Efter to uger med Masters 1000 fra øverste hylde er det blevet hverdag igen på ATP-touren. Klaus F kigger på odds fra to ATP 250-turneringer i den kommende uge. Det skulle gerne munde ud i nogle gode spilforslag.

Selvom det "kun" hedder ATP 250, så er der drysset en del stjernestøv udover de to turneringer, vi har på menuen fra Schweiz og Frankrig. Det var normalt programsat til ugen før French Open, men da årets anden Grand Slam er flyttet en uge, er det ikke tilfældet længere. 

 
Derfor er der brandvarme spillere i lodtrækningen til de to turneringer såsom Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas og Roger Federer. Ja, du læste rigtigt; den schweiziske legende er med i en ATP 250. Et usædvanligt syn og et scoop for turneringen i Genève. 

ATP Geneva

Der er ingen tvivl om, at Roger Federer tager alle overskrifterne i denne uge. Der spekuleres i, om det skyldes, at det kan være hans sidste år på ATP-touren, hvorfor han spiller denne turnering i hjemlandet. Uanset er det et privilegium, at vi får ham at se igen. Om han så kan gå hele vejen på et underlag, han ikke har spillet på siden juni 2019, er et andet spørgsmål. Det er et usædvanligt stærkt felt i Schweiz, hvor Casper Ruud og Denis Shapovalov gør ham selskab. 

Ser man på historikken i denne turnering, og de vindere, der har været, så tyder det på, at det går hurtigt på disse baner. Der er også altitude (højde), hvilket bidrager til det hurtigere spil. Det bliver dog en tung og regnfuld uge i Genève, hvilket vil udligne de hurtige betingelser markant. 

Favoritkvartetten 

Roger Federer skal regnes blandt favoritterne, selvom spørgsmålstegnene står i kø i forhold til hans fysik og generelle niveau. Man har set før, hvordan Federer er kommet ud af ingenting og vundet en turnering. Tidligere i år var han da også ganske pænt spillende i Doha, hvor han vandt en god kamp over Dan Evans i 1. runde. Det er dog på ingen måder et odds, der frister mig i retning af et spilforslag. Federer har altid været mest sårbar på grus, og han har spillet 11 kampe på underlaget siden 2016. Det er et uhørt lavt antal kampe. 

Casper Ruud skuffede mig i München, hvor han faldt helt sammen mod Basilashvili i semifinalen. Nordmanden har dog præsteret kontinuerligt i de store turneringer og virkelig etableret sig på den store scene. Hvis han finder sit topniveau, så vinder han i Genève. Jeg har dog på fornemmelsen, at han gearer ned efter nogle lange uger i Masters 1000. Det er det, de kloge spillere gør, og han gemmer nok krudtet til French Open. Derfor finder jeg ikke hans odds appetitligt. 

Denis Shapovalov spillede noget af sit bedste tennis i karrieren, da han førte med et sæt og 3-0 i andet mod Rafael Nadal i Rom i sidste uge. Han smed dog føringen og tabte. Et nederlag, der må gøre ondt på canadieren. Om han rejser sig ugen efter, er jeg meget i tvivl om. Shapovalov er for ustabil på grus, til at jeg vil se hans vej i denne uge.

Christian Garin har også haft nogle lidt turbulente uger med skuffende nederlag. Han gør sig bedst på det sydamerikanske kontinent, hvor han åbenlyst trives bedst. Bliver betingelserne påvirkes af forstyrrende elementer såsom blæst og tungt vejr, så har det ofte en negativ effekt på Garin. Han kæmper med sit fokus p.t. Derfor ser jeg ikke hans vej i denne her uge. Dertil er hans odds for ringe. 

Bejlerne til toppen

Laslo Djere er typen, der godt kunne finde på at slå til i denne her uge. Han er en specialist i disse her turneringer, hvor han kan finde en vej i lodtrækningen. Derfor vægter jeg ikke hans nederlag på det seneste særligt højt, da hans overligger i de store turneringer er meget klart defineret. 

Stefano Travaglia er notorisk undervurderet. Han har været tæt på nogle større skalpe i år, inklusiv Krajinovic i Beograd. Han er også typen, der godt kunne slå til i en uge, hvor mange spillere kommer med Masters 1000-tømmermænd eller har French Open i kikkerten. Hans nuværende odds er ganske pænt i forhold til værdispil eller spilforslag. 

Marton Fucsovics kan også drille ved ATP Geneva. Den ungarnske jernmand vandt turneringen i 2018, og jeg kan godt se, at han kan gentage triumfen. I sidste uge var han et par bolde fra at slå Dominic Thiem ud af Rom. Fucsovics har niveauet og troen på det. Hans odds er også i den pæne ende. 

Spilforslag til ATP Geneva

Jeg er i den højere ende af oddsskalaen i forhold til spilforslag i denne uge 

Marton Fucsovics til at vinde ATP Geneva til odds 34 hos Bet365*

Fucsovics har vundet denne turnering før, hvilket altid er en fordel. Det viser, at han befinder sig godt her, og han vil formentlig få noget momentum af at komme tilbage.

Fucsovics er langsomt ved at finde sit niveau - bedst illustreret i sidste uge, hvor han burde have besejret Thiem. Finder han det spil frem i denne turnering, så skal han kunne gå langt.  

Lodtrækningen er fornuftig, selvom han starter hårdt ud mod Christan Garin. Men som nævnt i denne artikel så ser jeg ikke Garin ramme sit topniveau her, selvom han selvfølgelig skal regnes med som favoritterne. Det kan Fucsovics udnytte.  

OBS: Siden Klaus F sendte denne optakt til redaktionen, er oddset faldet til 29,00 hos bet365*. Du kan dog få ham til odds 31,00 hos Betfair Sportsbook*

ATP Lyon

I det franske er der uddelt nogle wild cards i sidste øjeblik. De er gået til Stefanos Tsitsipas og Dominic Thiem. Det skyldes igen nok, at French Open er skubbet en uge, hvilket betyder, at de to verdensstjerner får en uges pause, inden det går løs i Paris. De gør et i forvejen godt besat felt selskab, så der bliver garanti for masser af flot tennis i den kommende uge. 

Turneringen blev flyttet fra Nice til Lyon i 2017, og de bruger samme bolde som ved French Open. 

Stærke navne i Lyon 

En meget bred vifte af fremragende spillere har fundet frem til den franske by i denne uge. Det er ikke ofte, at man ser så gode navne i en ATP 250. 

Dominic Thiem er blandt disse. Østrigeren har dog ikke været sig selv, siden han vandt sin første Grand Slam ved US Open. Det blev endnu en gang illustreret i Rom, hvor han burde have tabt mod Fucsovics. Han overlevede, men tabte til Lorenzo Sonego kampen efter. Det var ganske skuffende for Thiem, der de seneste år har været den største trussel mod Nadal i Paris. Han appellerer ikke til et spilforslag her. 

Stefanos Tsitsipas udtalte tidligere i år i Marseille (ATP 250), at han ikke prioriterede disse små turneringer længere. Han har også haft et komprimeret program i en længere periode, hvor han har præsteret stabilt i de største turneringer. Derfor ser jeg ingen græsk værdi her. Han vil formentlig ikke gå all in i Lyon. 

Jannik Sinner kan godt tage titlen her i Lyon, hvis han er topmotiveret og fit. Den unge italiener føler sig modsat Tsitsipas ikke for fin til at spille sig helt ud i en ATP 250. Han åbner dog ud mod Aslan Karatsev, hvilket er en mareridslodtrækning og grund nok til, at jeg holder mig væk fra et italiensk odds. 

Det har været en hård start for samarbejdet mellem Toni Nadal og Felix Auger-Aliassime. Canadieren virker låst i sit spil, når det virkelig gælder. Jeg er bekymret for den mentale barriere hos ham. Om en ATP 250 kan få ham til at spille mere frit, er så spørgsmålet. Hvis det er tilfældet, så kan Felix godt slå til her. 

Karen Khachanov, Diego Schwartzman og David Goffin er normalt navne, der aftvinger respekt i en lodtrækning. Jeg synes dog, at alle tre virker under par p.t. De kan alle tre ofte finde én stor præstaton frem, men så falder de helt sammen i den efterfølgende kamp. Derfor finder jeg ikke værdi i forhold til odds på disse etablerede navne. 

Både Aslan Karatsev og Sebastian Korda er gået fra Challenger-spillere til etablerede ATP-spillere i 2021. De har også grus som et af deres foretrukne underlag. Jeg kunne godt se, at der kunne komme noget magi fra deres ketchere i denne uge. Derfor overvejer jeg også spilforslag i den retning. 

Den falmende franske garde 

Som tennisfan gør det helt ondt i sjælen at se den deroute, som Gael Monfils, Richard Gasquet, Gilles Simon og Jo Wilfried Tsonga er på. De fremstår som aldrende mænd, der slet ikke kan få deres spil til at fungere - ofte med et tomt blik i øjnene. Det er nok nærmere af pligt og nostalgi end lyst, at de stiller op i Lyon. Det er nærmest umuligt for mig at se en af disse gå hele vejen.

Måske kan et gensyn med en turnering, hvor flere af dem har haft succes, få en lille gnist frem. Den indre frankofil skal dog virkelig findes frem, hvis man skal lave et spilforlag på en af disse spillere. 

Spilforslag fra ATP Lyon 2021

Vi stiler igen efter et højt odds med spilforslaget til ATP Lyon 2021. 

Sebastian Korda til at vinde ATP Lyon til odds 67 hos Betfair Sportsbook*

Den unge amerikaner har for stort et potentiale til sådan et odds. Han har blandt andet ved French Open vist, at han kan være med på det højeste niveau. Her nåede Korda 4. runde. Tidligere i år nåede han også sin første ATP-finale i Delray Beach. 

Det er ikke verdens nemmeste lodtrækning, men hvis de spillere, jeg satser på er under par, så kan vejen blive lettere end først antaget. Korda har haft nogle middelmådige uger, hvorfor vi får et pænt odds på ham. Jeg håber, at hvis han får en sejr i bæltet, så kan han få den nødvendige selvtillid og noget momentum.

Mens mange spillere puster ud efter nogle lange turneringer, så kommer Korda helt frisk til Lyon. Det kan også give nogle procenter i hans favør. 

Regnskab:
Spil i alt: 38
Vundne spil: 9
Tabte spil: 29
Profit: 24,18
Tilbagebetalingsprocent: 164