Der er blevet skiftet godt og grundigt ud i de forskellige trupper frem mod den kommende sæson. Kolding er efter sidste sæsons suveræne mesterskab igen favoritter til guldet, men værdien finder vi et andet sted. Chipurin skriver i denne optakt om alt, du skal vide om sæsonen i Boxer Herreligaen.

Så er ventetiden omsider forbi.

Efter en lang sommerpause er det igen tid til harpiksklistret herrefight i de danske håndboldhaller. Og sæsonen 2015/16 i Boxer Herreligaen tegner mildest talt interessant. Store profiler er hentet til den danske liga, mens andre har forladt den.

Som altid - fristes man til at sige - er KIF Kolding favoritter. Det har bookmakerne naturligvis også regnet ud og giver sølle 1,70 for KIF Kolding som mestre. Værdi? Nej. Til gengæld er der et andet hold, du med fordel kan kigge på, hvis du vil have forrentet dine penge med et godt valuebet.

Vi kigger på odds, værdi og går helt tæt på samtlige 14 danske hold i denne optakt, så vi er bedst mulig rustet til at finde hullerne i bookmakernes prissætning.

Vinderodds - Boxer Herreligaen

Hold hele sæsonen øje med tips fra BetXperts tre kyndige håndboldeksperter:

Udvalgte vinderodds Odds Bookmaker
Kolding København 1,70
NordicBet
Skjern Håndbold 4,50
Bet365
Bjerringbro/Silkeborg 7,50
Unibet
Aalborg Håndbold 16,0 NordicBet
GOG 51,0 Unibet

KIF Kolding København

CV: 54%

Fusionsholdet vandt overlegent DM-titlen efter en finalesejr mod Skjern. Klubben dog mistet sin bedste spiller i Kim Andersson, der vendte hjem til Sverige. En verdensklassespiller, der var en stjerne i begge ender af banen. Russiske Konstantin Igrupulo skal forsøge at tage over efter Kim Andersson.

Igrupulo skifter fra tyske Füchse Berlin – han er også en super spiller, men må kategoriseres lige under Kim Anderssons niveau. Lasse Boesen er gået på håndboldpension – en naturlig udvikling efter mindre og mindre spilletid i hans håndboldefterår.

Unge Jacob Pedersen er skiftet til SønderjyskE, men ellers er holdet intakt fra sidste sæson. Kolding er selvfølgelig store favoritter til guldet, men jeg vil ikke vurdere holdet til at være lige så suveræne, som de var i sidste sæson. Det bliver specielt spændende, hvordan Igrupulo tager over efter Kim Anderssons afgang.

Den gamle stamme med Hvidt, Jørgensen, Spellerberg og Laen har dog gode chancer for endnu en guldsæson. Holdet har en hård gruppe i Champions League, men grundet slutspillet i den danske liga kan holdet sagtens tåle nederlag i grundspillet – da det først er i slutspillet holdet skal ’peake’.

Spiltanker - Sigt mod mange mål

Kolding har ikke skiftet meget ud i truppen og bør være på deres normale høje niveau i sæsonbegyndelsen. Lasse Andersson er tilbage i fuld vigør og kan blive et modbydeligt bekendtskab for forsvarsspillerne. KIF Kolding kan godt starte som lyn og torden, hvilket kan give lidt flere mål end normalt.

Skjern Håndbold

CV: 21%

Vestjyderne spillede generelt fremragende i sidste sæson, men skuffede fælt i den første DM-finale, hvorfor Kolding kunne sætte den på cruise-control i den anden finale. Skjern har handlet interessant ind til den kommende sæson, men holdet har mistet en leder i begge ender.

Henrik Mølgaard er nemlig lejet ud til storsatsende PSG for hele sæsonen. Han var holdets anfører og vil blive savnet i begge ender. Stregspiller Thomas Klitgaard er udnævnt til midlertidig anfører, indtil Mølgaard vender tilbage. På stregen får netop Klitgaard hård konkurrence. En af verdens bedste angrebsstregspillere, Bjarte Myrhol, er blevet hentet fra tyske Rhein Neckar Löwen.

Han er en decideret klassespiller, som Skjern har store forventninger til – forståeligt! Derudover har holdet hentet en spændende keeper i Magnus Dahl. Nordmanden skifter fra Kristiansstad, hvor han tager stortalentet Markus Olsson med sig. Olsson fik sin store debut ved VM i Qatar, hvor han gjorde en fin figur på venstreback-positionen for svenskerne.

Det er altså tre spillere, der er store forventninger til hos Skjern-mandskabet, som meget gerne vil bytte deres sølvmedaljer ud med guldet. Foruden Mølgaard har Skjern mistet Nikolaj Markussen, Frederik Børm og Kristoffer Laursen over sommeren. Det er altså en forholdsvis ny bagkæde, der skal spilles sammen. Det ligner et spændende projekt i det vestjyske, hvor det lokale håndboldhold også har udvidet tilskuerkapaciteterne i Skjern Bank Arena. Skjern spiller ligesom Kolding med i CL. Holdet har fået en nemmere pulje, men modsat Koldings pulje er der kun to hold, der går videre fra vestjydernes gruppe.

Spiltanker - Nyt midterforsvar kan koste

Skjern har mistet to mand fra sidste års midterforsvar i Børm og Mølgaard. Det kan give lidt knas, indtil det nye værn bliver spillet ordentlig sammen. Derfor kan man godt forvente, at at der bliver en anelse mere utæt i det grønne forsvar - særligt i begyndelsen. 

Bjerringbro-Silkeborg

CV: 15%

Storsatsende Bjerringbro-Silkeborg havde en svær første sæson under træner Peter Bredsdorff. Holdet ramte ind i langtidsskader til dygtige folk som Klaus Thomsen og Kristian Kjelling. Sidstnævnte er skiftet tilbage til norsk håndbold, mens Klaus Thomsen igen er at finde på BSVs holdkort. Storskytten Nikolaj Markussen er hentet ind fra Skjern. Han kan blive urimelig farlig med Sebastian Skubes krydsspil, hvis de to kan finde et fornuftigt samarbejde.

BSV har ligeledes hentet kæmpetalentet Johan Hansen, der senest fik landsholdsdebut mod Litauen og Bosnien. Personligt har jeg utroligt høje forventninger fløjspilleren. Hvis Klaus Thomsen kommer tilbage på det samme niveau, som han havde i TTH, bliver hans makkerskab med Michael Knudsen formentlig utrolig stærkt. Det ligner en virkelig spændende sæson, midtjyderne går i møde.

Nikolaj Øris er der høje forventninger til efter hans forgangene supersæson, hvor han blev topscorer og som holdkammerat Johan Hansen fik landsholdsdebut. Theis Baagøe er væk, og det samme er bomstærke Benjamin Jakobsen, der begge kæmpede med skader hele sidste sæson. Richard Lönn (Zlatan) fik kun en halvsæson hos det midtjyske hold – han er tilbage i svensk håndbold.

Linus Persson følger med kæresten Gullden til Bukarest, hvor han ligeledes har fået kontrakt. Skanderborgs keeper Kasper Larsen overtager rollen som 2. målmand efter Søren Rasmussen. På stregen har BSV hentet Rasmus Jensen fra GOG – umiddelbart ligner det er godt match med hans offensive forsvarskvaliteter.

Spiltanker - Fokus på over-linjen

Målmand Søren Rasmussen og forsvarsgeneralen Klaus Thomsen bliver ikke klar til sæsonstart. Det kan betyde flere mål end normalt i de første kampe i sæsonen. Vær opmærksom på bookmakernes prissætning af over/under-linjer.

Bjerringbro/Silkeborg vinder til odds 7,5 Unibet*

BSV har samlet et skarpt hold. Holdet har masser af rutine og en skudstærk bagkæde. Kolding og Skjern er favoritter til guldet, men værdien finder vi hos BSV.

Aalborg Håndbold

CV: 6%

Jesper Jensens tropper har igen i år et meget ungt hold. Specielt på stregpositionen ser det ungt ud. Store stærke Niclas Barud er skiftet til tysk håndbold. Han bliver erstattet af Rene Antonson, der vender tilbage til Aalborg efter en god tid i Ribe/Esbjerg. Simon Hald skal danne duo med ham.

Holdet har mistet en fremragende keeper i Ole Erevik, der er skiftet til fransk håndbold. Dog har holdet hentet en måske endnu større profil i målmanden Andreas Palicka – der skifter fra storklubben THW Kiel. Han havde en stor sidste sæson i Kiel, hvor kollegaen Sjöstrand blev skadet, hvorfor Palicka stod rigtig mange minutter.

Jesper Meinby og Mikkel Ipsen er blevet hentet ind til bagkæden – dog ikke spillere fra øverste hylde. Aalborg har et ekstremt ungt og talentfuldt hold. Bundniveauet kan dog på et så ungt hold være meget lavt – derfor levnes holdet ikke mange chancer i mesterskabskampen. Det skal selvfølgelig nævnes, at Aalborg modsat sidste sæson ikke spiller med i Champions League. Der venter Jesper Jensen en stor opgave med et ungt og talentfuldt hold - en guldsæson bliver det dog næppe.

Spiltanker - Det unge hold kommer blæsende fra start

Aalborg har imponeret i optakten med sejre mod KIF og BSV. Desuden har Aalborg fået en nyrenoveret hal, som formentlig er udsolgt i første kamp imod Skjern. De bør have fine muligheder for at overraske i sæsonstarten.

Team Tvis Holstebro

CV: 3%

Team Tvis virker lidt som et ubeskrevet blad frem mod den nye sæson. Holdet har mistet store profiler, mens de har hentet forholdsvis ukendte spillere ind. Derudover har vestjyderne mistet træner Klavs Bruun Jørgensen, hvilket er et kæmpe tab for klubben. Der er dog blevet hentet en yderst kvalificeret erstatning i Patrick Westerholm.

Michael og Allan Damgaard er begge skiftet til tysk håndbold, mens Jakob Green er taget til 1. Division. Jac Carlsson, Lars Mousing og Sigurbergur Sveinsson er de mest prominente navne, der er hevet ind i truppen. Desværre for TTH er det ikke spillere af samme kaliber. Derfor forventes det at vestjyderne går en meget hård sæson i møde, hvor en ny stamme af spillere skal spilles ind på holdet.

Førstemålmand Jonas Hansen sad ude stort set hele foråret med en hjernerystelse. Han har spillet få minutter i opstarten, men hvis han får et tilbagefald, ser målmandssituationen skidt ud. Andetvalget Nicolai Neupert er langt fra Hansens niveau – Neupert har et udmærket potentiale, men det nuværende niveau er ikke højt nok til dansk tophåndbold. TTH bør have semifinalen som deres succeskriterie for sæsonen.

Spiltanker - Får svær sæsonstart

TTH har skiftet meget ud i truppen, mens de samtidig skal indføre en ny og mere defensiv taktik i forsvaret. Nye spillere og nye tiltag tager tid. TTH kan få en svær start på turneringen.

GOG 2010

CV: 1% 

Fynboerne har beholdt størstedelen af deres trup til den kommende sæson. Holdet har derudover hentet det unge stortalent Andreas Holst Jensen i Lemvig, mens de har forstærket sig markant på målmandspositionen med den tidligere Lugi-keeper Espen Christensen. Han erstatter Søren Haagen og Mike Jensen, der begge er stoppet hos fynboerne.

Den stærke stregspiller Rasmus Jensen er skiftet til BSV, mens GOG har hentet store og stærke Henrik Jakobsen i norske Drammen – han besidder en imponerende fysik.

En af de helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvordan Niklas Kirkeløkkes skulder har det. Kæmpetalentet er endelig tilbage på banen, men skulderen er endnu langt fra topform. GOG kan spille op med de fleste, og kan de holde et godt niveau sæsonen igennem bliver de et spændende bekendtskab. Fynboerne bør sikkert spille sig med i slutspillet.

Spiltanker - Fynboerne lægger stærkt ud

GOG har set stærke ud i optakten. Truppen er stort set skadesfri, og med Kirkeløkkes comeback kan GOG gå en fin sæsonstart i møde. Jeg tror, at bookmakerne kan have tendens til at undervurdere GOG i de første par kampe.

HC Midtjylland

Herning-klubben sit store gennembrud i sidste sæson, hvor de kom blandt de 8 bedste og derved i slutspillet. Midtjyderne har ligesom GOG ikke haft den store vrimmel i svingdøren. Trænerposten er der dog blevet skiftet ud på. Westerholm er som tidligere nævnt skiftet til TTH – hans erstatning blev den talentfulde Morten Secher, der sidste år begik sig i herreligaen med Odder.

Heino Holm Knudsen, Jens Fredensgaard og Kasper Witt er alle stoppet i klubben. U19-landsholdets anfører Nicolaj Nørager er blevet hentet i TTH. En meget spændende spiller, som bl.a. den tidligere landsholdstræner Ulrik Wilbek har et godt øje til.

HCM har valgt at satse på unge Jacob Weinreich som andet valg på keeperposten efter rutinerede Tim Winkler. Sidstnævnte skal altså stå en rigtig stærk sæson, hvis HCM igen skal imponere hele håndbold-Danmark. Hos HCM døjer Rasmus Porup stadig med skulderproblemer, men har spillet med i HCMs træningskampe frem mod sæsonstarten. HCM skal igen i år kæmpe for en slutspilsplads.

Spiltanker - Hold øje med under-linjen

HCM har mistet en offensiv skudstærk spiller i Heino Holm. Derudover er Rasmus Porups skulder endnu ikke helt i top. Forsvaret har til gengæld set godt ud i opstartsfasen. Midtjyderne kunne sagtens gå et par målfattige kampe i møde.

Århus Håndbold

Østjyderne har igen i år en stor og bred trup. Der er dog blevet skiftet en del ud i truppen. Holdet har mistet Jan ’Tromle’ Nielsen, der tiltræder som direktør i klubben. Mads Lind, Mikkel Saad, Jannick Mazur og Nikolaj Pedersen er alle skiftet væk fra østjyderne. Midtjyderne har hentet dygtige Jens Fredensgaard ind på keeperposten – han skal sammen med unge Emil Nielsen danne målmandsduoen.

Norske Stian Breivik er blevet hentet fra tysk håndbold, mens Sigvaldi Gudjonsson er hentet tilbage efter en tid hos Vejle og BSV. Klubben har et stort potentiale. Frem mod sæsonstart har Århus Håndbold vundet en træningsturnering i Skjern. Ved turneringen var både TTH, Skjern og GOG tilmeldt. Dog skal man ikke lægge for meget i disse træningskampe, omend det stadig er en stærk præstation.

Kasper Olsen og Nikolaj Schytt har begge kæmpet med skader i opstartsfasen og bliver formenligt ikke klar til sæsonstarten. Århus kommer til at kæmpe om en slutspilsplads og bør igen i år have fine muligheder for en plads i det selskab.

Spiltanker - Handicapspil kan være interessant

Århus har imponeret stort i opstartsfasen. Holdet starter blidt ud mod Skanderborg, som bør være en overkommelig opgave. Lad os se om vi kan fange bookmakerne med et gavmildt handicapspil til det første opgør.

SønderjyskE

SønderjyskE er også en klub med stor udskiftning i truppen. Holdets klart største stjerne Casper U. Mortensen er smuttet syd for grænsen til tyske HSV. Mens marginalspillere som Toudahl, Mike Paulsen, Martin Kærgaard og Magnus Andersson er skiftet. På stregen er Besard Hakaj skiftet ud med Frederik Børm.

Derudover har sønderjyderne hentet Mattias Thynell, Jacob Pedersen, Jonas Samuelsson, Lasse Worm og Arni Steinn Steinthorsson. I sidste sæson skuffede SønderjyskE en hel del. Holdets berygtede hjemmebane blev aldrig det fort, som holdet havde håbet på.

Forholdende er dog helt i top på hjemmebanen, hvor holdet nyder stor opbakning på tilskuerpladserne. Træner Morten Henriksen har været afsted til U19 VM I store dele af optakten til sæsonen, hvilket ikke er den optimale start for sønderjyderne. Kan SønderjyskE få gang i den gode hjemmebanestatistik igen, så kan holdet kæmpe med om slutspilspladserne.

Spiltanker - Fra fart til fort

SønderjyskE er et ubeskrevet blad. Holdet har mistet fart i kontrafasen med Toudahl og Casper U. Mortensens afgang. Derimod har de fået et stærkt midterforsvar med Børm/Gullerud – kunne ligne et hold, der snitter lidt mindre mål end i sidste sæson. 

Ribe/Esbjerg

Klubben startede stærkt ud i den forgangene sæson, men skuffede fælt til sidst. Holdet har mistet sin stærke stregspiller Rene Antonsen, der fortsætter i Aalborg. Ind som erstatning er U21-landsholdsspiller Jonas Tidemand hentet.

Desværre blev Tidemand langtidsskadet til U21-landsholdssamling og er ude stort set hele sæsonen. Udover Antonsen har holdet mistet deres bedste angrebsspiller, Mathias Helt Jepsen, som er skiftet til schweizisk håndbold. Holdet var bygget op omkring ham, men nu skal den tidligere TSØ-spiller Andreas Stryger tage over.

I målet har Ribe/Esbjerg allerede kæmpetalentet Sebastian Frandsen – han danner i denne sæson målmandsduo med den mangeårige TTH-keeper Rasmus Lind. Et stærkt par i målet. Derudover har vestjyderne hentet Rasmus Boysen i TM Tønder. Claus Uhrenholts drenge kommer til at kæmpe i den tunge ende af ligaen.

Spiltanker - Sigt mod under-spil

En stærk målmandsduo + en svækket offensiv uden styrmand Mathias Helt. Det ligner endnu en lavscorende sæson for Ribe/Esbjerg under Claus ’ROLIG’ Uhrenholt.

Mors/Thy

Holdet har mistet to meget vigtige spillere i Asbjørn Madsen og Jac Karlsson, der gerne ville prøve noget nyt. En af Mors/Thy tilhængernes absolutte ynglingsspillere er blevet hentet hjem. Markus Mørk er tilbage efter et skadesplaget ophold hos Aalborg Håndbold.

Til netop Aalborg er Jesper Meinby skiftet, hvorfor Rasmus Søby kommer til at have et stort ansvar på højreback. Nikolaj Pedersen er hentet til fra Århus. Pedersen kommer sammen med Sijan til at danne en super målmandsduo – hvilket er ekstremt vigtigt for et bundhold.

Desuden spås talentfulde Tobias Ellebæk en spændende sæson med masser af spilletid. Mors/Thy har ikke imponeret i sæsonoptakten. Holdet har bl.a. tabt til Skanderborg og 1. divisions holdet Lemvig/Thyborøn. Det virker altså ikke til, at Mors/Thy skal have en overraskende sæson med slutspil på ’bette balkan’.

Spiltanker - Svær sæsonstart venter 

Mors/Thy har langt fra imponeret i opstartsfasen. Markus Mørks skulder ser ikke helt godt ud endnu, og holdet har i forvejen mistet 3 startende spillere fra start-7’eren. Kan få en meget svær sæsonstart mod HCM, Aalborg og TTH. Det bliver spændende at se, hvilke handicaplinjer bookmakerne starter ud i. Jeg tror godt, at Mors/Thy kan få en røvfuld eller to i de første kampe.

Skanderborg Håndbold

Klubben overlevede en urimelig svær sæson efter to meget tætte ned/oprykningskampe mod Randers. Holdet havde igennem hele sæsonen utroligt mange skader, og til tider var bare det at skulle sætte nok navne på holdkortet en udfordring for Skanderborg-træner Nicolej Krickau.

Skanderborg har til denne sæson mistet store profiler som Johan Hansen, Lars Mousing, Jeppe Krogh, Kasper Larsen, Michael Pedersen og Martin Risom. Flere af disse spillere var tit en del af Skanderborgs start 7’er. Holdet har også hentet en del spillere ind, men holdet synes dog svækket i forhold til sidste sæson.

Kristoffer Laursen er dog et klassekøb, og han forventes en stor sæson i målet. Desuden har Skanderborg hentet Martin ’Mauer’ Larsen hjem efter et par sæsoner i Odder. Med den store udskiftning i truppen skal Andreas Væver, Morten Kirk Olsen og Rasmus Kaagaard virkelig vise sit værd. Sidstnævnte er endelig tilbage efter endnu en lang skadesperiode. Skanderborg får formentlig svært ved at undgå en af de 3 nedrykningspladser. Målet bør være ikke at ende sidst og derved undgå den direkte nedrykning.

Spiltanker - Målfattige bundkampe

Skanderborg har hentet en klassekeeper i Kristoffer Laursen. Bagkæden ser ikke specielt skudstærk ud, hvor Andreas Væver og Christian Albertsen har været skadet i træningskampene. Bør give færre mål end normalt.

Skive fH

Skive lignede ikke umiddelbart et kommende ligahold ved juletid sidste år. Holdet havde leveret en række dårlige præstationer, men fik stille og roligt vendt skuden, og efter en sikker samlet sejr mod Lemvig/Thyborøn kunne skibonitterne igen kalde sig for et ligahold.

Mads Øris Nielsen brillerede offensivt, mens defensiven var bund solid. Højrebacken Marius Hovde er væk. Det samme er Lars Olesen og Klaus Bundgaard. De var alle en del af den stærke defensiv. Søren Trads er den nye mand i midterforsvaret, og umiddelbart passer hans størrelse ikke perfekt til det offensive forsvar, som Skive praktiserer.

Andreas Toudahl er desuden også blevet hentet – en spændende spiller, der kan bringe noget fart i Skives angrebsspil samt deres kontrafase. Philip Monberg er hentet ind som den nye højreback i truppen. Han har slet ikke fysikken med sig og kan gå en meget svær sæson i møde. Venstrebacken Michael Pedersen er skiftet hjem til Skive igen efter en længere periode hos Skanderborg. Hvis han kan blive sat ordentlig i scene, kan hans gode skudarm blive en god forstærkning for holdet.

Skive skal kæmpe om at undgå direkte nedrykning, men er dog en stærk kandidat til den plads.

Spiltanker - Skive får svært ved at score

Skive har spillet rigtig dårligt i opstartsfasen. Defensiven er endnu ikke helt på plads med Søren Trads. Mads Øris har været skadet i opstartsfasen med en fiberskade. Jeg tror, at Skive får meget svært ved at lave mål, hvis Mads Øris sidder ude. Jeg vil kigge efter holdspecials med få mål til Skive. Her tror jeg, man kan fange bookmakerne i en for høj linje. 

Nordsjælland Håndbold

Sjællænderne skulle kun bruge en enkel sæson på at spille sig tilbage i håndboldligaen. I suveræn stil vandt de 1. division og sikrede sig derved den direkte oprykning. Holdet har ikke skiftet specielt meget ud i truppen. Nicolai Pedersen er tilbage i NH efter nogle sæsoner i Aalborg Håndbold, hvor han aldrig rigtig slog igennem. Nu har han chancen i Nordsjælland, hvor han er tiltænkt en hel del spilletid.

NH har de to U21-landsholdskeepere Kristian Pedersen og Mike Jensen, der sammen med gode gamle Kristian Asmussen skal udgøre en målmandstrio. Holdet har formået at holde fast på stortalentet Cornelius Kragh, der blev topscorer i 1. division i en alder af bare 20 år – yderst imponerende!

Midlerne er ikke store i Nordsjælland, og holdet kommer ligesom Skive til at kæmpe om ikke at rykke direkte ned. Træner Ian Marko Fog får sit at se til i en formodelig svær sæson, hvor han skal få meget ud af lidt.

Spiltanker - Den smalle trup giver gode værdi-muligheder

Nordsjælland har allerede Skive fH i deres tredje kamp. En af årets vigtigste kampe med henblik på at undgå sidstepladsen i ligaen. I runden før møder de Kolding, hvor de måske kan løbe ind i et stort nederlag, hvis de sparer spillere til kampen mod Skive. Nordsjællænderne har desuden et hav af lange busture til Jylland, som måske kan dræne det smalle hold. Der er virkelig interessante valuemuligheder her, hvis man opsnapper, at holdet vil prioritere visse kampe og "lægge" sig ned i andre. Det skal blive et meget interessant hold at følge.