Vi fortsætter på det grønne græs, som leder ind mod årets tredje Grand Slam. Wimbledon begynder om en uge, og spillerne skal have finpudset formen, inden det går løs i den traditionsrige turnering. Klaus F kigger efter spilforslag med stærk værdi. 

Mange spillere vil ikke prioritere disse to turneringer forfærdeligt højt, da fokus vil være på Wimbledon. Der vil formentlig være værdi i at gå imod de store spillere, hvorfor der bør ligge værdifulde odds klar til os på turneringsvindermarkederne. 


ATP Eastbourne er en turnering, der er velkendt på ATP-touren. ATP Mallorca er ny for spillerne, og ironisk nok spilles den på græs, da Mallorca er fødeøen for Rafael Nadal. Det er første gang, at man har en spansk turnering på græs. Begge turneringer er ATP 250, der tilhører den laveste kategori af turneringer på ATP-touren.

ATP Mallorca

Det bliver et spændende bekendtskab med en græsturnering på spansk jord. Oveni en spændende deltagerliste i single så har verdensetteren Novak Djokovic tilmeldt sig i double. Vi har et ganske stærkt felt klar den kommende uge, hvor man normalt ikke ser så mange store spillere i aktion i en ATP 250 ugen før en Grand Slam.

De tre favoritter i suspekt form 

Daniil Medvedev har siden sin finaledeltagelse ved Australian Open haft problemer med at ramme sit topniveau. På græsset har han været i aktion én gang, og det blev til et nederlag mod Jan Lennart Struff. Ikke en skam at tabe til tyskeren med det store spil, men stadigvæk en stor skuffelse for russeren. Han har ikke lavet det helt store på græs endnu, men han skal i gang og have nogle sejre i bæltet. Det kunne godt være ved ATP Mallorca, men hans odds er for lavt til et spilforslag.

Dominic Thiem har haft problemer med motivationen, og det er gået ud over hans niveau. Østrigeren har ikke præsteret længe, og jeg forventer ikke alverden fra ham i denne her uge. Han har evnerne på græs og har slået Roger Federer på underlaget, men jeg har svært ved at se ham rejse sig i ATP Mallorca. Han kunne allerede ryge i 2. runde mod Struff eller Mannarino. Ingen værdi på Thiem i min optik.

Roberto Bautista-Agut har fine meritter på græs, men han skuffede i sidste uge mod Korda. Spanierens år har været meget svingende, og jeg ved ikke, hvor jeg har Agut for tiden. Han er en big match player, så det vil undre mig, hvis han renser feltet i Mallorca ugen før en Grand Slam. Han er dog på hjemmebane, så man bør holde øje med Agut. Jeg kan dog ikke klemme værdi nok ud til et spilforslag.

De formstærke på græs

Ugo Humbert har lige vundet finalen på græsset i Queens. Franskmandens kompromisløse stil passer perfekt til græs. Hans venstrehåndsserv driller de fleste, og han angriber, når det er muligt. Måske har en uge med finaledeltagelse tæret på ham. Hvis ikke, så kan jeg godt se værdi på Humbert. 

Lloyd Harris spillede fremragende i Halle, hvor han slog Lacko og Monfils. Ikke store navne, men han gjorde det med stil og spillede en god kvartfinale mod Basilashvili. Harris har også et spil, der passer til græs. Han kan få mange point fra sin serv, og han virker tilpas på underlaget. 

Selvom Jan Lennart Struff kun vandt én kamp på græs, så var sejren mod Medvedev imponerende. Tyskeren kan med sin power og store serv pløje sig igennem en lodtrækning. Han havde en pæn 2019-sæson på græs, og finder han det niveau på Mallorca, så kan han godt lave rav i turneringen. Hans odds er desværre nok en kende for lavt til et spilforslag. 

Spilforslag ATP Mallorca

Jeg er meget fokuseret på lodtrækningen med dette spilforslag til ATP Mallorca:

Lloyd Harris til at vinde ATP Mallorca til odds 29 hos Unibet**

Jeg kunne godt lide, hvad jeg så fra sydafrikaneren i den forgangne uge i Halle. Han har et spil, der er skræddersyet til græs. Det var sort uheld, at han ikke vandt andet sæt mod Basilashvili i kvartfinalen. 

Lodtrækningen er alfa og omega her. Selvom han har Medvedev i 2. runde, så bliver deres quarter parret med en meget svag del af lodtrækningen i semifinalen. Alt åbner sig, hvis han slår Medvedev i 2. runde. Og jeg tror ikke på, at russeren kommer med sit topniveau til denne her ATP 250-turnering. Harris skal også forbi Moutet i 1. runde, hvilket ikke bliver en walk over. Men rammer han sit niveau fra ATP Halle, så vinder han den kamp. 

Det kræver, at Harris tager sit momentum med fra turnerringen i Halle, men det vurderer jeg som sandsynligt. Han har haft en god pause siden fredag til at restituere og klare overgangen fra det tyske til Mallorca.

ATP Eastbourne

En klassisk britisk græsturnering, der som traditionen foresiger ligger ugen før Wimbledon. Der har været fornemt besøg, da Djokovic vandt turneringen tilbage i 2017. Amerikaneren Taylor Fritz vandt sidste gang, der blev spillet i Eastbourne i 2019. Selvom det kun er en ATP 250, så er den pænt besat med gode spillere. 

En håndfuld favoritter i Eastbourne 

Alex Di Minaur er næsten altid garant for en solid præstation. Australieren er stærkt disciplineret, og han havde en god uge i Queens, hvor han nåede semifinalen. Ligesom mange andre australiere er han kompetent på græs. Minaur er en velfortjent favorit i denne her uge. 

Cameron Norrie kommer fra en finale i Queens. Om det er så er en fordel eller en ulempe, er svært at forudsige. Jeg tror, at Norrie vil gemme på kræfterne til Wimbledon, hvor han har opnået en seedning. Derfor ser jeg ingen værdi på Norrie i denne her uge. 

Alexander Bublik kunne serve en Grand Slam-titel hjem i Paris i double, men han lavede dobbeltfejl og tabte kampen. Han rejste sig dog i Queens, hvor han slog Chardy. Han tabte dog mod Jack Draper i 2. runde. Hvis Bublik er motiveret og inspireret, så kan han gå langt. Men det er altid det store spørgsmål med Bublik. Han er for uforudsigelig til, at jeg tror, han går hele vejen i det brititske. 

Gael Monfils har haft det hårdt, siden COVID-19 brød ud. Han har været tæt på at bryde sammen på pressemøder, da han ikke finder sit niveau. Måske er alderen også ved at indhente den fysisk skrøbelige franskmand, der har vundet to kampe i 2021. Monfils skal qua sit potentiale nævnes blandt favoritterne, men jeg ser ingen fransk værdi. 

Servekanonen Reilly Opelka kan vinde en kamp på græs udelukkende på sin serv, og i Paris viste han, at han også har andre elementer i sit spil. Han har dog ikke konverteret den form over til græs og tabte skuffende i sidste uge mod John Millman. Opelka kan blive farlig i Eastbourne, og med respekt for hans store serv indgår han i overvejelserne til et spilforslag. 

De kan gå langt 

Selvom Lorenzo Sonego skuffede i sidste uge på græs, så kan italieneren ramme et højt niveau på underlaget. Han viste det forrige år i Tyrkiet, hvor han vandt en ATP-turnering. Sonego har en stor serv, der kan gøre ondt på de fleste på græs. Han kan godt repræsentere værdi på græsset i Eastbourne. 

Det virker til, at Nikoloz Basilashvili har parkeret problemerne udenfor banen og er begyndt at ramme et pænt niveau. Han var et sæt fra finalen i Halle og pressede Andrey Rublev ud i tre sæt i semifinalen. Basilashvili kan spille på alle underlag, og han har et højt anlagt spil nærmest uden fejlmarginer. Hvis det spil kører, så kan han stå med trofæet næste weekend. 

To stærke græsspillere som Vasek Pospisil og Richard Gasquet har et topniveau på græs, der er tilstrækkeligt til at vinde ATP Eastbourne. De virker dog begge hverken til at have fysikken eller stabiliteten for tiden. De kan få nogle skalpe, men jeg har svært ved at se dem gå hele vejen. Derfor finder jeg ikke værdi i deres odds. 

Spilforslag til ATP Eastbourne

Jeg kigger imod italiensk succes i mit spilforslag til ATP Eastborne:

Lorenzo Sonego til at vinde ATP Eastbourne til odds 15 hos Bet365*

På trods af sidste uges skuffelse så bliver jeg nødt til at kigge på potentiale og en god lodtrækning her. Sonego har begge ting. Han har vist i Antalya, at han har et højt niveau på græs. Han har desuden vist fremragende form i 2021, hvor han fik nogle flotte resultater på grus. 

Jeg betragter ikke sidste uges nederlag som en indikation på hans niveau på græs. Det var en overgang til en ny sæson på et nyt underlag. Derfor var hans niveau undskyldt.

Sonego har en fremragende lodtrækning, der ikke byder på intimiderende græsspillere og store navne i de indledende runder. Det er en stor åbning for italieneren. 

Regnskab:
Spil i alt: 47
Vundne spil: 9
Tabte spil: 38
Profit: 15,18
Tilbagebetalingsprocent: 132