrup, Radošević, Slimane, Bruus; Hedlund, Uhre

Spørgsmålet er imidlertid, om Blas Riveros kan klemme sig ind i startopstillingen, eller om han skal gemmes, til hvis der bliver brug for noget mere offensiv styrke i anden halvleg. 

Lyon
Lyon må klare sig uden Jérôme Boateng, Sinaly Diomande, Jeff Reine-Adelaide, Lenny Pintor og Léo Dubois. 

Bud på Lyons startopstilling (4-2-3-1):
Lopes; Henrique, Lukeba, Silva, Gusto; Caqueret, T. Mendes; Ekambi, Aouar, Cherki; Kadewere
 

*Spiltanker i denne optakt er IKKE leveret af en BetXperts ansatte spileksperter, men af en journalist, som ikke har spilforslag som sit kerneområde.