Vi sætter rekord i denne uge med hele fire turneringer på ATP-Touren på fire forskellige kontinenter. Klaus F prøver at skabe overblik, spotte værdi og finde spilforslag. 

Det bliver en vanvittig uge med indendørs, udendørs hard court og grus. Det er 14 år siden, at vi sidst havde fire ATP-turneringer på én uge. Rio er en ATP 500, mens de tre andre er ATP 250, hvor man ofte kan finde værdi mod de bedste spillere. 


Holger Rune er på jagt efter årets første sejr på ATP Touren i Marseille, hvor han for en gangs skyld har en relativt god lodtrækning i den første kamp. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Doha

Turneringen bliver normalt afholdt i begyndelsen af januar, men Covid-19 har flyttet den frem til dette tidspunkt i kalenderen. Det var her, Federer gjorde comeback sidste år og tabte til den senere vinder af turneringen: Nikoloz Basilashvili.

Canadisk og spansk favoritværdighed

Denis Shapovalov skuffede i sidste uge med exit i første kamp i Rotterdam. Det var lidt det, man kunne frygte efter hans mange kampe Down Under. Nu er han tilbage på udendørs hard court efter tiltrængt pause. Han er stadig i den indledende fase i samarbejdet med den engelske træner Jamie Delgado, men det virker allerede til at have båret frugt. Markedet har dog også fokus på canadierens topniveau, så det bliver svært at finde et spilforslag med værdi på Shapovalov. 

Roberto Bautista Agut spiller normalt godt i Mellemøsten. Doha er ingen undtagelse, hvor han både i 2019 og 2021 var i finalen. I 2019 vandt han turneringen og slog Djokovic på vejen. Lige nu er Agut nede i en bølgedal, hvilket kan være et spot imod markedet, hvis de ikke har vægtet historikken i Doha tilstrækkeligt. Der kan vente et brag af en kamp i anden runde, da spanieren står til at møde Andy Murray. 

Den forsvarende mester 

Siden det kom frem, at Nikoloz Basilashvili har været involveret i en episode om hustruvold, har georgieren været en skygge af sig selv på banen. Dog med få undtagelser, hvor han nogle gange evner at parkere de indre dæmoner og ramme topniveauet. Det skete sidste år i Doha, og det kan godt lade sig gøre igen. Betingelserne passer perfekt til den uhyggeligt hårdtslående Basilashvili, der dog ofte kommer til kort på det taktiske plan. Jeg synes, at hans lodtrækning ser god ud, og det kan være åbningen, som Basilashvili skal bruge. Det var heller ikke en enlig svale, da han vandt i 2021. I 2019 var han i kvartfinalen og tog sæt fra Djokovic. 

Spilforslag til ATP Doha

Det bliver en af de gamle travere, der trækker et spilforslag fra min side i ørkenen: 

Marin Cilic til at vinde ATP Doha til odds 7,50 hos Unibet**

Cilic slog Rublev i Australian Open og viste noget af det niveau, der tog ham til to Grand Slam-finaler. Kroaten har fået passende hvile efter Melbourne og er klar til at fortsætte momentum i Doha.

Lodtrækningen er en vigtig faktor her, da han har en god åbning til semifinalen. Derfra kan alt ske - især hvis Cilic har fundet sit topniveau. 

Markedet har efter min mening ikke givet ham nok kredit for præstationen ved Australian Open, og det kan vi potentielt udnytte. 

Betværdi: 108%

ATP Marseille 

En af de hurtigere indendørsturneringer på ATP Touren, hvor store kapaciteter som Daniil Medvedev og Stefanos Tstisipas har vundet de forgangne år. Holger Runes deltagelse gør den ekstra interessant at følge i den kommende uge. 

Store navne i det franske 

Med navne som Felix Auger-Aliassime, Andrey Rublev og Stefanos Tsitsipas i lodtrækningen borger det for en god uge i den franske havneby. 

Felix Auger-Aliassime er som forvandlet efter sejren i ATP Cup mod Spanien. Den unge canadier spiller ubekymret og ligner ikke den spiller, der tidligere var kendt for at have tabt et utal af finaler. Han har en fantastisk lodtrækning og kan næsten ikke undgå at stå i en semifinale, hvis han bare rammer sit normale niveau. Han har dog lige haft en lang uge i Rotterdam med den første titel i karrieren, hvilket skal tages med i betragtningen i forhold til et spilforslag. 

Andrey Rublev er i min optik stagneret en smule. Han virker åbenlyst begrænset og har svært ved at rykke sig yderligere. Det bliver den samme sang med Rublev igen og igen, men der mangler nogle facetter hos russeren. Især i modgang. Han har lige tabt en semifinale i Rotterdam, hvor han var forsvarende mester, så han står ikke øverst på listen med spilforslag hos mig. 

Græske Stefanos Tsitsipas kom med en interessant udtalelse sidste år, hvor han helt åbent sagde, at han ikke ville prioritere ATP 250-turneringer særligt højt. Når han så samtidig kommer med en lang uge i bagagen fra Rotterdam og et finalenederlag, så er han ikke med i overvejelserne til et spilforslag. 

Holger Rune skal finde den mentale balance

Der bliver brugt alt for meget energi på ting, Holger Rune ikke kan kontrollere for tiden. Senest var det tilskuerne i Buenos Aires, der var et problem for den unge dansker. Hvis han lader ketsjeren tale i stedet for, så kan han godt få en god uge i Marseille. Det selvom Aslan Karatsev kan vente i anden runde, men russeren har virket sårbar på det seneste. Sidste gang Rune spillede indendørs på ATP Touren i Frankrig, var han i kvartfinalen i Metz, hvor han tog sæt fra Carreno-Busta i efteråret 2021. Finder Rune balancen og topniveauet indendørs, tror jeg, at han kan gentage den succes her. 

Spilforslag til ATP Marseille

Selvom denne uges spilforslag lige har stået i en finale, så tror jeg, at han kører ufortrødent videre: 

Felix Auger-Aliassime til at vinde ATP Marseille: Odds 4,25

Lodtrækningen er den primære faktor for mig. Felix er oversidder i første runde og møder derefter Simon eller Tsonga, hvor han bliver kæmpefavorit. I en kvartfinale er Ivashka det mest intimiderende navn, hvor Felix også bliver storfavorit. Det er en vej til en semifinale, der stort set ikke fås bedre. 

Samtidig virker canadieren sulten efter at præstere. Han så meget motiveret og fokuseret ud i Rotterdam, hvor han viste klassen med sejre over Rublev, Norrie, Murray og Tsitsipas. Det var den første titel i karrieren, hvor han brød en forfærdelig finalestatistik. Det kan også give ham vinger. 

Betværdi: 114%

ATP Delray Beach

En relativt langsom udendørs hard court bane i Delray Beach. Vinden er ofte et element, der har indflydelse på betingelserne, da turneringen ligger ud til kysten nord for Fort Lauderdale. Forsvarende mester er Hubert Hurkacz, der slog Sebastian Korda sidste år i en velspillet finale. Polakken er desværre ikke med i år. 

Et åbent felt uden de helt store favoritter

Der er mange om buddet i Delray Beach i den kommende uge. Der mangler det helt store navn til at påtage sig favoritværdigheden, hvilket skaber en meget åben turnering. 

Cameron Norrie er førsteseedet og favorit, men briten er på en svær mission i denne sæson: han skal ud og leve op til sin uvirkeligt gode sæson i 2021, hvor han blandt andet vandt Indian Wells. Norrie har efter en skidt start på året fået to sejre i Rotterdam, men overgangen fra indendørs i Europa til udendørs i USA med potentielt meget vind, kan drille Norrie. Han er dog født på New Zealand og har altid haft det godt i sådanne betingelser. 

Grigor Dimitrov er altid svær at læse. Når han endelig finder melodien i en turnering, og man tror, at den gode gamle bulgarske Dimitrov er tilbage, så taber han uventet. Han skuffede vedAustralian Open med nederlag til Benoit Paire. Man skal være en modig mand, hvis man skal ud på et spilforslag på Dimitrov. 

Reilly Opelka har vundet Delray Beach i 2020 og har vist form i Dallas i sidste uge. Klarer han omstillingen fra udendørs til indendørs, så kan han godt gå hele vejen igen.

Jenson Brooksby er det nye stjerneskud på den lidt fattige amerikanske stjernehimmel. Han spillede sin første turnering i sidste uge i Dallas og gik i finalen. Brooksby var voldsom sidste år i USA, hvor han fik nogle store skalpe. Brooksby har en let vej til kvartfinalen, hvilket trækker i retning af et spilforslag. 

Sidste års finalist Sebastian Korda kommer frisk efter en lang pause. Sønnen af legenden Petr Korda har gode minder fra Delray, men også en forfærdelig lodtrækning, der byder på Kokkinakis og Norrie for at nå en semifinale. 

Spilforslag til ATP Delray Beach

Momentum og få kampe i 2022 er de vigtigste aspekter i forhold til dette spilforslag: 

Jenson Brooksby til at vinde ATP Delray Beach: Odds 8,00 hos Betfair Sportsbook** 

Brooksby er en begavet spiller, der er god til at løse problemer på en tennisbane. Hvis betingelserne bliver præget af vind, så tror jeg, det kan gavne amerikaneren. 

Selvom han lige har spillet en uge i Dallas, så har han ingen andre kampe i benene i 2022, hvilket også skal tale til hans fordel.

Derudover er lodtrækningen god. Han skal være langt under par for ikke at nå en kvartfinale.

Betværdi: 106%

ATP Rio

Ugens største turnering, hvor karavanen med grusspillere er nået til den brasilianske storby. Selvom det er en ATP 500 hed finalen sidste år Garin vs. Mager. Året før vandt Djere, så det er en turnering med overraskelser. Feltet er pænt i den kommende uge med spillere som Matteo Berrettini, Casper Ruud, Carlos Alcarez og Diego Schwartzman. Varmen og luftfugtigheden kan blive ekstrem, hvilket kan forklare diverse overraskelser igennem tiden.

Italiener og spanier på ukendt territorium 

Matteo Berrettini spiller for første gang med på det sydamerikanske grus. Berrettini kommer fra en semifinale ved Australian Open, hvilket kan blive en ulempe i forhold til de andre spillere, der har spillet de en eller flere uger på grus. Man kommer dog ikke udenom, hvor stærk Berrettini er mentalt, hvorfor han nok skal komme yderst motiveret efter succes på det røde underlag. Et spilforslag bliver det dog næppe til herfra.

Carlos Alcarez tabte netop ved Australian Open mod Berrettini. Men der hersker ikke tvivl om, at han er spået så stor succes fremadrettet, at det bliver svært at holde ham fra et trofæ ved Roland Garros. Alcarez vil elske at komme tilbage på grusset efter sit gennembrud på hard court. Spørgsmålet er, om han allerede i den første turnering kan finde sit højeste gear. Markedet er begejstrede for den unge spanier, så han er ikke inkluderet i et spilforslag fra Rio.

Sidste uges finalister

Casper Ruud vandt tre grusturneringer i træk sidste sommer. Derfor skal man nok være varsom med at udelukke ham som en af favoritterne, fordi han vandt titlen i Buenos Aires i sidste uge. Når det kører for nordmanden, så cruiser han fra kamp til kamp på selvtilliden. Samtidig har han evnen til at forblive disciplineret og fokuseret på at vinde. Det er ikke utænkeligt, at Ruud igen bliver et spilforslag herfra. Eneste minus er hans historik i Rio, hvor han har været under niveau. Især sidste år med et nederlag i første runde til Mager bekymrer. 

Diego Schwartzman skal i gang med tredje uge i træk på grus. Efter to uger i hjemlandet skal han prøve lykken hos naboerne. Bortset fra 2018, hvor han vandt i Rio, har Schwartzman virket påvirket af det hårde program inden Rio, hvor han har gjort alt for at toppe på hjemlig grund. Når feltet samtidig er så stærkt i år i Rio, så er han ikke med i mine overvejelser til et spilforslag. 

Spilforslag til ATP Rio

Jeg satser på et 2021 deja-vu og kigger mod nord i dette spilforslag:

Casper Ruud til at vinde ATP Rio: Odds 3,75 

En fantastisk lodtrækning, hvor Ruud også vil blive storfavorit i en semifinale, tiltaler mig. Nordmanden har før vist, at flere uger i træk på topniveau på grus er en udfordring, han kan håndtere. Senest sommeren 2021 med tre titler i træk.

Ruuds niveau i Buenos Aires blev højere kamp for kamp, og det er en tendens, der gerne må fortsætte i Rio. 

Varmen og luftfugtigheden er de potentielle ulemper for nordmanden, men den chance tager jeg gerne. 

Betværdi: 110%

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 88
Vundne spil: 18
Tabte spil: 70
Profit: 24,89
Tilbagebetalingsprocent: 128