Fredag starter den nye sæson i den bedste danske ishockeyrække, AL-Bank Ligaen. Som altid starter guldvinderne ud på hjemmebane mod sølvvinderne i en DM-revanche, så det betyder, at SønderjyskE tager mod AaB Ishockey. Den kamp bliver sendt på TV2 Sport med kampstart fra kl. 21.00.

Herunder følger en gennemgang af de 8 hold, der er tilbage i ligaen efter Rungsteds konkurs sidste sæson. Det har givet unionen et problem, da man plejer at starte slutspillet med kvartfinalerne, men det ville være at se helt bort fra grundspillet, hvis man gjorde det igen...

Selve strukturen i ligaen har jeg kommenteret i min blog omkring dette, som man kan finde her.

Skulle der være et par handler, som der er smuttet, så beklager jeg dette. Jeg har skrevet optakten så tæt på starten som overhovedet muligt, så jeg kunne få det meste med.

Odds og analyser

Mht mine tips: Jeg vil nok holde mig noget fra Pinnacle, da deres odds ændres meget hurtigt, og da de meget sjældent vil godtage de store indsatser, før markedet har stabiliseret sig – som regel på selve kampdagen. Jeg vil dog i analysen gøre opmærksom på deres odds, når de er bedre.

Mine tips kan følges på denne side (der foreligger diverse, dels langtids-spil, dels spilforslag der går på fredagens runde).

2009/10-sæsonen

(og rækkefølge i nedenstående optakt)

1. SønderjyskE

2. AaB

3. Herning

4. Frederikshavn

5. Esbjerg

6. Rødovre

7. Rungsted (konkurs)

8. Hvidovre

9. Odense

AL-Bank Ligaen 2009/10

SønderjyskE

Hjemmebane: Vojens Skøjtehal

Placering 2009/2010: Danske mestre (Vandt finalen med 4-0 i kampe)

Forventet placering 2010/2011: Nummer 1

Træner: Mario Simioni

Sidste sæson:

Man fik det mesterskab, som alle sagde inden sæsonen, at man ville få. Derudover tog man sig også af pokaltitlen, da man besejrede Rungsted med 7-2 i finalen hjemme i Vojens. Drømmefinalen var SønderjyskE mod AaB Ishockey sidste sæson, og den fik man også. SønderjyskE var dog alt for dominerende og tog den med 4-0 i kampe.

Målmand:

I forhold til sidste sæson er der ikke den store ændring på denne plads, da man har bibeholdt den stærke duo i Alfie Michaud og Christian Møller. Nok ligaens stærkeste duo, hvor Christian Møller nok skal få sine kampe i sæsonen, hvis Michaud skulle falde lidt i niveau.

Backs:

SønderjyskE har sagt farvel til Mads Schaarup, Morten Allesøe samt Samy Nasreddine, og de er erstattet af Rasmus Damgaard fra Hvidovre samt Matt MacDonald, der er kommet til fra Italien. En mindre svækkelse af bredden, men man har kunnet holde fast i Dustin VanBallegooie, der ellers var rygtet væk fra klubben hele sommeren.

Forwards:

Aleksandrs Macijevskis, Kim Karsberg, Dan Ceman samt Lars Foder er de spillere, der er forsvundet fra den sønderjyske trup, og der er kun hentet Nicklas Beyer Carlsen fra Hvidovre samt Jason Guerriero fra SERC Wild Wings. En svækket af bredden, men Foder lå som regel i 4. kæden, mens Carlsen er et spændende talent, som man har hentet til klubben.

Samlet:

Man har holdt fast i det meste af mestertruppen. Det er blevet til 7 afgange, mens der er hentet 4 nye spillere ind på holdet. Det svækker bredden en smule, men giver muligheder for spillere som Steffen Frank og Mads Nielsen at vise deres talent frem for de danske mestre. Det er dog stadig et stærkt hold, som man kan stille til kampene, og man ser ud til at tage sit 3. mesterskab på stribe.

Handler:

Afgang:

Dan Ceman (Dundee Stars)

Lars Foder (IK Aarhus)

Mads Schaarup (Nordamerika/ECHL)

Morten Allesøe (Rødovre Mighty Bulls)

Samy Nasreddine (Canada)

Aleksandrs Macijevskis (Metallurg Zhlobin)

Kim Karsberg (Odense Bulldogs)

Tilgang:

Nicklas Beyer Carlsen (Hvidovre Ligahockey)

Rasmus Damgaard (Hvidovre Ligahockey)

Jason Guerriero (SERC Wild Wings)

Matt MacDonald (HC Fassa)

AaB Ishockey

Hjemmebane: Gigantium IsArena

Placering 2009/2010: Nummer 2 (tabte finalen med 4-0 i kampe)

Forventet placering 2010/2011: Nummer 3-4

Træner: Karsten Arvidsen

Sidste sæson:

Man var blevet spået som den største konkurrent til SønderjyskE, og det var man også. Man fik hurtigt lagt afstand ned til bl.a. Frederikshavn og Herning. Kvartfinalen og semifinalen kom man forholdsvis let henover, men man kunne ikke stille det store op mod SønderjyskE i finalen, der blev tabt med 4-0 i kampe og en målscore på 6-19.

 

Målmand:

AaB Ishockey sagde farvel til Jody Lehman, der var alt for svingende i sit niveau. Grundet økonomien i koncernen har man valgt at satse på unge Nikolaj Nørbak som 1. målmand, mens man har U18-landsholdsmålmanden, Dennis Jensen, som backup.

Det er en svækkelse af målmandsposten, for selvom Nørbak er et stort talent, så er det et stort ansvar at give sådan en ung knægt i en klub, der vil spille med om medaljer.

Backs:

AaB Ishockey har sagt farvel til Neal Martin, Fredrik Persson samt Daniel Madsen i defensiven, og de spillere, der er hentet ind, holder ikke det samme niveau. Vesa Kulmala, Martin Thimm, den hjemvendte, Mads Møller, er kommet ind på holdet. Christian Helmerstad og Kenneth Rævdal er i skrivende stund på try out, men defensiven ser noget svækket ud i forhold til sidste sæson.

Forwards:

AaB Ishockey har sagt farvel til Bo Nordby (vikarierede en del som back grundet skader), Pär Bäcker, Paul Deniset samt Greg Watson i offensiven, hvor man kun har hentet Lassi Kokkala i Turku, Finland, men den største overraskelse var, da man hentede Kasper Degn hjem til dansk ishockey fra Tyskland. Ellers er der en masse danske drenge, der kæmper om pladserne.

Samlet:

Der er økonomisk krise i AaB koncernen, og derfor er der ikke de samme penge, som de tidligere sæsoner. Det har betydet, at man har måttet satse på spillere fra eget AaB College, og der skal nok være nogen af dem, som der slår en smule igennem i løbet af sæsonen.

I forhold til sidste sæson, så er man svækket, og som jeg ser det, så er man ikke denne gang den naturlige modstander til SønderjyskE i en finale.

Handler:

Afgang:

Bo Nordby Tranholm (karrierestop)

Neal Martin (karrierestop)

Jody Lehman (karrierestop)

Pär Bäcker (?)

Paul Deniset (Amiens)

Fredrik Persson (Brunico)

Daniel Madsen (Edinburgh Capitals)

Mads Riis (IK Aarhus)

Greg Watson (Gherdina)

Tilgang:

Lassi Kokkala (TPS Turku)

Vesa Kulmala (D Team - Finland)

Mads Møller (Frederikshavn White Hawks)

Kasper Degn (Bietigheim Steelers)

Martin Thimm (Ludvika)

Christian Helmerstad (Elite Ishockey Amager - try out)

Kenneth Rævdal (Frederikshavn II - try out)

Herning Blue Fox

Placering 2009/2010: Nummer 3 (vandt bronze med 2-0 i kampe over Frederikshavn)

Forventet placering 2010/2011: Nummer 2

Træner: Todd Björkstrand

Sidste sæson:

Kiggede man på holdet, så havde man ikke de store forventninger til Herning sidste sæson, men man skal aldrig sige aldrig med Herning, når Todd Björkstrand står i boksen og coacher. Det blev til en flot 5. plads i grundspillet, som man endda fik vekslet til en bronzemedalje i slutspillet, da man besejrede Frederikshavn over 2 kampe om tredjepladsen.

Målmand:

Man havde sidste sæson Joni Myllykoski på mål, men han er taget hjem til Finland. I stedet har man hentet en gammel kending af dansk ishockey ind som 1. valg mellem stængerne – nemlig Lubomir Pisar, der har spillet en sæson i Aalborg samt 5 i Frederikshavn, før han sidste sæson havde en afstikker til Sverige. Som back-up har man unge Nikolaj Madsen.

Man er mindst på samme niveau med sidste sæson.

Backs:

På backsiden har man sagt farvel til Teemu Jääskeläinen og hentet en anden finne, Matti Näätänen, som erstatning. Ellers er backsiden identisk med sidste sæson. De danske backer har bare fået endnu en sæson under bæltet, og står bedre rustet til denne sæson.

Backsiden vurderer jeg som værende meget den samme i niveau som sidste sæson.

Forwards:

De udenlandske spillere fra sidste sæson er forsvundet sammen med Nicklas Jensen og Thor Dresler. Der er kommet kompetente spillere ind og erstatter dem. Grundet, at man har manglet spilletilladelser, så har man ikke kunnet bruge dem i kamp før den sidste træningskamp i Esbjerg, hvor man fik uafgjort.

Det ligner en mindre forstærkelse af offensiven, da man har fået flere gode kæder at trække på i kampene. Det er ikke kun 2 kæder, der scorer målene, men det ser ud til at man nu har 3 kæder, der kan score mål.

Samlet:

Man har et hold, der er mindst lige så godt, som det man havde sidste sæson, hvor det blev til bronze. Det burde som minimum være nok til at gentage kunststykket fra sidste sæson. Umiddelbart vurderer jeg dem til at være 1. udfordrer til SønderjyskE.

Handler:

Afgang:

Joni Myllykoski (JYP)

Nicklas Jensen (?/Nordamerika)

Lasse S. Jensen (Rødovre Mighty Bulls)

Toni Koivunen (Morzine-Avoriaz)

Thor Dresler (Hvidovre Ligahockey)

Teemu Elomo (Tingsryd)

Jens-Henrik Johansen (IK Aarhus)

Tilgang:

Morten H. Poulsen (Rungsted Cobras)

Bryan Marshall (Johnstown Chiefs)

Lubos Pisar (Örebro)

Kevin Gardner (Arizona Sundogs)

Tobias Salmelainen (Jokipojat)

Matti Näätänen (Jokipojat)

Frederikshavn White Hawks

Hjemmebane: Scanel Hockey Arena

Placering 2009/2010: Nummer 4 (tabte bronzekampene med 2-0 til Herning)

Forventet placering 2010/2011: Nummer 5

Træner: Henrik Christiansen

Sidste sæson:

Sammen med Herning var man en sæsonens positive overraskelse. Man fik hentet en 3. plads i land i grundspillet, men i semifinalen måtte man se sig slået af SønderjyskE. Man gav dem ellers kamp til stregen i nogen kampe, men det var ikke nok. Pusten var gået af ballonen til bronzekampene, og her tabte man i 2 kampe til Herning.

Målmand:

Man havde sidste år hentet unge Frederik Andersen i Herning, og her havde man satset rigtigt. Han stod en flot sæson i det nordjyske, der banede vejen til landsholdet for den unge keeper. Ikke nok med det, så endte han også med at blive draftet af Carolina Hurricanes i NHL. Han ser dog ud til at stå i Frederikshavn den kommende sæson, hvor man har hentet Kim Petersen ind fra Rungsted Cobras som backup. Man er på ca. samme niveau som sidste sæson imellem stængerne.

Backs:

Her havde man en af ligaens bedste backs, Steve Birnstill, men han er taget længere sydpå og spiller i Esbjerg denne sæson. Man har også mistet Mads Møller og Kennth Rævdal (mest 2. holdet), der begge er taget til AaB Ishockey. I stedet for har man bare hentet Andrew Brennan. Han står ikke helt mål med de spillere, som man har mistet, så det er en svækkelse af defensiven.

Forwards:

Offensivt var der flere spillere, der sprang frem i det nordjyske sidste sæson. En Nikolay Meyer og Jesper Jensen, hvor den førstnævnte kom videre til Sverige, mens sidstenævnte fik plads på det danske landshold, der kom i kvartfinalen ved A-VM. Piroutek er også væk i det offensive, hvor man har hentet Jake Morissette som erstatning. Bredden er svækket en smule, da man har mistet flere spillere end man har fået ind.

Samlet:

Bredden er svækket en smule. Kvalitetsmæssigt er det også lidt lavere, da de nye canadiere kommer fra CHL, hvilket ligger lidt nede i de amerikanske systemer, så de skal lige vænne sig til det højere tempo i den danske liga.

Om man kan holde fast i den flotte 4. plads, tvivler jeg lidt på, jeg regner med, at man må ned omkring 5. pladsen.

Handler:

Afgang:

Steve Birnstill (EfB Ishockey)

Nicolai Meyer (Malmö U20)

Mads Møller (AaB Ishockey)

Radim Piroutek (karrierestop/træner)

Kenneth Rævdal (AaB Ishockey - try out)

Tilgang:

Kim Petersen (Rungsted Cobras)

Andrew Brennan (Amarillo Gorillas)

Jake Morissette (Amarillo Gorillas)

EfB Ishockey

Hjemmebane: Granly Hockey Arena

Placering 2009/2010: Tabte i kvartfinalen med 4-1 i kampe til Herning

Forventet placering 2010/2011: Nummer 3-4

Træner: Tomas Jonsson

Sidste sæson:

Man fik hentet 4. pladsen i tabellen i sidste runde, men man kunne ikke selv vælge sin modstander i kvartfinalen, så man endte med at få Herning, som man ikke kunne besejre over 7 kampe. Man endte med at tabe serien med hele 4-1 i kampe. Lidt misvisende, da det var en serie, der let kunne være gået i 7 kampe.

Målmand:

Man har sagt farvel til Jonas Fransson, der bare fik en enkelt sæson i det vestjyske, og ind har man hentet Fredrik Alcén, der kommer til fra Västervik IK i den næstbedste række i Sverige. Han har været oppe omkring den bedste række i Sverige, hvor han har været gardering for andre. EfB Ishockeys nye svenske træner har tidligere trænet ham, og ser gode udviklingsmuligheder i ham. Som backup har man igen denne sæson, Morten Guido Nielsen.

Man har mistet en stærk målmand i Fransson, og det lyder til, at der er gode muligheder i Alcén, så jeg vil sige, at det er en lige bytte.

Backs:

Man har sendt Jannick Christensen til svensk ishockey, men man har hentet en af ligaens bedste backer, Steve Birnstill, i Frederikshavn og Per Johnsson i Färjestad. Det ligner en klart forstærket forstærket defensiv i Esbjerg til denne sæson, som der også tæller Andreas Andreassen, Kristoffer Frederiksen og unge Phillip Bruggisser.

Forwards:

Pointmager Brett Lysak er væk sammen med Mark Lee, og der har man hentet Thomas Beauregard sammen med hjemvendte Kirill Starkov som erstatninger for dem. Umiddelbart er det kompetente erstatninger for de 2 spillere. Derudover har man hentet Esben Nielsen ind fra Rødovre, og han skal nok blive en spændende spiller at følge i den kommende sæson i Esbjerg.

Alt i alt ser det ud til at være et forbedret angreb i forhold til sidste sæson, som man har i Esbjerg denne sæson. Man var også det hold, der scorede 3. færrest mål hele sæsonen, så man har savnet en målmager.

Samlet:

Det er et spændende hold, som EfB har fået samlet til denne sæson. Klubben kunne ligne en farlig outsider, og umiddelbart vil jeg spå dem en ok chance for at komme i en semifinale, omend tingene skal gå op i en højere enhed, for at det kan lykkes. Man er forstærket på backsiden samt i angrebet, hvor man har fået hentet nogle spillere, der ser ud til at kunne finde målet, hvilket man har savnet en smule i Esbjerg.

Handler:

Afgang:

Mark Lee (Ilves)

Jonas Fransson (Rögle)

Jannick Christensen (Frölunda Indians J20)

Brett Lysak (HK Jesenice)

Anders Førster (Rødovre Mighty Bulls)

Tilgang:

Steve Birnstill (Frederikshavn White Hawks)

Esben Nielsen (Rødovre Mighty Bulls)

Kirill Starkov (Timrå)

Fredrik Alcén (Västervik IK)

Per Johnsson (Färjestad)

Thomas Beauregard (Elmira Jackels)

Rødovre Mighty Bulls

Hjemmebane: Rødovre Skøjtehal

Placering 2009/2010: Nummer 6 (tabte 4-3 i kampe til Frederikshavn i kvartfinalen)

Forventet placering 2010/2011:

Træner: Magnus Sundqvist

Sidste sæson:

Rødovre lignede det mest seriøse hold fra Sjælland til at bryde den jyske dominans, men rod i økonomien sendte i starten af sæsonen et par spillere (Moyer og Deniset) væk fra klubben. Det blev en sæson på det jævne, hvor man kom i kvartfinalen. Her tørnede man igen-igen ind i Frederikshavn, som man har mødt i mange slutspilskampe de seneste år. Denne gang endte det med at blive et nederlag over 7 spændende kampe.

Målmand:

I målet har man erstattet Alexander Bengtsson, der var lejet i svensk ishockey, med Lasse S. Jensen fra Herning. Derudover har man Martin Estoft, der var reservemålmand sidste sæson. Det er en meget ung målmandsduo, der ikke har den store erfaring i den bedste række.

Det er en klart minus på målmandsposten i klubben til denne sæson i forhold til sidste sæson.

Backs:

Man har mistet et par stærke backs i Blomqvist og Jensen samt Haddaoui og Sauffaus i defensiven, hvor man har hentet Morten Allesøe og Mike Rådde ind som erstatninger. Bredden har fået et gevaldigt hug, hvor man stadig dog har spillet som Jesper Duus, Kasper Jensen og Kasper Pedersen, mens resten af backsiden er meget tyndt befolket. Alt i alt er det en svækkelse af defensiven til denne sæson.

Forwards:

Karvinen, Arup, Nielsen samt Schultz er alle væk til denne sæson. Den manglede økonomiske situation i Rødovre afspejles næsten bedst ved, at Karvinen er endt i division 1 i Sverige (3. bedste række). Hans kvalitet og talent rækker til meget mere end dette. Ind har man fået et par sandsynligvis billige udlændinge, Justin Chwedoruk og Mike Daugulis. Det ligner en svækkelse af den offensive side af Rødovre, hvor man dog kan stille med 2 fornuftige kæder til denne sæson.

Samlet:

Rødovre er svækket over hele isen. Umiddelbart ligner det et hold, der ikke kommer til at kæmpe med om slutspillet denne sæson. Man har ikke bredden på holdet, og økonomisk har man et skridt op til de andre hold i ligaen. Man er et hold, som ret få regner med i denne sæson, så man kan næsten kun overraske positivt.

Handler:

Afgang:

Henrik Blomqvist (Pelicans)

Martin Arup (Morzine-Avoriaz)

Esben Nielsen (EfB Ishockey)

Jesper Jensen (Rögle)

Jannik Karvinen (Kristianstad IK)

Sebastian Haddaoui (Hvidovre Ligahockey)

Anders Schultz (Hvidovre Ligahockey)

Michael Sauffaus (Gentofte Stars)

Tilgang:

Lasse S. Jensen (Herning Blue Fox)

Morten Allesøe (SønderjyskE)

Mike Rådde (Gladsaxe Bears - try out)

Jesper S. Malle (Gentofte Stars - try out)

Mike Daugulis (Lämärit)

Anders Førster (EfB Ishockey)

Justin Chwedoruk (Fort Wayne Komets)

Hvidovre LigaHockey

Hjemmebane: Frihedens Idrætscenter

Placering 2009/2010: Nummer 8 (Tabte 4-1 i kampe til AaB Ishockey i kvartfinalen)

Forventet placering 2010/2011: 6-7

Træner: Jesper Andersen

Sidste sæson:

Man havde en sæson, hvor man længe lå til at være sikker på slutspillet, men man endte alligevel med at komme ud i en afgørende kamp mod Odense to runder før grundsæsonen var slut. Man vandt kampen og kom i slutspillet, hvor man kom op mod AaB Ishockey. På trods af et nederlag på 4-1 i kampe, så havde man stor ære af serien, da man var rigtig godt med i flere af kampene.

Målmand:

Duoen udgøres stadig af Michael Madsen og Oliver Svan i klubben, og på det punkt er der ikke nogen forandring i forhold til sidste sæson.

Backs:

De udenlandske backs, Petri Liimatainen og Ivan Puncochar er væk sammen med stortalentet, Rasmus Damgaard, der er rykket til SønderjyskE. Man har tilgengæld hentet god rutine i Thomas Johnsen og talent i Johan Milling. Begge er hentet i Rungsted, der er gået konkurs. Kevin McLeod er hentet i det amerikanske, og han ligner en spændende back i klubben. Det ligner en defensiv, der er ca. lige så stærk som sidste sæson.

Forwards:

Offensiven er uden Thomassen, Carlsen, Steiner og Rooney blandt andre, og der er kommet et par gode spillere ind i stedet for. Thor Dresler er hentet i Herning, Dirk Sourthern i Canada, mens der også er hentet et par spillere ind i Rungsted, der er gået konkurs.

Breddemæssigt har man ikke den samme bredde som sidste sæson, men kvalitetsmæssigt er man ca. på samme niveau. Man har dog et hold, der skulle komme til at kæmpe med om slutspillet denne sæson, hvor det kun er top6, der går videre.

Samlet:

Det er lykkedes meget godt at holde på de bedre danske spillere, mens der er blevet luget godt ud i de udenlandske spillere. Man skulle være i stand til at kæmpe med omkring slutspillet, men man skal nok holde sig fri for skader det meste af sæsonen, hvis man skal med.

Handler:

Afgang:

Nicklas Beyer Carlsen (SønderjyskE)

Rasmus Damgaard (SønderjyskE)

Casper Winther (karrierestop)

Ronni Thomassen (Karrierestop)

Martin Skygge (karrierestop)

Martin Oldendow-Larsen (Visby/Roma)

Ondrej Steiner (?)

Brad Rooney (?)

Martin Dresler (Elite Ishockey Amager)

Ivan Puncochar (Herlev)

Petri Liimatainen (Sverige/?)

Brian Schultz (?)

Kevin Leder (?)

Alexander Brandt (Pause)

Anders Fisker (Elite Ishockey Amager)

Nikolaj Rosenthal (Bismarck Bobcats)

Jonas Veiby (Elite Ishockey Amager)

Jeff Villegas (Elite Ishockey Amager)

Tilgang:

Nikolaj Rosenthal (Gentofte Stars)

Thor Dresler (Herning Blue Fox)

Sebastian Haddaoui (Rødovre)

Peter Persson (Rungsted Cobras)

Anders Schultz (Rødovre)

Johan Milling (Rungsted Cobras)

Dirk Southern (Victoria Salmon Kings)

Kevin McLeod (Texas Brahmas)

Thomas Johnsen (Rungsted Cobras)

Thomas Eldrup (Comeback)

Rasmus Brendstrup (Rungsted Cobras)

Odense Bulldogs

Hjemmebane: Vestfyen Arena

Placering 2009/2010: Nummer 9 (Ikke med i slutspillet)

Forventet placering 2010/2011: Nummer 6-7

Træner: Pär Johansson

Sidste sæson:

Her kom Odense ikke med i slutspillet på trods af, at mange eksperter havde regnet den fynske klub som en medaljekandidat. Man var ramt af mange skader over sæsonen sammen med nogle interne problemer.

Målmand:

Man har mistet Brian Greer, der ikke havde sin bedste sæson i dansk ishockey. Nicklas Dabbagh var begyndt at få mere ansvar sidste sæson, og det tyder på, at han får det meste ansvar denne sæson. Som backup har man hentet Sebastian Feuk i konkursramte Rungsted Cobras.

Det ligner en svækkelse af målmandsposten, men Nicklas Dabbagh har talentet til at klare sig i ligaen.

Backs:

De nordamerikanske backs, Bostock og Forsyth, er væk til denne sæson. Henrik Benjaminsen har stoppet karrieren i det fynske. Som erstatninger har man fået Sean Perkins fra engelsk ishockey samt Christoffer Norre, der sammen med Feuk er kommet til fra Rungsted Cobras. Derudover gør Michael Eskesen comeback (var skadet hele sidste sæson), så bredden er ikke svækket. Alt efter Eskesens niveau efter et år udenfor isen. Det ligner en rimelig god byttehandel for det fynske hold.

Forwards:

Væk er Falloon, Rudisuela og Huddy. De gjorde ikke den store væsen af sig sådan pointmæssigt. Huddy var nok den bedste af de 3 spillere, der nettede omkring 35 point hver i løbet af sæsonen. Som erstatninger har man hentet Mårs, Jacina, Löfberg samt danske Kim Karsberg, der vender hjem til Odense efter et par sæsoner væk hjemmefra. Jacina bliver spændende at følge, da han har været omkring NHL for Florida Panthers i 2005/2006 samt 2006/2007 sæsonerne med 14 kampe til følge. Löfberg har været omkring den bedste svenske række, så bestemt et spændende bekendtskab.

Samlet:

Træner Pär Johansson har fået lov til at fortsætte det arbejde, som han startede sidste sæson. Man ser ud til at være en smule forstærket i forhold til sidste sæson, hvor de nordamerikanske spillere ikke levede op til forventningerne. Odense ser ud til at have et spændende angreb – til dels af nød; man har været nødt til at satse mere på egne talenter.

Handler:

Afgang:

Henrik Benjaminsen (karrierestop)

Chris Falloon (Rapid City Rush)

Cody Bostock (Rapid City Rush)

Blake Forsyth (Missouri Mavericks)

Dan Rudisuela (?)

Ryan Huddy (Las Vegas Wranglers)

Brian Greer (?)

Tilgang:

Christoffer Norre (Rungsted Cobras)

Sebastian Feuk (Rungsted Cobras)

Olof Mårs (Almtuna)

Greg Jacina (Ritten/Renon)

Michael Eskesen (comeback)

Kim Karsberg (SønderjyskE)

Sean Perkins (Edinburgh Capitals)

Cristofer Löfberg (Oskarshamn)