Der var spillet en god time af kampen mellem FC Barcelona og Chelsea, da en sms fra en god ven tikkede ind på mobilen:

”Det er en af de bedste nullerter, jeg længe har set”.

Det tog mig ikke mange sekunder at give afsenderen ret, for selvom målene ikke mødte op til fodboldfesten på Camp Nou, blev det alligevel en underholdende affære.

Og det matcher egentlig meget godt mit samlede indtryk af denne sæsons Champions League-turnering, som i mine øjne har været rig på store fodboldkampe.

AaB-kamp den mest målrige
Det er selvfølgelig altid noget specielt, når vi en sjælden gang har et dansk hold med i turneringen, og med resultater som 2-1-sejren hjemme over Celtic og 2-2 på Old Trafford, leverede AaB resultatmæssigt mere, end hvad man rimeligvis kunne forvente.

Underholdning stod nordjyderne også for. Således er 3-6-nederlaget til Villarreal den mest målrige kamp hidtil i turneringen.

Og netop det med målene underbygger måske min påstand om, at 2008/09 er en af de bedste Champions League-sæsoner gennem tiderne.

Flest scoringer siden 2005
Foruden AaB’s ni måls-kamp har turneringen indeholdt både tre kampe med otte og tre kampe med syv scoringer.

Og samlet set har de 120 kampe før semifinalerne budt på 320 scoringer, hvilket svarer til et gennemsnit på 2,67 mål pr. kamp.

Det er rent faktisk en tangering af det højeste gennemsnit siden omlægningen i 2004, som indtraf i 2004/05-sæsonen.

Forudsigelige kvartfinalister?
Nu handler det hele naturligvis ikke kun om mål.

En anden faktor er spænding og her kan kritikerne måske påpege, at denne sæsons Champions League – med fortsat engelsk dominans – har været for forudsigelig.

Mit svar er tjoeh... Det er ganske rigtigt ikke chokerende, at Manchester United, FC Barcelona, Chelsea og Arsenal er blandt de sidste fire klubber i turneringen, og rent faktisk er tre af klubberne de samme som året forinden, hvor Liverpool dog var med i stedet for Arsenal.

Og den kan man så tage endnu et år tilbage, hvor tre af klubberne igen var gengangere, men hvor AC Milan var med i kvartfinalerne i stedet for FC Barcelona.

Der tegner sig altså et lille mønster af, at det efterhånden er de samme, store klubber, der går igen i de afgørende kampe, men omvendt har vi altså fået hold som Fenerbahce, Schalke 04, PSV Eindhoven og i år Villarreal og FC Porto at se helt fremme i kvartfinalerne også.

Hvad siger du?
Men hvad siger alle I eksperter derude? Har jeg ladet mig gribe og betage af et øjebliks eufori og den triste tanke om, at Champions League-turneringen snart er ovre for denne gang – eller vil 2008/09 blive husket som en af de bedste sæsoner i mesterholdsturneringen hidtil?

Bolden er hermed givet op til debat!