Vi er tilbage til de klassiske, mindre ATP 250-turneringer, hvor spillerne både skal indendørs, udendørs og på grus i den kommende uge. Klaus F kigger efter værdi i vindermarkederne og kommer med spilforslag.

For os spillere, der leder efter værdi, er vi heldigvis tilbage i de små markeder, hvor det er nemmere at slå markedet. Det er især spillere, der har været langt i Australien, der kan være interessant at gå imod i de kommende uger. 

Vi har dansk deltagelse i Córdoba, hvor Holger Rune er med. Danskeren havde flotte resultater på grus sidste år og skal forsøge at gentage sit høje niveau på grusset i denne sæson. Ellers tager Dominic Thiem nok overskrifterne i Argentina, hvor østrigeren er med efter en lang pause. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Pune

Turneringen, der afløste Chennai for nogle år siden, blev ikke afviklet i 2021 grundet Covid-19. Kampene begynder normalt sen eftermiddag for at undgå varme og fugtighed. Turneringen befinder sig i 560 meters højde, hvilket gør betingelserne lidt hurtigere.

Forsvarende mester fra 2020 er Jiri Vesely. Tjekken er også med i år. Det er generelt et ret svagt felt i den indiske by, der er ramt af, at turneringen er flyttet i kalenderen fra før Australian Open til efter årets første Grand Slam. Derfor har den været mindre attraktiv for spillerne, der gerne har fokus på grus i Sydamerika eller indendørs i Europa efter Melbourne. 

Karatsev versus feltet

Hvis russiske Aslan Karatsev bringer det niveau, han viste i Sydney for nogle uger siden, så skal der gå meget galt for, at han ikke vinder trofæet. I opvarmningsturneringen til Australian Open viste Karatsev, hvorfor han var i semifinalen i Australian Open i 2021 og vandt Dubai i samme sæson.

Lodtrækningen er god, og han skal stå i en semifinale, medmindre han er langt under sit normale niveau. Ved Australian Open var han dog fysisk ramt og kunne ikke præstere sit topniveau. Med det in mente så er ingen værdi i Karatsev som vinder af ATP Pune.

Den finske udfordrer 

Emil Ruusuvuori skulle nok have slået Felix Auger-Aliassime ved Australian Open, men finnen tabte i fem sæt. Han var også godt spillende i opvarmningsturneringen i Melbourne, hvor kun Nadal kunne stoppe ham. Ruusuvuori er den eneste i feltet, der har et topniveau i nærheden af Karatsev. Nu har han også fået et par sæsoner til at blive modnet mentalt og spillemæssigt, hvorfor man godt kan tillade sig at forvente noget af Ruusuvuori her i Pune.

Finnen har imidlertid en tricky kamp i første runde mod Egor Gerasimov, men kommer han forbi den, så er vejen åben til finalen. Der kunne godt være tilstrækkelig nordisk værdi til et spilforslag. 

Spilforslag til ATP Pune

Jeg kigger mod vores finske ven, når det kommer til spilforslaget i ATP Pune:

Emil Ruusuvuori til at vinde ATP Pune til odds 6,5 hos Bet365*

Der er tre faktorer, der får mig ud over rampen, her:

Formen. Ruusuvuori har ramt et kontinuerligt højt niveau i 2022. Rammer han det i Pune, så skal han stå i en finale. Jeg er mindre begejstret for 1.-rundekampen mod Gerasimov, der skal overstås. 

Karatsev. Jeg kan godt lide, at russeren trækker alle de andre spilleres odds op. Selvom han var frygtindgydende i Sydney, så lignede han en skygge af sig selv ved Australian Open. Det er finnens største rival.

Selvom lodtrækningen byder på Gerasimov i første runde, så er den udover det ret tilforladelig. Ruusuvuori er niveauer over resten af spillerne i hans halvdel, hvis han rammer niveauet fra Australien. 

 Følg Klaus F's spilforslag hos Bet365


ATP Montpellier

Turneringen spilles på Greenset, der hører til de hurtigere overflader på Touren. Turneringen er domineret af franskmænd. I 2021 var det første gang i turneringens historie, hvor der ikke var en franskmand i finalen. David Goffin er forsvarende mester og er også med i år. Det helt store scoop for turneringen er Alexander Zverev, der har accepteret et wild card. 

Tysk storfavorit på jagt efter selvtillid

Der er ingen tvivl om, at det er en såret Alexander Zverev, der kommer til Frankrig. Tyskeren havde inden Australian Open travlt med at proklamere, at han tilhørte Big 3 sammen med Medvedev og Djokovic.

Dette levede han dog ikke op til Down Under, hvor han tabte til Denis Shapovalov i fjerde runde. Nu skal han finde noget momentum, og det har han valgt at gøre i denne mindre turnering. Zverev er én spiller på ATP-Touren og en helt anden i Grand Slam. På den almindelige Tour vinder han over de bedste navne i flæng, mens han i Grand Slams stadigvæk ikke har slået en top-10-spiller.

Tyskeren er også komfortabel indendørs, så der skal mod til at gå imod ham i Montpellier. Markedet er også bevidst om dette, så det bliver udfordrende at finde værdi i et spilforslag på Zverev. 

Fransk garde i jagt på Zverev

Gael Monfils er nærmest genfødt i 2022, efter han var helt væk i sidste sæson og brød sammen på et pressemøde ved Australian Open for et år siden. Monfils har været voldsom både inden Australian Open og i årets første Grand Slam, hvor han nåede kvartfinalen. Indendørs er også en specialitet for Monfils, der har vundet i Montpellier tre gange. Hvis han ikke er præget af den hektiske start på 2022-sæsonen, er han den farligste rival for Zverev. 

Ugo Humbert har slået Daniil Medvedev som den eneste spiller i 2022 udover Rafael Nadal. Han har angrebsspillet og den lidt uortodokse tilgang, der kan forstyrre og ødelægge rytmen for modstanderne. Humbert er også farlig, når det gælder indendørs. Han kunne godt være en overvejelse værd i forhold til et spilforslag. 

Jo Wilfried Tsonga var i mange år den bedste franske spiller. Siden sit gennembrud i 2008, hvor han nåede finalen ved Australian Open, har han været i verdenstoppen. Men i de seneste par sæsoner har skader præget hans karriere. Tsonga var tidligere en stor kapacitet indendørs, men han har slet ikke niveauet længere. Der skal et skyhøjt odds på Tsonga til at fremkalde noget, der ligner værdi. 

Lucas Pouille har vundet ATP Montpellier, men han er også langt fra det niveau, der bragte ham titlen i 2018. Pouille har vist potentialet indendørs, så han kan drille de store i den kommende uge. Hans vinderchancer er dog så minimale, at jeg ikke har et spilforslag i tankerne på franskmanden. 

Kvalificerede aspiranter

David Goffin har siden sit brud med svenske Thomas Johansson ikke været sig selv. Han blomstrer dog op med jævne mellemrum, og gode minder fra titlen sidste år kan måske være en genstart for den lille belgier. Han står dog allerede til Zverev i en kvartfinale, så der skal optimisme og måske lykkepiller til at se værdi i et spilforslag på Goffin. 

Roberto Bautista Agut var finalist i Montpellier i fjor. Spanieren er dog svær at blive klog på. Han har manglet noget gnist de sidste års tid og har skuffet gevaldigt i Grand Slams. Agut skal dog altid regnes med blandt favoritterne. Han er også begunstiget med en god lodtrækning og er i modsatte halvdel af Zverev. 

Filip Krajinovic skal snart til at vise, hvorfor han stod i finalen i Paris Masters i 2017. Han har niveauet, men han har altid manglet det mentale i de afgørende momenter. Han spillede fremragende her i Montpellier i 2020, men faldt igennem i første sæts tiebreak mod Monfils i semifinalen. Jeg kan udelukke Krajinovic vedrørende et spilforslag udelukkende på grund af det mentale aspekt. Han kan dog drille de store navne inden de afgørende kampe. 

Spilforslag til ATP Montpellier

Jeg kigger efter historik og form, når det gælder denne uges spilforslag til ATP Montpellier:

Gael Monfils til at vinde ATP Montpellier til odds 8 hos Bet365*

Monfils har af flere grunde vakt min opmærksomhed i 2022. Franskmanden er ikke længere kun show, men han er også determineret, og nederlagene betyder noget for Monfils. Førhen var det vigtigere at underholde publikum, men nu vil han også gå det sidste stykke i en turnering. 

Monfils har vundet her i Montpellier flere gange, og han er typen, der bliver båret frem af publikum. Derfor tror jeg også, at han finder motivationen i denne her uge.

Lodtrækningen er rimelig, da han bør gå ubesværet til en kvartfinale, hvor Humbert kan vente. Derefter kan det blive Zverev i semifinalen. Jeg ser dog bestemt gode chancer for Monfils i denne turnering, hvis Zverev ikke spiller bedre, end han gjorde i Australien. 

ATP Córdoba 

En forholdsvis ny turnering på den sydamerikanske Tour, hvor spillerne går over til grustennis i en måneds tid. ATP Córdoba er normalt fyldt op med de klassiske grusspecialister, og i år er ingen undtagelse. Der er et ekstra krydderi til dette års turnering i form af Dominic Thiem som det helt store navn i lodtrækningen og dansk deltagelse via Holger Rune. Juan Manuel Cerundolo er forsvarende mester, men han har meldt afbud i 11. time med en lårskade. 

Tvivl om Dominic Thiem

Normalt ville østrigeren være storfavorit, men da han ikke har spillet siden juni 2021, så kan han næppe kategoriseres som dette i år. Man skal dog være varsom med at undervurdere ham, da han før har været ude og spillet godt i sit comeback.

Dominic Thiem har kæmpet med sit håndled i en længere periode. Ser vi bort fra denne skade, så er han indiskutabelt top-3 i verden på grus, og hvis han bare finder 80 procent af det niveau, så kan han gå hele vejen. Det er dog det helt store spørgsmål, og jeg er ikke overbevist nok til et spilforslag. 

Holger Rune med gode muligheder

Danske Holger Rune gjorde det godt sidste år i Sydamerika. Rune elsker gruset, hvor han får tiden til sine slag. Det gav ham en kvartfinale i Santiago sidste år, hvor han på vejen slog Paire og Baez.

I år er lodtrækningen god, og han skal kunne slå Baena i første runde. Han er i halvdel med Thiem, og hvis østrigeren ikke er i form, så kan Rune udnytte dette. Vi er nået dertil, hvor vi godt kan tillade os at have forventninger til danskeren. Sonego i 2. runde kan blive en stor mundfuld, men han slog italieneren sidste år. 

Argentinerne skal udnytte hjemmebanen

Diego Sebastian Schwartzman var i finalen her i Córdoba for et par år siden. Han er udover Thiem den i feltet med det højeste topniveau på grus. Han har det dog med nogle gange at skuffe gevaldigt på hjemlig grund, og sidste år tabte han i Davis Cup som odds 1.01-favorit. Der er ikke nok krudt i Schwartzman på hjemmebane til et spilforslag. 

Cerundolo-brødrene lærte vi at kende sidste år, da de gik langt i de sydamerikanske turneringer. Juan Manuel vandt Córdoba sidste år med otte sejre i træk, da han var igennem kvalifikationen. Han er desværre ikke med i år. Francisco var i finalen i Buenos Aires ugen efter, men måtte strække våben mod Schwartzman. Francisco er tilbage på hjemlig territorium, og det kan gøre ham farlig. 

Sebastian Baez er en spændende, ny spiller. Han tog sæt fra Tsitsipas ved Australian Open, og han kunne godt være spilleren, der fik et gennembrud i år med en titel. Jeg er meget opmærksom på Baez angående et spilforslag. 

Spilforslag til ATP Cordoba

Denne spiller kan kopiere Juan Manuel Cerundolos gennembrud ved denne turnering i 2021. Han bliver derfor mit spilforslag til ATP Córdoba:

Sebastian Baez til at vinde ATP Córdoba til odds 12 hos Bet365*

Det er et spørgsmål om tid, før Baez slår igennem. Jeg har set argentineren flere gange og er dybt imponeret. Han sluttede sidste sæson af med en titel på grus, og i år har han vist, at han også kan begå sig på hard court.

Jeg synes, det siger meget om hans niveau, at han også kan præstere mod de allerbedste på hard court. 

Selvom de to første kampe hedder Verdasco og Garin, så er de to herrer ikke i nærheden af topform. Det kan Baez udnytte med sin ungdommelige sult på grusbanerne i Córdoba. 

Jeg frygter heller ikke specielt Schwartzman senere i turneringen, da han har et lavt bundniveau og har ramt det en del gange de seneste par sæsoner. 

Skal man slå igennem med sin første titel, hvorfor så ikke gøre det i en mindre ATP 250, hvor mange spillere ikke er helt på toppen endnu og måske kæmper lidt med motivationen. 

 Følg Klaus F's spilforslag hos Bet365

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 82
Vundne spil: 17
Tabte spil: 65
Profit: 27,56
Tilbagebetalingsprocent: 129