En ny sæson venter og med Holger Rune i den absolutte verdenstop kan det kun blive en god én af slagsen. Vi bygger op til Australian Open, der begynder om 14 dage. Klaus F har nye spil i værdi-kikkerten til brugerne. 

Desværre faldt Holger Rune i Adelaide i nat, så den kommende uge bliver uden dansk deltagelse. Danskeren tabte til den farlige venstrehåndede japaner Nishioka. Holger Rune har næste uge til at rette sit spil til, inden han skal til Melbourne som seedet til en Grand Slam.


Det er et spækket felt i Adelaide, hvor selveste Novak Djokovic også deltager. I Pune er det et mere middelmådigt felt, men det kan samtidig betyde bedre chancer for outsiderne. Jeg har en nordisk spiller i kikkerten i Indien. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Adelaide

Grundet tidsforskellen er turneringen begyndt. 

Der spilles på en lynhurtig hard court-bane, hvilket skal begunstige de store servere. Især fordi vejret også spiller ind med varme og solrige dage, der også hjælper på hurtigheden på bolden. 

Forsvarende mester er Gaël Monfils, der desværre ikke er med i år. 

Ingen grund til bekymring for Holger Rune 

Årets første kamp i svære betingelser mod en hurtig venstrehåndsspiller skulle få de fleste alarmklokker til at ringe. Efter en god start faldt Holger Rune i niveau, og Nishioka ramte sit topniveau. Det er for mig ikke noget, der skal give anledning til bekymring. Nishioka kan slå de fleste på en god dag, og Holger Rune skal lige finde sig selv i 2023-sæsonen. 

Vi har at gøre med den af de mentalt stærkeste spillere dette land har haft til rådighed, så jeg venter kun på, at han får vendt bøtten og præsterer ved Australian Open. 

Novak Djokovic tilbage i Australien

Det måske største drama i 2022 var Novak Djokovic' deportation fra Australien. Serberen landede fyldt med optimisme, men qua hans status som ikke-vaccineret delte de australske myndigheder ikke denne optimisme. Nu er reglerne ændret, og serberen kan spille i det land, hvor han har opnået mest succes. 

Med ni titler ved Australian Open er han den overvældende favorit til årets første Grand Slam. Det betyder ikke, at han rammer den højeste klinge i Adelaide, men han får også kamp til stregen med Medvedev i en eventuel semifinale. 

Felix og Holgers tidlige exit er en tidlig advarsel til spillerne

Felix Auger Aliassime havde et uvirkeligt run i slutningen af 2022, men ligesom Holger Rune har han allerede forladt turneringen ved ATP Adelaide. Dette til Alexei Popyrin i første runde.

Det vil næsten være urealistisk at tro, at både Holger Rune og Felix Auger Aliassime skulle ramme samme niveau i 2023 som i slutningen af sidste sæson. Når man samtidig har en mindre turnering, der skal bruges som opvarmning til årets første Grand Slam, skal man være ekstra påpasselig.

De store spillere er ikke, hvor de skal være endnu og kommer måske med 75-80 %. Det er en helt naturlig kurve, da de skal toppe om 14 dage i Melbourne. 

Derfor vil jeg også i mine spilanalyser fokusere på underdogs i denne periode. 

Spilforslag til ATP Adelaide

Jeg går med en italiener på dette spilforslag:

Jannik Sinner til at vinde ATP Adelaide til odds 12,00 hos Bet365*

Jannik Sinner har alt, hvad der skal til at vinde her i Australien:

Han har en god lodtrækning - især efter Felix og Rune er røget ud. 

Han har topniveauet, hvilket er set et utal af gange. Skruer vi tiden tilbage til 2022, så var han den, der var tættest på at slå Alcaraz ved US Open og Djokovic ved Wimbledon. 

Han har præsteret på denne tid af året før, hvor han vandt en opvarmningsturnering i Melbourne

Betværdi: 112%

Foto: Jack Guez / AFP

ATP Pune

Turneringen i Pune er også begyndt. 

Kampene i den indiske by afvikles primært om aftenen, da det er meget varmt i Pune (over 30 grader i denne her uge). Der spilles i 560 meters højde. 

En interessant statistik fra Pune: turneringen er blevet afviklet i fire år, og i 59% af alle kampene har der været en tiebreak. Det tyder på meget hurtige betingelser, men omvendt har spillerne i løbet af årene sagt, at når duellerne først kører, så er banerne faktisk ikke så hurtige. Som altid en kompleks størrelse at vurdere banernes hurtighed. 

Det var en underholdende turnering sidste år, hvor João Sousa fra Portugal vandt til et skyhøjt odds over storfavoritten Emil Ruusuvuori i finalen. 

Cilic ikke glad for favoritværdigheden

Den kroatiske servekanon Marin Cilic er topseedet i Pune. Han har dog ikke en imponerende statistik som topseedet, hvor han har vundet turneringen fire ud af 15 gange som førsteseedet. To af dem i Zagreb på hjemmebane. Især på det seneste har han tabt tidligt som turneringens favorit. 

Kroaten har dog fundet noget niveau igen efter en sløj periode, og han skal være favorit i Indien, men hans odds er alt for lavt til et spilforslag. 

Finsk revanche lurer

Emil Ruusuvuori har ikke haft en større chance for en ATP-titel, end da han gik ind som odds 1,18-favorit i sidste års finale mod João Sousa. Han var prangende indtil finalen, men han kunne ikke kapere presset som favorit. Det er ikke første gang, at det sker for den solide finne, der har udfordringer på de mentale områder. 

Ruusuvuori har dog en god lodtrækning og kan finde selvtilliden i løbet af turneringen. Et år er gået, og han skal være modnet af oplevelsen mod Sousa. 
 

Spilforslag til ATP Pune

Jeg tror på en finne, der kan gå et skridt videre ift. sidste år i dette spilforslag:

Emil Ruusuvuori til at vinde ATP Pune til odds 8,00 hos Bet365*

Ruusuvuori har en genial lodtrækning, hvor jeg ser ham i en semifinale, hvis han slår Benjamin Bonzi. I semifinalen kan Botic fra Holland vente, men den flyvende hollænder er meget ustabil og kan falde inden. 

Det er indiskutabelt, at Ruusuvuori befinder sig godt i Pune, hvor han nåede finalen sidste år. Jeg kan godt se ham gå et skridt videre i denne version. Finnen er som sagt modnet af oplevelsen sidste år, og rammer han topniveau, så er det kun Botic, der kan stoppe ham inden finalen. 

Betværdi: 112%

Følg Klaus F's spilforslag hos Betfair Sportsbook

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Samlet regnskab 

Tilbagebet. 99%
Balance -2,29
Hitrate 30/168