Grussæsonen begynder i denne uge, hvor vi har en blød opstart med to ATP 250-turneringer i Houston og Marrakech. Klaus F kigger igen i markedet efter noget værdi og dertilhørende spilforslag.

Efter to af de største turneringer i løbet af året i USA skal spillerne ned på jorden igen. Det kan give åbninger imod markedet, da jeg tror, mange af de bedste spillere tager en rolig uge på kontoret, mens grushajerne finder det tunge skyts frem. 


Selvom det er to små turneringer, så er der stjernestøv i form af Nick Kyrgios og Indian Wells-vinderen Taylor Fritz i Houston. I Marrakech har Felix Auger-Aliassime valgt at stille op, og canadieren er førsteseedet. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Houston 

Man fristes til at kalde det "de amerikanske mesterskaber" med seks seedede amerikanere ud af syv seedede. Den oprindeligt førsteseedede Casper Ruud har valgt at trække sig i sidste øjeblik grundet smerter i en visdomstand. Det er et stort tab for turneringen. En lucky loser (tabende spiller fra kvalifikationen) erstatter Ruud i lodtrækningen. 

Der spilles i River Oaks Country Club på et såkaldt Lee Fast-Dry surface, der gør betingelserne langsomme og til dels også glatte. Boldene plejer dog at kompensere for dette, da man normalt bruger US Open Wilson-bolde, der gør det hele hurtigere. 

Bolden hopper også højt på selve banen, hvilket giver de store servere en fordel. 

Houston, we have a problem

Jeg har ikke de store forventninger til mange af de amerikanske spillere på grus: 

Reilly Opelka burde kunne bruge de hurtige bolde og den høje bounce på banerne effektivt, men den høje amerikaner har aldrig haft meget succes i Houston. Han trak sig også fra Miami i forrige uge med en skade.

Tommy Paul har spillet meget hard court på det seneste, og selvom han engang imellem glimter på grus, så har han aldrig præsteret kontinuerligt igennem en hel turnering. 

Jenson Brooksby kommer ind med 8-1 i statistik på grus for 2021, men det var mod spillere af en lavere rangering. Selvom Brooskby har fået sit gennembrud efterfølgende, så har jeg svært ved at se ham gå hele vejen. 

Man kan ikke forvente, at Taylor Fritz har mere tilbage i tanken efter Indian Wells og Miami. Hvis han har det, så skal han nok være bedste bud på amerikansk succes. Fritz er en af de få amerikanere, der dedikerer sig til grus og stiller op til de europæiske grusturneringer. 

John Isner er bestemt ikke ufarlig på grus. Det kan en sejr mod Roger Federer i Davis Cup i Schweiz og en femsætter mod Nadal ved Roland Garros bevidne. Det er 12. gang, Isner deltager i Houston, og han vandt turneringen tilbage i 2012. Alderen er dog begyndt at trykke de forkerte steder hos amerikaneren.

Ser man på potentielle spilforslag hos disse spillere, så ser jeg ikke tilstrækkelig med værdi på deres vinderodds. 

Nick Kyrgios på grus

Kyrgios har flere gange fortalt, at han hader grus. Det underbygger statistikken også med fem sejre i lige så mange sæsoner siden 2017. Man skal dog aldrig afskrive den kontroversielle australier. Kommer han inspireret til Houston, så kan han vinde det hele. Underlaget vil hjælpe ham i forhold til serven, men hans motivation er umulig at spå om. Han kan lige så godt ryge i første kamp som at gå hele vejen til trofæet.

Kyrgios har boykottet hele den europæiske grussæson i år, hvilket heller ikke øger sandsynligheden for, at han vil give alt den kommende uge. 

Man skal høre til den modige type for at finde et spilforslag frem på Kyrgios. 

Spilforslag til ATP Houston

En amerikaner er gået under radaren i optakten, men historikken peger på ham i forhold til et spilforslag: 

Steve Johnson til at vinde ATP Houston: Odds 29,00 hos Bet365*

Vinderen af ATP Houston 2017 og 2018 skal bestemt ikke undervurderes her. Steve Johnson var førhen en habil grusspiller, der har været i tredje runde i French Open flere gange, hvilket er ganske imponerende for en amerikaner. 

Han fik en nedtur for nogle år siden, da hans far gik bort, og han har aldrig rigtig fundet sit gamle jeg igen. En tredje runde ved Indian Wells for nogle uger siden giver dog forhåbning om, at han er på vej i den rigtige retning igen. Hvis det er tilfældet står vi med et flot værdispil. Johnson er en af de bedste spillere på grus af amerikanerne, og med to titler i Houston giver det sig selv, at han er begejstret for betingelserne. 

Lodtrækningen er ikke helt håbløs, men han skal forbi Isner og Kudla i de indledende kampe, hvilket er en udfordring i sig selv.

Betværdi: 116%

ATP Marrakech

Det er et middelmådigt felt i Marokko i denne uge, hvor de fleste spillere lader op til Monte Carlo, der finder sted i næste uge. Der er dog også gode navne i lodtrækningen i Marokko. 

I 2016 blev turneringen flyttet fra Casablanca til Marrakech, hvor der spilles i 460 meters højde. Det gør betingelserne lidt hurtigere. 

Den flamboyante franskmand Benoit Paire vandt sidste gang turneringen fandt sted i 2019. Han er ikke med i år. 

Canadisk stjerne førsteseedet

Det har været et lidt turbulent år for Felix Auger-Aliassime, der fik sit helt store gennembrud i Australien, hvorefter han vandt sin første titel i februar i Rotterdam. Det virker til at have tæret gevaldigt på kræfterne, da han slet ikke fandt melodien i USA og tabte første kamp i både Indian Wells og Miami.

Felix har ingen prangende statistik på grus, men når han finder sit niveau, så har han et højt gear. Bundniveauet er dog tilsvarende lavt på underlaget, så han er ikke typen, man skal spille som favorit i min optik. Derfor bliver det ikke til et spilforslag herfra. 

Den spanske armada tilbage i vante omgivelser

Som udgangspunkt vil alle spaniere foretrække grus, og i denne uge kan tre af dem godt gå hele vejen i Marrakech. 

Pablo Andujar vandt i Marrakech i 2018, da han besejrede Kyle Edmund i finalen. Spanieren er notorisk undervurderet i markedet. En kvartfinale i Rio, og en semifinale i sidste uge i Challengerturneringen Marbella vidner om noget form hos den 36-årige spanier. Han er med i betragtningen til et spilforslag, men jeg mangler måske de sidste par procenter tro på ham. 

Albert Ramos-Vinolas vandt en titel tidligere på året i Cordoba. Han er dog mest til det sydamerikanske grus, hvor han ofte har sine bedste resultater. Fordelen er, at Ramos kun har spillet én kamp siden den sydamerikanske grussæson, så han vil komme udhvilet til Marokko i modsætning til andre spillere. 

Alejandro Davidovich-Fokina tror jeg mest på af spanierne. Han er den mest ustabile, men han har også det højeste topniveau. Sidste år var han i kvartfinalen i Monte Carlo, tredje runde i Rom og kvartfinalen ved French Open. Han slog Casper Ruud ud i Paris. Hvis han kommer i gang i Marrakech kan han gå hele vejen. 

De azurblå i Marokko

Lorenzo Musetti er fremtidens mand på ATP Touren. Han er mest kendt for sin 2-0-føring i sæt på grus mod Djokovic ved French Open. Desværre nåede den unge italiener ikke i mål, og så ramte han en nedgangsperiode, hvor han brød med kæresten og mistede sin mentale balance. Han er dog langsomt på vej tilbage, og han er et godt bud på et spilforslag, hvis hans enhåndsbaghånd kan lyne i Marrakech. 

Fabio Fogninis motivation i ATP 250 skal der altid sættes spørgsmålstegn ved. Den karismatiske hardhitter har måske det længste spænd mellem top- og bundniveau på ATP Touren. Derfor bliver det umuligt at sætte et spilforslag på Fognini. 

Marco Cecchinato burde måske ikke engang nævnes, da han ikke har vundet en tenniskamp siden oktober 2021. Den tidligere semifinalist ved French Open er helt nede i kulkælderen. Selvom man får skyhøjt vinderodds på Cecchinato, virker et spilforslag som en kamikaze-aktion. 

Spilforslag til ATP Marrakech 

"Potentiale" er den vigtigste faktor i dette spilforslag fra min side: 

Alejandro Davidovich Fokina til at vinde ATP Marrakech: Odds 10,00 hos Betfair Sportsbook*

Spanieren har som ovenfor beskrevet et heftigt topniveau, og det vil være det perfekte tidspunkt at komme i gang. Han har heller ikke en lang hard court-sæson i benene som mange andre spillere. 

Derudover ser man altid en tændt Fokina, der ofte giver alt på banen. Det er vigtigt i de mindre ATP 250, hvor motivationen altid er et spørgsmålstegn. Jeg kan kun forestille mig, at vi ser en topmotiveret Fokina, der hungrer efter at komme i gang med grussæsonen, hvor han præsterer bedst.

Lodtrækningen er ikke intimiderende, og han lægger ud med Coria, hvilket ikke er nogen ufarlig kamp, men kommer han forbi Coria, er lodtrækningen åben. 

Betværdi: 110%

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 96
Vundne spil: 19
Tabte spil: 77
Profit: 24,39
Tilbagebetalingsprocent: 125