Vi kombinerer grus og græs i den kommende uge, hvor der står sommerturneringer på programmet fra Sverige og USA. Der er stærke navne med i lodtrækningen begge steder. Klaus F leder sædvanen tro efter værdifulde spilforslag. 

Vi har dansk deltagelse i Båstad i form af Holger Rune, så mon danskeren får lidt ekstra support, hvis folk tager en tur over Øresundsbroen for at se den danske stjerne. Rune er tilbage på grus efter en mislykket sæson på græs, og det kan blive hans fordel, da han ikke har brugt meget energi den sidste måned. 


I Newport har prominente navne som Andy Murray og Felix Auger Aliassime meldt sin ankomst, hvilket må siges at være et scoop for amerikanerne. Den uforudsigelige Alexander Bublik er også med, hvilket bidrager til underholdningsværdien. 

ATP Newport

En af de helt store klassikere på ATP Touren, der blandt bettors formentlig er mest kendt for en kamp for 14 år siden: John Isner spillede mod Jesse Levine i første runde i Newport. Igennem hele kampen blev scoren opdateret, som John Isner førte, og slutresultatet blev jævnfør scoreboardet i Newport også 6-3, 6-1 til John Isner. Alle bookmakerne inklusiv Betfair* regulerede deres odds jævnfør den stilling og slutresultat. Det viste sig dog efterfølgende, at det var omvendt og Levine havde vundet 6-3 6-1. Man må formode, at nogle courtsiders i Newport har tjent et par årslønninger med den viden. 

Den forsvarende mester Kevin Anderson har stoppet karrieren og er derfor ikke med i årets udgave. 

Andy Murray på græs

Briten Andy Murray, der er den sidste til at slå Novak Djokovic på Centre Court ved Wimbledon tilbage i 2013, virker til at mangle nogle procenter efter den sidste hofteoperation. Han har allieret sig med Ivan Lendl, men det tager måske noget tid, før det bærer frugt. Det er lidt overraskende, at en superstjerne som skotten vælger Newport, men det siger også noget om hans motivation.

Murray har altid været ydmyg og aldrig følt sig for stor til at deltage i mindre turneringer. Det er ikke umuligt, at der falder et spilforslag på den dobbelte Wimbledon-vinder. 

Formstærke græsspillere tørner sammen tidligt

Maxime Cressy og Tim Van Rijthoven var begge i finaler i løbet af græssæsonen. Rijthoven vandt i Hertogenbosch (den største overraskelse i år med odds 151 som turneringsvinder), mens Cressy var en tiebreak fra at slå Fritz i Eastbourne-finalen.

Rijthoven fulgte op på sin succes ved Wimbledon, hvor han tog sæt fra Djokovic i fjerde runde. De to spillere står desværre til at mødes i anden runde, men der er ikke tvivl om, at vinderen af den kamp står med gode kort til at gå hele vejen. 

Canadisk skuffelse skal i gang igen

Felix Auger Aliassime kom væltende ud af startblokken til 2022-sæsonen, men faldt gevaldigt i niveau efterfølgende.

Felix genfandt sit niveau ved French Open og gik i fem sæt med selveste Rafael Nadal. Græssæsonen blev en stor skuffelse og kulminerede med nederlaget til Cressy i første runde ved Wimbledon. 

Jeg synes ikke, at canadieren er et spilforslag værd, når markedet vurderer ham så højt, og han er så svær at blive klog på. 

Spilforslag til ATP Newport

Dette spilforslag var en tiebreak fra at stå i finalen, da han sidste gang deltog i Newport: 

Ugo Humbert til at vinde ATP Newport: Odds 13,00 hos Bet365*

Humbert har haft en elendig sæson, men på det grønne græs fandt han lidt af det niveau, der har bragt ham op i verdenstoppen. 

Franskmanden har før deltaget i Newport, hvor han i semifinalen i 2019 tabte til John Isner i en kamp, han burde have vundet. 

Lodtrækningen byder på en blød start, hvilket er vigtigt i forhold til at finde momentum og selvtillid. Noget, der er vitalt for en type som Humbert. 

Betværdi: 117%

Langskud til ATP Newport

Jeg håber, dette langskud kan drage fordel af hjemmebanen:

Steve Johnson til at vinde ATP Newport: Odds 29,00 hos Bet365*

Johnson spillede nogle fine kampe ved Wimbledon, og den høje amerikaner med den store serv kan gøre ondt på de fleste på græs.

Johnson har det med afstand bedst i USA, hvor han har lavet sine største resultater inklusiv titler. 

Lodtrækningen er overkommelig, hvor han har Kozlov i første runde og eventuelt Vesely i anden runde. 

Betværdi: 116%


ATP Båstad

Den svenske turnering var førhen kendt som livsnydernes sommerturnering. Spanske legender såsom David Ferrer, Fernando Verdasco og Feliciano Lopez har gjort nattelivet usikkert i Båstad. Der har dog indiskutabelt også været nogle store kampe på det fantastiske anlæg i den svenske ferieby. 

I år skal Holger Rune forsøge at få de danske farver i finalen, hvilket senest skete i Båstad, da Caroline Wozniacki nåede finalen tilbage i 2017.

Holger Runes banemand ved French Open i år, Casper Ruud, er førsteseedet og forsvarende mester. 

Nordiske paralleller i det svenske

Norden står med stærke kort i Båstad, og det er ironisk nok ikke en svensker blandt favoritterne. Casper Ruud og Holger Rune er blandt de absolutte favoritter i denne uge. 
De kommer ind med nogle interessante paralleller. Begge fik et gennembrud ved French Open, og ingen af dem præsterede på græs, hvor de åbenlyst ikke finder sig tilpas. 

Casper Ruud skal selvfølgelig være favorit, da han er blandt verdens tre bedste grusspillere i øjeblikket. Nordmanden har også fået en god lodtrækning, men man kan ikke finde værdi på et norsk spilforslag, da han er vurderet så højt af markedet i forvejen.

Det er spændende at se, hvor Holger Rune står nu. Vil han fortsætte sit momentum fra Paris og glemme græssæsonen, eller er der en mental mæthed/træthed efter en forrygende sæson på grus. Vil han have den kommende hard court-sæson i USA i baghovedet og ikke kaste alle ressourcer ind efter en ATP 250-turnering midt i tenniskalenderen?

Argentinske spillere kan gå langt

Sebastian Baez var en matchbold fra at slå Alexander Zverev ud af French Open. Den unge argentiner virker til at være på næsten samme stadie som Holger Rune i forhold til udvikling. Hans potentiale på grus er brutalt, men han mangler den helt store sejr, som Holger Rune allerede har fået. Han kan godt blive spændende, hvad et spilforslag angår ved ATP-turneringen i Båstad. 

Diego Schwartzman skal altid regnes blandt aspiranterne på grus. Den lille argentiner har dog haft en skuffende sæson, efter han startede godt ud i Sydamerika på grus. Hvis han kan genfinde den form, så kan det godt ligne en semifinale mod Casper Ruud. 

Francisco Cerundolo har haft en vild sæson med nogle stærke meritter på grus, men en af de største overraskelser i år var, da han nåede semifinalen i Masters 1000-turneringen i Miami på hard court. Han har dog fået en ubarmhjertig lodtrækning med Casper Ruud i anden runde. 

Spilforslag til ATP Båstad

Jeg går med dansk succes med dette spilforslag: 

Holger Rune til at vinde ATP Båstad: Odds 15,00 hos Bet365*

Hvis man ser på Runes niveau på grus i forhold til Ruud og Rublev, der giver henholdsvis odds 2,62 og odds 4 som vinder af Båstad, så synes jeg, at odds 15 er voldsomt. Så langt er danskeren ikke fra disse to spillere - og slet ikke i en sommerturnering som Båstad, hvor niveauforskellen ofte udlignes spillerne imellem. 

Jeg vil formode, at Rune kommer topmotiveret til Båstad etter en måneds tid på græs, hvor det blev til få kampe og lidt succes.

Derimod kan navne som Ruud og Rublev måske have gearet lidt ned, som de største spillere ofte gør i ATP 250-turneringer. Det er selvfølgelig en hård påstand, når Ruud er kendt som kongen af ATP 250-turneringerne. Hans nye status som French Open-finalist kan dog have ændret på dette.  

Betværdi: 120% 

Langskud til ATP Båstad

Det bliver en lille argentiner, der er denne uges langskud i Båstad: 

Sebastian Baez til at vinde ATP Båstad: Odds 21,00 hos Bet365*

Baez har et voldsomt topniveau på grus, og jeg kan godt se ham gå hele vejen i Sverige i den kommende uge. Det siger lidt om argentinerens niveau, at han er én bold fra at slå Alexander Zverev ud af French Open. 

Baez har også leveret i ATP 250-turneringer i år. I Estoril destruerede han alt modstand, da han vandt titlen i overbevisende stil. 

Lodtrækningen er ikke gavmild, men det er også grunden til det høje odds på Baez. Dog synes jeg, at markedet har undervurderet ham alt for meget her. 

Betværdi: 126%

 Følg Klaus F's spilforslag hos Bet365

Regnskab:
Spil i alt: 125
Vundne spil: 22
Tabte spil: 103
Profit: 6,61
Tilbagebetalingsprocent: 105