I enhver krisetid er der nogen, der forsøger at udnytte situationen til egen fordel. Coronakrisen er ingen undtagelse. Bagmænd har snydt bookmakere ved at arrangere såkaldte spøgelseskampe.

Det tyske medie Welt har ifølge Tipsbladet skrevet en historie om, at en række samvittighedsløse bagmænd har arrangeret spøgelseskampe. Det vil sige fodboldkampe, der aldrig finder sted. 

Det forlyder ifølge Tipsbladet, at det er lykkedes svindlerne at få udbudt odds på kampene ”hos flere bookmakere.”

Bruger ukrainske klubber

I sidste uge var der således udbudt odds på fire ukrainske kampe med hold fra de lavere divisioner. Heriblandt kampen mellem FC Berdyansk og SC Tavriya. I den ”kamp” stod der 0-0 ved halvleg, hvorefter SC Tavriya ”vandt” med 5-1. 

Problemet er imidlertid, at kampen selvfølgelig slet ikke fandt sted. Det  har de to holds klubpræsidenter bekræftet, siger Francesco Barranca, der er leder af den etiske afdeling ved det ukrainske fodboldforbund. Han siger endvidere:

”Bookmakere har fortalt mig, at de har modtaget store spil på netop dette udfald (5-1 til SC Tavriya, red.) inden kickoff.”

UEFA er sat på sagen

Som en naturlig konsekvens af disse svindelnumre har det ukrainske fodboldforbund sat UEFA på sagen. 

Francesco Barranca er dog overbevist om, bagmændene operer i hele verden. De udnytter simpelthen al den forvirring, der er grundet corona – ikke mindst i Rusland og Ukraine, hvor kontrollen p.t. er på et lavt blus. 

Indtil videre er der ingen som helst tegn på, at de implicerede klubber har noget at gøre med svindlen, eller at de har været bevidste om den. Tværtimod.