Vi fik en fremragende kulisse i Monte Carlo i sidste uge. I denne uge har vi den klassiske ATP Barcelona samt den relativt nye turnering i form af ATP Beograd. Klaus F finder værdi blandt en masse grusspillere og kommer med spilforslag. 

Novak Djokovic og Carlos Alcarez skulle have mødtes i en kvartfinale i Monte Carlo. Begge røg ud tidligt, men i denne uge får vi to revanchetørstige spillere, når begge stiller op i deres respektive hjemland. De er begge favoritter til at vinde henholdsvis ATP Beograd og ATP Barcelona.


Der er igen dansk islæt, da Holger Rune skal forsøge at følge op på en flot uge i Monte Carlo, hvor han viste, hvorfor mange sponsorer, inklusive Nike, allerede har tegnet store kontrakter med ham. Rune spiller i Beograd. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Barcelona

Du kan ikke sige ATP Barcelona uden at sige Rafael Nadal. Spanieren har vundet den traditionsrige turnering helt uvirkelige 12 gange. Desværre stiller han ikke op i år, da han stadig døjer med en skade. 

Turneringens underlag betragtes som en af de hurtigere på ATP-Touren, men det er meget vejrafhængigt, og den kommende uge byder på lave temperaturer og en del nedbør. Det vil gøre betingelserne markant langsommere. 

Græske Tsitsipas er spilleren med den bedste historik i feltet, da han har været i finalen to gange i den spanske storby, men tabt begge gange mod Nadal. 

Alcarez skal sætte et aftryk før French Open

Det var forventet, at Carlos Alcarez skulle sende et signal i sidste uge, da Djokovic røg ud af hans halvdel, men han tabte overraskende til Korda.

Sidste år skuffede han i både Barcelona og Marbella ved at ryge ud tidligt. Bortset fra Davis Cup, så mangler vi at se Alcarez udfolde sig på hjemmebane. 

Det er tidspunktet, hvor han skal bevise, hvorfor han betragtes som tredjestørste favorit til at vinde French Open. Lodtrækningen er dog brutal, og han skal potentielt både slå formstærke Tsitsipas og Agut for at nå en semifinale. 

Formstærke Tsitsipas topper på rigtige tidspunkt

Det er det helt rigtige tidspunkt, hvor Stefanos Tsitsipas har fundet sit topniveau. Han spillede blændende i Monte Carlo, hvor han forsvarede sin titel. 

Tsitsipas har altid leveret i Barcelona, hvor han har to finaler på CV'et. Den første gang, han var i finalen i 2018, gav han odds 80 som vinder, så man kan roligt sige, at grækeren har overpræsteret i Barcelona. 

Han kan dog heller ikke være tilfreds, når han tager et kig på lodtrækningen og erfarer, at han formentlig skal besejre både Dimitrov og Alcarez for at nå en semifinale. 

Spørgsmålet er, hvilken spiller man skal vurdere med den største chance for at nå semifinalen; er det den formstærke Tsitsipas med den flotte historik i Barcelona eller Alcarez med det uhyggelige potentiale, der bare venter på at blive forløst og lægge tennisverdenen ned? Jeg hælder til førstnævnte. 

Derfor bliver overvejelsen angående et spilforslag primært på Tsitsipas, da markedet allerede nu er dybt forelsket i Alcarez. 

Ruud og Felix skal rejse sig

Det var en skuffende Casper Ruud, der stillede op i Monte Carlo. De første svaghedstegn kunne allerede spottes i kampen mod danske Holger Rune, og han var stort set chanceløs i kampen efter mod Grigor Dimitrov. Det er sæsonen for Casper Ruud, og jeg vil tilskrive en stor del af problemerne i Monte Carlo med akklimatiseringen fra Miami, hvor han nåede finalen kort før turneringen i Monaco. Selvom vi slog os i sidste uge er et norsk spilforslag ikke utopisk. 

Mange taler om krise hos Felix Auger Aliassime. Det er på sin vis også rigtigt, hvis man sammenligner med hans sæsonstart, hvor han var blændende. Jeg synes dog, at man har en tendens til at glemme, at en sæson varer op til 11 måneder, og spillerne kan ikke toppe året rundt. Derfor vil der være sådanne perioder, som den Felix befinder sig i nu. Felix har så meget spin i sin forhånd, at det passer perfekt til grus. Omvendt har han sine bedste resultater på hurtigere underlag, hvor han får mere flow i sit spil. 

Spilforslag til ATP Barcelona

Det bliver et håb om kontinuerlig succes, der sætter sit præg på denne uges spilforslag til ATP Barcelona: 

Stefanos Tsitsipas til at vinde ATP Barcelona til odds 4,50 

Følgende argumenter for dette spilforslag:

Tsitsipas var den bedst spillende i Monte Carlo, hvor han vandt titlen. Havde han lukket kampen mod Schwartzman i to sæt, da han førte 5-2 i andet sæt, ville han have vundet en Masters 1000 uden sættab. Det siger lidt om grækerens niveau p.t. 

Nogle vil spekulere i problematikken i at præstere to uger i træk, men bortset fra kvartfinalen mod Schwartzman, så brugte han ikke meget energi i Monte Carlo. Samtidig har han slet ikke spillet meget i denne første del af sæsonen, hvor han ikke har været langt i turneringerne. Han er oversidder i første runde og skal nok få et par dages hvile. 

Historikken med to finaler fortæller lidt om, hvor godt turneringen ligger til Tsitsipas. Grækeren har ikke noget imod tunge betingelser, hvis vejret som prognoserne siger bliver dårligt. Det så vi i Monte Carlo sidste år i ekstremt langsomme betingelser. 

Lodtrækningen er et modargument, da Dimitrov og Alcarez kan vente allerede inden semifinalen, hvilket er en ulempe, men den tager jeg gerne med. 

Betværdi: 112,5 %

ATP Beograd 

Novak Djokovic er selv involveret i denne turnering og har været med til at skabe de økonomiske rammer, så hans hjemland igen har en ATP-turnering. 

Beograd blev grundet Covid-19 inddelt i to versioner sidste år, hvor Berrettini vandt den ene og Djokovic den anden. Berrettini er ude med skade, mens Djokovic stiller op. 

Holger Rune skal forsvare de danske farver og har fået en fornuftig lodtrækning. 

Djokovic uden kamptræning

Jeg påpegede i sidste uges optakt, at Novak Djokovic mangler kampe. Det er ikke kun kamptræningen i sig selv, der er vital, men opbygningen af momentum og dermed selvtillid. To ting, der manglede i serberens spil i kampen mod Fokina i Monte Carlo. 

Det er heller ikke en prioritet for Djokovic at vinde titler lige nu, men finde formen og få noget selvtillid. Man kan sige, at tingene følges ad, men lige nu skal Djokovic op på et antal kampe, der kan gøre ham farlig, når vi er fremme ved French Open. Fire kampe i denne sæson er et faretegn, der kan ødelægge verdensetterens chancer for at vinde sin 21. Grand Slam. 

Jeg er stensikker på, at Djokovic ikke bliver et spilforslag herfra. 

Store navne i lodtrækningen

Selvom Dominic Thiem ikke har præsteret længe, så er han et stort navn i lodtrækningen. Den tidligere French Open-finalist har været forfulgt af uheld i lang tid. Diverse skader krydret med en covid-19-diagnose har ikke hjulpet østrigeren i et forsøg på comeback. Thiem er stadigvæk langt fra vanligt niveau, og hvis man kan finde et spot imod ham, så er det fristende. For et par uger siden tabte han som odds 1,16-favorit mod Pedro Cachin. 

Andrey Rublev er maskinen, der aldrig stopper. Den russiske hardhitter stiller stort set op hver uge. Man kan dog ikke negligere hans stabilitet, og jeg forventer dog også at se ham langt fremme i Beograd. Med lidt held kan det blive et møde med Holger Rune i kvartfinalen. Det kunne blive en sjov test for danskeren. 

Holger Rune med muligheder

Det er fornemme præstationer, danskeren har stået bag de seneste par uger. I sidste uge gik han fra en Challenger-titel direkte til kvalifikationen i Monte Carlo, hvor han strøg ubesværet igennem. Derefter slog han Aslan Karatsev og pressede Casper Ruud i en grad, der burde have resulteret i et sæt til danskeren. 

Lodtrækningen byder på Christian Garin, der bortset fra en god uge i Houston har været rædderlig i 2022. Rune er favorit i den kamp. Vinder han den, så venter Dusan Lajovic højest sandsynligt. Der bør Rune ikke have mindre end 50% chance og dermed muligheden for en kvartfinale mod Andrey Rublev. Det kunne være sjovt at se, hvor Rune vil stå i en kamp mod en slagmaskine som Rublev. 

Det kører for Rune i øjeblikket. Han har baglandet på plads i form af store sponsorkontrakter og stærkt spil på banen. Lad os håbe, danskeren kan fortsætte takterne. 

Spilforslag til ATP Beograd

Jeg går efter russisk succes med dette spilforslag til ATP Beograd: 

Andrey Rublev til at vinde ATP Beograd til odds 5,50 hos Bet365*

Følgende argumenter:

Rublev har et højt bundniveau og taber sjældent kampe, han ikke bør tabe. Han er utrolig stabil og skal bruge noget momentum, inden de store turneringer begynder.

Lodtrækningen er med al respekt for Holger Rune ganske genial. Der er ingen skræmmende modstandere inden en finale. Derfor skal Rublev stå i en finale, hvis han spiller på 90+ procent i den kommende uge. 

Det er også et spot imod Djokovic, der var utrolig rusten i Monte Carlo. Selvom han er på hjemmebane, så er prioriteringen "kamptræning" fremfor en titel i en ATP 250-turnering for serberen. 

Betværdi: 110 %

Følg Klaus F's spilforslag hos Bet365

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 99
Vundne spil: 19
Tabte spil: 80
Profit: 21,39
Tilbagebetalingsprocent: 122