Efter ni kampe i denne sæsons Superliga blev den hollandske cheftræner hos de forsvarende bronzevindere fra Esbjerg, John Lammers, fyret, men hvem bliver klubbens nye cheftræner? Se odds på, hvem der bliver den næste cheftræner for Esbjerg

Én sejr i ni kampe er det blevet til for Esbjerg, der i sidste sæson vandt bronze foran blandt andet Brøndby. Med to uafgjorte og hele seks nederlag er der kun kommet fem point ind på kontoen, og det placerer klubben på en øjeblikkelig 13.plads - kun bedre end sejrsløse Silkeborg. Offensiven har slet ikke fungeret, og det er bare blevet til 4 scorede mål - færrest af alle Superligaklubber. 

Den dårlige sæsonstart betød, at den hollandske cheftræner, John Lammers, mandag morgen blev fyret. Men hvem bliver den nye cheftræner for den vestjyske klub? 

"Man har ofte set, at et hold finder et andet niveau i kampene efter et trænerskifte. Det kan sagtens være, at Esbjerg også gør det, og at Claus Nørgaard som konsekvens af det bliver ansat. Men selv hvis de ikke rammer en stime af gode resultater, så skal vi ikke glemme, at Nørgaard altså har Superliga-erfaring fra tiden i SønderjyskE, og at han kender efterhånden også Esbjerg rigtig fint. Han ville på papiret være en fornuftig løsning," fortsætter Mathias Reimer Larsen.

Odds på næste Esbjerg-træner

Bemærk, at oddset på den næste Esbjerg-træner er på, hvem der er træner for klubben. 

Interne folk blandt favoritterne

Den næststørste favorit til at blive ny Esbjerg-træner er den tidligere Vejle-træner Adolfo Sormani, der giver odds 5,00, hvis han er cheftræner for Esbjerg ved årsskiftet. Og derefter kommer to interne Esbjerg-folk. A+-træner Lars Vind og head of coaching Lars Lungi Sørensen er tredje- og fjerdefavorit. 

"Esbjerg er en klub, der vægter talentudvikling rigtig højt. Derfor ville det være naturligt at kigge på de to profiler, som i en årrække har arbejdet intensivt med Esbjergs talentudvikling. Derfor vurderer vi, at ledelsen selvfølgelig også må have Vind og Lungi på listen over kandidater," siger Mathias Reimer Larsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Sormani blev hurtig en trænerprofil i Danmark. Han viste i Vejle, at han havde en meget klar spilfilosofi, og så har han masser af erfaring. Det tyder jo på, at Esbjerg går en hård sæson i møde, og hvis de vælger Sormani, så får de en træner, der forstår at navigere i det pres, klubben måske kan blive ramt af i et potentielt nedrykningsspil."