Det er igen tid til tennis, og vi begynder i Australien, hvor der er to turneringer som optakt til Australian Open, der begynder om en uge. Klaus F svigter ikke traditionerne og ser efter spilforslag med værdi. 

Januar er mørke morgener og et orange skær fra saltvognen, der forbereder vejene for bilisterne, men for os tennisfanatikere er det paradis. De australske turneringer med sol og sommer og motiverede spillere i begyndelsen af en sæson er verdensklasse for fans.


Denne uge byder på en masse spændende navne, der skal have pudset formen af inden, det går løs i Melbourne med årets første Grand Slam. Jeg ser som altid efter de mindre navne, da de store spillere ikke skal toppe spillemæssigt endnu. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Sydney

Turneringen lagde i år 2000 anlæg til De olympiske lege, hvor den russiske stjerne Yevgeny Kafelnikov vandt guld. ATP Sydney er den perfekte optakt til Australian Open, da de bruger samme bolde som ved Australian Open, og underlaget er også det samme. Den er ikke blevet afviklet siden 2019, hvor australieren Alex De Minaur vandt.

De tre favoritter

Aslan Karatsev er favoritten til at vinde trofæet. Den introverte russer, som ingen kendte noget til på dette tidspunkt sidste år, fik sit livs gennembrud, da han nåede semifinalen ved Australian Open. Samtidig understregede han, at det ikke var nogen tilfældighed, da han nogle uger senere vandt ATP Dubai. Karatsev spillede modsat mange af de andre spillere ikke i sidste uge, og han har ikke spillet siden begyndelsen af november. Der skal formentlig bankes en del rust af. Jeg har svært ved at finde værdi i odds 6 på russeren. 

Daniel Evans beviste endnu engang i sidste uge, at han befinder sig bedst i holdkonkurrencer. Han spillede fremragende både i single og double, da Storbritannien leverede nogle fine resultater ved ATP Cup. Han er ofte bedst på denne tid af året. Oveni det er lodtrækningen god. Et britisk spilforslag ligger i overvejelserne. 

En anden brite med et mere prangende CV er Andy Murray. Den tidligere verdensetter kæmper for at komme tilbage, men det er en sej kamp. I sidste uge tabte han som kæmpefavorit mod argentinske Bagnis. Et skamfuldt nederlag, der holder mig langt væk fra et spilforslag på den dobbelte Wimbledon-vinder. 

Hjemmebanefordel

Det bliver som altid en varm fornøjelse i Sydney med omkring 30 grader hver dag. Det kan give en fordel til australierne. 

Alexei Popyrin vandt sin første ATP-titel sidste år og var i tredje runde ved US Open. Popyrin slog også Goffin ved Australian Open. Eneste minus er hans taktiske evner, som er kraftigt udfordret. Og så taber han hovedet engang imellem, hvilket heller ikke peger i retning af et spilforslag. 

Jordan Thompson er allerede i anden runde. Australieren har flere gange i Davis Cup vist, at han optimerer sit spil på hjemlig jord. Det var en imponerende sejr, han fik i første runde mod Marcus Giron. Thompson skal bestemt ikke undervurderes. 

Spilforslag og værdispil til ATP Sydney

Med denne uges spilforslag satser jeg på britisk succes i den australske storby. 

Daniel Evans til at vinde ATP Sydney: Odds 7,00 hos Bet365*

Der er flere elementer, der går op i en højere enhed med dette spilforslag:

Formen er intakt hos Evans, hvilket man kunne se under ATP Cup i sidste uge. Her blev det til sejre mod Shapovalov, Isner og Struff. Det er gode navne på hard court, og han møder højest én spiller med et højere niveau end disse i Sydney. Det er Aslan Karatsev, der ikke har spillet en kamp i over to måneder. 

Sidste år vandt Evans en titel inden Australian Open, hvilket indikerer, at han har let ved at finde sit topniveau i begyndelsen af sæsonen. 

Lodtrækningen er god, hvor han begynder relativt blødt og derved kan bygge momentum op til en semifinale mod Aslan Karatsev. 

Denne uges værdispil er en servekanon.

Reilly Opelka til at vinde ATP Sydney: Odds 13,00 hos Bet365*

Når det er varmt og hard court, så vil Opelka trives i de omgivelser. Han vil kunne serve sig langt i denne her turnering, hvor han kan blive umulig at bryde. 

Han er i modsatte halvdel af Karatsev og Evans og har generelt en god lodtrækning mod spillere, der har svært ved at ramme formen. 

I sidste uge tabte Opelka til formstærke Cressy, der nåede finalen. Det var med yderste margin, at Opelka tabte, så jeg finder også formen godkendt. 

 Følg Klaus F's spilforslag hos Bet365

ATP Adelaide 2

Grundet Covid-19 er der turneringer, der spilles to uger i træk i samme by. Det gælder ATP Adelaide 2, hvor spillerne allerede har været i aktion i sidste uge. Denne turnering har ligget i dvale siden 2008, inden tenniscirkusset igen fandt vej forbi Adelaide i 2020. I den forgangne uge var Monfils og Khachanov finalisterne, og de er favoritterne i denne her uge. Det bliver voldsomt varmt i begyndelsen af ugen med temperaturer op til 37 grader. 

Spillere i et dilemma

Gael Monfils og Karen Khachanov har lige været i finalen i Adelaide 1. De er rutinerede og ved godt begge, at det mindst optimale som forberedelse op til en Grand Slam er et fuldt program to uger i træk. Det er konsekvensen, hvis de begge går ind til denne turnering med ambitionen om at gå langt. Det kan jeg ikke tro på, at de gør.

Det gælder specielt Monfils, der altid har kæmpet med fysikken. Franskmanden har lige vundet en titel og bør spare på kræfterne. 

Det samme gælder egentlig Thanasi Kokkinakis, der, selvom han spiller i hjembyen, bør fokusere på, at have alle kræfter i behold inden Australian Open. Han var i semifinalen i Adelaide i sidste uge og har generelt kæmpet med skader igennem hele sin karriere. 

Farlig amerikansk duo

Tommy Paul fik ørerne i maskinen mod Gael Monfils i sidste uge, men han har et generelt højt grundniveau på hard court. Paul vandt sin første ATP-titel sidste år I Stockholm i slutningen af sæsonen, og han vandt også to kampe her i Adelaide i sidste uge. Hvis Paul rammer sit topniveau kan han sagtens gå hele vejen. Han er kommet godt i gang i Adelaide 2 med en sejr over Tiafoe i første runde. 

John Isner har haft fokus udenfor banen det sidste års tid med familieforøgelse. Det ændrer dog ikke på, at hvis serven er intakt, så kan han slå alle i feltet. Isner har altid haft en evne til at vinde tætte kampe qua sin ekstreme mentale styrke. Det kan blive udslagsgivende i den kommende uge. Varmen i Adelaide vil heller ikke blive et problem for Isner, der normalt trives i sådanne betingelser, hvor hans serv også bliver mere effektiv. Isner er et langskud i forhold til et spilforslag, men han kan godt være et værdispil. 

Spilforslag og værdispil til ATP Adelaide 2

Selvom dette spilforslag var langt i sidste uge, så er lodtrækningen så god, at jeg ikke tror han vil glippe den chance:

Marin Cilic til at vinde Adelaide 2: Odds 7,00 hos Bet365*

Cilic har en guddommelig lodtrækning, der indbefatter en oversidder i første runde og derefter middelmådige Millman eller grusspecialisten Munar i anden runde. Den chance håber og tror jeg ikke, at han vil forpasse. 

Kroaten er langsomt på vej til fordoms niveau, og i sidste uge var han stærkt spillende, da han nåede semifinalen i Adelaide 1. Her tabte han en relativt tæt kamp mod Khachanov. 

Grunden til, at man ikke så Cilic blandt de sidste i en turnering på hard court sidste år, var manglende lodtrækningsheld i min optik. Han mødte store navne tidligt. Det kommer ikke til at ske i Adelaide 2, hvor han først kan møde en Tommy Paul eller Francis Tiafoe i en kvartfinale. 

Hvis Cilic fortsætter pilen op i forhold til formkurven, så skal han blive en farlig spiller her i Adelaide, hvor han allerede har vist et højt niveau i den forgangne uge. 

 Værdispillet kigger mod et navn, der er relativt svært at udtale:

Botic Van De Zandschulp til at vinde ATP Adelaide 2: Odds 23,00 hos Bet365*

Botic har haft lidt a la samme karrierevej som Aslan Karatsev. Han tordnede igennem en Grand Slam i 2021, hvor stort set ingen havde hørt om ham. Det blev til en kvartfinale ved US Open. Man kunne så fristes til at tro, at han var et "one hit wonder", men hollænderen har siden præsteret gode resultater. 

Det blev til et smertefuldt nederlag i sidste uge, hvor Botic havde 5-3 og 40-15 i egen serv i tredje sæt mod Dimitrov, men tabte alligevel. Selvom nederlaget indikerer, at Botic er på rette vej med én bold fra en semifinale.

Lodtrækningen kan dog byde på Monfils i kvartfinalen, men som sagt, så tvivler jeg på, at franskmanden stiller op og er dybt motiveret for at gå langt. Derfor et dette værdispil også et spot mod Monfils, der presser Botics odds op, fordi de står til hinanden i en kvartfinale. 

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 80
Vundne spil: 17
Tabte spil: 63
Profit: 29,56
Tilbagebetalingsprocent: 137