Den sidste uge inden, at det går løs med den amerikanske hardcourt-sæson for alvor. Igen vil tenniseksperten Klaus F lede efter spændende odds med dertilhørende spilforslag. 

Det bliver igen en blanding af hardcourt og grus i den kommende uge med to mindre ATP 250-turneringer. Der er overraskende mange gode spillere med qua de mange afbud til OL, der spilles nu. 


Nogle spillere vil have fokus på at få noget momentum videre fra hardcourt i Atlanta, mens det er sidste chance for grushajerne til at optjene nogle ranglistepoint og præmiepenge i ATP-regi.  

ATP Atlanta

Man fristes til at sige, at denne turnering ejes af John Isner. Amerikaneren har været i otte finaler i ti forsøg og vundet fem titler. Derfor vil de fleste kunne regne ud, at boldene flyver voldsomt hurtigt igennem luften i den gamle OL-by. Det er ekstremt varmt krydret med meget fugtighed. Det er servekanonernes paradis, hvilket statistikken også underbygger. Det er et overraskende stærkt felt i denne uge ved ATP Atlanta, derfor venter der en spændende og kompetitiv uge. 

Servemaskinerne

John Isner behøver ingen nærmere præsentation end den forelagte statisk omkring hans meritter i Atlanta. Isner elsker at spille på dette anlæg. Han kommer dog ind med en lidt suspekt form, da han tabte overraskende tidligt ved Wimbledon og var chanceløs i semifinalen i Los Cabos mod Nakashima. I min optik er der ikke værdi på Isner.

Nick Kyrgios har været ude i lang tid på grund af Covid-19, hvor han ikke har haft lyst til at deltage i de forskellige turneringer qua restriktionerne. Han er dog tilbage nu, og det er gerne på denne tid af året, at han plejer at kunne lave noget ravage i diverse lodtrækninger. Hvis han er motiveret, så kan han sagtens gå hele vejen. Der er potentiel værdi nok til et spilforslag på australieren, men jeg mangler noget kontinuitet fra hans side. 

Kevin Anderson vandt titlen i Newport for et par uger siden. Sydafrikaneren begår sig bedst på hurtige underlag med sin tunge serv. Anderson kunne godt bygge videre på sit momentum i Atlanta, men han har fået Kyrgios i første runde. Derfor synes jeg, at hans odds er for lavt. 

Milos Raonic har haft et forfærdeligt år, som igen har været præget af skader. Han er førsteseedet i Atlanta, men hans fysik alene holder mig væk. 

Reilly Opelka slog Isner ud sidste år i Atlanta og nåede semifinalen. Når man besidder en serv som Opelka, kan man nærmest udelukkende på det våben vinde en titel som denne. Lodtrækningen er heller ikke helt tosset, derfor kunne Opelka potentielt ende op som et spilforslag. 

De formstærke spillere

Cameron Norrie fra Storbritannien bliver bare ved og ved. Han rensede al modstand i sidste uge i Los Cabos, hvor han slet ikke blev presset på noget tidspunkt. Hvis han fortsætter denne stil, så vinder han ATP Atlanta. Det har markedet dog også observeret, hvorfor jeg ikke ser nogen værdi i den retning. 

Brandon Nakashima blev den yngste amerikaner nogensinde til at så i en ATP-finale uden for USA siden Andy Roddick, da han nåede finalen i Los Cabos. Nakashima er uhyggelig farlig qua hans solide grundspil uden svagheder. Han kunne også godt drille i denne uge, men spørgsmålet er om han kan præstere to uger i træk på dette niveau. 

Italiensk favorit

Jannik Sinner er favoritten i markedet i denne turnering. Italieneren har det højeste topniveau af deltagerne i Atlanta, men han har været i ekstremt sløj form på det seneste. Han har ikke vundet en kamp siden French Open, og han kan have fokus mod de større turneringer den kommende måneds tid. Derfor vil det næsten være oplagt at gå imod den unge komet i Atlanta. 

Spilforslag til ATP Atlanta

Jeg går efter serveesser på samlebånd fra en tårnhøj amerikaner i den kommende uge:

Reilly Opelka til at vinde ATP Atlanta: Odds 16 hos Mr Green*

Opelka viste sidste år, hvor godt han kan spille i Atlanta. Han slog John Isner og Dan Evans inden, at han blev stoppet af en storspillende Alex Di Minaur. Opelkas serv fungerer perfekt i disse her betingelser. Den amerikanske hardcourt-sæson er der, hvor Opelka skal vinde sine point. Derfor er det naturligt, at han rammer sit niveau i den kommende uge som optakt til en masse turneringer på amerikansk jord. 

Lodtrækningen er god, hvor en Taylor Fritz i værste fald venter i kvartfinalen. Han så dog ikke prangende ud i den forgangne uge i Los Cabos. Derefter kan det blive Isner eller Sinner i en semifinale, hvilket også er overkommeligt. 

ATP Kitzbühel

En af de flotteste anlæg på ATP-touren i det smukke Kitzbühel i Østrig. Et helt fantastisk sted i bjergene med nogle æstetiske rammer, der overgår de flestes fantasi. Turneringen er beliggende 762 meter over havets overflade, hvorfor betingelserne er relativt hurtige. Den store joker er dog ofte regnen, da der kan falde ekstremt meget nedbør i den østrigske by. Det vil neutralisere de hurtige omgivelser. 

Stærke grusnavne 

Casper Ruud har vundet to turneringer i træk på to uger. Nordmanden er ustoppelig for tiden, men er han overhovedet interesseret i at gå langt her i Østrig? Der venter en hardcourt-sæson i USA med en masse point. Derfor forestiller jeg mig, at han går et gear ned i den kommende uge. Det vil simpelthen være for vovet at gå langt tre uger i træk på grus. 

Roberto Bautista Agut skal snart i gang igen efter en sløj periode. Den normalt uhyggeligt stabile spanier har både skuffet i Grand Slams i år, men også i mindre turneringer. I sidste uge var han nærmest chanceløs mod Arthur Rinderknech. Agut skal nævnes qua hans stærke grundniveau, men formen er så rædderlig, at jeg ikke vil overveje et spilforslag på ham. 

Laslo Djere er en spiller, man kan regne med i forhold til at levere et vist niveau, men han mangler ofte de sidste procenter for at gå hele vejen. Serberen viste dog fin form den forgangne uge i Gstaad, hvor han nåede semifinalen. Jeg har dog ikke nok tiltro til hans topniveau til, at det strækker til et spilforslag. 

Filip Krajinovic var i finalen i Hamburg for en uges tid siden. Han mellemlandede i Umag, hvor han spillede en godkendt turnering, inden han blev besejret af Carlos Alcaraz. Jeg har en mistanke om, at Krajinovic har sin fokus rettet mod hardcourt-sæsonen i USA, hvor han ofte spiller godt. Derfor tror jeg ikke, at vi ser hans topniveau i Kitzbühel i den kommende uge. 

Albert Ramos-Vinolas har haft en flot sæson, og han har vundet en ATP 250-titel i Estoril. Spanieren er desuden begunstiget af en fin lodtrækning i Kitzbühel, så der kunne godt vente et spilforslag i horisonten på den rutinerede grusspiller. 

Federico Delbonis har været en del af de etablerede grusspillere i mange år. Han fik dog et lille gennembrud i år, da han nåede kvartfinalen ved ATP Masters 1000 i Rom. Han var også semifinalen i Hamburg for et par uger siden. Han var dog sløjt spillende i sidste uge i Gstaad, hvor han tabte mod Gaston. Jeg kan godt forestille mig, at han lader batterierne op til USA og ikke kommer med 100 procent i Østrig den kommende uge. 

Den spanske komet 

Carlos Alcaraz viste i Umag, hvorfor mange af spanierne har talt om Alcaraz som arvtageren til Rafael Nadal. Den 18-årige spanier har en brutal forhånd, der kan slå igennem de fleste modstandere. Selvom han fik en grundig lektion af Nadal i Madrid tidligere på året (endda på sin fødselsdag), så har han langsomt vist, hvorfor han skal regnes med som en de helt store kommende spillere. Han kommer dog direkte fra sin første ATP-titel i karrieren, hvilket der kan være to vinkler på: Enten fortsætter han sit momentum og spiller på den selvtillid, han har fået jævnfør titlen, eller også rammes han af mental og fysisk træthed. Den spekulation får mig væk fra et spilforslag på spanieren. 

Dansk deltagelse

Holger Rune har spillet godt i kvalifikationen og slået nogle habile navne. Nu møder danskeren Stefano Travaglia og er faktisk favorit. Derefter kan den hedde Federico Delbonis og Filip Krajinovic. Stærke navne, men hvis Rune fortsætter sit momentum fra kvalifikationen, er det ikke nogen umulig opgave. 

Spilforslag til ATP Kitzbuhel 

Vi er ude i en fransk underspillet specialitet i spilforslaget fra ATP Kitzbühel:

Arthur Rinderknech til at vinde ATP Kitzbühel: Odds 23 hos Bet365*

Jeg har fulgt Rinderknech tæt i denne her sæson, og jeg er imponeret over hans udvikling. Han kan spille på alle underlag og har en gejst og vilje i sine kampe, der kan bringe ham langt. I sidste uge var han decideret uheldig, da han tabte kvartfinalen mod Djere i Gstaad. Forinden havde han slået Agut overbevisende i to sæt. 

Nu spiller han igennem i højderne, hvilket vil gavne hans store serv. Jeg kan godt se mange højere rangerede spillere have fokus rettet mod USA og hard court i denne uge, hvilket Rinderknech kan udnytte til sin fordel. Lodtrækningen er ganske ok, hvis han kommer forbi Delbonis i første runde. 

Regnskab:
Spil i alt: 58
Vundne spil: 13
Tabte spil: 45
Profit: 26,98
Tilbagebetalingsprocent: 147