FCM-bestyrelsesformand afslører et usædvanligt forhandlingsforløb forud for salget af Pione Sisto til Celta Vigo. Hele tre spanske klubber var desperate for at få den midtjyske guldfugl, hvilket var med til at presse prisen i vejret.

FC Midtjyllands bestyrelsesformand Rasmus Ankersen løfter i et fanforum sløret for et heftigt forhandlingsforløb forud for salget af Pione Sisto, som Celta Vigo endte med at købe for et rekordstort beløb. Nogle medier melder, at prisen var i omegnen af 50 millioner kroner.

Indlægget på FC Midtjyllands fanside Black Wolves er et vidnesbyrd om, hvor meget tilfældigheder og momentum betyder, når der skal sælges og købes spillere i et hektisk transfervindue.

I FC Midtjylland var man i første omgang oprigtig bekymret for, at Pione Sisto ikke længere var den guldfugl, han tidligere blev regnet for.

"Jeg tror, at alle kunne se, at Pione trængte til en ny udfordring. Bortset fra de to Man Utd-kampe (Europa League-kampe i foråret, red) var hans præstationer i foråret middelmådige, og undervejs var jeg seriøst bekymret for, hvor meget vi egentligt ville kunne sælge ham for," forklarer bestyrelsesformanden Rasmus Ankersen i det engagerede indlæg på FC Midtjyllands egen fanside Black Wolves.

Men så skete der noget. Og pludselig var Pione Sisto igen hot.

"Heldigvis fik han en opblomstring over sommeren, og selvom det måske var på en lidt billig baggrund mod knap så gode modstandere, var det med til at øge hans markedsværdi," fortsætter Rasmus Ankersen.

Sportsdirektør ville forhandle på stedet

Så fra at have en formsvag spiller, der ikke havde præsteret i mange måneder, så var interessen pludselig stor igen. I indlægget forklarer Rasmus Ankersen, at der var hele tre spanske klubber, som bød hinanden op. Iveren var faktisk så stor, at en spanier pludselig dukkede op i en hotellobby i London og ville forhandle på stedet.

"De ville alle virkelig gerne have ham, og da situationen var mest tilspidset, fløj sportsdirektøren fra den ene klub helt uanmeldt til London og opsøgte mig på et hotel, hvor han havde hørt jeg var til møde, for at forhandle," skriver Ankersen og forklarer, at de endte med at få et beløb, som var langt højere, end de havde håbet på.

"Det er sjældent, at du står så stærkt i en forhandling, men det var den konkurrence, der i sidste ende betød, at vi kunne lukke så flot en aftale, som vi gjorde, og at vi vel nok solgte ham til et højere beløb, end de fleste ville have vurderet hans markedsværdi til."

Attraktive bonusaftaler

Bestyrelsesformanden tilføjer, at kontrakten indeholder nogle særdeles lukrative bonusaftaler. Selv hvis Pione Sisto ikke bliver solgt videre, så er der gode penge at hente for FC Midtjylland.

"Samtidig har vi nogle flotte bonusser i aftalen, der gør, at handlen over de næste to år, selv uden at han bliver solgt videre, kan vokse med op til 40%, hvis han bliver fast mand i Celta Vigo."

Læs også Rasmus Ankersen forklare betydningen af "Smartodds" i FC Midtjylland, hvorfor tabellen lyver samt forhandlingstaktikken ved Kadlec-salget