Brasilien og Argentina tørner natten til onsdag kl. 01.30 dansk tid sammen i den sydamerikanske VM-kvalifikationsturnering CONMEBOL på et fyldt Maracanã i Rio de Janeiro. Peter Arnholdt har kigget nærmere på dette store rivalbrag. Se odds på Brasilien vs Argentina.

Spil på Brasilien - Argentina hos LeoVegas

Odds på Brasilien - Argentina

Brasilien har fordel af hjemmebane mod ærkerivalerne Argentina på Maracanã i sydamerikansk drama, men hvem er favorit til at tage sejren? Der er kampstart i Rio de Janeiro natten til onsdag den 22. november kl. 01:30 dansk tid.

Brasilien - Argentina

Brasilien Argentina Odds

Foto: NELSON ALMEIDA / AFP

Odds tips til Brasilien mod Argentina

Jeg tror, vi får en tæt og målfattig kamp. Hvis pilen skal pege på en vinder, må det næsten blive gæsterne fra Argentina. Brasserne har ikke slået ærkerivalen i de seneste tre opgør, og hjemmeholdets mange afbud øger heller ikke chancerne for en brasiliansk sejr. Forvent i øvrigt en match, hvor spillerne bliver nødt til at tage sine pauser. Rio de Janeiro er ligesom det meste af Brasilien ramt af varmebølge, og der forventes op mod 30 grader på Maracanã, når kampen sættes i gang af den chilenske dommer Piedro Maza kl. 21.30 brasiliansk tid.

Brasilien - Argentina: Hvem vinder?

Brasilien har spillet fem kampe under den midlertidige landstræner Diniz, der startede i fin stil med sejre over Bolivia og Peru.

Men siden er det gået ned ad bakke med remis med Venezuela og nu nederlagene til Uruguay og Colombia. Især de to seneste gør ondt, fordi det er første gang i historien, at brasserne taber to VM-kvalifikation CONMEBOL i træk. Der er mange årsager til nedturen. Indkørslen til den ny spillespil har voldt problemer, og holdets præstationer har været meget svingende.

Målscoren hedder 8-6, og den tidligere ellers meget sikre defensiv har problemer med at holde modstanderne fra chancer. Landstræner Diniz kommer ind til opgøret mod Argentina med en del panderynker, og det skyldes ikke alene problemerne med at implementere den nye spillestil.

Skaderne er også væltet ind over Brasilien. Neymar og Éder Militão er langtidsskadede, Ederson, Casemiro og Danilo er også ude og senest har Vinícius Júnior måtte trække sig fra landsholdstruppen pga. den muskelskade, som han pådrog efter en lille halv times spil i udekampen mod Colombia.

Lucas Paquetá er heller ikke med, og det skyldes, at West Ham-spilleren er mistænkt for at medvirke i matchfixing.

Forventninger til Brasilien

Det er et ordentligt mandefald, som Brasilien er ude i med de mange skader, og der spekuleres i, hvordan Fernando Diniz vil blande kortene til mødet med verdensmestrene. Selvom der manglede flow mod Colombia, forventer mange, at Diniz holder fast i sin struktur og giver genvalg til ni ud af 11 spillere. Gabriel Jesus ligger til at erstatte Vini Jr., og Carlos Augusto tager pladsen som venstre back fra Renan Lodi.

Det betyder fire mand i forsvaret, to på den centrale midtbane, og så kvartet på toppen i det, som vi kan kalde en 4-2-4. Opstillingen vil i så fald se således ud:

BRASILIEN Alisson Emerson Royal, Marquinhos, Gabriel Magalhães, Carlos Augusto; Bruno Gumairães, André; Raphinha, Rodrygo, Gabriel Jesus, Gabriel Matinelli

Diniz vil jagte resultatet ud fra sin filosofi om at dominere med bolden med en masse shortpassing, stor bevægelighed og ikke mindst friheden til at bruge sin kreativitet, noget som mange brasilianske fodboldspillere har fået i dåbsgave.

Der er et stort spørgsmålstegn om Gabriel Jesus bliver klar. Arsenal-angriberen har været en del skadet og var ikke med i Colombia. Genoptræningen ser dog fornuftig ud, så måske får Gabriel Jesus rollen som frelseren helt fremme. Forsvaret og midtbanen har været den store akilleshæl. Især har man været sårbar overfor indlæg mod bagerste stolpe; ligesom holdet har haft problemer med at holde en defensiv kompakthed, fordi midtbanen med Bruno Gumairães og André skulle dække et alt for stort område.

Brasilien kommer til at have fokus på at lukke ned for indlæg og så også kunne støtte op om de to midtbanespillere, så de får hjælp til at erobre bolden højere oppe.

Hvis det lykkes for brasserne at få rettet ind på de to områder, er man allerede godt på vej mod et godt resultat. Nøglen ligger i det defensive, fordi forventningen er, at esser som Rodrygo, Raphinha og Gabriel Martinelli nok skal kunne finde de offensive løsninger.

Fakta om kampen Brasilien - Argentina

Det argentinske landshold tog alle med storm, da det lykkedes for 'La Scaloneta' at vinde VM-slutrunden i Qatar. Der er egentligt ikke sket så meget siden.

Træneren er fortsat Lionel Scaloni, og stjernen over dem alle er som altid Lionel Messi. En forskel er der dog: Messi nu spiller for Inter Miami, og det volder problemer, fordi den amerikanske klub missede slutspillet i Major Soccer League. Det betyder, at den argentinske troldmand ikke har spillet officielle kampe i snart en måned.

Argentina med en Messi uden kampform

Det er naturligvis gået ud over kampformen, og Lionel Messi virkede da også til at skulle have banket noget rust af forleden, da Argentina tabte med 2-0 til Uruguay.

Det blev til et frisparksforsøg på overlæggeren, men meget sigende for Messis kamp, så var det et boldtab fra verdens bedste fodboldspiller, som førte til Uruguays sidste og afgørende scoring kort før tid.

Det var også en sekvens, som viste, at Argentinas midterforsvar med Nicolas Otamendi og Cristian Romero er sårbare, når de skal ud i løbedueller. Argentina spillede i det hele taget ikke en god kamp mod Uruguay, og Scalonis udvalgte havde store problemer med sit eget spil over for en modstander, som markerede tæt og bare løb solen sort.

Den argentinske midtbanen magtede simpelthen ikke at få flow i spillet, og angrebet manglede bid. Det forventes derfor, at Argentina har nogle ændringer til kampen mod Brasilien.

Forventninger til Argentina om at vinde

Der var som sagt mange ting, der ikke fungerede for Argentina mod Uruguay, og det forventes, at landstræneren som konsekvens heraf vælger at give chancen til Di Maria i venstre angrebsside og måske Lautaro Martínez på toppen i stedet for unge Alvarez.

Di Maria har tidligere været en torn i øjet på brasserne, og det var jo Benfica-spilleren, som blev matchvinder, da Argentina brød 28 års titeltørke ved at vinde Copa América i 2021 ved netop at slå Brasilien med 1-0 i finalen på Maracanã. Det betyder en argentinsk 4-3-3-opstilling, hvor følgende 11 formentlig kommer i spil fra start:

ARGENTINA
Emiliano Martínez Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico Enzo Fernández, MacAlister, De Paul Messi, Julián Álvarez (Lautaro Martínez), Di Maria Det argentinske landshold vil sandsynligvis bruge modellen fra Copa América-triumfen i 2021, hvor brasserne blev holdt i et jerngreb over alle 90 minutter.

De vil i udgangspunkt være tilfredse med at stå lavt og beskytte rummet bag Otamendi & Co. for så at satse på bolderobringer og hurtige omstillinger, hvor især Di Maria og Julián Álvarez/Lautaro Martínez vil blive skudt afsted. Vi skal med mindre det brasilianske korthus falder sammen i udgangspunktet ikke forvente mange mål af hverken Argentina eller Brasilien. Af de seneste seks kampe mellem de to store fodboldnationer er vi kun blevet budt på mere end ét mål ved en enkelt lejlighed, og det var 2-0-sejren til Brasilien i 2019. Til gengæld kan vi godt forvente en del kort. Der plejer nemlig ikke at blive sparet på provokationerne, når Brasilien og Argentina krydser klinger.

Se flere odds på fodbold i vores MatchCenter.

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvem er favorit i Brasilien - Argentina?

Brasilien er favorit til at vinde.

🔎 Hvor afvikles Brasilien-Argentina?

Brasilien vs Argentina spilles på Maracanã i Rio de Janeiro natten til onsdag den 22. november kl. 01:30 dansk tid.

🔎 Hvor mange gange har Brasilien og Argentina spillet mod hinanden?

Brasilien og Argentina har spillet mod hinanden 108 gange. Brasserne har 45 sejre, 23 kampe er endt uafgjort, mens Argentina står noteret for 40 sejre.

🔎 Hvor kan du se Brasilien-Argentina live?

Kamnpen på Maracanã kan streames gratis på Bet365* og Unibet*.

🔎 Hvem er topscorer i den sydamerikanske VM kvalifikation CONMEBOL?

De La Cruz og Darwin Núñez fra Uruguay samt Lionel Messi fra Argentina er delte topscorere med tre scoringer hver efter 5 runder.