Tennissæsonen er ved at være slut, og det første slutspil finder sted i denne uge, hvor de nye stjerneskud på himlen deltager i Next Gen Finals. Vi har dansk deltagelse i form af Holger Rune. Klaus F fokuserer på værdi i markedet og kommer med spilforslag.

Stockholm skulle have spillet den afgørende rolle i forhold til kvalifikationen til slutspillet i Torino for de otte bedste herrer i verden, men Casper Ruud og Hubert Hurkacz satte tingene på plads i Paris. Derfor er der kommet en del afbud til den svenske turnering.

I Milano ved Next Gen Finals skal Holger Rune vise, hvorfor han hører til de bedste i verden blandt den yngre generation. Danskeren fik sin plads i slutspillet, da italienske Jannik Sinner meldte afbud i sidste uge. Holger rammer virkelig formen lige nu og kan skabe ravage i den italienske metropol. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Stockholm

En stærk turnering, hvor spillere som Andre Agassi, Roger Federer og David Nalbandian har sat sine aftryk. ATP Stockholm er den ældste turnering i verden og er blevet afviklet siden 1969. Den er samtidig den eneste turnering på ATP-touren, der afvikles i en rigtig tennishal. Turneringen har igennem tiden haft forskellige underlag. I 2017 skiftede man til Greenset, der er relativt hurtigt. I år er man gået tilbage til Plexipave, der er markant langsommere sammenlignet med det nuværende underlag. Det blev brugt sidst i 2010, hvor Federer løb med titlen. 

Er Sinner ved at løbe tør for energi?

Jannik Sinner er favoritten ved ATP Stockholm, men han er samtidig også en af de spillere, der har spillet mest tennis på det seneste. Det helt store mål for Sinner var slutspillet i Torino, hvor han lå blandt aspiranterne til de sidste pladser. Siden nederlaget til Tiafoe i Wien, hvor han smed en gigantisk føring, har han imidlertid lignet en mand, der er løbet tør for energi. Jeg kan godt forestille mig, at den sidste måneds "jagt" på slutspillet har kostet for Sinner. Derfor er han ikke inde som overvejelse til et spilforslag herfra.

Nordamerikanske spillere i tæt opløb

Taylor Fritz hører også blandt favoritterne i det svenske. Den unge amerikaner, der lige er fyldt 24, har både fået børn, blevet skilt og haft gennemgribende operationer for skader i løbet af sit relativt korte liv. Knæoperationen i år har nærmest forvandlet ham fra en gennemsnitlig top-50-spiller til en, der er helt fremme i de store turneringer. Fritz var i semifinalen ved Indian Wells, finalen i Skt. Petersburg og kvartfinalen i Paris i sidste uge. Han skal tages med i overvejelserne til et spilforslag, men det hårde program på det seneste krydrer de overvejelser med en vis skepsis. 

Denis Shapovalov har virkelig skuffet på det seneste. Han var helt væk imod Struff i Skt. Petersburg, men han er forsvarende mester i Stockholm. Det faktum skal give canadieren nogle procenter i den rigtige retning. Formen er dog tilpas ringe til, at jeg ikke kan sætte et spilforslag på Shapovalov i skrivende stund. 

Felix Auger Aliassime var under par i Paris. Han burde have tabt mod Mager i sin første kamp og tabte velfortjent i den næste mod Koepfer. Felix har ellers indgået et samarbejde med Toni Nadal, der indtil nu har båret frugt i et par Grand Slams. Vi kommer dog ikke udenom hans udfald i løbet af sæsonen, hvorfor jeg ikke lande et spilforslag på Felix. 

Francis Tiafoe viste en sjælden gang i Wien, at han kan præstere kontinuerligt over en hel uge. Amerikaneren slog blandt andet Jannik Sinner og Diego Schwartzman ved den lejlighed, hvor han gik hele vejen til finalen. Hvis han kan ramme det samme niveau i Stockholm, kan der godt foreligge interesse herfra i forhold til et spilforslag.

Spilforslag til ATP Stockholm

Jeg er gået med amerikansk form i mit spilforslag til ATP Stockholm: 

Taylor Fritz til at vinde ATP Stockholm til odds 11 hos Bet365*

Fritz står til Sinner i en kvartfinale, og det er derfor, hans odds så højt. Dette spot er også imod Sinner, der i min optik ligner en spiller, der trænger til noget pause efter nogle hektiske uger. Fritz har også haft et voldsomt program, men han kommer modsat italieneren ikke til Stockholm med en skuffelse i bagagen.

Fritz har været voldsom formstærk indendørs og været i finalen i Skt. Petersburg. Han har slået Rublev og Norrie i den forgangne uge i Paris. 

Ser man på lodtrækningen, skal det gå meget galt for, at Fritz ikke står i en kvartfinale. Selvom Tommy Paul kan vente i 2. runde, så er Fritz et niveau over ham. Og i Skt. Petersburg slog han også Paul i to sæt. Hvis han kommer forbi Sinner, så er han min absolutte favorit til at vinde, og med det in mente finder jeg odds 11 rigtig flot betalt. 

I forhold til resten af markedet stikker Fritz pænt ud hos Bet365*, hvor Unibet* for eksempel ligger i odds 6 på amerikaneren.

 Følg Klaus F's spilforslag hos Bet365 

ATP Next Gen Finals 

En turnering, der begyndte i 2017, hvor Andrey Rublev blev den første vinder. Turneringen har til formål at profilere den yngre generation af kommende stjerner ved at give dem en turnering som en pendant til slutspillet, hvor spilles blandt de otte bedste spillere i verden. Der er dog andre regler ved Next Gen Finals. For det første spiller man kun sæt til fire og ikke seks. Der er tiebreak ved 3-3. Der spilles på en bane uden linjer til double. Der er ikke linjedommere men et hawkeye-system til alle kendelser. Det skaber nogle helt andre dynamikker i kampene, som vi ikke er vant til at se. 

Spillerne er inddelt i to grupper med fire spillere, hvor de to bedst placerede går videre til semifinalerne. 

Favorittrioen 

Carlos Alcarez, Sebastian Korda og Brandon Nakashima er favoritterne i Milano, og de er et stykke foran resten af feltet. 

Carlos Alcarez har en stor stjerne i markedet og med rette. Den unge spanier har sejre over Berrettini, Murray og Sinner på sit cv, og han nåede kvartfinalen ved US Open tidligere i år. Alcarez har det højeste topniveau i feltet og er fortjent favorit. Spanieren får allerede ekstremt meget kredit i markedet, hvilket ikke harmonerer med et spilforslag. 

Sebastian Korda gik i 3. runde i Paris og tog sæt fra Medvedev. Efter en tør periode har han fundet rytmen, og indendørs er stedet, hvor han er rigtig farlig. Korda mangler dog at demonstrere stabilitet, men det gavner amerikaneren, at der spilles i grupper, hvor han kan tåle et nederlag og alligevel gå videre. 

Brandon Nakashima har lige været i kvartfinalen i Antwerpen og vundet en Challengertitel indendørs. Han har stadig ikke fået samme anerkendelse i markedet som de to førstnævnte favoritter, hvorfor han er et spændende spilobjekt. Han har ikke samme flamboyante stil som Alcarez og er gået lidt under radaren. Det kan sagtens være, at Nakashima kan komme i betragtning til et spilforslag. 

Holger Rune ikke uden chancer

Markedet giver ikke Rune mere end en håndfuld procenter chance for at gå hele vejen i Milano. Det er en anelse respektløst i min optik, da danskeren kommer med en titel i bagagen fra Bergamo. Det kunne ses ved US Open, hvor uimponeret han er både i forhold til modstandere og turneringens størrelse. Det kan komme ham til gavn ved Next Gen Finals, hvor han sagtens kan overraske. Især set i lyset af, at der spilles sæt til fire, og derved øges chancerne for overraskelser. 

Rune er i gruppe med Alcarez, Nakashima og Cerundolo. Der er store chancer mod Cerundolo, der har én kamp i karrieren indendørs. Og så skal danskeren hen og overraske enten mod Alcarez og Nakashima for at gå videre fra gruppen. Det er ingen umulig mission for Rune. 

Når man betragter den selvtillid, som Rune spiller med i øjeblikket, hvor han nærmer sig en rangering, hvor han kan komme direkte ind i hovedturneringen ved Australian Open, så kan jeg godt se ham gå videre fra gruppen. 

Spilforslag til ATP Next Gen Finals

Det bliver en fransk specialitet, der hives op af hatten med dette spilforslag til ATP Next Gen Finals:

Hugo Gaston til at vinde ATP Next Gen Finals til odds 10 hos Unibet**

Gaston demonstrerede i sidste uge i Paris, hvorfor han i 2020 gik i 4. runde ved French Open og kun tabte i fem sæt mod Dominic Thiem. Franskmanden slog Alcarez på vej til en sensationel kvartfinale, og han kunne serve for sættet mod Medvedev på indendørsbanen i Paris. Han udtalte efter nederlaget mod Medvedev i kvartfinalen, at han hele tiden arbejder på at få stabiliteten ind i sit spil. 

Lodtrækningen er fin, da han har fået den bløde gruppe i form af Musetti, Baez og Korda. De to førstnævnte navne skal han slå på en af sine gode dage. Og så er kampen mod Korda en bonus, hvis det skulle lykkedes.

Igen vil jeg også have formatet i betragtning, hvor man kun spiller til fire. Det øger mulighederne for tilfældigheder, hvorfor jeg sjældent vil tage en stor favorit i denne turnering. 

Gaston har formen, selvtilliden og den gode lodtrækning til at nå semifinalerne, hvorfra alt kan ske. 

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 77
Vundne spil: 17
Tabte spil: 60
Profit: 32,56
Tilbagebetalingsprocent: 142