Første valgrunde i præsidentvalget i Frankrig er overstået, og der er nu to kandidater tilbage. Bookmakerne er alle enige: Emmanuel Macron bliver Frankrigs næste præsident ved valget den 7. maj. Og det er selvom, de fleste indsatser bliver sat på Marine Le Pen. 

Der var Dansk Folkepartis succes ved Folketingsvalget i 2015, hvor Kristian Thulesen Dahl fik flest personlige stemmer, og partiet havde den største mandatfremgang. 

Så var der Brexit, hvor briterne stemte om at melde sig ud af EU i 2016. Leave-kampagnen vandt, og nu står det store spil om Storbritanniens udmeldelse af EU. 

Og så var der også præsidentvalget i USA, hvor Donald Trump overraskede meningsmålinger, politiske kommentatorer og store dele af pressen og slog Hillary Clinton i kapløbet om at overtage præsidentembedet efter Barack Obama. 

Alle tre valgbegivenheder overraskede bookmakerne. Selvom Le Pen fra Front National passer ind i historien om et opgør med det etablerede politiske system med fokus på nationalisme, så vurderer bookmakerne, at hun må give tabt overfor Macron.

"Macron vinder sandsynligvis overbevisende, selvom man i disse tider skal passe på med at spå om politik," siger Peter Emmike, der oddssætter hos Danske Spil*


Danske Spil* har da også bare odds 1,14 på Macron, mens Le Pen er oppe på 5,00. Hos Nordicbet* er Macron også markant favorit. Han giver odds 1,15, mens Le Pen giver 5,50. 

"Macron fik 24 procent af stemmerne mod Le Pens 21 procent i første valgrunde. Nu tyder meget på, at de stemmer, der er gået til Hamon og Fillon, nok i overvejende grad går til Macron fremfor Le Pen, så derfor ligner det i sidste ende en sikker sejr til Macron over Le Pen," siger Peter Emmike fra Danske Spil*

Flest penge på Le Pen

Hos Danske Spil* er 75 procent af indskuddene indtil videre sat på nationalisten Le Pen. 

Og også hos Nordicbet* er størstedelen af indskuddene placeret på Le Pen, oplyser pressechef Thomas Holm. Her er der tale om 61 procent af indskuddene.

"Uroen i international politik kombineret med udfaldene af det amerikanske valg og Brexit har virkelig givet vores kunder blod på tanden. Lighederne mellem Le Pen og choksejren til Trump er åbenlyse, men det er sjældent, vi oplever en så markant opbakning til den kandidat, der er så langt efter i meningsmålingerne," siger han. 

"Da vi lukkede for væddemål på valgnatten stod Trump i odds 4,50. Det var bestemt ikke en god forretning. Le Pen udbyder vi i øjeblikket til odds 5,50, så vi holder øje med stemningen hos det franske folk," fortsætter Thomas Holm. 

Blandt de andre bookmakere på det danske marked er der bred enighed: Macron vinder valget. Højeste odds på, at det sker, er hos Danske Spil*, der giver odds 1,14. Tror man på, at Le Pen overrasker ligesom Donald Trump, har Betfair* odds 6,50 som markedets højeste.