Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti er pressede i øjeblikket, og den nuværende sag om misbrug af EU-støttekroner kan risikere at koste Thulesen Dahl sin formandstjans, vurderer bookmaker.

Dansk Folkeparti og partiformand Kristian Thulesen Dahl er kommet i et voldsomt stormvejr som følge af partiets misbrug af EU-midler, og det har fået bookmakeren Nordicbet* til at udbyde odds på formandens fremtid.

Således kan man få odds 7,50 på at han ikke er formand for partiet, når datoen siger den 31. december, 2016. Det vil sige, at der naturligvis er størst chance for at Thulesen Dahl fortsætter som formand, men der er en risiko for at han kan være fortid.

"Odds 7,50 er selvfølgelig udtryk for, at vi mener, der er overvejende sandsynlighed for, at Kristian Thulesen Dahl rider stormen af. Men det er også udtryk for, at et exit pludselig er blevet et realistisk scenario. Vil vil ikke afvise, at oddset kan falde yderligere i den nærmeste tid," siger NordicBets pressechef Thomas Holm i en pressemeddelelse.

Faktisk er sandsynligheden for at Thulesen Dahl må fratræde som formand blevet markant større i den seneste tid, hvilket er med til at understrege hvilken situation han befinder sig i. 

"Havde man bedt os sætte odds på DF-formandens fremtid for en måned siden, ville vi formentlig have tilbudt odds 500 på, at han ville forlade stolen."

Thulesen Dahl blev advaret

I går kunne DR og Ekstra Bladet dog afsløre, at det tidligere DF-medlem, Rikke Karlsson, skulle have advaret formanden om at noget var galt hele 11 gange.

Kristian Thulesen Dahl har siden fortalt, at der var aftalt et møde mellem ham og Rikke Karlsson i tiden omkring Karlssons exit fra DF, hvorfor mødet ikke blev til noget. Ifølge TV2 afviser Rikke Karlsson dog denne påstand. 

Det er noget, der i den grad er med til at gøre Thulesen Dahls stol en tand varmere end normalt, og hvis der kommer mere momentum i den sag, kan odds 7,50 vise sig at være et ganske godt odds.

Sådan finder du spillet:

Tryk på Nordicbet* -> Politik og finans -> Dansk politik