Brøndby-FC København (lørdag kl 16). Forud for et af Superligaens mest intense opgør har vi samlet et statistisk overblik og de bedste odds på forskellige spiltyper...

New Firm, slaget om København eller den københavnske nyklassiker. Kært barn har mange navne og denne sæson kan vi tilføje endnu et: bundbraget.

For en gangs skyld, og højst overraskende, er begge hold at finde omkring nedrykningsstregen efter hele 9 spillerunder - Brøndby på en 11. plads med 9 point og FCK på en 9. plads med 10 point.

Begge hold kommer dog med opadgående formkurver. BIF har to sejre i træk (ikke sket siden april), og FCK er ubesejrejet i de seneste otte kampe (inklusive en heroisk 1-1 mod Juventus i Parken) og har også to sejre i træk hvis man tæller onsdagens reserveprægede pokalsejr over Hvidovre.

De foregående 66 gange BIF og FCK har mødtes, har mindst et af holdene været placeret i den øverste halvdel af tabellen.

At Ståle Solbakken er tilbage i FC København lover godt for løverne. Nordmanden har nemlig en rigtig pæn indbyrdes statistik med Brøndby, hvor 10 kampe er vundet, fire uafgjorte og kun tre nederlag. Det gør Ståle til den FCK-træner med flest Superligasejre over rivalerne fra Brøndby.

På Brøndby Stadion har FCK også overtaget, omend det er et spinkelt et af slagsen. De hvide fra Østerbro har vundet 13 gange på Vestegnen i Superligaregi, tabt 12, mens kun seks kampe er endt uafgjort.

Brøndby IF Uafgjort FC København
3,45 3,55 2,25
MermaidBet
MermaidBet
Tonybet

Tæller vi kampene i Parken med, ser billedet sort ud for Brøndby, der kun har vundet én gang af de seneste 14 mulige Superligaopgør.

Men er der én mand man skal sætte sin lid til, er det - statistisk set - Mikkel Thygesen. I sin karriere har han scoret seks Superligamål imod FCK, det er flere end nogen anden aktiv spiller i ligaen.

Hvem scorer i kampen (anytime)?

Bedste odds Bookmaker
Fernando Adi 2,90 MermaidBet
Cesar Santin 2,90 MermaidBet
Marvin Pourie 2,90 MermaidBet
Kenneth Zohore 3,10 MermaidBet
Oke Akpoveta 3,25
Ladbrokes
Nicolai Jørgensen 3,70 MermaidBet
Quincy Antipas 3,90 MermaidBet
Alexander Szymanowski 5,50
Bet365
Mikkel Thygesen 7,00 MermaidBet
Olof Mellberg 8,50 Bet365

Både på og uden for banen har opgøret ry for at tænde op under hold og fans, men på banen er der ikke tale om decideret ondt blod imellem spillerne, der holder sig inden for dommerens retningslinjer. Ingen af de seneste 18 opgør i Superligaen har indeholdt udvisninger og i de seneste 34 af slagsen, er der kun faldet to røde kort.

Rødt kort: Ja Brøndby IF-FC København Rødt kort: Nej
5,25   1,12
Unibet
  Unibet

Læs mere om kampen, statistikker, odds og nyheder i vores Match Center - hvor du også kan holde dig opdateret om en analyse af kampen (analysen er på vej - ventes på plads fredag aften).