Om lidt går det endelig løs i Paris. Efter et par måneder med grustennis kommer det obligatoriske klimaks i den franske hovedstad, hvor alle de bedste spillere er samlet. Klaus F kigger efter værdi i odds og spilforslag til årets anden Grand Slam.

Vi er ved at nå ved en skillevej i tennissporten. Den yngre generation er ved at tage over fra Big 3, og French Open kan godt blive det endelige vendepunkt. Der er dog en spanier, der insisterer på at opretholde magtbalancen et stykke tid endnu. Rafael Nadal er i skrivende stund 50/50 mod feltet på Betfair* Spillebørs. 


De vanlige bejlere til titlen Novak Djokovic og Dominic Thiem er formentlig stadigvæk dem, der skal slå Nadal i Paris, men Stefanos Tsitsipas og Alexander Zverev har vist lovende takter i denne grussæson. 

Odds på ATP French Open

Herunder finder du de bedste odds på herreturneringen ved French Open.

Hvem vinder French Open hos herrerne? Højeste odds Bookmaker
Rafael Nadal 1,95
Novak Djokovic 6,00
Stefanos Tsitsipas 7,00
Dominic Thiem 13,00
Roger Federer 81,00

Odds er senest opdateret fredag den 28. maj klokken 15.57. 

Spilforslag til French Open

Det bliver konservativt og i nogles øjne noget fedtspilleri, når jeg med dette spilforslag kigger imod Rafael Nadal

Rafael Nadal til at vinde French Open: Odds 1,95 hos Betfair* 

Jeg har kredset rundt om den varme gryde i løbet af hele denne optakt. Rafael Nadal er kongen af Roland Garros, og jeg tror ikke, at han er klar til at abdicere endnu. 

Det, som sidder dybest i mig i forhold til argumentation, er, at det bare er otte måneder siden, han fuldstændig dominerede i Paris. Ovenikøbet i betingelser, der ikke spillede til hans fordel. Det er voldsomt at gå igennem en Grand Slam uden sættab. 

Triumfen i Rom får mig ud over rampen. Den passer så skræddersyet til, hvornår Nadal peaker. Det gør han lige op til French Open. Så lever jeg med, at han blev slået i Monte Carlo og i Madrid. Det er Grand Slams, det handler om for Nadal nu. 

Det handler i særlig grad også om konkurrencen her. Djokovic lignede ikke en, der troede på, at han kunne slå Nadal i oktober. Thiem er en skygge af sig selv. Tsitsipas er den jeg frygter mest, men han kan have dårlige dage og ryge inden finalen, hvor Nadal først kan møde ham. 

Lodtrækningen er ikke et af argumenterne, da den er svær, men den er ikke dårlig nok til, at jeg dropper et spilforslag på Nadal.  

NB: Odds er fratrukket 5% kommission 

French Open

Sidste gang French Open blev afholdt var i slutningen af 2020 i surrealistisk kolde betingelser, hvor spillerne var iført hue og andet vinterudstyr. Der blev heller ikke spillet med tilskuere. Det har heldigvis ændret sig i år, hvor vi spiller om foråret og tilskuerne er tilbage i en vis form for kapacitet. Det kan blive to fremragende uger i Paris, hvor spillerne må være sultne for at præstere. 

Vi er nået dertil, hvor den yngre generation kan være klar til at tage over fra Djokovic og Nadal. Det viste dette års grussæson, hvor de var på niveau med de to legender. De mangler at gøre det i Grand Slam-sammenhæng, og derfor vil der stadig være en skepsis i forhold til, om det kan lade sig gøre at vippe dem af pinden i 2021. 

Rafael Nadal var overbevisende i en skræmmende grad, da han vandt sin 13. titel her i Paris tilbage i oktober 2020. Det skete uden sættab og endda i betingelser, han normalt ikke trives i. Derfor vil denne optakt kredse om den spanske legende, der som altid har den altoverskyggende rolle i det franske. 

Nadal versus feltet

Selvom det er set talrige gange før, så er det stadigvæk voldsomt, at en spiller kan have op til 50 procent chance mod 127 andre spillere i en turnering. Federer var det nogle gange i sine velmagtsdage, og Nadal har været det en del gange ved French Open. Man skal dog passe på med at være overmodig på spanierens vegne. I 2009, da han tabte, var han nede omkring odds 1,50 som vinder af French Open fra begyndelsen. Her spillede en verdenskendt pokerspiller op imod 10 millioner på Nadal som vinder af French Open. Han tabte, som de fleste husker, mod Robin Söderling. Betfair* Spillebørs har dog også rundet odds 2 på Nadal, siden lodtrækningen blev publiceret. Det var ikke en gunstig lodtrækning for spanieren, der både kan se frem til møder med Sinner, Rublev og Djokovic inden en potentiel finale. 

Hvilke faktorer taler for feltet

Nadal har tabt nogle gange i dette års grusturneringer, hvor han har set modløs ud på banen. Der kan argumenteres for en Nadal under par i denne grussæson. Der er nogle voldsomme nederlag mod Zverev og Rublev. Dertil kommer to andre kampe, hvor han var nede med matchbold mod Shapovalov og Tsitsipas. Det betyder, at Nadal ikke har vundet en grusturnering i 2021, hvor han ikke var nede med matchbold inden. Og de to andre grusturneringer har han tabt før finalen. 

Nadal er efterhånden en aldrende herre i tennisregi, og en skade er ikke utopi i løbet af 14 dage med bedst af fem sæt-kampe.

De andre kommer utvivlsomt tættere på den spanske legende. Tsitsipas havde matchbold mod ham i Barcelona, Zverev slog ham i Madrid, og Shapovalov havde matchbold mod ham i Rom. Det vil skærpe troen på, at de kan slå Rafael Nadal, selvom de har rødt grus under skoene. Men om de procenter kan videreføres til spanierens eget tempel i Paris, er så et andet spørgsmål. 

Novak Djokovic bør også stå som et argument for sig. Serberen spillede lige op mod Nadal i finalen i Rom. Han har slået Nadal her i Paris før. I Australian Open tidligere i år viste han, hvor højt han kan hæve sit niveau i Grand Slams. Ligesom Nadal, så gemmer den serbiske verdensetter sit bedste til de fire store Grand Slam-turneringer. 

Stefanos Tsitsipas slog Nadal i fem sæt ved Australian Open. Han var én bold fra at slå spanieren på grus i Barcelona. Samlet set er han tæt på nu, og han betragtes også som den tredjestørste favorit til French Open. Hvis Tsitsipas kan få sit spil til at fungere, så er han måske den farligste i feltet for Nadal. 

Andrey Rublev har fået en velfortjent pause fra Touren. Han detroniserede Nadal i Monte Carlo, hvor han også nåede finalen. Russeren har spillet til at slå igennem Nadal, og sejren i Monte Carlo må give Rublev den fornødne tro på miraklet. Han har dog indtil nu haft en klar overligger i forhold til sit niveau i Grand Slams, så han skal flytte sig mentalt for at slå Nadal. 

Hvilke faktorer taler for Nadal

13 French Open-titler taler sit eget tydelige sprog. Sådan en rekord bliver måske aldrig overgået i sportens verden. Den historik giver Nadal en aura, der måske ikke er set lignende. Selve troen på at kunne slå Nadal på Court Philippe Chartrier i Paris er en monumental opgave for næsten alle spillere. Derfor vil Nadal være et skridt foran hele feltet, når de træder ind på denne magiske bane mod den spanske legende. 

French Open 2020 var en stor understregning af, at Nadal ikke er færdig med French Open endnu. Man skal huske på, at det bare er otte måneder siden, at Nadal var totalt dominerende ved denne turnering. Han tabte ikke et sæt og gav Djokovic en lektion i finalen. Så meget kan der ikke ske på otte måneder, at det er overvejende sandsynligt, at det billede vender. Betingelserne i september/oktober var kolde temperaturer og tunge baner - endda boldene var Nadal heller ikke tilfreds med. Alligevel vandt han trofæet uden at tabe sæt.

Selvom Nadal har set skrøbelig ud i 2021, så kører han efter den sædvanlige opskrift: Han finder langsomt sit niveau under grussæsonen og spiller oftest sit bedste i Rom lige inden French Open. Det er sket i år igen, hvor hans bedste turnering var i den italienske hovedstad, og hvor han besejrede sin nærmeste rival Novak Djokovic. 

Nadal har vundet to grusturneringer i 2021, selvom han har været under par spillemæssigt. Det vil give ham nogle mentale point på kontoen forud for de to kommende uger. Han ved selv, at hans bedste spil altid lander i Paris.

Måske den sidste dans i Paris for Roger Federer

Der er mange, der ikke vil indse det, men det er ved at være slut for schweizeren. En del mener også, at han spiller denne turnering, fordi det måske er sidste gang, at han spiller i Paris. Stedet, hvor han i 2009 sluttede cirklen ved at vinde alle fire Grand Slams. Det var måske den vigtigste sejr i karrieren, han fik den dag, hvor han faldt til jorden, da Robin Söderling slog bolden i nettet. Federer spillede i Genevé, hvor han tabte mod Pablo Andujar. Det er derfor ikke med lovende takter, at den måske største igennem tiden ankommer med. Han har spillet 12 kampe på grus i fem år. Derfor vil det være en stor overraskelse, hvis vi ser ham i anden uge i Paris. Jeg vil personligt selv blive overrasket, hvis han når forbi tredje runde.

Lodtrækningen

Hvis de andre skal have en chance i Paris, så skal Nadal have en lodtrækning, der medfører, at han får et par hårde kampe inden semifinalen. Hvis jeg skal vurdere på hans lodtrækning, så er den i min optik under par. Han har Djokovic i sin halvdel og kan møde Rublev og Sinner inden en semifinale. Det er historisk, at både Djokovic, Federer og Nadal er i samme halvdel af lodtrækningen i en Grand Slam. Den store vinder er nok Stefanos Tsitsipas, der undgår både Djokovic og Nadal inden en finale. Grækerens odds er også faldet markant i markedet på baggrund af denne lodtrækning. Han har dog spillere som Korda og Isner i de indledende runder, så det er ikke helt ufarligt territorium for Tsitsipas. Dominic Thiem kan også være tilfreds med at være havnet i den modsatte halvdel af de to favoritter. Østrigeren har været helt væk og udtalt ting såsom mental tomhed efter US Open-triumfen. Han får dog chancen for at komme i gang, da han har en blød start i lodtrækningen. 

Regnskab:
Spil i alt: 42
Vundne spil: 9
Tabte spil: 33
Profit: 20,18
Tilbagebetalingsprocent: 148