Efter to uger i Asien vender spillerne snuden mod Europa og to spritnye turneringer i form af ATP Gijón og ATP Firenze. Klaus F ser efter værdifulde spilforslag i det sydlige Europa. 

Det bliver desværre en uge uden dansk deltagelse, da Holger Rune ikke er med i hverken Spanien eller Italien. Til gengæld får vi masser af gode navne på, hvor hjemmebanen kan blive udslagsgivende i de to turneringer. 


I Spanien skal Roberto Bautista Agut, Pablo Carreno Busta og Alejandro Fokina forsøge at vinde trofæet på hjemlig grund, mens italienerne skal klynge deres håb til Matteo Berrettini, Lorenzo Sonego og Lorenzi Musetti. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Gijón

Der er ingen historik i Gijón, da der spilles i byen for første gang. Der spilles på hard court greenset indendørs, hvilket normalt ikke er noget, man forbinder med spansk tennis. Det stærkeste spanske navn i lodtrækningen foretrækker imidlertid hard court fremfor grus. 

Andrey Rublev er førsteseedet, og Pablo Carreno Busta er 2.-seedet. 

De to forhåndsfavoritter

Sidste år led Andrey Rublev af at have spillet mange kampe i løbet af sæsonen. Russeren tabte en del opgør som kæmpefavorit i slutningen af sæsonen. I år har han været forskånet for det helt hårde program, da han som russer har været udelukket fra Wimbledon og Davis Cup. I sidste uge var han ét sæt fra en finale i Astana, så formen kan godt tikkes af som godkendt. 

Pablo Carreno Busta var en skygge af sig selv i kampen mod Huesler i Metz, hvor han tabte. Busta er afhængig af underlaget indendørs, hvor han har brug for langsommere betingelser. Det fik han ikke i Metz, og spørgsmålet er så, hvor hurtigt det går i Gijón. Spanieren har haft nogle hårde turneringer i august med titel i Montreal og fjerde runde ved US Open. Han har dog ikke spillet meget siden, hvilket er et stort plus.

Begge spillere er klart med i overvejelserne til spilforslag. 

Indendørsspecialisterne 

Benjamin Bonzi viste, hvorfor han hører til blandt de bedste i Davis Cup i Tyskland. Selvom han tabte, så spillede han lige op med de bedste. Bonzi har en stil skræddersyet til indendørs, og han kan blive farlig i Gijón.

Arthur Rinderknech er også en mand til hurtige underlag. Serven og det aggressive spil ofte krydret med netangreb passer perfekt til indendørs. Franskmanden slog blandt andre Schwartzman i Tel Aviv for et par uger siden. 

Illya Ivashka blev slået af vores egen Holger Rune i Metz, men hviderusseren hører stadigvæk til blandt feltets stærkeste indendørs. Ivashka er en alsidig type, der har taget sæt fra Nadal på grus og været i fem sæt med Sinner ved US Open. 

Spilforslag til ATP Gijón

Jeg går med favoritten i dette spilforslag:

Andrey Rublev til at vinde ATP Gijón til odds 4,00 hos Bet365*

Det positive ved Rublev er, at han ikke deltog i hverken Laver Cup eller Davis Cup. Det gav ham næsten en måned fri fra tennis, hvilket bør være et stort plus på denne tid af sæsonen, hvor spillerne for alvor er trætte i hovedet og benene. 

Rublev har tilbragt meget af sin opvækst i Spanien og vil sikkert nyde at være tilbage. Han er den i feltet med det højeste topniveau indendørs. Lodtrækningen kan byde på Ivashka i 2. runde, men ellers ser jeg en god vej til finalen. 

Betværdi: 112 %

Langskud til ATP Gijón

Det bliver ikke så voldsomt et langskud i denne uge angående odds: 

Pablo Carreno Busta til at vinde ATP Gijón til odds 8,50 hos Betfair Sportsbook**

Jeg var lidt hård ved Busta i optakten, hvad angår hans nederlag mod Huesler i Sofia. Det skal siges, at spanieren spillede sin første indendørskamp i lang tid mod en spiller, der efterfølgende vandt titlen. 

Busta er typen, der hæver sit niveau på hjemmebane, hvilket han også gjorde i 2021, da han vandt en titel i Marbella. Hvis han kommer i gang, så er odds 8,5 i overkanten. Jeg forestiller mig heller ikke, arrangørerne har lavet det hurtigste underlag, da de formentlig vil tilgodese de spanske spillere. 

Betværdi: 110%

Foto: JACK GUEZ AFP

ATP Firenze

Endnu en turnering, der får sin ilddåb i ATP-kalenderen. Den italienske turnering spilles også indendørs på en hard court.

Italien har udviklet sig til en stormagt i tennisverdenen, hvor den ene store italienske spiller efter den anden dukker op. Det har også resulteret i, at støvlelandet har fået slutspillet, der er blevet flyttet fra London til Torino. 

De to største stjerner

Både i forhold til niveau, men også karisma og star quality, så er Matteo Berrettini og Felix Auger Aliassime de to største spillere i feltet. 

Matteo Berrettini toppede i foråret, da han vandt to græsturneringer i træk. En positiv test for Covid-19 kostede ham Wimbledon, og siden har han ikke været den samme. Selvom han nåede kvartfinalen ved US Open, så var nederlaget til Casper Ruud så brutalt, at det var en Grand Slam under middel for Berrettinis normale standarder. Han fik oprejsning i Davis Cup med tre sejre ud af tre mulige.

Felix Auger Aliassime begyndte sæsonen med et brag, da han vandt ATP Cup med Canada og var i kvartfinalen ved Australian Open. Han fulgte op med to finaler i februar i Rotterdam og Marseille. I ugerne efter US Open har han både deltaget i Davis Cup og Laver Cup. Det har været mentalt hårdt, og Felix tabte da også i 1. runde i sidste uge mod Agut i Astana.

Høje forventninger 

Sidste år på denne tid var Maxime Cressy i tre finaler indenfor lidt over en måned. Godt nok på Challenger-niveau, men stadig en solid præstation. I år har han været i to finaler på græs, hvor underlaget er skræddersyet til amerikaneren, samt en finale på hard court i begyndelsen af året - alle på ATP-niveau. I forrige uge slog Cressy sin landsmand Korda i to sæt, men han mangler nogle procenter i forhold til sit højeste niveau.  

Lorenzo Musetti kan man ikke komme udenom, når man har set hans potentiale. Musetti er mest begejstret for grus, hvor han var foran 2-0 i sæt ved French Open mod Novak Djokovic sidste år. Han kan også spille indendørs, og i forrige uge, hvor vi havde den flamboyante italiener, tabte han kun til den senere vinder Huesler i semifinalen. Især første sæt gjorde ondt, da Musetti smed en 5-1-føring i tiebreaken. Hvis han er kommet sig over det, så skal han blive farlig på hjemmebanen i Firenze. 

Lorenzo Sonego vandt titlen i Metz, da han besejrede Bublik i finalen. Sonego har samme styrke på hjemmebane som sine landsmænd og bruger publikums energi positivt. Når serven kører for Sonego, er han uhyggelig svær at bryde indendørs. Vi kan få et brag mellem Sonego og Musetti allerede i 2. runde.

Tre spillere, der skal med i overvejelserne til et spilforslag. 

Spilforslag til ATP Firenze

Hjemmebanen kan blive en vigtig faktor angående dette spilforslag: 

Matteo Berrettini til at vinde ATP Firenze til odds 4,00 hos Bet365*

Selvom Berrettini har skuffet mig i år, så besidder italieneren en uhyggelig stabilitet. Han taber sjældent til lavt rangerede spillere, og faktum er, at han ikke møder en farlig spiller før en semifinale. 

Berrettini spillede fænomenalt i Davis Cup på hjemmebane, hvor han vandt tre ud af tre kampe. Det er kun et par uger siden, og derefter fik han én kamp ved Laver Cup, hvor han slog Felix. I sidste uge holdt han pause. Det bør betyde, at vi får en udhvilet Berrettini at se på hjemmebanen i Firenze. 

Betværdi: 108 % 

Langskud til ATP Firenze

Det bliver gammel kærlighed til en italiensk spiller, der bliver denne uges langskud fra støvlelandet:

Lorenzo Musetti til at vinde ATP Firenze til odds 19,00 hos Bet365*

Jeg har kørt argumenterne frem for Musetti før, og selvom han svigtede os forrige uge, så var det formentlig én dårlig tiebreak, der kostede finalepladsen.

Musetti elsker publikumsfaktoren, og i Firenze bør der komme rigeligt af den i spil. Nu har han fået nogle uger indendørs og bør være klar til at toppe på hjemmebanen. Han undgår Berrettini, der er i modsatte halvdel.

Der venter et brag mod Sonego i 2. runde. Grunden til, jeg ikke tager Sonego, skyldes odds 11 som turneringsvinder til sammenligning og det faktum, at han skal vinde en kamp for at stå i 2. runde, hvorimod Musetti er oversidder. 

Betværdi: 114 %

Ugens Bettingråd

Vær selvkritisk - også selvom dit væddemål er gået hjem. Da jeg evaluerede ugen i går aftes, var et af mine mindre gode spil Novak Djokovic til at vinde Astana, som jeg også havde lagt op herinde. Der gik jeg for meget efter udfaldet i forhold til værdien. Odds 2,6 i en bedst-af-tre-sæt-turnering, hvor han mødte en Medvedev på topniveau, var ikke værdi. Det er de små nuancer/procenter i betting, og især tennisbetting, der er vitale, angående om man får en edge mod markedet. Derfor skal man se kynisk på sine spil og ikke lade sig forblænde af en gevinst. 

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Samlet regnskab 

Tilbagebet. 100%
Balance +0,21
Hitrate 28/157