Sponsoreret indhold fra NordicBet

Svenske Östersund lægger i begyndelsen af juni græs til VM for nationer og minoriteter, som ikke er medlem af FIFA. Ud over samerne med en klar hjemmebanefordel, har bookmakeren NordicBet et godt øje til Padanien, som har Mario Balotellis bror på holdet.

Rundt om i verden er der en masse etniske grupper, som har et fodboldhold, men som ikke er anerkendt som FIFA-nation og derfor ikke kan deltage ved de etablerede mesterskaber. 12 af disse hold slår knopperne sammen ved VM for minoriteter, som afholdes i Østersund - hjemsted for samerne - i ugen op til det "rigtige" VM i Brasilien. 

Turneringen er arrangeret af paraplyorganisationen ConIFA, der har som overordnet mål at hjælpe verdens hundredevis af "sportsligt isolerede" etniske grupper, der via VM-turneringen får mulighed for at samles omkring sport på tværs af kulturelle, politiske og sociale skel.

Bookmakeren NordicBet, som er ConIFAs samarbejdspartner, har haft en opgave ud over det sædvanlige med at vurdere styrkeforholdet mellem hold som Darfur, Kurdistan, Sydossetien og Nagorno Karabakh. Dog har det norditalienske hold Padanien en særlig fordel, da superstjernen
Mario Balotellis bror er med på holdet, hvilket gør Padanien til NordicBets guldfavorit. Vinder norditalienerne VM-trofæet, er der odds 2,35 at hente. Lige efter følger hjemmebanefavoritterne Sápmi i odds 3,25.

"Det er svært at sætte odds på en turnering som denne, fordi vi ikke har ret meget information til rådighed. Sápmi, Nice, Padanien, Kurdistan og Occitanien stiller dog med professionelle eller
semi-professionelle spillere og er derfor blandt favoritterne. Men for NordicBet handler VM-turneringen mindst lige så meget om at støtte et initiativ, der bygger bro mellem mennesker og kulturer gennem passionen for fodbold," fortæller oddssætter Tonni Munk Jensen.

Åbningskampen mellem Darfur United og Padania FA spilles 1. juni, mens der fløjtes op til den store finale søndag den 8. juni.

På hjemmesiden www.ConIFA.org er der mere information om turneringen. Her er det bl.a. muligt at følge webserien #NewHeroes, som løbende præsenterer hvert af de deltagende hold. NordicBet har samlet odds og kampprogram på siden www.newheroes.NordicBet.com .

Hvem vinder ConIFA VM for minoriteter?

Padania 2.85 

Sápmi 3.25 

Kurdistan 3.50 

Aramean Suryoye 5.75 

Nagorno-Karabakh 8.50 

County of Nice 10.00 

Occitania 12.00 

Abkhazia 30.00 

South Ossetia 40.00 

Tamil Eelam 200.00 

Ellan Vannin 250.00 

Darfur United 350.00