Hvad der inden sæsonen startede lignede en ny "big 3" bestående af Serena Williams, Victoria Azarenka og Maria Sharapova, er der pludselig blevet vendt op og ned på efter de første 2 uger af den nye sæson.

Først var det Sharapova der trak sig i Brisbane med et beskadiget kraveben og senere Azarenka, der altså heller ikke fik testet Serena Williams. I stedet viste Williams kolossal styrke og børstede let sine modstandere til side. Selv om både Sharapova og Azarenka ER med Down Under, ligger det nu umiddelbart til at Serena kan snuppe alle fire Grand Slam titler i år og lægge ud med sin sjette Australian Open-titel.

Men der er trods alt et stykke vej og flere interessante navne i lodtrækningen, der kan spille Serena et puds. Blandt disse er der danske Wozniacki - hvis chancer dog ser små ud.

Forventede semifinaler - og overraskende finale?

Bliver det som præsten prædiker, bliver det to semifinaler der lyder som følger. Azarenka – Williams og Sharapova – Radwanska.

Det skal blive interessant at se, hvis vi når dertil, om Azarenka kan slå Serena. Williams var 5-0 mod Azarenka i 2012 alene, men hviderusseren har gode minder fra Melbourne hvor hun løftede trofæet sidste år. Jeg har en lille ide om at det måske kan blive her hun slår Williams. Selvom det unægtelig ligner en svær opgave, specielt når man kigger på h2h, så synes jeg ikke det er helt urealistisk. Et frækt bud er altså Azarenka som finalist.

Den anden semifinale kan blive en særdeles hård opgave for Sharapova. Radwanskas start på 2013 kan man simpelthen ikke overse, og jeg har en fornemmelse af at polakken er i stand til at ride videre på bølgen. Derfor bliver hun også mit sats-bud på en vinder af den semifinale, og jeg har en lille fornemmelse af, at vi godt kunne komme til at se en overraskende finale mellem Azarenka og Radwanska...

Først er der dog to uger med masser af spændende tennis der skal klares, og først derefter må vi se om profetierne holder stik.

Gennemgang af lodtræknings-fjerdedelene:

Øverste fjerdedel

Øverst har vi naturligvis topseedede Victoria Azarenka, der også er forsvarende mester. Hviderusseren siger selv at hun er klar til at træne løs, og hun står i 1. runde overfor en til tider tricky modstander i form af Monica Niculescu. En spiller Azarenka har slået alle fire gange de har mødtes, en enkelt gang med to gange 6-0.

Senere henne kan det dog blive endnu mere tricky. I 4. runde kan hun stå overfor Roberta Vinci, som hun dog har 3-0 mod i h2h, mens kvartfinalen kan byde på et interessant opgør mod Sara Errani. En spiller Azarenka endnu ikke har mødt efter Errani begyndte med sit indtog ind i top 10.

Andre interessante navne:

I øverste fjerdedel finder vi også Caroline Wozniacki, men med den sæsonstart hun har præsteret (første- og andenrundetab), skal man være mere end optimistisk hvis man skal tro at hun for alvor kan true de bedste. Hun ligner en spiller der desværre kan rasle ned ad ranglisten hvis hun ikke kommer i gang, og tingene bliver ikke nemmere af, at hun i 1. runde står overfor Sabine Lisicki, hvilket for de fleste er en hård nød i en 1. runde af en Grand Slam. Tyskeren har slået Caroline de sidste to gange de har mødtes, dog for flere år siden.

Her finder vi også Anastasia Pavlyuchenkova. Russeren er startet godt i 2013 og nåede finalen i et meget stærkt felt i Brisbane. Der er ingen tvivl om, at hun har potentialet, og måske kan det blive nu at hun skal have sit gennembrud på den helt store scene.

Også 26. seedede Hsieh Su-Wei er i denne fjerdedel. Taiwaneren er gået frem, frem og frem og befinder sig lunt i top 30. Herfra skal hun så se om hun kan tage fusen på nogle af favoritterne. Hun har masser af potentiale og hun kan godt blive en man skal holde lidt øje med.

Forventet semifinalist: Victoria Azarenka

Anden fjerdedel

I denne fjerdedel har vi Serena Williams. Hun er endt i Azarenkas halvdel og det kan betyde farvel til et forsvar af titlen. Williams står med en relativ let vej gennem de første runder der kan byde på Gallovits-Hall og Rybarikova, mens hun senere kan måde Shvedova, der formåede at presse Serena i 3. runde af Wimbledon sidste år.

I denne fjerdedel har vi også Petra Kvitova, der spillede fantastisk sidste år i Melbourne. I år ligner det mere et spørgsmål om hvorvidt hun kan vinde en kamp. Hun har beklaget sig over vejrtrækningsproblemer i varmen i Australien og tabte i 2. runde i Brisbane, mens hun blev sendt ud med 1 og 1 i 1. runde i Sydney af Cibulkova. Det lover ikke ligefrem godt og i 1. runde står hun overfor en Schiavone, som altid er klar til at fighte.

Andre interessante navne:

Her finder vi bl.a. Nadia Petrova som faktisk har leveret ganske godt. Hun møder Date-Krumm i 1. runde i lidt af en veterankamp, men kommer hun forbi den, så kan hun godt blive en der kan lave lidt ballade. Vi finder også up and coming Sloane Stephens, der har set godt ud i 2013 indtil videre. Amerikaneren kan stå overfor Petra Kvitova i 3. runde i hvad der kunne ligne en meget interessant kamp.

Forventet semifinalist: Serena Williams

Tredje fjerdedel

Her dukker et meget interessant navn op i form af Agnieszka Radwanska. Polakken så ud til måske at have overspillet lidt ved at deltage i både Aucland og Sydney, men gik hen og vandt begge turneringer, bl.a. ved at besejre Cibulkova med to gange 6-0 i finalen i Sydney.

Det efterlader Radwanska med masser af selvtillid og jeg tror polakken kan komme til at lave nogle interessante ting. Hun var i kvartfinalen sidste år, og i år har lodtrækningen været ganske god for hende. Vejen til kvartfinalen ser ikke så slem ud, og her står hun så til vinderen af Li Na og Sam Stosur. Dog kan hun støde ind i Ana Ivanovic undervejs, der dog har det med at være særdeles ustabil, og jeg kan ikke se serberen skabe problemer for Radwanska.

Li Na nåede semifinalen i Sydney hvor hun tabte til netop Radwanska. Men generelt ser hendes lodtrækning fin ud, specielt i den første uge, og det ligner ikke de store problemer inden mødet med Radwanska.

Sam Stosur derimod, kan godt sidde med bekymrede miner. Hun tabte i 1. runde sidste år til Cirstea og har fået en noget ujævn start på 2013, der har efterladt hjemmepublikummet med ligeså bekymrede miner. I 2. runde i år kan hun stå overfor Jie Zheng, der var i semifinalen i Melbourne i 2010, og fortsætter ujævnhederne, kunne det godt ligne et tidligt exit igen.

Andre interessante navne:

Jeg synes man skal holde et vågent øje med tyske Mona Barthel. Hun har spillet forrygende i de første to uger og var i semifinalen i Auckland og finalen i Hobart, hvilket lover godt inden det går løs i Melbourne. Barthel mangler fortsat at slå igennem på Grand Slam-niveau, men måske den solide optakt kan være med til at give hende et skub i den rigtige retning. Hun åbner mod Ksenia Pervak, der jo sendte Wozniacki ud af Brisbane i årets første turnering.

I denne fjerdedel finder vi også Heather Watson. Den unge brite fra Guernsey har fortsat sit helt store gennembrud til gode, men talentet er der uden tvivl. Hun kan stå overfor Barthel i 2. runde, hvilket kunne ligne et ganske interessant opgør.

Jelena Jankovic er også at finde her, men jeg tvivler på serberen er en man kan regne med mere. Hun kan stå overfor sin landsmand Ivanovic i 3. runde, hvilket, om ikke andet, kan give et spændende kamp.

Forventet semifinalist: Agnieszka Radwanska

Nederste fjerdedel

Nederste fjerdedel tegner ganske interessant efter min mening. Største navn her er selvfølgelig Maria Shapapova, der som skrevet i indledningen, trak sig i Brisbane med et beskadiget kraveben. Det store spørgsmål er, om hun er blevet 100% klar til at tage udfordringen op. Sharapova plejer ikke at have problemer i de indledende runder, men møder nogle spillere der potentielt kan give hende problemer.

1. runde byder på Olga Puchkova, der godt kan slå til bolden, hvorefter hun kan stå overfor den lange kroat Petra Martic, der dog ikke helt har fået indfriet folks forventninger i 2012. I 3. runde kan hun så stå overfor Venus Williams. Det er nok en modstander der ville være noget farligere hvis vi var nogle år tilbage, men ikke desto mindre har Williams da 5-4 i h2h mod Sharapova og bliver ikke nødvendigvis en walkover for russeren.

Modsat Sharapova finder vi 5. seedede Angelique Kerber. Tyskeren, der fik sit store gennembrud ved US Open 2011, da hun nåede semifinalen, er for mig at se lidt af et spørgsmålstegn. Hun har en forunderlig evne til at ligne en der ikke har fået det hun ønskede sig i julegave og så gå ud og spille de fem bedste partier i sit liv efterfølgende. Jeg er bange for at Kerber stadig mangler stabilitet. Hun har aldrig været forbi 3. runde i Melbourne og ser ud til at befinde sig bedst i perioden omkring Wimbledon og US Open. Hun er 1-3 mod Sharapova, og jeg har svært ved at se Sharapova tabe til tyskeren hvis hun ellers er fit.

Andre interessante navne:

Et interessant navn her, hvis nogen husker Australian Open 2012, er Ekatarina Makarova. Hun sendte Serena Williams ud af turneringen sidste år, og er tilsyneladende en spiller man ikke kan tillade sig helt at glemme. Hun er i Kerbers del, og er måske en spiller der relativt tidligt kan skabe problemer for tyskeren.

Ellers finder vi to spændende teenagere i denne fjerdedel. Amerikanske Madison Keys ligner en spiller der har en stor fremtid foran sig. Hun pressede Li Na på flotteste vis i Sydney i den forgangne uge og står i 1. runde overfor australske Casey Dellacqua.

Også den 16-årige Ashleigh Barty er i denne fjerdedel. Australieren fik debut i Hopman Cup i år og fik lov at prøve kræfter med nogle af de bedste. Uden tvivl en god oplevelse for Barty, der dog stadig mangler erfaring før hun for alvor kan begå sig på højeste niveau. Men uden tvivl en spiller der vil have publikum med sig hele vejen.

Forventet semifinalist: Maria Sharapova