Djokovic og Federer ligner de stærkeste i ATP-finalefeltet i London, og der er værdi i vinderoddsene på begge d'herrer. Læs tennisekspertens optakt.

Vi har nået ATP-sæsonens endestation, og verdens bedste tennisspillere er klar til at brage sammen i The 02 i London til World Tour Finals. Det ligner et spændende felt, der dog mangler verdens nummer 3, Rafael Nadal, der har meldt afbud grundet en operation.

Ikke desto mindre er der nærmest garanti for verdensklasse-tennis og spænding når det går løs fra søndag.

Vi tager her et kig på de to puljer, spillernes form og om der kunne gemme sig værdi i oddsene.

Odds og eksperttips

Følg med her på BetXpert hvor der løbende vil komme spilforslag fra tenniseksperterne:

Lars Baes (lige nu: 1 kamptip)

Tennistipper (lige nu: 1 vinderspil)

Vinder ATP World Tour Finals 2014

Bedste odds Bookmaker
Djokovic 1,90
Bet365
Federer 5,00
Tonybet
Murray 8,03
Betfair
Nishikori 21,00
Unibet
Cilic 22,00 Unibet
Berdych 26,65 Betfair
Raonic 30,45 Betfair
Wawrinka 31,00 Unibet

Gruppe A

Novak Djokovic

Tomas Berdych

Marin Cilic

Stanislas Wawrinka

 

Gruppe A føres an af Novak Djokovic, der kommer til London i skræmmende god form. Serberen har været bundsolid og er også bookmakernes favorit til at tage titlen. Djokovic gjorde rent bord i Paris i årets sidste turnering inden World Tour Finals, og besejrede undervejs Murray, Nishikori og Raonic, der alle er med i London.

I puljen får han følgeskab af US Open-vinderen Marin Cilic, Australian Open-vinderen Stanislas Wawrinka og tjekkiske Tomas Berdych. En pulje, hvor det er svært at se hvem der skulle true Djokovic på 1.-pladsen, men hvor kampen om 2.-pladsen ser helt åben ud.

Djokovic vinder ATP-finalen: Odds 1,9 hos Bet365*

Vinderchance: 55%. Den forsvarende mester har gode chancer for endnu en triumf. Serberen er nr 1 på verdensranglisten og kommer til London i flot form. Odds 1,9 fås også hos PartyBets.

Novak Djokovic (Serbien)

Serberen er i imponerende form. Trods semifinalenederlag til Federer i Beijing, så understregede han sin styrke i Paris 28/10-2/11, hvor han ikke afgav et eneste sæt på vej mod Masters-titlen. Vel at mærke bestod de sidste tre kampe af sejre over 3 London-deltagere i form af Murray, Nishikori og Raonic, der dog alle er i gruppe B.

Djokovic virker som det oplagte spil som vinder. Han er stort set altid garant for stabile præstationer og har sjældent store udfald, som flere af de øvrige. Det kan vise sig at være meget værdifuldt. Han kommer desuden som dobbelt forsvarende mester. Han vandt i både 2012 og 2013. Sidste år indledte han med to svære gruppekampe mod Federer og Del Potro, som han dog begge vandt, men cruisede så gennem resten af turneringen, og besejrede Nadal i finalen i to sæt.

Det understreger serberens evne til at levere når det virkelig gælder, og jeg tror også Djokovic har sat radar-lock på årets titel i London.

Tomas Berdych (Tjekkiet)

Vinderchance: 3%

Havde det været sidste sæson, så kunne jeg godt have været lun på et outright-spil på tjekken, men jeg er ikke imponeret over Berdych i år trods de pæne resultater på det seneste.

Han har svinget meget i denne sæson, og specielt efter French Open kneb det gevaldigt med resultaterne. Efter kvartfinalenederlaget i US Open har tjekken dog strammet op, og han nåede finalen i Beijing og herefter en kvartfinale i Shanghai, hvor fatigue dog spillede ind i kvartfinalenederlaget til Simon. Siden tog han titlen i Stockholm, hvilket mere eller mindre sikrede ham en plads i London, hvilket formentlig gjorde at han var lidt på autopilot i Valencia, hvor han tabte sin første kamp.

Marin Cilic (Kroatien)

Vinderchance: 4%

Den lange kroat har været sæsonens helt store positive overraskelse. Der var ikke mange der havde set ham gå hele vejen i New York, men det gjorde han, og hans første Grand Slam-titel har understreget, at kroaten er nået op på et helt andet niveau end han har været hidtil.

Han åbnede året med titler i Zagreb og Delray Beach og førte 2-1 i sæt i kvartfinalen i Wimbledon mod Djokovic. Hans helt store gennembrud kom med titlen i New York, og generelt virker han som et rigtig interessant navn i årets World Tour Finals.

Jeg tør godt vove pelsen og sige, at jeg har ham som favorit til at snuppe en billet til at gå videre fra puljen sammen med Djokovic. Der kan selvfølgelig ske meget i gruppekampene, og Cilic får en hård ilddåb mod netop Djokovic. Men finder han samme niveau som han har gjort det meste af året, så bør han have gode muligheder for at slå både Berdych og Wawrinka, hvor specielt sidstnævnte har svinget op og ned i løbet af 2014.

Stanislas Wawrinka (Schweiz)

Vinderchance: 3%

Schweizeren åbnede året med sin første Grand Slam-titel, ved Australian Open, og efterfølgende har forventningerne til Wawrinka været rigtig høje – måske for høje. For han har slet ikke formået at finde et stabilt niveau henover sæsonen, der, lidt sat på spidsen, har budt på flere skuffelser end på opture.

Efteråret har været en katastrofe for Wawrinka, der tabte 4 af sæsonens sidste 5 kampe inden London, heriblandt til Ito og Kukushkin. Og selvom man måske skal tage nogle af nederlagene med et gran salt, så er det ikke en Grand Slam-vinders niveau man har set henover 2014.

Vi kender dog alle til Wawrinkas topniveau og ved at han kan slå alle når han rammer dagen. Hans spil er et af de højest anlagte på touren, og når baghånden lyner, er han ubehagelig.

Med i ligningen skal man også tage, at der venter en Davis Cup-finale mod Frankrig – en titel schweizerne vil gøre alt for at vinde, specielt fordi det er det sidste Federer mangler til samlingen. Jeg har ikke stor fidus til Wawrinka i London, men igen skal man være meget varsom med at afskrive nogen når det er sæsonfinale, og derfor vil jeg heller ikke kategorisk afvise at Wawrinka kan levere – det er dog ikke ham jeg vil sætte mine penge på.

Gruppe B

Roger Federer

Andy Murray

Kei Nishikori

Milos Raonic

Gruppen byder på to debutanter i form af Nishikori og Raonic. Begge spillere har haft gode resultater i år, men jeg er i tvivl om de har niveau til at nå helt til tops. Begge spillere har været ramt af skader og Nishikori har døjet meget med det fysiske. Dog er japaneren rigtig farlig i topform, og hans evne til at løbe solen sort kan blive værdifuld. Raonic er afhængig af serven og sit aggressive spil, og han har fået en ganske fin optakt med en god præstation i Paris. Det er dog to rutinerede herrer de skal slås med.

Federer er altid farlig i London, og han vil nok gøre alt for at få tronen tilbage. Og tidspunktet er måske ikke tosset, for Federers optakt har været rigtig god, og schweizeren har efter min mening fået lukket munden på kritikerne. Murray har noget at bevise – hans sæson har ikke været optimal, men han har fået tanket selvtillid i Wien og Valencia, og det momentum skal han forsøge at tage med sig. Det ligner dog en åben pulje, men Federer og Murray er de to oplagte valg til at avancere.

Federer vinder ATP World Tour Finals: Odds 5 hos TonyBet

Vinderchance: 21%. Den gamle schweizer kan skam endnu, - et flot år må have lukket munden på de kritikere der troede han var færdig. Det er han ikke, han er stadig en trussel, og han har pæne vinderchancer i London.
Se tip-analysen

Roger Federer (Schweiz)

Federer skal man aldrig helt afskrive og schweizeren har også haft en ganske fin sæson. Siden Wimbledon har han været uhyre stærk, og han var i finalen i Toronto og vandt efterfølgende Cincinnati. Semifinalenederlaget til Cilic i US Open var en anelse skuffende men taget kroatens høje niveau gennem hele turneringen i betragtning kan det næppe betegnes som en fiasko.

Optakten til London har været tæt på optimal. Han hentede titlen i Shanghai, blandt andet med en sejr over Djokovic, og tog herefter titlen på hjemmebane i Basel.

3. runde-nederlaget til Raonic i Paris Masters havde efter min mening kun kosmetisk betydning, og herefter har den stået på pause for Federer, og jeg synes han har disponeret tiden godt op mod World Tour Finals.

Der er næppe tvivl om at Federer gerne vil til tops igen i London, og det er nok snart ved at være sidste udkald for den aldrende schweizer. Han har dog lukket munden på rigtig mange kritikere, der havde dømt ham færdig - 2014 har bevist, at han stadig hører til blandt de allerbedste. Han har også vist, at Djokovic ikke er uovervindelig.

Dette taget i betragtning virker det fristende med et spil på Federer, men oddset hos Bet365* giver ikke rigtigt værdi på ham.

Andy Murray (Skotland)

Vinderchance: 10%

Skotten vil med al sandsynlighed have publikum I ryggen i O2. Sæsonen har dog langt fra været imponerende, og skader har plaget ham stort set gennem hele 2014. Der blev dog tanket lidt selvtillid i Wien og Valencia, hvor det blev til 2 titler, og han er bestemt motiveret for at bevise, at han er tilbage i form.

Det ligner dog en vanskelig pulje at komme videre fra, for selvom den indeholder to debutanter, så er det to spillere der er rigtig farlige på dagen. Samtidig har Murray haft udsving, og selv om han kan bruge hjemmepublikummet til sin fordel, så giver det også et ekstra pres, hvilket ikke altid er en ubetinget fordel for den iltre skotte.

Jeg er i tvivl om Murray kan holde niveau hele vejen igennem, og jeg tror han får problemer mod en Djokovic, der kunne vente i en semifinale. Jeg tror ikke rigtig på ham til den samlede sejr, og jeg synes heller ikke outright-oddset er voldsomt interessant, men man skal aldrig sige aldrig, og rammer han sit topniveau, så er han ikke uden chancer.

Kei Nishikori (Japan)

Vinderchance: 2%

Japaneren debuterer I London, og han er et rigtig interessant krydderi til World Tour Finals. Det ser ud til at han er sluppet af med de værste fysiske skavanker, og når han er i form er han rigtig farlig. Siden finalen i US Open har Nishikori leveret ganske godt, og jeg synes faktisk han virker rigtig interessant, og jeg ser ham ikke uden muligheder for at gå videre. Han kan godt drille alle spillere i puljen, specielt grundet en imponerende fysik.

Han understregede sit niveau i New York hvor han slog både Djokovic og Wawrinka, der spiller i den anden pulje, og så Milos Raonic, som han, rent mentalt, burde have et overtag i forhold til. Han har slået canadieren de to seneste gange, og ham skal han i hvert fald nok slå hvis han skal videre.

Efter US Open stod den på 2 titler i henholdsvis Tokyo og Kuala Lumpur, og han sluttede af med en semifinale i Paris, hvor han tabte til suveræne Djokovic. Japaneren virker meget motiveret og har også forsøgt at disponere sine kræfter rigtigt, hvilket ser ud til at lykkes.

Jeg tvivler på han går hele vejen, men skal jeg finde en outsider, ligesom med Cilic i den anden pulje, så bliver det japaneren i gruppe B.

Milos Raonic (Canada)

Vinderchance: 2%

Canadieren, der også debuterer i London, sluttede sæsonen godt af i Paris Masters med en finale. Det skal være med til at give ham det boost han skal bruge.

Han kommer til London med 1093 esser, hvilket til fulde understreger hvor canadierens styrke ligger. Jeg er dog lidt i tvivl om hvad Raonic kan levere i London, og jeg synes måske han mangler lidt, hvilket selvfølgelig er voldsomt at sige om en af de 8, der deltager i sæsonfinalen.

Det er svært at afskrive nogen totalt, men i denne gruppe tror jeg mest på de to rutinerede herrer, Federer og Murray, og min outsider er Nishikori.


Federer-Raonic: Federer vinder til odds 1,36 hos Unibet*

Federer tabte knebent til Raonic i Paris forleden, så nu er oddset steget lidt ift. det opgør, men Federer vil nok være endnu skarpere og sulten efter revanche, og han har klar fordel af ATP-finalerutine.
Læs tip-analysen