Google satte BetXpert i karantæne pga malware-trussel der faktisk hidrørte fra Google selv. Vi har lukket for de inficerede annoncer, og siden er ren igen.

Spedalskhed er ikke noget at spøge med (medmindre man har en mandrilaftale) – og hvis du holdt dig langt fra BetXpert i går, torsdag, kan vi bestemt godt forstå det. Vi var nemlig ramt af web-spedalskhed:


"Det forestående website indeholder malware!"

Sådan lød beskeden når man forsøgte at åbne www.betxpert.com med browseren Google Chrome - Google havde nemlig blokeret for adgangen til BetXpert. Man KUNNE godt få adgang, men kun ved at trykke på en "jeg gør det på eget ansvar"-knap. Google gjorde opmærksom på virusfaren og vaskede sine hænder...

Facebook, Google, Ekstra Bladet...

BetXpert er langt fra det første website i verden der angribes af malware – internet-giganterne Facebook, Yahoo og Google selv har såmænd også været plaget, og så sent som i går måtte Ekstra Bladet udsende en "Ekstrabladet.dk spredte malware"-beklagelse.

Men det gør ikke problemet mindre – det er stadig træls at være spedalsk. Så vores programmører brugte det meste af dagen i går på at finde og løse problemet. Og fandt ud af at vores egen server var ren, dvs at skidtet kom udefra.

Malware var i Google-reklamebanner

Problemet hidrørte faktisk fra Google...


Fejlen lå nemlig i vores tredjeparts-bannere, og helt nøjagtigt i de reklamebannere der leveres af Googles eget annoncesystem, Adsense. Vi har derfor deaktiveret vores Adsense-annoncer og holder dem ude indtil vi – via dialog med Google – har sikret os at de skyldige reklamer ikke vender tilbage.


Blev man smittet af at besøge BetXpert?

Hvad med de brugere der trodsede malware-frygten og besøgte BetXpert torsdag – er de nu spedalske? Næppe.

BetXpert havde som nævnt ikke malware på egen server, men i et banner leveret udefra (eller i det website som banneret reklamerede for). Så medmindre man klikkede på pågældende banner, har man næppe fået virus på sin computer.

Vi skal dog opfordre folk til altid at have et opdateret antivirus-program – for at mindske risikoen for problemer.