To turneringer på to forskellige kontinenter og på forskellige underlag skal dechifreres efter årets første Grand Slam. Klaus F kigger på sagerne og kommer med spilforslag og odds. 

Det er et stærkt felt i både Montpellier og Cordoba, hvor henholdsvis indendørs- og grusspecialister mødes i den mindste kategori af ATP-turneringer. Begge turneringer har altid haft god opbakning af spillerne, så det er ikke usædvanligt, at de er godt besat.


Jeg vil se på historikken i turneringerne og generelt have mit fokus på, hvem der ofte præsterer godt på denne tid af året. Det vil mine spilforslag med odds bære præg af. 

ATP Montpellier - kan de unge fortsætte, hvor de slap?

Jannik Sinner og Hubert Hurkacz har allerede vundet en titel i 2021, og de unge kometer har sikkert ikke fået stillet sulten endnu. Men erfarne spillere såsom Roberto Bautista Agut, David Goffin og Andy Murray vil gøre alt for at stikke en kæp i det ungdommelige maskineri. 

Favoritterne i det franske

Jannik Sinner er qua hans historik indendørs og nuværende form den oplagte favorit i det franske. Den unge italiener kan dog være en smule træt ovenpå en hektisk sæsonstart. Men hvis han ruller sit topniveau ud ved ATP turneringen i Montpellier, så er odds på omkring 4 næsten generøst. 

Hubert Hurkacz er en mere svingende spiller. Men finder polakken inspirationen indendørs, så er han måske den største trussel for italiensk succes. Hurkacz vandt i Delray Beach, hvor han servede helt fænomenalt. Serven er nøglen til succes indendørs. 

Goffin, Agut og Murray skal nævnes i denne sammenhæng, men ser man på deres form, så er det mere "navnet" end kvaliteten, der aftvinger respekt i markedet. Derfor virker deres odds for lavt. 

Ugo Humbert er farlig på fransk grund. Den flamboyante franskmand har før vist, at han optimerer sit spil markant på fransk jord. Odds på omkring 7 på Humbert kan godt ligne noget interessant. 

Outsiderne 

Sebastian Korda var i finalen i Delray Beach, og han har vundet en indendørs Challenger for nylig. Han valgte at skippe Australian Open og satsede på indendørs i Europa i stedet for. Han kunne være et rigtig farligt kort til et højt odds. 

Typer som Jan Lennart Struff og Gilles Simon har meritterne indendørs, og derfor kan deres odds godt virke attraktive. Tiden er dog ved at løbe fra dem, og der er rigtig langt mellem snapsene.

Spilforslag til ATP Montpellier

Jeg har meget fokus på lodtrækningen på dette spilforslag. Normalt ville Hurkacz eller Sinner være oplagte, men deres lodtrækning er horribel. 

Ugo Humbert til at vinde ATP Montpellier odds 7 hos Bet365*.

Den unge franskmand har før vist, at han trives på hjemmebane. Han har vundet Antwerpen sidste år og var i kvartfinalen i Paris Masters. Hele hans spil passer perfekt til et hurtigt underlag. Lodtrækningen er dog den mest væsentlige faktor til spillet. Han er parret med Agut i øverste halvdel, og jeg forventer ikke meget af spanieren efter hans præstation ved Australian Open. Agut virkede skadet i ryggen, og jeg tvivler på, at han giver 100 procent her i en ATP 250 turnering. Så er vejen elllers åben for Humbert, der bør slå resten i den øverste halvdel, hvis han rammer sit topniveau. 

ATP Cordoba - grusspecialisternes epicenter 

I Argentina har vi nogle af de skarpeste grusspecialister samlet. Typer som Diego Schwartzman, Guido Pella, Albert Ramos, Hugo Dellien, Miomir Kecmanovic og Marco Cecchinato har været etablerede navne på det røde underlag i mange år. De vil have savnet deres favoritunderlag, da det er årets første ATP-turnering på grus. Der mangler måske det helt store navn, men der vil være garanti for højt niveau på grus. 

Grusfavoritterne i Argentina

Med en Diego Schwartzman på hjemmebane og på grus, så skal favoritværdigheden automatisk falde på den lille argentiner. Han har dog ikke altid præsteret i disse turneringer i sit hjemland. Det er som om, at han er blevet en del af den etablerede elite, der godt ved, at det ikke er i en ATP-250, hvor man finder sit topniveau i en lang sæson. Derfor er hans odds i min optik til den lave side.

Miomir Kecmanovic viste i Kitzbuhel sidste år, at hans niveau rækker til en ATP-titel. Godt nok er formen under par, men får serberen momentum, så skal han høre til blandt favoritterne. Markedet har dog regnet serberens potentiale ud på grus, hvorfor hans odds er mindre attraktivt. 

Jaime Munar kommer med to finaler fra Challenger på grus i bagagen. Den fordel kan spanieren udnytte mod andre spillere, der ikke har været på grus i år. Odds på Munar er i den høje ende, men han har en giftig lodtrækning, der begynder med Nicolas Jarry allerede i første runde. 

Guido Pella har sine meritter på grus, hvor han i 2019 havde et uvirkeligt run med to finaler og en semifinale ved Golden Swing, som Cordoba er en del af. Formkurven taler imod argentineren, der dog er på hjemmebane i Cordoba. 

Outsiderne 

Juan Ignacio Londero og Marco Cecchinato kommer i rækken lige efter. Det er ganske kapable spillere på grus, der har en del meritter på det røde underlag. Cecchinato har en semifinale ved French Open på sit CV. Londero vandt i Cordoba i 2019 og var i kvartfinalen sidste år.  

Thiago Monteiro er også farlig og er god på grus, og brasilianeren nåede semifinalen ved en af opvarmningsturneringerne i Melbourne. Odds på omkring 11 er pænt betalt. 

Thiago Seyboth Wild skal også nævnes i min optik. Det brasilianske stortalent viste fremragende niveau sidste år på Golden Swing. 

Spilforslag til ATP turneringen i Cordoba 

Spilforslaget kunne godt have heddet "langskuddet" i denne uge, da jeg har fundet et skyhøjt odds i Cordoba:

Thiago Seyboth Wild til at vinde ATP turneringen i Cordoba til odds 41 hos Bet365*

Jeg kan ikke ignorere en spillers potentiale, når vi kigger på så højt et odds. Wild vandt Santiago sidste år, hvor han slog Ruud i finalen. Brasilianeren har bevist, at hans potentiale berettiger til en ATP-titel. Grunden til, at vi er i den høje ende af odds skyldes, at han har været inde i en kummerlig periode. Han er dog langsomt ved at finde sit niveau og har spillet nogle tætte kampe mod rigtig gode spillere i de forgangne uger. I sidste uge var han stærkt spillende og spillede lige op med den senere finalist, Cerundolo. Lodtrækningen er overkommelig, men Wild skal selvfølgelig finde sit topniveau for at stå med trofæet næste weekend. 

Regnskab:
Spil i alt: 16
Vundne spil: 5
Tabte spil: 11
Profit: 22,18
Tbp: 239