En uge med tre ATP 250 lugter langt væk af overraskelser og høje odds. Holger Rune spiller i Sofia, hvor han godt kan gå langt. Klaus F vurderer danskerens chancer og leder efter høje odds til spilforslag i de tre turneringer. 

En spændende uge med danske Holger Rune i aktion i Sofia. I sidste uge viste danskeren, hvorfor han har haft succes tidligere i år. Hvis han kan opretholde det niveau, så kunne der godt vente en semifinale mod Jannik Sinner i et brag af en kamp. 


ATP Tel Aviv og ATP Seoul er to nye turneringer, der har fået 1-års licens. Det skyldes, at diverse turneringer er aflyst i Asien og Rusland grundet henholdsvis pandemi og krig. Verdensstjernen Novak Djokovic spiller i Tel Aviv. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Sofia 

Turneringen har været spredt lidt rundt omkring i kalenderen, men nu har den fået fast plads i efterårsprogrammet. 

Der spilles i 550 meters højde i den bulgarske hovedstad, hvilket giver mere fart i boldene. Det langsomme underlag kompenserer for den fart højderne giver. 

Jannik Sinner har vundet de to sidste år i Sofia og stiller også op i år. 

Historikken taler for italiensk succes

Som bettor vil man altid kigge mod historikken for at se, om en spiller klarer sig godt i bestemte omgivelser. Sinner vil se tilbage på ATP Sofia som stedet, hvor han vandt sin første titel og blev den yngste turneringsvinder siden 2008.

Sinner fulgte op på dette året efter, hvor han gik igennem turneringen uden at tabe sæt. Det er svært at komme udenom italieneren i år igen. Den unge italiener har dog efter et fremragende US Open spillet nogle kampe langt under niveau i Davis Cup. 

Hans odds skal langt ned, før han ikke bliver tildelt værdi i forhold til et spilforslag - især set i lyset af en fremragende lodtrækning.

Holger Rune kan ødelægge festen

Danske Holger Rune viste lovende takter i sidste uge, hvor han slog Benjamin Bonzi og spillede tre tætte sæt mod Alexander Bublik i kvartfinalen. Det kunne lige så godt være gået danskerens vej, og så havde han formentlig stået i en overkommelig finale mod Lorenzo Sonego.

Rune har desværre en svær lodtrækning med Tim Van Rijthoven i første runde. Hollænderen slog selveste Daniil Medvedev i Hertogenbosch, hvor han vandt titlen tidligere på året. Derefter kan han løbe ind i Lorenzo Sonego, der lige har vundet Metz. 

Jeg spår alligevel danskeren til en semifinale, hvor festen så slutter mod Jannik Sinner. Derfor kan jeg nok ikke kigge danskerens vej i forhold til et spilforslag. Du kan følge Holger Rune ved ATP Sofia på livestream.

Spilforslag til ATP Sofia

Jeg kan ikke ignorere vinderen af de sidste to udgaver af ATP Sofia ift. mit spilforslag: 

Jannik Sinner til at vinde ATP Sofia til odds 3,00 hos Bet365*

Sinner har vundet trofæet to år i træk i Sofia, og han vil have minder tilbage til sin første titel som yngste ATP-spiller siden 2008. Han har tillige en god lodtrækning, hvor han ikke bør komme i problemer før en semifinale. 

Sinner har været nede i en bølgedal efter US Open, men efter en uges pause bør han være frisk til at forsvare sin titel i Bulgarien.

Betværdi: 111%

Langskuddet 

Lodtrækningen er åbnet op for denne uges langskud:

Lorenzi Musetti til at vinde ATP Sofia til odds 15,00 hos Bet365*

Musetti viste mig et niveau i Davis Cup i forrige uge mod Gojo, der var helt fantastisk. I sidste uge havde han marginalerne imod sig mod Korda og tabte i to tætte sæt. 

Italieneren vil trives på det relativt langsomme underlag i Sofia, hvor han får tiden til at eksekvere sine slag. 

Lodtrækningen har åbnet sig op for Musetti, der er storfavorit til at stå i en kvartfinale, hvorefter alt kan ske. 

Betværdi: 105%


ATP Seoul 

Der spilles på Decoturf i den sydkoreanske hovedstad, som er et mediumhurtigt underlag. Det er samtidig varmt i Seoul i den kommende uge, og derfor bliver det relativt hurtige betingelser. 

Det er et pænt felt med en del spillere fra Laver Cup, der deltager i den tidligere OL-værtsby. 

Et spot imod norsk favorit

Hvis man skal spotte noget fysisk/mental træthed hos en spiller, må det være hos den overvældende favorit Casper Ruud.
Nordmanden har været i US Open-finale, hvorefter han rejste til Norge for at spille Davis Cup og derefter til London for at deltage i Laver Cup, der sluttede sent søndag aften.

Nu skal han til Asien til et hurtigere underlag med alt, der følger med af jetlag og akklimatisering. 
Han skal virkelig grave dybt i denne uge, hvis han skal finde sit topniveau, og det tvivler jeg stærkt på. Derfor bliver det ikke til et spilforslag fra Norge i denne uge. 

Laver Cup-tømmermænd

To andre af de helt store favoritter i denne uge er Taylor Fritz og Cameron Norrie. Begge kommer fra Laver Cup, der var en emotionel omgang med afskeden med Roger Federer. De skal rejse langt for at komme ned til et helt andet underlag i en anden tidszone. Oveni det er det sent på sæsonen, hvor trætheden er er ved at sætte ind.

Derfor vil jeg ikke komme med spilforslag på spillere, der deltog i Laver Cup. Det virkede også som om, at Team World skulle fejre sejren betragteligt i London i nat, hvilket formentlig ikke vil forøge Fritz' chancer for succes i Asien. 

Spilforslag til ATP Seoul 

Hjemmebanefordelen kan blive udslagsgivende her: 

Soonwoo Kwon til at vinde ATP Seoul til odds 23,00 hos Bet365*

Hvis det nogensinde skal være for Kwon, så skal det være i denne her uge. Han står overfor et felt med spillere, der har været i Europa og spillet Laver Cup samt andre topspillere, der potentielt er udbrændte efter en lang sæson.

Kwon viste sit potentiale i Davis Cup i forrige uge, hvor han slog Felix Auger Aliassime. Han er heller ikke den typiske introverte asiatiske spiller, men en type, der spiller op til publikum. 

Betværdi: 115%

Langskuddet

Det bliver også den asiatiske vej som jeg går med dette langskud: 

Yoshihito Nishioka til at vinde ATP Seoul til odds 23,00 hos Bet365*

Nishioka er en spændende spiller, der kan lave store resultater, når det kører for ham. 

Der venter en svær åbning i 1.runde, hvor Dan Evans står på den anden side af nettet, men Nishioka har slået briten fem ud af fem gange. Derefter kan lodtrækningen åbne sig op for japaneren. 

Betværdi: 110% 


ATP Tel Aviv

Der spilles indendørs i den israelske turnering, der sidst blev spillet tilbage i 90'erne. Turneringen har fået en licens på et år. 

Det virker nærmest mirakuløst, at Tel Aviv har fået Novak Djokovic til at stille op. Arrangørerne har nok skullet meget dybt i lommerne for at få serberen til at stille op i en ATP 250. 

Serbisk favorit med fysiske skavanker

Selvom Novak Djokovic skal vinde i Tel Aviv, så er der nogle ting, der taler imod serberens dominans:  
Han har spillet meget få kampe i år grundet Covid-19 og hans indstilling til vaccination. Efter kampen mod Felix Auger Aliassime ved Laver Cup i weekenden klagede han over sit håndled. Dette i en kamp, hvor han tabte singlen for Europa og stort set kunne have afgjort Laver Cup. Et smertefuldt nederlag til serberen.

Jeg vil også stille spørgsmålstegn ved det niveau, og den motivation som Djokovic vil komme med til Israel. Han topper på ingen måde spillemæssigt lige nu i en periode, hvor han skal bygge noget momentum op. Det kan give åbninger til konkurrenterne. 

Ovenstående diskvalificerer serberen i forhold til et spilforslag. 

Disse skal byde Djokovic op til dans

Marin Cilic har spillet pænt på det seneste, men kroaten mangler de sidste procenter fra gammel storhed. Han har gjort livet surt for Djokovic nogle gange, og han bliver ikke intimideret af at spille mod serberen.

Diego Schwartzman har også haft nogle episke dyster mod Djokovic, men det har primært været på grus. Schwartzman har været fornærmende ringe i et stykke tid nu, hvilket taler imod hans chancer og et spilforslag. 

Botic Van De Zandschulp spillede fremragende i Davis Cup, og hollænderen kan med sin atypiske stil bringe spillere ud af deres comfortzone. Det vil ikke være en type, der vil passe godt til Djokovic, der ikke får meget rytme foræret. 

Aslan Karatsev har slået Novak Djokovic, og russeren var flyvende i 2021, men han er faldet gevaldigt i niveau. Det ændrer ikke på, at han har slået Djokovic før og vil tro på det. Det er dog efterhånden svært at se Karatsev ramme sit højeste gear og spillet fra 2021. 

Spilforslag til ATP Tel Aviv

Det bliver en flyvende hollænder i denne uges spilforslag: 

Botic Van De Zandschulp til at vinde ATP Tel Aviv til odds 13,00 hos Bet365*

Botic viste ved US Open for et år siden, hvorfor han tilhører verdenstoppen. Her nåede han kvartfinalen i New York. 

I forrige uge var han helt suveræn i Davis Cup og slog Norrie, Fritz og Bublik. 

Han er i modsatte halvdel af Djokovic i lodtrækningen, så hvis serberen ikke spiller sig til finalen vil det være en stor åbning for den formstærke hollænder. 

Betværdi: 117%

Langskuddet

Arthur Rinderknech til at vinde ATP Tel Aviv til odds 41,00 hos Bet365*

Selvom Rinderknech har været skidt spillende på det seneste, så er det et voldsomt odds på en spiller, der er farlig indendørs. Den store serv og aggressiviteten er skræddersyet til det hurtige underlag.

Lodtrækningen kan byde på Novak Djokovic i en semifinale, men hvis serberen døjer med skavanker er det ikke sikkert, at det kommer dertil. 

Betværdi: 123%

Ugens bettingråd

Her under Asian Swing er de asiatiske spillere meget interessante spilobjekter. Det skyldes det specielle klima og en anden tidszone for spillere, der kommer langvejs fra. Det er i disse uger, hvor de asiatiske spillere overpræsterer i hjemlige betingelser med god opbakning. Jeg synes ikke, at markedet generelt vægter tilstrækkeligt, at der kommer mange trætte spillere med tvivlsom motivation til de her turneringer. 

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 147
Vundne spil: 26
Tabte spil: 121
Profit: -15,39
Tilbagebetalingsprocent: 90