Arsenal er 1-3 nede efter opgøret på Emirates, kan de finde håb til at slå mægtige Bayern? Vi kigger på odds og historien...

Arsenal har alt at vinde og intet at tabe når man gæster Allianz Arena i München og skal forsøge at indhente Bayerns 3-1-føring fra første opgør.

Tyskerne er på vej mod en rekordsæson - ja, faktisk slår man allerede rekorder på stribe - og kan sikre sig det hjemlige mesterskab allerede i marts, hvis tingene flasker sig. På den anden side står et Arsenal-mandskab der ser ud til at gå endnu en trofæløs sæson i møde, og som kan risikere at skulle undvære Champions League næste sæson.

Odds: Går videre

Bookmakerne har minimal tiltro til Arsenal.

Bayern München: 1,01 - Unibet*, Ladbrokes, Bet365*, Nordicbet* mv.

Arsenal: 26 - Bet365*

Historien skal overvindes, Wenger

Historien taler heller ikke for englænderne, der besøgte Allianz Arena i knockoutfasen i 2005 og 2001, med to nederlag (henholdsvis 3-1 og 1-0) til følge. Med Patrick Vieira, Dennis Bergkamp og Thierry Henry på holdet var det et Arsenal-mandskab i den gyldne tid - her kan nutidens Gunners næppe følge med. Læg dertil at Bayern München anno 2013 er blandt de bedste af sin slags nogensinde, og så er det ikke svært at se hvorfor Arsenal er på en stor opgave.

Det understreges af at Bayern kun har lukket tre mål ind på eget græs i Champions League denne sæson - dette tal skal altså fordobles hvis Arsenal skal gøre sig forhåbninger om at gå videre.

Lykkes det ikke vil det være tredje år i træk, at Arsenal ryger ud i 1/8-finalen.

Og det er ikke ofte, at et hold der taber den første kamp på eget græs går videre i turneringen. Det har kun to hold opnået; Ajax og Inter. Endnu er det dog ikke sket, at et hold har vendt et to-målsnederlag på eget græs til avancement.

Sidste års mestre, Chelsea, gik dog videre på trods af at tabe første kamp 1-4 til Napoli, men her havde man fordelen af at slutte på hjemmebane.

Vi skal dog ikke længere tilbage end til 2011 for at finde et korn af håb til Arsenal. Her var Bayern München foran 1-0 over Inter i 1/8-finalen, men italienerne tog til Tyskland uimponerede og vandt 2-3.

Og så var der jo dengang i 1999 hvor Bayern München måtte se CL-trofæet fordufte efter to Manchester United-scoringer i overtiden…

Eksperttip

Med Arsenal tvunget fremad banen og en række fravær i defensiven bør Bayern München få fine muligheder for at udfolde sin i forvejen stærke offensiv. Her er Thomas Müller et skarpt kort der ofte finder vej til målet - og med en direkte modstander som Jenkinson, Gibbs eller Vermaelen (afhængigt af side Müller spiller) bør der tilfalde et par chancer til Bayerns offensive kantspiller.

Thomas Müller scorer i kampen til odds 2,44 hos Betfair* (efter kommission).