FCK har kun en smal 1-0-sejr med i bagagen til aftenens afgørende returopgør mod cypriotiske APOEL om en plads i Champions League. Alligevel er danskerne bookmakernes klare favorit. "Dette FCK-hold panikker ikke."

Der venter FCK en særdeles varm modtagelse, når de i aften skal spille den afgørende kamp om Champions League-millionerne. Cypriotiske APOEL er nemlig berygtet for et helt igennem fanatisk hjemmepublikum, som i årenes løb har taget pynten af mange udehold.

Kigger man derudover på holdets meritter gennem de senere år, så er det ikke rar dansk læsning. APOEL har slået både AaB, FC Midtjylland og såmænd også FCK ud af europæisk fodbold.

Så med FCKs smalle 1-0-sejr i bagagen fra den første kamp i Parken, skal løverne så virkelig samlet set være favoritter til at gå videre?

Ja, det skal de entydigt, viser en gennemgang af bookmakernes odds.

Her vurderes, at FCK groft sagt har 75-80 procents chance for samlet avancement. Det betyder, at FCK-oddset lige nu er nede i lejet omkring 1,25, mens APOEL-avancement fås til odds 4 på det danske marked. Den toneangivende bookmaker Pinnacle - som ikke har licens i Danmark - er helt oppe i odds 5,03.

FCK lader sig ikke kyse

Der er dog gode grunde til, at bookmakerne holder FCK som store favoritter, fortæller Per Marxen, pressechef i Unibet*.

"Det er et meget disciplineret FCK-hold, vi ser for tiden, og de er simpelthen for gode til at lade sig kyse. Dette hold panikker ikke," siger han.

APOEL slog senest norske Rosenborg ud i Champions League-kvalen. Det skete efter et spektakulært norsk kollaps. Rosenborg skulle forsvare en 2-1 sejr og holdt udekampen målløse helt ind til overtiden. Men så kom APOEL-målet, og tabte hele 0-3.

"Selvfølgelig kan alt ske, men jeg har svært ved at se FCK kollapse, som Rosenborg gjorde det. Det er holdet simpelthen for godt til," siger Per Marxen.

"Det kan godt være, at FCK kun har 1-0 med fra Parken. Men scorer de bare et mål på Cypern, så er det svært at se APOEL have et modtræk," forklarer pressechefen. 

Han giver heller ikke meget for, at APOEL tidligere har slået danske hold ud på stribe.

"Det kan godt være, at Apoel engang var vores europæiske dæmon, men at dømme ud fra første kamp i Parken, så er styrkeforholdene helt anderledes i dag. FCK var efter min mening det klart bedste hold i den kamp," siger Per Marxen fra Unibet*, som har sat oddsene 1,25 - 3,50 for samlet sejr. 

Læs også BetXperts analyse af den spændende kvalifikationskamp, som starter onsdag 20.45.

APOEL Uafgjort FCK
3,20 3,25 2,80
Bet365 Bet365
Tipico
Kvalificerer sig til Champions League Bedste odds Bookmaker
Apoel 4,0
Bet365

FC København

1,25
Unibet