Vi nærmer os klimaks på grussæsonen i form af French Open, der begynder på søndag. Spillerne finpudser formen i Lyon og Genève i denne uge. Klaus F ser på de mindre markeder og kommer forhåbentlig med profitable spilforslag.

Det er de mindre navne, der skal i aktion i denne uge i Lyon, da de fleste største spillere tager en slapper inden French Open. Det giver åbninger til lavere rangerede spillere, hvor vi kan få høje odds på turneringsvindermarkedet. Turneringen i Genève har dog både Ruud, Shapovalov, Thiem og Medvedev på balkortet. 

Odds fra ATP Lyon hos Betfair Sportsbook 

Holger Rune har vundet sin første kamp i går mod Arthur Rinderknech i Lyon søndag, og danskeren kan gøre ondt på de fleste i denne uge. Det er en oplagt mulighed for succes for Holger, hvor de bedste spillere har fokus på Paris. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.  

ATP Lyon

Denne turnering blev flyttet fra Nice i 2017. Den forsvarende mester Stefanos Tsitsipas er ikke med, men finalisten fra sidste år, Cameron Norrie deltager. 

Det bliver varmt og solrigt i Lyon i den kommende uge, hvilket skaber ideelle betingelser for spillerne op til French Open. Det skal også gavne de mere aggressive spillere, at vi får hurtigere betingelser grundet det gode vejr. 

Mange bejlere til titlen i Lyon

Jeg ser ingen storfavorit til titlen i det franske i den kommende uge, hvor mange solide spillere med et pænt grus-CV stiller op. Vi mangler dog den helt store stjerne i feltet. 

Sebastian Baez er for alvor begyndt at røre på sig. Den lille argentiner er inspireret af Diego Schwartzman, der heller ikke har fået meget hjælp i forhold til sin højde eller mangel på samme. Baez vandt fornyelig ATP Estoril, og hvis han igen griber chancen, så skal han høre til en af de mere interessante spillere i denne uge. I sidste uge spillede han en god kamp mod Zverev, hvor han havde fortjent første sæt. 

Cameron Norrie har udviklet sig til en meget stabil spiller, der kan præstere på alle underlag. Det hjælper altid med gode minder fra en turnering, og briten nåede som tidligere nævnt finalen i Lyon sidste år. Markedet er dog generelt begejstret for briten, så der kommer ikke et spilforslag på Norrie herfra. 

Alex De Minaur havde matchbolde mod Carlos Alcaraz i Barcelona i en tæt kamp. Det er de færreste spillere, der kan bryste sig med det i sæsonen 2022. Australieren er stærk på grus, da han er vokset op i Spanien. Det kunne godt være her, at Minaur slår til, mens verdens øjne hviler på årets anden Grand Slam. 

Pedro Martinez har ikke lavet meget i år, men han er typen, der godt kunne gå igennem lodtrækningen i en ATP 250. Han vandt i Santiago tidligere i år, der også var en ATP 250. Han har ikke lavet meget siden, og derfor vil vi få relativt høje odds på Martinez. Spanieren kunne godt blive et langskud i denne uge. 

Holger Rune med højeste rangering i karrieren

I dag overhaler den unge dansker Kenneth Carlsen i forhold til karrierens højeste rangering. Her kommer Holger Rune op på en plads som nummer 40. Det giver Rune luft fremadrettet, da han kan komme direkte ind i turneringer i stedet for at spille kvalifikation. 

Efter sejren mod Rinderknech søndag i første runde har lodtrækningen åbnet sig så meget op for Holger Rune, at han faktisk er favorit til at nå semifinalen. Hvis danskeren finder niveauet fra München, så kan han godt tage karrierens anden ATP-titel i denne uge.

Spilforslag til ATP Lyon

Jeg håber på succes til en lille argentiner: 

Sebastian Baez til at vinde ATP Lyon: Odds 9,00 hos 888sport*

Baez er i fremragende form, og den lille argentiner virker som en "sulten" spiller, der ikke lader sig forstyrre af, at French Open begynder om en lille uges tid. 

Formen siger otte sejre i de sidste to turneringer og masser af god kamptræning til Baez. Han vil spille med mere frihed i sit spil og masser af selvtillid efter hans første ATP-titel for nogle uger siden. 

Lodtrækningen er optimal, hvor han burde gå til en kvartfinale uden større problemer. Så kan den værste vej til finalen hedde Norrie og Holger Rune eller Monfils. Det er bestemt ikke intimiderende. 

Betværdi:  108%

Langskuddet

Pedro Martinez til at vinde ATP Lyon: Odds 15,00 hos Bet365*

Det er sådan en klassisk ATP 250 uge, hvor en type som Martinez godt kunne finde på at slå til. Spanieren vandt senest i Santiago i et felt lidt a la en kvalitet som dette. Når Martinez finder sit højeste gear på grus, bør han bestemt høre med til aspiranterne til titlen.

Lodtrækningen byder på nogle meget overkommelige kampe i begyndelsen af ugen, hvilket er essentielt så Martinez kan bygge noget momentum og få noget selvtillid efter nogle sløje resultater på det seneste. 

Betværdi: 105%

ATP Geneve

Turneringen i Schweiz er relativt ny og er blevet afviklet siden 2015. Sidste år var den pænt besat, hvor finalen stod mellem Denis Shapovalov og Casper Ruud. Begge er igen med i år, men Daniil Medvedev, der har været ude i længere tid med skade, er det største navn i Genève i denne uge. Dette sammen med den tidligere French Open-finalist Dominic Thiem, der stadigvæk arbejder med at finde sit niveau efter en lang periode med skader. 

Der spilles i 375 meters højde, hvilket giver lidt mere fart på betingelserne. Vi får temperaturer op til 30 grader i løbet af ugen, så spillerne skal nok blive testet i den tynde luft. 

Hvor står Daniil Medvedev?

Det har været en turbulent tid for Daniil Medvedev, siden han nåede op som nummer 1 i verden i begyndelsen af året. Han har været ude med skade i hele grussæsonen, og han er nu sammen med andre russere udelukket fra at spille Wimbledon og andre græsturneringer i Storbritannien. 

Medvedev er heller ikke kendt for at have et udpræget kærlighedsforhold til de røde grusbaner, som han sidste år kaldte "forfærdelige og noget til hunde". Man skal dog ikke tage fejl af disse udtalelser, da han før har gjort det godt på grus. En finale i Barcelona i 2019, en semifinale i Monte Carlo 2019, og en kvartfinale ved French Open sidste år vidner om en mand, der godt kan strikke resultater sammen på grus.

Norsk ATP 250-specialist

Casper Ruud var kongen af ATP 250 sidste år, hvor han vandt tre af slagsen i træk og med Genève tidligere på året, vandt han fire i alt. Nu er den forsvarende mester tilbage, og i sidste uge i Rom fandt han melodien igen efter en krise. 

Spørgsmålet er, hvor motiveret Ruud er. Han er begyndt at tilhøre en elite nu, der godt ved, at de ikke skal toppe ugen før en Grand Slam og slet ikke i en ATP 250. Omvendt har Ruud brug for kampe og selvtillid, inden det går løs i Paris. Det er et norsk dilemma. 

Uanset er markedet så begejstret for Ruud, at jeg ikke kan se et spilforslag på nordmanden. 

Dominic Thiem kæmper med det mentale 

Det var et klassisk syn i sidste uge, da Dominic Thiem igen røg ud tidligt: Det store spil var der glimt af, men når det blev tæt manglede østrigeren skarphed.

Hans niveau i Rom var dog markant højere i forhold til det, vi så i begyndelsen af hans comeback for en måneds tid siden. Nu mangler han den tætte sejr i en tiebreak eller lignende, der kan give ham noget mental ballast. 

Spilforslag til ATP Geneve

Jeg vil godt undgå de store spillere i ATP 250, men denne spiller har før vist sin dedikation, selvom French Open lå lige rundt om hjørnet: 

Denis Shapovalov til at vinde ATP Geneve: Odds 6,50 hos Bet365*

Canadieren slog Nadal i sidste uge, og selvom spanieren var langt under par må en sejr som denne give noget selvtillid. 

De lidt hurtigere betingelser i Genève skal passe Shapovalov godt, der også stod her i finalen sidste år. 

Lodtrækningen skal først blive rigtig farlig i en semifinale, hvor Medvedev kan vente, men jeg har meget svært ved at se russeren på noget, der ligner topniveau efter så lang pause fra tennis.

Betværdi: 111%

Langskuddet

Selvom denne spiller ikke er kendt for sine evner på grus, er han altid farlig:

Reilly Opelka til at vinde ATP Geneve: Odds 18,00 hos Unibet*

De fleste associerer Opelka med hurtige baner og hard court, men amerikaneren har allerede vundet en titel på grus i år, og han var også i semifinalen i Rom sidste år. Man skal ikke undervurdere Opelka på langsommere underlag. 

Bortset fra Albert Ramos i en potentiel anden runde, så er vejen til semifinalen overkommelig. Der kan Casper Ruud vente, men vi håber på, at nordmanden vil have fokus på French Open. 

Betværdi: 108%

 Følg Klaus F's langskud hos Unibet

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 106
Vundne spil: 21
Tabte spil: 85
Profit: 23,74
Tilbagebetalingsprocent: 122