Vi fortsætter jagten efter værdi i de europæiske indendørshaller. Denne gang i Rusland og Østrig, hvor der er meget kvalitet i spillerfeltet i begge turneringer. Tenniseksperten Klaus F står klar med spilforslag, der forhåbentlig giver afkast. 

Spillerne kæmper om de sidste pladser til slutspillet i Torino, hvor de otte bedste spillere i løbet af året kvalificerer sig til ATP Masters. Derfor er der meget på spil i løbet af den sidste måned af sæsonen. 

 
Især i Wien venter en uge fyldt med verdensstjerner. Den populære turnering i den østrigske hovedstad har også en stor tilslutning på tilskuerpladserne. Allerede under kvalifikationen er der mange tilskuere. I Skt. Petersborg er det mere ydmyge omgivelser, men de russiske navne i feltet gør også dette til en interessant turnering. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Wien

Stærke navne som Andrey Rublev, Dominic Thiem og Andy Murray har vundet i Wien. Underlaget er relativt langsomt, hvorfor grusspecialister som Diego Schwartzman og David Ferrer også har klaret sig godt her. Rublev er den forsvarende mester, men han er loyal mod hjemlandet og spiller i Skt. Petersborg, hvor han ironisk nok også er titelforsvarer. Sidste år var der ekstra opmærksomhed på turneringen, da Djokovic stillede op for at sikre sig førstepladsen på verdensranglisten. Efter missionen var fuldført blev han blæst ud af banen i kvartfinalen mod Lorenzo Sonego. 

Bejlerne til ATP Masters-slutspillet kæmper videre i Wien

Det er blandt disse fire, at de sidste pladser til den prestigefyldte ATP Masters-finale i Torino skal findes. De stiller op i Wien i denne uge, og for dem er der ekstra meget på spil. Der er 175 ranglistepoint mellem disse fire spillere, hvilket indikerer, hvor tæt det er. 

Casper Ruud har haft et fremragende år med fem titler. Det skyldes primært, at han har været uhyggelig stabil på grus, hvor han vandt tre titler i træk i sommers. Men han kan også begå sig på hard court, hvilket han beviste i San Diego for en måneds tid siden, da han tog titlen i overbevisende stil. Jeg er dog mere i tvivl, når det kommer til indendørs, hvor nordmanden ikke får samme tid til sine slag og ikke profiterer særligt meget af sit spin. ATP Wien er dog tilstrækkeligt langsomt til, at man godt kan overveje et nordisk spilforslag.

Cameron Norrie har overgået alle forventninger i 2021. Briten, der betragtes som en spiller med ret klare begrænsninger i sit spil, har nærmest haft en mirakuløs sæson. Toppen af kransekagen var, da han vandt titlen ved Indian Wells-turneringen, der ligger lige under Grand Slams i forhold til prestige. Spørgsmålet er, om briten er ved at løbe tør for gas. Jeg tør ikke vove mig ud i et spilforslag på Norrie.

Hubert Hurkacz har skuffet på det seneste. Det var frygteligt ærgerligt, at han som vores spilforslag ved Indian Wells ikke udnyttede åbningen i lodtrækningen. Han er dog en stærk spiller indendørs, der godt kan lide det "rene" spil uden forstyrrende elementer. Derfor skal han være med i betragtningen til et spilforslag. 

Jannik Sinner har vundet to indendørsturneringer inden for en måneds tid. Italieneren er den mest formstærke spiller i verden, når det gælder indendørs. Markedet er dog potentielt lige så opmærksom på hans momentum, at det kan blive en udfordring i sig selv at klemme noget værdi ud på et azurblåt spilforslag. 

De naturlige favoritter

Alexander Zverev skal være favorit i Wien. Tyskeren har det højeste topniveau i feltet. Han virker heller ikke påvirket af omtalen i sagen omkring hans ekskæreste uden for banen, hvor reaktionerne og beskyldningerne tager til. Hvis Zverev er frisk, så skal han være blandt de fire sidste i næste weekend, men jeg ser ikke værdi nok til et spilforslag. 

Stefanos Tsitsipas deltog for første gang sidste år ved ATP Wien. Grækeren så alt andet end overbevisende ud, da han sneg sig forbi Struff i tre sæt og efterfølgende tabte til Dimitrov. Han var heller ikke skarp i Indian Wells, hvor han tabte mod Nikoloz Basilashvili. Et oplagt spot er et imod græsk succes og finde et spilforslag i hans del af lodtrækningen. 

Matteo Berrettini var i semifinalen ved sin sidste deltagelse i den østrigske hovedstad i 2019. Han vil elske dette underlag, der er langsomt, men hvor han kan slå igennem banen med sin styrke. Berrettini har dog en brutal lodtrækning, der formentlig holder mig væk fra en spådom i italienerens favør i denne uge. 

Spilforslag til ATP Wien 

Jeg synes, at markedet regner for meget potentiel træthed ind i prisen på dette spilforslag: 

Jannik Sinner til at vinde ATP Wien: Odds 9 hos 888sport**

Normalt vil markedet justere for det momentum en spiller har efter at have vundet en turnering. Men når jeg ser, at prisen stadigvæk er gunstig på Sinner, så tror jeg, at markedet spekulerer i træthed hos italieneren.

Han har godt nok lige vundet en titel, men han gjorde det uden sættab, og sammenlagt tid brugt på banen har været minimal. Sinner var ganske simpelt suveræn i sidste uge i Antwerpen. Samtidig vil han få en første kamp onsdag og dermed have fået rigelig med restitution. Det skal og bør være nok for Sinner.

Når man ser på lodtrækningen, så bliver jeg ekstra begejstret for Sinner. Han har Opelka i første runde, der godt nok kan serve som en maskine, men ellers har han ikke meget at byde på for tiden. Og det er heller ikke indendørs i Europa, at vi plejer at se hans topniveau. Anden runde hedder enten Mager eller Novak, og med en sejr i den kamp, så er Sinner inde i turneringen. 

ATP Skt. Petersborg

Der har været russisk dominans de sidste to år i Skt. Petersborg, hvor Rublev og Medvedev har taget titlerne. Turneringen har været afholdt i flere årtier, og det langsomme underlag tilgodeser de fleste spillere. ATP Skt. Petersborg er igen i år stærkt besat med navne som Rublev, Khachanov, Karatsev og Shapovalov. 

Den russiske garde 

Vi kommer ikke udenom Karen Khachanov, Aslan Karatsev og Andrey Rublev ved turneringen i Skt. Petersborg.

Hvis vi skal se på formbarometret, så vil jeg placere de to førstnævnte øverst. Rublev som tidligere nævnt helt skidt ud mod Mannarino i sidste uge, og ved Indian Wells tabte han til Tommy Paul. Markedet har ham dog stadigvæk som den absolutte favorit, hvilket jeg ikke er enig i.

Karatsev har lige vundet turneringen i Moskva. Den stærke russer viste det niveau, der bragte ham til semifinalen ved Australian Open tidligere på året. Jeg stoler ikke nok på Karatsev til at præstere to uger i træk, og derfor ligger et spilforslag på den melankolske russer relativt fjernt. 

Khachanov viste gode takter i sidste uge, hvor han spillede godt lige indtil, han havde tre sætbolde mod Karatsev i semifinalen. Derefter faldt spillet sammen. Kan han genfinde sig selv i denne her uge, så bør han komme i semifinalen. Lodtrækningen er dog ganske brutal, da der både kan vente en Marin Cilic og en Roberto Bautista Agut i de første kampe. 

Canadier og amerikaner kan drille russerne

Denis Shapovalov har haft et svingende 2021, men han spiller ofte godt på denne tid af året. I 2019 vandt han Stockholm og var i finalen ved Paris Masters. Han var i førersædet mod Rublev sidste år i semifinalen ved denne turnering, indtil han lod sig forstyrre af en tilskuer, hvilket var yderst urutineret. Han har utvivlsomt et højt topniveau indendørs og en god lodtrækning ved ATP Skt. Petersborg. Derfor er han i betragtning til et spilforslag herfra.

Sebastian Korda har vist sine evner indendørs, omend det primært har været på Challenger-niveau. Han er begunstiget af en god lodtrækning i de første par runder. Derefter kan den hedde Rublev i kvartfinalen, hvilket kan blive endestationen. Men Rublev virker ikke til at være på vanligt niveau for tiden, hvilket kan blive amerikanerens chance.

Spilforslag til ATP Skt. Petersborg 

Generel grundkvalitet indendørs og en god lodtrækning får mig ud på dette spilforslag: 

Denis Shapovalov til at vinde ATP Skt. Petersborg til odds 7,5 hos Bet365*

Shapovalov har et topniveau indendørs, der kan bringe ham til tops ved denne turnering. At han også præsterede så højt niveau på dette tidspunkt af året i sæsonen 2019 underbygger min tillid til canadieren. 

Lodtrækningen er en vital faktor, da han undgår alt for stærk modstand i de første par kampe. Shapovalov har ikke spillet særligt meget på det seneste, og derfor forventer jeg en frisk canadier, men han skal formentlig bruge et par kampe til at finde momentum.

Rusland er også et godt sted at spille for Shapovalov, da han har noget russisk i sig og taler sproget. Hvis han kan undgå at blive distraheret i sit spil og spille procenttennis, så forventer jeg en god uge for canadieren.

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 75
Vundne spil: 17
Tabte spil: 57
Profit: 35,56
Tilbagebetalingsprocent: 147