Et storstilet Brugertip-system er sat i søen af BetXpert. Nu kan man som bruger lægge sine tip online, og systemet holder så regnskab med hvordan det går i forhold til de øvrige brugertippere.

Og hvordan det går i forhold til eksperterne. Dette system kan nemlig også - hvis man er dygtig, og hvis man har lyst - være et springbrædt til ekspertpanelet.

Fair nok hvis man er blottet for konkurrence-trang. Der er også plads til folk der bare gerne vil bidrage med deres indsigt i en given sport eller liga. Men nu kan læserne altså følge med i om indsigten nu også er så dyb som man selv går og regner med :-).

Hvis man ikke har lyst til at bruge det nye system, kan man bruge vores forum som altid – det vil sige, komme med tip i Spilforslag eller i Diverse. Her føres ikke regnskab.

Nemt at bruge

I Brugertip-systemet vil statistikker blandt andet fortælle om din tilbagebetaling, din samlede gevinst, din hitrate – og hvilke sportsgrene/ligaer du er bedst indenfor.

Systemet er nemt at bruge. Man logger på, udfylder en række felter og trykker på ”Opret tip”. Og vupti: Dit tip er online og kan ses af alle BetXperts læsere.

Der er ingen grænser for hvad du kan udlægge tip på - så længe en bookmaker har odds på skidtet.

Når spillet er afgjort, skal man logge ind og opdatere: Gik tippet hjem eller ej? Husk at være ærlig (det gælder også når du udlægger tippet: Skriv det korrekte odds!). De andre brugere vil holde øje med dig, og hvis en tipper gribes i snyd, ryger vedkommende ud.

Det første man bør gøre, er at læse Hjælp-sektionen. Her forklares systemet i detaljer, og her fremgår reglerne.

Således er plagiat forbudt. Ditto med tomme analyser. Man SKAL i et eller andet omfang argumentere for sit tip.

Man kan tilgå Brugertip-systemet ved at bruge den vandrette menu der findes på hver side: Analyser/tips -> Brugertip

Genvej: http://www.betxpert.com/members/

På dén side kan man se listen over brugere, man kan se en liste over de aktuelle tip – og man kan trykke sig videre til den side hvor man kan oprette sine egne tip.

En oversigt over brugertip kan også ses på forsiden af BetXpert.com, sammen med eksperttippene – de er adskilt via faneblade. De kan også ses hér: http://www.betxpert.com/ekspert/analyser.asp

Ekspert-kvalifikation

Bemærk: Når man lægger tip i Brugertip-sektionen, stiller man det til rådighed for BetXpert. Dit tip vil altså i princippet kunne bruges som Dagens Fidus.

Også på anden vis vil der være forbindelse til BetXperts officielle del. Brugertip-systemet afløser nemlig det hidtidige ekspertkvalifikations-system. Ligesom før kan dygtige brugere – hvis de altså selv har lyst – blive udtaget til Ekspertpanelet og dermed blive officielle xperter.

Det kan foregå på to måder. Enten falder BetXperts redaktion selv over en dygtig bruger og kontakter vedkommende. Eller også tager en bruger, som selv synes det går godt, kontakt til os og beder om feedback. Vi vil så holde øje med brugerens analyser og løbende komme med ros/ris. Går det godt, kan det så føre til en plads i panelet.

Man kontakter os på [email protected]

Man er også meget velkommen til at lægge billet ind på en position hvor der allerede er en ekspert. Ingen er fredet.

Krav til ekspert

Hvad indebærer det så at være ekspert?

Ja, for overhovedet at blive ekspert, skal man have orden i følgende ting:

1)Indsigt i sporten og i den pågældende liga. Det inkluderer – hvis der er tale om en udenlandsk liga – at man kan læse sproget, så man kan researche via lokale netaviser, klubhjemmesider, etc.
2)Man skal kunne generere et overskud - eller sandsynliggøre, at man kan få overskud på længere sigt.
3)Man skal ikke bare have blik for de lave odds, men også overraskelserne
4)Man skal kunne skrive klart og forståeligt. Og have forståelse for, at en analyse skal indeholde en solid begrundelse for tippet. Herunder gennemgang af teamnews, dvs skader & karantæner, etc. BEMÆRK: En analyse behøver ikke at være lang (hellere kort end lang) - men den skal være fyldestgørende.
5)Man skal have indsigt i og forståelse for elementær bookmaking, herunder odds, chancevurdering, betvalue, etc...
6)Man skal være bedre end de eventuelle andre aspiranter (og/eller eksperter)
7)Man skal kunne tage imod kritik og være indstillet på at følge BetXperts retningslinjer (man må meget gerne stille kritiske spørgsmål).

Man skal altså ikke bare have viden om sportsgrenen/ligaen, men også tid og lyst til at skrive gode analyser. Dvs til at researche og formidle og tænke over odds/værdi, og tid til at tjekke analyserne for taste- og stavefejl. Men samtidig skal man kunne finde balancen og ikke bruge FOR meget tid på det. Man risikerer at gå død hvis man bruger for meget tid og energi.

Som ekspert skal man helst kunne levere tip/analyser hver uge. Selvfølgelig undtagen uger, hvor man pga ferie/arbejde er indisponibel.

Og hvad får man så ud af al besværet?

"Arbejdet" som ekspert på BetXpert.com er som udgangspunkt en tjans, der vel nærmest skal ses som en hobby, dvs. det skal virkelig være lysten der driver værket, og man skal være villig til at give det nogle (men ikke for mange) timer om ugen.

Vi har dog måneds- og kvartalspræmier til de bedste eksperter. Endelig har vi indført et aflønningssystem, hvor hver ekspert får betaling for de analyser, han producerer; denne betaling er dog ikke særligt høj og skal mest ses som en ekstra motivation, IKKE som eneste årsag til at bestride eksperttjansen. Honorarets størrelse vil vi ikke komme ind på i detaljer hér, blandt andet fordi det i høj grad afhænger, ikke bare af antallet af analyser, men også af deres kvalitet. Men hvis man henvender sig på ekspert@betxpert og ligner en oplagt kandidat til panelet, vil man kunne få mere at vide.

Områder der pt mangler eksperter

Tjek listen i den røde boks, øverst til højre.