FC Midtjylland var mere eller mindre suveræne sidste sæson. Denne sæson tegner dog mere jævnbyrdig, da flere af topholdene har mistet store profiler, mens flere midterhold har oprustet ganske markant. Læs Roman Empires komplette optakt her, hvor han gennemgår odds og samtlige hold i Boxer Dameligaen 2015/16.

Håndboldsæsonen er lige rundt om hjørnet. 1. september skyder København Håndbold og SK Århus Dameligaen igang, når de tørner sammen i Frederiksberg-Hallerne. TV2 Sport har proklameret en historisk tæt dækning med minimum 6 livekampe i ugen. Det er ikke det eneste, der er historisk, da Dameligaen også tegner historisk tæt.

FC Midtjylland vandt rub og stub sidste sæson. Således vandt de Cup Winners Cup, DM-titlen, Pokalturneringen og Super Cup. FC Midtjylland har dog mistet to store profiler. Hæderkronede Viborg har sadlet om og ligner for første gang i mands minde ikke en DM-bejler.

Esbjerg har atter oprustet, efter de var et mulehår fra DM-guldet sidste sæson. Endelig har flere midterhold spillet med musklerne på transfermarkedet og ånder topholdene i nakken. Det ligner på forhånd en både spændende og jævnbyrdig sæson med tæt kamp om både slutspil og medaljer.

Vinderodds Boxer Dameligaen 15/16

BetXperts råder over disse tre overskudsgivende håndboldeksperter. Hold øje med deres spil hele sæsonen:

Roman Empire

Matias Mortensen

Chipurin

Hold Bedste odds Bookmaker
Team Esbjerg 2,50
Tipico
FC Midtjylland  2,75
Bet365
Viborg HK  7
Danske Spil
Team Tvis Holstebro  10  NordicBet
Randers HK  26
Unibet
HC Odense  26
Partybets
NFH Nykøbing  41  Partybets
København Håndbold  150  NordicBet
SK Aarhus  251  Unibet
Silkeborg-Voel  501  Unibet
SønderjyskE  501  Bet365
Ringkøbing Håndbold  1001  Unibet

Viborg HK - hæderkronet klub starter fra scratch

Viborg havde en sæson til glemmebogen i 2014/15. Der var blevet skåret ind til benet med en meget stærk start 7'er på bekostning af bredden.

Det valg blev dog skæbnevangert i en sæson, hvor de kom til at trække store veksler på få spillere - og blev ramt af urimeligt mange skader. Helt tragikomisk blev udekampen i Champions League mod Larvik, hvor de knap kunne stille hold og efter et rødt kort til Louise Lyksborg endte med at spille med keeper Rikke Poulsen som højrefløj i den sidste del af kampen. En lidt uskøn trænerfyring af Christian Dalmose kom som et lyn fra en klar himmel - symbolsk for en mudret sæson i domkirkebyen.

Det var dog ikke kun på banen, at Viborg havde en hård tid. Pengene blev ved med at fosse ud af kassen. Der blev skiftet flittigt ud i direktionen, men lige lidt hjalp det og den hæderkronede klub var længe i overhængende konkursfare. Nok en gang blev Viborg reddet i ellevte time.

Viborg har - tilsyneladende lært af fortiden - sadlet helt om. Budgettet er markant lavere end tidligere, og der er ikke så meget stjernedrys over truppen som i velmagtsdagene. Der er langt fra Champions League-triumfen i 2010 til virkeligheden i dag, men man må håbe, at det er rettidig omhu, da dansk håndbold har brug for Viborg.

Forventninger til Viborg HK

Topniveauet er ikke, hvad det har været i Viborg, men bredden ser fornuftig ud. Den nye træner Allan Heine er relativt uprøvet, da han ikke har været i spidsen for en topklub før. Det bliver meget afgørende for Viborgs chancer, at Rikke Poulsen i målet holder højt niveau og samtidig holder sig skadesfri - ligesom integrationen af de nye udenlandske profiler Bognar og Gnabouyou kan få stor betydning. 

Tilgange: Ann Grete Nørgaard (venstrefløj), Barbara Bognar (playmaker), Ditte Kelså (venstrefløj), Line Uno (playmaker), Marie-Paule Gnabouyou (højreback), Mathilde Storgaard (stregspiller),  Siri Seglem (venstreback), Sidsel Bodholt (højreback), Simone Böhme (højrefløj),

Afgange: Chana Masson (målvogter), Isabella Gullden (playmaker), Helena Mikkelsen (højreback), Louise Burgaard (højreback), Maria Fisker (venstrefløj), Maura Visser (playmaker), Mette Gravholt (stregspiller), Sanja Damjanovic (venstreback), Sarah Andreassen (venstrefløj),

Bud på placering: Nr.4-6

  

Randers HK - Camilla Dalby vender hjem

Randers HK havde en meget svær sæson sidste sæson uden træner Jan Leslie. Leslie havde i en årrække etableret Randers i toppen af ligaen, hvor de spillede med om medalje. Erstatningen Mads Brandt holdt ikke længe, da han blev fyret i en lufthavn på vej hjem efter Europa Cup-kamp i Polen. 

Randers reddede sig lige akkurat med nød og næppe i slutspillet sidste sæson - i allersidste runde. Viborg blev dog exit i kvartfinalen, hvor Randers reelt var chanceløse, og det blev en symptomatisk afslutning på en sæson til glemmebogen.

Playmaker Jane Schumacher skuffede gevaldigt i hendes første sæson i Randers-trøjen, hvor hun ikke for alvor fik sat sit aftryk. Hun kan dog komme stærkt igen under den nye træner Ryan Zinglersens vinger - som hun spillede under i Skive, inden Randers hentede hende. Zinglersen praktiserer gerne hurtige opløb, hvor Schumacher normalt er i sit es.

Den mest bemærkelsesværdige transfer i Randers er Camilla Dalbys hjemkomst - en tiltrængt forstærkning på højreback, hvor Randers har manglet skudkraft. Camilla Dalby er vendt tilbage efter et par sæsoner i Buducnost, hvor hun har trænet med de bedste i verden - men har siddet meget på bænken. Sammen med Johanna Westberg på venstreback, der spillede en god første sæson i ligaen, udgør Camilla Dalby en på papiret skræmmende skudstærk backduo.

Randers er udfordret på højrefløj, hvor førstevalget Gitte Andersen er ukampdygtig og tidligst tilbage efter jul, mens reserven Astrid Schultz Carstensen forventes ude hele sæsonen. Den islandske landsholdsback Rut Jonsdottir ligner løsningen på højrefløj - men Randers har ganske få venstrehåndsspillere tilbage i truppen nu.

Forventninger til Randers HK

Sidste sæsons sjetteplads er langt fra tilfredsstillende for Randers, der på papiret har et hold, der er til mere end det.

Randers bedre forsvar end Nykøbing Falster til odds 1,65 hos Nordicbet*

Nykøbing Falster har lukket et hav af mål ind i opstarten - stik modsat Randers. Kathrine Heindahl styrer Randers-defensiven med hård hånd. NFH spiller markant hurtigere end tidligere, og det skaber flere chancer i begge ender. NFHs defensiv var alt andet end imponerende i pokalkampen mod Silkeborg-Voel, hvor de indkasserede 32 mål.
Se tippet her

Tilgange: Astrid Schultz Carstensen (højrefløj - skadet), Camilla Dalby (højreback), Cecilie Greve (målvogter), Clara Monti Danielsson (stregspiller), Ilda Kepic (venstreback), Julie Gade (målvogter), Rikke Vestergaard (playmaker)

Afgange: Ana Vojcic (målvogter), Angelica Wallen (bagspiller), Nanna Bugge (højrefløj), Rikke Ebbesen (venstrefløj), Stine Svangaard (playmaker)

Bud på placering: Nr.4-6

  

NFH Nykøbing - Version 2.0+

Nykøbing Falster blev for anden sæson i træk reddet af ydre omstændigheder. Den enes død er den andens brød. Forrige sæson reddede de sig qua KIF Vejens konkurs og denne gang trak Skive deres damehold.

NFH havde allerede lagt en storstilet plan om hurtig tilbagevenden til den bedste række. De reagerede hurtigt, da Tvis-træner Niels Agesen ikke fik forlænget i det vestjyske. Da chancen for en plads i ligaen bød sig takkede de "ja", og med stor opbakning fra erhvervslivet er det lykkes at tiltrække en række meget spændende profiler - omend transferen med den norske landsholdsspiller Amanda Kurtovic gik i vasken i sidste øjeblik. De har sat projekt "Version 2.0+" i søen og satser på at spille med om medaljer indenfor overskuelig fremtid.

Træner Niels Agesen byggede det hele op fra bunden i Team Tvis Holstebro - fra 1.division til EHF Cup-triumf. Han er som fod i hose ift. NFHs planer om at etablere sig i toppen - hvis han får den nødvendige tid og opbakning.

Der har været stor udrensning i truppen efter nedrykningen, men samlet fremstår truppen markant stærkere end den trup, der er endt på sidstepladsen to sæsoner i træk. Spillestilen bliver markant anderledes end tidligere, hvor Niels Agesen givetvis vil tage en del elementer fra TTH-tiden med sig. Holdet har gode resultater i træningskampene op til sæsonstart, og det tegner lovende for de ressourcestærke falstringe. Det er et svært sted at komme som modstander og der bliver tryk på lægterne i Scandlines Arena, hvor Falsters stolthed loyalt bakkes op af "Danmarks bedste publikum".

Forventninger til NFH Nykøbing

NFH er lidt smalle i bredden og kan blive udfordret på defensiven, hvor de mangler lidt højde og drøjde. Det ligner dog et hold, der bejler til slutspillet.

Tilgange: Barbara Arenhart (målvogter), Emilie Westberg (venstreback), Kristina "Mulle" Kristiansen (playmaker), Mariana Costa (højrefløj) Mette Gravholt (stregspiller), Nanna Willumsen (højreback), Simone Toftdal (venstrefløj)

Afgange: Althea Reinhardt (målvogter), Amalie Wichmann (playmaker), Camilla Fangel (stregspiller), Cecilie Woller (playmaker), Jannie Havlykke (playmaker), Maria Dueholm Sørensen (venstreback), Mia Møldrup (højreback) Sascha Juul (venstrefløj),

Bud på placering: Nr.7-9

Silkeborg-Voel - Den svære sæson to

Silkeborg-Voel tog ligaen med storm sidste sæson. Voel var af mange såkaldte eksperter spået direkte nedrykning, men klarede sig sensationelt i slutspillet. Undervejs tog de store skalpe, da de bl.a. hjemme slog Viborg og ude slog Esbjerg, der ellers var ubesejret hjemme i Blue Water Dokken indtil da.

Silkeborg blev i høj grad båret frem af de to backs Jette Hansen og Anne Cecilie De La Cour. De endte side om side i toppen af topscorerlisten. Deres præstationer er ikke gået ubemærket hen, og de er begge skiftet til mere ressourcestærke klubber i form af Team Tvis Holstebro og København Håndbold. I målet stod Stine Bonde en meget god sæson - især i kampene mod de direkte konkurrenter, hvor hun ofte gjorde forskellen.

Sæson to er ofte den svære sæson som oprykker, hvor det hurtigt kan blive hverdag, når euforien har lagt sig. Der har været stor udskiftning på Voel-mandskabet med et væld af nye spillere. Det bliver svært at erstatte de +300 mål Jette Hansen og Anne Cecilie De La Cour stod for, men bredden er blevet markant større - og det kan godt kompensere for, at topniveauet er røget et nøk nedad. Trine Troelsen er hentet hjem efter et mislykket ophold i fransk håndbold og hun kan blive en stor gevinst for dette unge Silkeborg-mandskab.

Der er hård kamp om slutspilspladserne i den kommende sæson, og det bliver svært at gentage slutspilspladsen, selvom Silkeborg-Voel ikke nødvendigvis er svækket. Træner Jakob Andreasen har tidligere vist, at han kan få meget ud af sit mandskab.

Forventninger til Silkeborg-Voel

Der er hård kamp om slutspilspladserne i den kommende sæson, og det bliver svært at gentage slutspilspladsen, selvom Silkeborg-Voel ikke nødvendigvis er svækket. Træner Jakob Andreasen har tidligere vist, at han kan få meget ud af sit mandskab. 

Tilgange: Amanda Brogaard (venstreback), Christina Wildborg (venstreback), Daniella Dragojevic (stregspiller), Freja Cohrt (venstrefløj), Mathilde Bjerregaard (venstrefløj / forsvar), Mikaela Ek (højrefløj), Ida Sylvest (højreback), Sofie Bæk (playmaker), Tanja Pernille Jørgensen (stregspiller)

Afgange: Anne Cecilie De La Cour (højreback), Iben Due (venstreback), Jette Hansen (venstreback), Maja Bech Hansen (stregspiller), Lene Bendixen (forsvar), Malene Gandrup (venstrefløj), Simone Böhme (højrefløj), Trine Knudsen (playmaker)

Bud på placering: Nr.7-9

Team Esbjerg - Lagt lag på lag på lag

Team Esbjerg var lige ved og næsten sidste sæson, hvor de tabte med et mulehår til rutinerede FCM i DM-finalen.

Endnu en gang lykkedes det Team Esbjerg at lægge et lag på i forhold til forrige sæson - og de har stille og roligt nærmet sig toppen. Vestjyderne har - som en af få klubber - en sund økonomi og kom ud af 13/14-sæsonen med et stort overskud efter salget af keeper Grimsbø til storklubben Györ.

Nogle af pengene har Esbjerg investeret i spillertruppen, der endnu engang er forstærket - med skandinavisk islæt i form af de skudstærke Betina Riegelhuth og Jenny Alm samt den svenske landsholdkeeper Idehn, der noget utraditionelt står på mål i shorts.

Trænerduoen Lars Frederiksen og Lars Krogh Jeppesen har en utrolig bred trup, som er gearet til både at spille europæisk og liga. Samtidig har de forstærket sig i en tid, hvor flere af de nærmeste konkurrenter pga. økonomiske kvaler har neddroslet. På papiret har Team Esbjerg ligaens stærkeste trup, selvom de har mistet anfører Johanna Ahlm - der var en stor drivkraft i slutspillet - til rivalerne fra FC Midtjylland.

Esbjergenserne måtte i store dele af sidste sæson undvære profilerne Estavana Polman og Lotte Grigel. I denne sæson må de undvære Ida Bjørndalen, der er gravid (Esbjerg håber, hun er retur til slutspillet) - og det stiller større krav til hollandske Laura van der Heijden, der var lidt ujævn i hendes debutsæson i dameligaen.

Team Esbjerg til odds 2,50 hos Tipico
Esbjerg har været fuldstændigt suveræne i optakten, hvor de har udraderet modstanderne i træningskampene samt pulveriseret FC Midtjylland i Super Cup. Kan de fortsatte de takter og få de nye spillere endnu mere integreret, ligner Esbjerg DM-favoritterne.

Se tippet her

Tilgange: Betina Riegelhuth (venstreback), Filippa Idehn (målvogter), Jenny Alm (venstreback)

Afgange: Emily Baunsgaard (venstreback), Johanna Ahlm (playmaker), Sofie Svarrer (målvogter), Susanne Madsen (højreback),

Bud på placering: Nr.1

Ringkøbing Håndbold - What the fuck is going on?

Den mest opsigtsvækkende udskiftning hos Ringkøbing Håndbold er på trænerfronten. Allan Heine er rykket videre til Viborg HK, mens man har fundet erstatningen i håndboldprovokatøren Lars Rasmussen. Lars Rasmussen der sidste år trænede Vendsyssel Håndbold i 1.division og gjorde sig bemærket med et raseriudbrud af en anden verden - "What the fuck is going on"?

Det bliver en omvæltning for Ringkøbing på trænerbænken, hvor Allan Heine er en stille og analyserende type, mens Lars Rasmussen er meget højtråbende og emotionel. Ringkøbing gjorde en positiv figur sidste sæson, hvor de relativt let klarede frisag - på trods af en pointfattig afslutningen på sæsonen, hvor de mødte mange tophold i foråret. Bemærkelsesværdigt slog de Randers HK både ude og hjemme.

Ringkøbing har siden sidste sæson mistet deres brasilianske storskytte Anastacio, der efter en enkelt sæson i dansk håndbold er skiftet til ambitiøse Bietigheim i Bundesligaen, som også har hentet fløjspiller Mille Hundahl i Ringkøbing. Ringkøbing kommer i høj grad til at savne Anastacios skudkraft og mange mål fra bagkæden.

  

Forventninger til Ringkøbing Håndbold

Ringkøbing synes svækket, mens midterfeltet er blevet større og stærkere. Dermed ligner det, at det først og fremmest gælder om at holde SønderjyskE bag sig og undgå direkte nedrykning.

Tilgange: Cecilie Mørch Hansen (playmaker), Simona Hajduk (målvogter), Simone Rasmussen (venstrefløj), Zejlka Nikolic (højrefløj)

Afgange: Amanda Brogaard (venstreback), Jaqueline Anastacio (venstreback), Johanne K Andersen (højrefløj), Julie Abildgaard (målvogter), Julie Kjær Larsen (venstrefløj), Mille Hundahl (højrefløj),

Bud på placering: Nr.11

Team Tvis Holstebro - Ny start efter Agesen/Mulle-æraen

Team Tvis Holstebro har i mange år været synonymt med træner Niels Agesen og playmaker Kristina "Mulle" Kristiansen. De to er begge taget til Nykøbing Falster og dermed er æraen slut.

Team Tvis har de senere år haft stor udskiftning i truppen. Forud for sidste sæson hentede man stort i form af norske og svenske landsholdsprofilere. Efter en tilvænningsperiode begyndte Team Tvis at ramme et højt niveau - og det endte med sølv i pokalturneringen, bronze i ligaen og guld i EHF Cup. Et flot punktum for Niels Agesen, der har ført Team Tvis fra 1.division til toppen af dansk håndbold - og med et par europæiske triumfer undervejs.

Ny mand ved roret er assistenttræner Pether Krautmeyer, der har en stor stjerne i den vestjyske klub. Han har været ved Niels Agesens side i mange år, og det borger for kontinuitet.

Foruden Mulle har Team Tvis også mistet landsholdsprofilen Ann Grete Nørgaard. Man har dog fundet en fuldgod erstatning for venstrefløjen i form af den norske landsholdsspiller Camilla Herrem. Dertil har man hentet ligatopscorer Jette Hansen fra Silkeborg-Voel, mens man har hentet playmaker Annette Jensen hjem til Danmark efter nogle succesfulde år i norsk håndbold.

Alt i alt ser Team Tvis ganske stærke ud på trods af tabet af nogle meget store personligheder på og udenfor banen. I fraværet af Kristina Kristiansen kommer holdet givetvis til at spille lidt anderledes, mens Annette Jensen og Jette Hansen tilfører skudkraft. Derudover har de mange unge talenter fra egne rækker fået yderligere et år på bagen.

Forventninger til Team Tvis Holstebro

Kan sidste sæsons tilgange Jamina Roberts, Linn Blohm Nathalie Hagman og Silje Solberg lægge yderligere lag på de fine takter, de viste i foråret og playmaker Lærke Møller tage endnu et skridt mod fordums styrke ligner Team Tvis en kar førsteudfordrer til favoritterne fra FC Midtjylland og Team Esbjerg. 

Tilgange: Annette Jensen (playmaker), Camilla Herrem (venstrefløj), Jette Hansen (venstreback)

Afgange: Ann Grete Nørgaard (venstrefløj), Anne Sofie Hjort (venstreback), Daniella Dragojevic (stregspiller), Kristina "Mulle" Kristiansen (playmaker)

Bud på placering: Nr.3

SønderjyskE - Klassens nye dreng

SønderjyskE er et elevatorhold. De rykkede ned forrige sæson, men rykkede straks direkte op, da de vandt 1.division. 1.divisions topscorer Camilla Nissen har dog valgt at tage en pause for at prioritere studiet, og det er en markant svækkelse for oprykkerne.

Sidst SønderjyskE var i ligaen var det med en del udenlandske spillere og profiler som Karen Knutsdottir og Sanne van Olphen hhv. islandsk og hollandsk landsholdsspiller. Holdkortet i 15/16 ser noget mere profilfattigt ud. Der er blot én udlænding i truppen - den unge islandske venstrefløj Steinunn Hansdottir, der er hentet i 1.divisionsklubben Skanderborg.

SønderjyskE har givetvis rækkens laveste budget og gennemsnitsalderen er meget lav på holdet. De har hentet forstærkninger fra overskudslageret i Esbjerg, hvorfra målvogter Sofie Svarrer samt bagspillerne Emily Baunsgaard og  Susanne Astrup Madsen er hentet.

Forventninger til SønderjyskE

Det bliver en helt anden hverdag for SønderjyskE, der vandt 21 af 26 kampe i 1.division sidste sæson. Midterfeltet i ligaen er blevet markant stærkere, og det ligner på forhånd en kamp mod Ringkøbing om at undgå direkte nedrykning.

SønderjyskE ender sidst til odds 1,55 hos Danske Spil*

Med ligaens klart laveste budget og en gennemsnitsalder på under 20 ser det svært ud for oprykkerne. Samtidig har de mistet topscorer Camilla Nissen. Det ligner en tvekamp mellem Ringkøbing og SønderjyskE, hvor oprykkerne trækker det korteste strå.
Se tippet her

Tilgange: Emily Baunsgaard (venstreback), Emma Kielberg (venstreback), Nadia Kongsted (højrefløj), Ricka Falk Gindrup (stregspiller), Sofie Svarrer (målvogter), Steinunn Hansdottir (venstrefløj), Susanne Madsen (højreback)

Afgange: Astrid Schultz Carstensen (højrefløj), Camilla Nissen (venstreback), Kathrine Kubicki (venstrefløj)

Bud på placering: Nr.12

København Håndbold - Klassens frække dreng

København Håndbold blev sat i søen med store armbevægelser. Københavnerne har dog haft det svært indenfor de 40 x 20 meter med et par skuffende sæsoner. Det betød trænerfyring af Martin Albertsen i sidste sæson - en af hovedarkitekterne bag projektet.

København Håndbold har stadig store ambitioner, og sportsligt kom de på ret køl i slutningen af 14/15-sæsonen under den nye træner Reidar Møistad, og det tegner lovende forud for 15/16-sæsonen.

København Håndbold har mistet et par rutinerede spillere i form af Christina Krogshede og Marianne Bonde, mens målvogter Søs Søby stadig er parkeret på sidelinjen efter hendes voldsomme uheld i en landskamp, hvor hun slog hovedet.

København har dog hentet meget fine forstærkninger - først og fremmest Anne Cecilie De La Cour, der har et af ligaens hårdeste skud og endte som nr. 2 på topscorerlisten i sidste sæson. Derudover har københavnerne også forstærket sig på fløjene samt i målet ligesom talentet Mai Kragballe er hentet i FCM, mens de har fået bagspiller Mia Rej tilbage fra et langvarigt skadesforløb.

Forventninger til København Håndbold

Det tegner lyst for København Håndbold, der har betalt lærepenge og med et par år på bagen for alvor bejler til slutspillet.

Tilgange: Anne Cecilie De La Cour (højreback), Debbie Bont (højrefløj), Edijana Dafe (venstrefløj), Ine Stangvik (målvogter), Mai Kragball (playmaker), Maria Dueholm Sørensen (venstreback), Rikke Ebbesen (venstrefløj - skadet)

Afgange: Christina Haurum (stregspiller), Christina Krogshede (playmaker), Ida Sylvest (højreback), Marianne Bonde (stregspiller), Melanie Bak (playmaker), Stine Holm (højrefløj)

Bud på placering: Nr.7-9

FCM Håndbold - Sejrsvante hunulve

FC Midtjylland var fuldstændigt suveræne i 14/15-sæsonen. Ganske vist floppede de i Champions League-kvalen og tabte til upåagtet serbisk modstand, men derefter så de sig ikke tilbage. Da sæsonen var ovre havde FCM fyldt pokalskabet med hele 4 pokaler.

FCM har mistet to af grundstenene i deres store succes. Både playmaker Nycke Groot og højreback Line Jørgensen har taget imod økonomisk attraktive tilbud fra Østeuropa. Selvom FCM efter bedste evne har forsøgt at erstatte disse profiler lader det sig ikke gøre - Nycke Groot var ligaens med afstand bedste playmaker, mens Line Jørgensen var en nøglespiller i begge ender. Det er dog endnu en gang lykkedes FCM at forlænge med keeper Sabine Englert - en matchvinder i målet.

FCM har haft et meget klart koncept de senere år med en garderhøj og meget solid 4-blok, der har givet fremragende betingelser for keeper Sabine Englert samt en kontrafase eminent dirigeret af Nycke Groot. Det nye spillere passer ikke helt så godt i den skabelon, men har andre spændende individuelle færdigheder.

Forventninger til FCM Håndbold

De midtjyske huluve er som altid blandt de varmeste guldkandidater, men de er blevet sat lidt tilbage i opstarten, hvor både Veronica Kristiansen og Louise Burgaard - to nye spillere, der skal være bærende profiler, har døjet med skader. Det bliver ikke i så høj grad i automatgear som sidste sæson, og der venter træner Helle Thomsen et stort arbejde med at få spillet dette hold sammen.

FC Midtjylland ender bedre end Viborg HK til odds 1,30 hos Danske Spil*

Selvom FCM har mistet et par store profiler i sommerpausen står de markant stærkere end ærkerivarlerne fra Viborg, der har mistet stort set hele startopstillingen fra sidste sæson. Viborg bør komme til kort i denne matchup både på topniveau og manglende kontinuitet.
Se tippet her

Tilgange: Ana Vojcic (målvogter), Johanna Ahlm (playmaker) Louise Burgaard (højreback), Veronica Kristiansen (venstreback)

Afgange: Ida Alstad (venstreback), Line Jørgensen (højreback), Nycke Groot (playmaker), Simone Rasmussen (venstrefløj)

Bud på placering: Nr.2

HC Odense - Karismatisk keeper kan sikre medaljer

Odense meldte allerede tidligt sidste sæson ud, at i 15/16-sæsonen ville de fordoble budgettet til 4 mio - og da flere konkurrenter samtidig neddroslede, meldte man en målsætning om medaljer ud. Kort inden 15/16-sæsonen har Odense dog trukket målsætningen om medaljer tilbage.

HC Odense har dog stadig benyttet sommeren til at forstærke sig. Først og fremmest har man hentet Chana Masson til målet, som er en gedigen forstærkning på en position, hvor Odense var meget sårbare og svingende forrige sæson. Massons vildskab og evne til at vende kampe kan blive mange points værd for fynboerne.

Derudover har man lavet yderligere et scoop i form af den norske VM-guldvinder Maja Jakobsen, som er en meget stor forstærkning på den udskældte højreback - en meget skudstærk nordmand der gjorde ondt på Danmark ved VM-slutrunden 2014. Endelig har man også hentet stortalentet Line Haugsted, der er et af kongerigets mest lovende talenter - men som også har haft en kedelig skadeshistorik tidligt i karrieren. Til gengæld er Odense lidt sårbare på fløjene, hvor de har valgt at nedprioritere - og i stedet satse ungt.

Fynboerne viste gode takter i slutningen af forrige sæson, hvor Kamilla Kristensen kom tilbage fra barsel og stabiliserede defensiven. Hendes stregkollega Sarah Iversen blev ganske fortjent kåret til ligaens bedste stregspiller og kan muligvis lægge yderligere lag på efter hendes kolossale udvikling sidste sæson.

Forventninger til HC Odense

HC Odense led stort under skader hos nøgleprofiler og deraf en meget tynd bredde i store dele af sidste sæson. Bredden er der rådet bod på med en række solide forstærkninger. Fynboerne er lige op til sæsonstart ramt af et skadeshelvede, som kan sætte dem tilbage i opstarten, hvor de dog møder blød modstand i form af nedrykningsfavoritterne.

Maja Jakobsen som HC Odense-topscorer til odds 1,5 hos Nordicbet*

Den norske landsholdsspillere Maja Jakobsen ligner et scoop. Hun blev topscorer i den norske liga sidste sæson og har været brandvarm i opstarten. Hendes to største konkurrenter til den interne topscorertitel er begge ukampdygtige, og det kan give Maja Jakobsen et stort forspring.
Se tippet her

Tilgange: Chana Masson (målvogter), Jennie Linnell (playmaker),  Line Haugsted (venstreback), Maja Jakobsen (højreback), Stine Svangaard (playmaker), Suzanne Bækhøj (venstrefløj)

Afgange: Cecilie Greve (målvogter), Jessica Helleberg (venstrefløj), Katja Marcher (højrefløj), Louise Aaskov (stregspiller), Nanna Willumsen (højreback), Pearl van der Wissel (playmaker), Simone Toftdal (venstrefløj), Siri Seglem (venstreback)

Bud på placering: Nr.4-6

SK Aarhus - De neongrønne muskelbundter

SK Aarhus lagde som oprykker ud som lyn og torden i ligaen sidste sæson. De lå længe lunt i svinget ift. slutspillet, men gassen gik af ballonen i foråret, hvor århusianerne spændte ben for sig selv med en række ujævne præstationer.

SK Aarhus har mistet to af stamspillerne i form af den store, stærke stregspiller Arna Sif Palsdottir samt den finurlige playmaker Line Uno, der begge havde stor andel i SK Aarhus' succes. Holdet faldt meget i niveau, da Anna Sophie Okkels ramte ind i en knæskade, da satte punktum for hendes sæson.

SK Aarhus har handlet fornuftigt ind. Ind er kommet stortalentet Lærke Christensen på højreback, der skal supplere endnu et stortalent i form af Mette Tranborg. Tranborg er dog lige blevet opereret i knæet og er ukampdygtig i sæsonstarten. Ellers er Camilla Fangel hentet som en fuldgod erstatning Arna Sif Palsdottir på stregen, mens Anne Sofie Hjort er kommet til fra Team Tvis, hun hun aldrig fik gennembruddet efter en skadesplaget tid.

Det er et hold med kolossal fysik både defensivt og offensivt. Det bliver svært at erstatte playmaker Lino Uno, og det ligger i kortene, at SK Aarhus med deres mange skudstærke bagspillere vil spille med 3 skytter i længere perioder. Defensivt kan de tunge spillere blive udfordret på tempoet.

SK Aarhus viste sidste sæson, at de på en god dag kan drille de fleste - fik uafgjort hjemme mod både Viborg og Team Tvis, men bundniveauet er for lavt, hvad hjemmebane-nederlag til Ringkøbing fint illustrerer. 

Forventninger til SK Aarhus

SK Aarhus viste sidste sæson, at de på en god dag kan drille de fleste - fik uafgjort hjemme mod både Viborg og Team Tvis, men bundniveauet er for lavt, hvad hjemmebane-nederlag til Ringkøbing fint illustrerer.  

Tilgange: Anne Sofie Ernstrøm (målvogter), Anne Sofie Hjort (venstreback), Camilla Fangel (stregspiller), Lærke Christensen (højreback), Majbritt Toft Hansen (stregspiller), Malene Gandrup (venstrefløj)

Afgange: Arna Sif Palsdottir (stregspiller), Mathilde Bjerregaard (venstrefløj / forsvarsspiller), Marthe Berger (allround), Line Uno (playmaker), Olga Hoffmann (målvogter)

Bud på placering: Nr.10