Det spidser til i Superligaen, hvor der kæmpes om de sidste op- og nedrykningspladser i to afgørende playoff-kampe. To hold fra 1. Divison skal vriste Superliga-statussen fra Lyngby og Silkeborg, og det kan godt blive interessant. Bookmakerne forventer hvert fald to tætte dueller. 

Silkeborg sendte Helsingør en tur tilbage til 1. Division efter en enkelt sæson i landets bedste række for den nordsjællandske klub. Og nu skal silkeborggensere så ud i to nervepirrende opgør mod Esbjerg om en plads i Superligaen til næste sæson. Og det bliver tæt - hvert fald hvis man kigger på bookmakernes odds. 

Hos Nordicbet* mener man, at der er 48 procents sandsynlighed for, at Esbjerg rykker op. Det skriver bookmakeren i en pressemeddelelse. 

”Esbjerg har fastholdt sit Superliga-setup, og derfor er det ikke overraskende, at klubben nu har chancen for at kæmpe sig tilbage i det fine selskab. De møder Silkeborg på et godt tidspunkt. Midtjyderne ser slidte ud, og defensiven sejler. Vi forventer, at det bliver ekstremt tæt," siger NordicBets pressechef Thomas Holm.

Nordicbet* har odds 2,01 på, at Esbjerg rykker op i Superligaen, og odds 1,81 på at Silkeborg bliver i Superligaen, mens Danske Spils tilsvarende odds er 1,95 på Esbjerg og 1,75 på Silkeborg.

24. maj 2018 kl. 20:15 ( Se MatchCenter). Returopgøret spilles den 27. maj kl. 18:00.

Silkeborg - Esbjerg fB

"Fordelen er på Lyngbys side"

Nordicbet* har også sat procenter på sandsynligheden for, at Vendsyssel rykker op. Her lander de på 43 procent. Også her forventer de altså, at det bliver nogle tætte kampe om en plads i Superligaen. 

”Både Lyngby og Vendsyssel har været gennem en turbulent sæson. Lyngby har været udsat for massiv spillerflugt, og derfor ser opgøret på papiret meget jævnbyrdigt ud. Samtidig ser Vendsyssel ud til at have rystet Erik Rasmussens pludselige afsked af sig. Det, der tipper fordelen over på Lyngbys side, er, at klubben er vant til at spille i et højere tempo," siger NordicBets pressechef Thomas Holm.

Nordicbet* giver odds 2,20 på, at Vendsyssel rykker op i Superligaen, mens der er odds 1,67 på, at Lyngby forbliver i landets bedste række. 

"Den primære årsag til, at vi vurderer Lyngby til samlet set at være favoritter er, at de har stor Superliga-erfaring. Superligaen har eksisteret i 27 år, og i 16 sæsoner har Lyngby været en del af den. Lyngby er en stor traditionsrig klub, som i den seneste tid har lidt af økonomiske problemer, men de har stadig en god grundstamme," siger Peter Emmike Rasmussen, oddsansvarlig hos Danske Spil*, i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Omvendt, så er Vendsyssel et helt nyt projekt, der blev grundlagt for knap fem år siden. De har rigtig mange unge spillere, der ikke har prøvet at spille på højeste niveau, og det vurderer vi til at have afgørende faktor i de to playoff-kampe. Det, som naturligvis også er med i vores ligning, når vi skal udregne sandsynligheden, er, at Lyngby har fordelen af at spille den sidste kamp på hjemmebane. Første kamp i Vendsyssel kan blive en tæt affære, og derfor vil det være en fordel at have hjemmepublikummet i ryggen i den sidste og afgørende kamp," siger Peter Emmike Rasmussen.

24. maj 2018 kl. 18:00 ( Se MatchCenter). Returopgøret spilles den 27. maj kl. 16.00. 

Vendsyssel FF - Lyngby