Betsafe har AGF som favorit til at snuppe Superligaens femteplads, der giver adgang til Europa League. AaB og Brøndby dømmes ude.

Kampen om Superligaens femteplads har udviklet sig til et højspændt drama, efter det har vist sig, at pladsen giver adgang til europæisk fodbold. Betsafe har vovet sig ud i at sætte odds på det tætte ræs, og ifølge bookmakeren ligger AGF lunest i svinget, mens AaB og Brøndby har udspillet deres chancer.


Da pokalfinalen står mellem to hold, som i forvejen er kvalificeret til Europa via ligaen, rykkes den magiske grænse for adgangen til Europa League et hak ned. Det betyder, at femtepladsen nu er i spil, og ifølge Betsafe er det i øjeblikket AGF, som har kurs mod det forjættede land. Aarhusianerne giver pengene 2,35 gange igen, hvis de for første gang siden 1997 kvalificerer sig til europæisk fodbold. Holdet fra Smilets By er dog skarpt forfulgt af Silkeborg til odds 2,85 og SønderjyskE til odds 3,60. I øjeblikket er det netop Silkeborg, som indtager den eftertragtede femteplads på en bedre målscore end AGF, mens SønderjyskE er et enkelt point efter.


Til gengæld afspejler Betsafes odds ikke megen tro på traditionsklubberne AaB og Brøndby. Bookmakeren giver odds 20 for, at en af klubberne formår at lukke hullet til favoritterne i løbet af sæsonens resterende fem kampe. For AaBs vedkommende er dette hul på fire point, mensBrøndby halter seks point efter.

"Vi tror på, at aarhusianerne kan se frem til europæisk fodbold i næste sæson. Peter Sørensens mandskab spiller stabilt og har med Graulunds comeback fået den gnist, de har manglet. Derudover ser AGFs resterende kampprogram en smule mere overkommeligt ud end Silkeborgs. Men man skal ikke glemme SønderjyskE, som spiller forrygende fodbold for tiden. De kan godt gå hen og overraske", udtaler Tony Brandenborg, Country Manager i Betsafe.

AGF møder i sine sidste fem kampe Lyngby, HB Køge, Brøndby, AC Horsens og FC Midtjylland, mens Silkeborg møder Brøndby, AC Horsens, HB Køge, SønderjyskE og FC København.


Hvilket hold ender på 5. pladsen i Superligaen?


AGF 2,35

Silkeborg 2,85

SønderjyskE 3,60

AaB 20

Brøndby 20