Vi er gået ind i anden uge i sæsonen med turneringer fra New Zealand og Australien. Det er for alvor den endelige optakt til Australian Open, der begynder næste mandag. Klaus F leder efter værdifulde spilforslag på turneringsvindermarkedet. 

Denne uge bliver desværre også uden dansk deltagelse, da Holger Rune har prioriteret noget specifik træning over kampe. Det kan være en modig strategi, da han vil gå ind til Australian Open med én kamp i bagagen - vel og mærke et nederlag. 

Se Runes næstekamp her


De største navne holder til i Adelaide, hvor en ATP-turnering for anden uge i træk skal afvikles. Det er begge ATP 250-turneringer, som er den laveste kategori af turneringer - og ugen før en Grand Slam. Derfor bør der være grobund for store overraskelser. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Auckland

En af de hyggeligste turneringer på ATP Touren, hvor tilskuerne næsten sidder på selve banen og nyder deres frokost, mens der spilles tennis. 

Det har dog været et mareridt for arrangørerne den seneste uge (WTA Auckland), hvor turneringen regnede væk og røg indendørs. Vejrudsigten er dog ikke så voldsom i denne uge, men det kunne godt ligne en del regnvejrspauser for spillerne. 

Hvis det bliver indendørs, så var sidste uges betingelser meget hurtige og set på serviceholds (spiller holder serven), så var det et af de hurtigste underlag af alle turneringer. Derfor venter en uge med en del usikkerheder, hvor man nok skal passe på sine indsatser. 

Norsk/britisk duel om titlen

Det ligner umiddelbart en kamp mellem Casper Ruud og Cameron Norrie om titlen i hovedstaden i New Zealand. 

Casper Ruud skal forsvare to Grand Slam-finaler i år, og nordmanden hører til den absolutte top nu. Det bliver spændende at se, hvordan han håndterer det pres. Han har sagt, at deltagelsen i Auckland er vigtig for ham i forhold til kamptræning, som han ikke fik meget af i United Cup, hvor Norge fik en hurtig exit.

Selvom det skulle blive indendørs, så viste Casper Ruud ved Masters-slutspillet, at han også mestrer de betingelser. Ruud er velfortjent favorit i Auckland, men om der er værdi nok til et spilforslag, er et andet spørgsmål.

Cameron Norrie må være træt af at høre om hans evne til at overpræstere i forhold til det talent, han er blevet givet. Det er en ros, at han kan arbejde sig helt op blandt de bedste i verden uden et større våben. Skulle man argumentere for et større våben, så vil det være hans psyke. Norrie er ekstremt stærk mentalt, og han falder stort set aldrig helt igennem. Selvom han er brite, så har han repræsenteret New Zealand i tre år mellem 2010 og 2013. Han har altid kunnet begå sig i vanskelige vindforhold, da han er vokset op med de betingelser. Det kan blive en fordel i en vejrkaotisk uge i Auckland.

Norrie har spillet United Cup, hvor han igen var helt suveræn og slog spillere som Taylor Fritz og Rafael Nadal. Er Norrie motiveret i denne her uge, så bliver han farlig. 

Novak Djokovic sejrede i Adelaide i søndagens finale mod Sebastian Korda. I denne uge tager serberen sig et turneringshvil inden Australian Open. Foto: Jack Guez / AFP

Amerikanere kan drille

Jenson Brooksby med den akavede spillestil har allerede vundet sin første kamp over Fognini. Der var noget ordkrig efterfølgende, da Fognini klagede over Brooksby ikke sagde undskyld, når han ramte netkanten. Brooksby replicerede, at det ikke er held at ramme netkanten. Brooksby er sin egen og ikke en del af den amerikanske gruppe på Touren. Ligeledes er hans spillestil, der både kan indbefatte dobbelt forhånd og masser af uventede stopbolde. Det er ubetinget hard court, hvor Brooksby har sine bedste resultater, og han har også to finalepladser i 2022 fra henholdsvis Dallas og Atlanta. 

John Isner er blevet 37 år og far. Han er blevet afskrevet et utal af gange, men den høje amerikaner kan holde sig inde i mange kampe udelukkende på grund af serven. Isner har været i en semifinale i Auckland i 2020, og han skal bestemt ikke undervurderes. Så sent som i august var han i kvartfinalen i Cincinatti, men Isner har ikke spillet siden begyndelsen af november. Man må forvente en del rust hos den tårnhøje amerikanske servekanon. 

Spilforslag til ATP Auckland

Jeg går med et gammelt tillhørsforhold med dette spilforslag: 

Cameron Norrie til at  vinde ATP Auckland: Odds 6,50 hos Bet365*

En besynderlig udvikling i Norries odds på ATP til at vinde denne turnering. I går gav han odds 4,75 hos Bet365*, hvilket så ganske pænt ud, men af ukendte årsager har Bet365* sat hans odds op til 6,50 i dag. 

Norrie er på delvist hjemligt territorium, og han så markant bedre ud end Ruud i United Cup. Han har haft en uges pause og bør være klar i denne her uge. 

Lodtrækningen byder på en halvfarlig kvartfinale i form af JJ Wolf eller Marcos Giron. Begge dog uden chancer, hvis Norrie rammer United Cup-form. Semfinalen er i værste fald Brooksby. En ganske habil lodtrækning.

Betværdi: 130%

ATP Adelaide 2

Grundet Covid-19 har vi turneringer, der afholdes på samme lokation to uger i træk. Det er et decimeret felt i forhold til i sidste uge med Daniil Medvedev og Novak Djokovic - ingen af de to deltager i denne uge. 

Thanasi Kokkinakis er forsvarende mester. Kokkinakis var ude i en sand gyser mod sin landsmand Popyrin i første runde, hvor han vandt 7-5 i tredje sæt. Der er dog langt til endnu en titel for den flamboyante australier. 

Russiske favoritter

Andrey Rublev er førsteseedet i Adelaide. Hans odds er dog uinteressant for mig. Formen er ikke god nok til at forsvare et odds omkring 4, der svarer til 25% chance. I sidste uge tabte han til Bautista Agut i sin første kamp. Så bliver det næsten to måneder siden, at russeren har vundet en kamp på ATP-niveau. Man kan også betvivle hans motivation en uge før Australian Open. Rublev bliver ikke ugens spilforslag.

Karen Khachanov er omvendt mere interessant. Khachanov har det med at spille godt i opvarmningsturneringerne til årets første Grand Slam. Sidste år var han i finalen i Adelaide, og forrige år nåede han semifinalen i Melbourne Classic, inden han tabte i tredje sæts tiebreak mod Jannik Sinner. I den forgangne uge spillede han fremragende, indtil han stod overfor sin nemesis - landsmanden Daniil Medvedev. Som altid vadede Khachanov i chancer i begyndelsen, indtil han forsvandt ud af kampen. Kan han få den kamp ud af kroppen, så skal han med i overvejelserne til et spilforslag. 

Kommende britisk stjerne kan slå til i Adelaide

Jack Draper er en spændende spiller. Den venstrehåndede brite har en stærk serv og slår brutalt til bolden. Draper er mest kendt for at have taget sæt fra Djokovic ved Wimbledon og besejret Felix Auger Aliassime ved US Open. Problemet for Draper er, at han ikke kan holde niveau igennem en hel uge. Han mangler de procenter som Holger Rune fandt i slutningen af 2022.

Draper har allerede vundet en kamp i Adelaide. Det var en overbevisende sejr mod Lorenzo Sonego i første runde. Jeg tror, at Draper laver rav i den i den kommende uge, men han kommer til at mangle det sidste for at komme over målstregen ved ATP Adelaide 2. 

Eventyret lever

Der blev skrevet eventyr i Adelaide sidste år, hvor byens søn Thanasi Kokkinakis vandt turneringen. Spilleren, der har været igennem et skadeshelvede af en anden verden, satte fem fantastiske kampe sammen i hjembyen og stod med trofæet til sidst.

Selvom han i dette års udgave var nede med break i tredje sæt mod Popyrin i første runde, så overlevede Kokkinakis. Det vil være fantastisk at se ham gå hele vejen igen, men jeg tror ikke på det. Vi får uanset hvad et brag af en anden verden i anden runde mellem australieren og Andrey Rublev. 

Spilforslag til ATP Adelaide 2

Gode tegn fra uge 1 får mig på denne russer i ugens spilforslag: 

Karen Khachanov til at vinde ATP Adelaide 2: Odds 8,50 hos Unibet*

Jeg kan godt lide, hvad jeg så fra russeren i sidste uge. Især måden Khachanov destruerede Jack Draper på i to sæt var imponerende. Vi skal heller ikke længere tilbage end september, hvor Khachanov stod i en semifinale ved US Open. Der kan godt sættes flueben ved "potentiale". 

Khachanov har en god lodtrækning, og han bliver i min optik ikke underdog i nogle kampe før finalen. Især nederste halvdel ser overkommelig ud, hvor en Pablo Carreno Busta er værste modstander. Ham har Khachanov slået fire gange i træk.

Betværdi: 111% 

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Samlet regnskab 

Tilbagebet. 97%
Balance -4,29
Hitrate 30/170