Efter en hektisk uge med tre ATP-turneringer i tre forskellige tidszoner skal vi til to klassiske destinationer på ATP-touren:  Buenos Aires og Rotterdam, der begge er kendt for at have et stærkt felt. Klaus f kigger som vanligt efter værdi og kommer med spilforslag og odds. 

Sidste uge virkede som en mellemlanding for mange spillere efter en Grand Slam. I denne uge vil der være mere prestige på spil i den traditionsrige ATP 500 Rotterdam, der giver flere ranglistepoint. I Buenos Aires fortsætter det sydamerikanske swing, og der vil være stærke grusnavne i lodtrækningen.


 

En lille ekstra kuriositet i denne her uge er, at vi får danske Holger Rune at se i den argentinske hovedstad. Holger har fået et wildcard direkte ind i lodtrækningen og får sin debut på ATP-niveau i Buenos Aires. Der vil være høje odds på danskeren, da han møder den rutinerede Albert Ramos i første runde. 

ATP Rotterdam - et flot felt

Selvom at der er løbet en del afbud ind op til turneringsstart inklusiv et fra Rafael Nadal, så kan de hollandske arrangører præsentere en stribe stjernespillere. Der vil blive spillet uden tilskuere i Rotterdam, men man har "pyntet" tilskuerpladserne i en grad, der gør, at det ikke vil fremstå som et tomt stadion. ATP Rotterdam har altid haft et stærkt felt, da den tidligere stjernespiller Richard Krajicek, der er turneringsarrangør, har gode kontakter til de bedste spillere. Roger Federer har deltaget flere gange. Det er årets første indendørsturnering for de fleste spillere. Omstillingen fra Australiens sol med tilskuere på lægterne til en tom hal i Holland kan blive en udfordring.

Favoritterne - de fire fra Next Gen 

Det er primært Alexander Zverev, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev, der er udpeget tl at skulle tage over efter Big 3. Disse fire udgør også favoritterne ved ATP Rotterdam. Deres vinderodds er alle i den lave ende, og der er et stort spring til de næste spillere på odds 20+ i form af Roberto Bautista Agut, Ugo Humbert og Karen Khachanov. 

Daniil Medvedev er med afstand den største favorit. Finalisten fra Australian Open skal følge op på succesen i Melbourne. Russeren kommer dog med en skuffelse i bagagen qua det knusende nederlag mod Djokovic i finalen. Han har en kvartfinale og semifinale fra Rotterdam, men hans odds er i den meget lave ende. 

Alexander Zverev har alle kompetencerne indendørs til at gå hele vejen. Tyskeren viste også form ved Australian Open, hvor han nåede kvartfinalen, inden Novak Djokovic blev endestationen. Hans statistik i Rotterdam er dog ikke prangende: I fire forsøg er hans bedste resultat en kvartfinale i 2016. 

Stefanos Tsitsipas har topniveauet indendørs til at slå alle i feltet. Det viste han ved London Masters forrige år, da han vandt titlen i den engelske hovedstad. Grækeren fik dog en ordentlig lektion af Medvedev ved Australian Open, og spørgsmålet er, om han er mentalt klar til Rotterdam. Han har før haft problemer med at komme sig over nederlag. Grækerens odds er alt for lavt til min smag.

Markedet har efterhånden taget Andrey Rublev til sig. Russeren, der vandt fem ATP-titler i 2020, har fortsat sin gode form i 2021. Stabilitet er kodeordet for den unge russer, og han bør blive én af de helt store trusler til titlen i denne her uge. Det har markedet også bemærket, hvorfor jeg ikke kan se russisk værdi. 

Historikken taler for disse spillere

Disse spillere har før præsteret godt i den hollandske storby:

David Goffin har stået i finalen før ved ATP Rotterdam. Den lille belgier har endda genfundet sin form i Montpellier, hvor han vandt titlen søndag. Hvis han fortsætter det momentum, har han berettigelse til at gå langt ved ATP Rotterdam. Han har efter en lang krise endelig fundet noget niveau i 2021. Selvom Australian Open bød på en skuffelse i 1. runde, så har han henholdsvis en semifinale- og finaleplads i 2021. 

Stanislas Wawrinka kan præstere magi endnu, og han har været i to finaler ved ATP Rotterdam. Schweizeren har dog ikke ikke udvist den stabilitet, der skal til for at gå hele vejen. Hvis han pludselig kan finde det, så bliver han farlig. Og de kortere kampe indendørs, der vil være mindre belastende på fysikken, vil gavne ham. 

Markedet vægter dog ikke den historiske dimension så højt. Derfor er odds i den gavmilde ende hos begge spillere. 

Spilforslag ATP Rotterdam

Selvom historikken ved turneringen ikke peger i retning af denne spiller, så kan jeg godt lide hans form. Odds skulle gerne repræsentere fin værdi i min optik. Derfor bliver det til et spilforslag på Alexander Zverev. 

Alexander Zverev til at vinde ATP turneringen i Rotterdam til odds 7,27 hosBetfair*

Tyske Zverev kan gøre skade på de fleste med hans solide tunge spil, og netop underlag i Rotterdam passer ham fint. Det undrer mig, at han ikke har gjort det bedre tidligere, da han kan blive ufattelig svær at slå igennem på dette underlag.

Gael Monfils har haft uhørt succes her med to titler i træk, og opskriften for franskmanden var at  agere levende mur. Det samme evner Zverev, der kan stå nede bagved og diktere med sine tunge slag og spille kontraspil, hvis det bliver nødvendigt. Formen er ok hos tyskeren, der kun blev stoppet af Djokovic i Melbourne. Lodtrækningen er hård, men det er den for de fleste spillere i denne stærkt besatte turnering. 


ATP Buenos Aires - grusfest i Sydamerika

Med finalister som Diego Schwartzman og Dominic Thiem inden for de sidste tre år så er denne turnering normalt pænt besat. Især set i lyset af, at det er en ATP 250, som er den mindste kategori af turneringer. Turneringens store navn er hjemmebanefavoritten Diego Schwartzman, der er seedet 1. Schwartzman har dog været ramt på fysikken de sidste to år i den argentinske hovedstad. I 2019 var han helt væk i finalen efter en brutal maratonkamp mod Thiem i semifinalen. Sidste år blev han skadet i kvartfinalen mod Pablo Cuevas, men vandt mirakuløst. Han måtte dog trække sig inden semifinalen dagen efter. 

Schwartzman versus feltet

Når man ser på lodtrækningen ved ATP Buenos Aires, så er hjemmebanefavoritten Schwartzman den helt store favorit. Argentineren er en klasse over resten, men han har problemer med at slå til i disse mindre turneringer på sydamerikansk territorium. I de sidste to sæsoner er det blevet til nederlag mod Pella, Cecchinatto, Garin og Cuevas, som han normalt er en klasse over. Samtidig led han et skuffende nederlag i tre sæt mod Ramos i Cordoba i sidste uge og lignede ikke sig selv. Derfor finder jeg argentinerens odds fornærmende lavt, og det bliver ikke til et spilforslag i det oddsleje. 

Hvem kan udfordre favoritten 

Der er bestemt stærke navne i lodtrækningen ved ATP Buenos Aires. Men der mangler noget form hos mange spillere. Finder de momentum, så er de dog spillere, man bør regne med at se langt i Argentina.

De to argentinere Juan Ignacio Londero og Federico Coria (lillebror til Guillermo, der var i French Open-finalen 2004) er to farlige outsidere. Begge har spillet til at gå langt foran deres landsmænd. 

Miomir Kecmanovic har siden sin turneringssejr i Kitzbühel i efteråret 2020 været meget elsket af markedet. Dog alt for meget i min optik til, at jeg finder værdi på serberen. Også selvom han har et højt topniveau på grus.

Marco Cechinatto, den tidligere semifinalist ved French Open, og den tidligere vinder i Buenos Aires, skal med i den store ligning. Italieneren har dog ikke ramt formen i 2021, men han har potentialet, hvis han først rammer noget momentum. Kommer det højt anlagte italienske spil med den flotte enhånds-baghånd i gang, så kan han slå alle i feltet. Finder han niveau, er hans odds meget attraktivt. 

Albert Ramos, der er Holger Runes modstander i første runde, har genfundet sit høje niveau på grus i Cordoba i sidste uge. Her nåede han nåede finalen, men tabte. Spanieren elsker denne tid på året, hvor han spiller i optimale betingelser i Sydamerika. Han har netop slået Schwartzman og vil komme ind til turneringen i storform. Hans odds er dog kraftigt nedjusteret i forbindelse med hans succes i Cordoba.

Christian Garin, der vandt Cordoba sidste år, er på vej tilbage. Den stærke chilener, der ramte en voldsom stime under den sydamerikanske tour i 2020, har været ude med diverse skader, men er på vej tilbage. 

Thiago Monteiro var i semifinalen ved opvarmningsturneringen i Melbourne på hard court og i kvartfinalen i Cordoba. En stærk begyndelse på 2021 for den venstrehåndet brasilianer. Han havde dog problemer med benet i sin kvartfinale i Cordoba, hvorfor jeg vil være lidt varsom med at tage ham. 

Spilforslag til ATP Buenos Aires

I mit spilforslag til ATP Buenos Aires kigger jeg mod tidligere meritter i den argentinske hovedstad og et italiensk islæt, hvor et generøst odds tigger om et spilforslag.

Marco Cecchinato til at vinde ATP-turneringen i Buenos Aires til odds 41 hos Unibet**

Selvom formen ikke peger i retning af italiensk succes i Buenos Aires, så kan jeg ikke ignorere, at Cecchinato stadigvæk har et højt topniveau på grus. Selvom det er nogle år siden, at han nåede semifinalen ved French Open, så har han vist lystpunkter i 2020.

Han var i to Challenger-finaler og 3. runde ved French Open i Paris. Og så har Cecchinato vundet i Buenos Aires før - endda i overbevisende stil i 2019. Han har en relativ hård lodtrækning, men finder han momentum, så er der bestemt åbninger i lodtrækningen. I sidste uge måtte han se sig besejret af Schwartzman, men han havde en god sejr mod Dellien runden før. 

Regnskab:
Spil i alt: 18
Vundne spil: 5
Tabte spil: 13
Profit: 20,18
Tbp: 212