Det er tid til kvartfinalerne i AL-Bank Ligaen (den bedste danske ishockeyrække), mellem grundspillets otte bedste hold. De første kampe spilles torsdag aften. Her er Mike Larsens optakt der gennemgår de fire serier:

Vinderen af en kvartfinale er den der først vinder fire kampe; en kvartfinaleserie kan altså strække sig over syv kampe.

Kvartfinalerne:

Rødovre Mighty Bulls – AaB Ishockey

Første kamp: torsdag 23. februar, 19:30

 

Herning Blue Fox – EfB Ishockey

Første kamp: torsdag 23. februar, 19:30

Odense Bulldogs – Frederikshavn White Hawks

Første kamp: torsdag 23. februar, 19:30

SønderjyskE – Herlev Eagles

Første kamp: fredag 24. februar, 21:00

Herunder følger Mike Larsens optakt til de fire serier...

Mike Larsen der har haft en fremragende sæson som ishockey-ekspert, vil også komme med analyser og tips til kampene. Hold øje med hans side: http://www.betxpert.com/ekspert/mike-larsen


Rødovre Mighty Bulls – AaB Ishockey

Ikke overraskende var det AaB Ishockey (nr 5), der var tilbage til Rødovre (nr 4), da de tre øverstplacerede i grundspillet havde valgt kvartfinale-modstander.

 

AaB Ishockey har spillet rigtig godt på det seneste, hvor man har sat sig i respekt overfor SønderjyskE (nr 1), Odense (nr 2) samt Rødovre selv. Kun Herning (nr 3) havde vundet et par kampe mod AaB Ishockey på det seneste.

 

Rødovre har været en smule svingende på det seneste, hvor man ikke rigtigt har kunnet indhente Herning på 3.-pladsen, og AaB ikke har kunnet hente dem nedefra. I februar har man kun vundet 2 af 5 kampe i ordinær tid, mens man har tabt til AaB samt Herning.

 

Målmand:

I Rødovre er det Sebastian Dahm, der står på mål, mens man har en anden Sebastian, nemlig Feuk, som reserve. Det er nok kun i tilfælde af skade, at Feuk vil få spilletid i dette slutspil.

 

I AaB Ishockey har man hentet Gasper Kroselj ind på holdet, og han ser ud til at have vundet pladsen som 1. målmand. Som reserve har man Nicolai Nørbak, der har stået flere gode kampe i løbet af sæsonen, men Kroselj ser ud til at være bedre.

 

Backs:

Rødovre har en talentfuld backkæde, men man ser ud til at mangle en erfaren back, som kan lære lidt fra sig her i slutspillet. Fx savnes en Jesper Duus, der tidligere har været i Rødovre. 24-årige Morten Allesøe er den mest erfarne back.

 

AaB har en godt sammentømret linie af backs. Man kører med 6 gode backs, hvor det svageste led ser ud til at være temperamentet ved Daniel Madsen, da han kan komme til at tage nogen dumme udvisninger. Kenneth Rævdal er 7. back, men har fået lidt spilletid i de seneste kampe, da man har haft Nadasdi ude med karantæne.

 

Forwards:

Rødovre har en god række af offensive spillere, der kan score mål. Man har Contois og Karvinen, der ligger i top5 på topscorerlisten i grundspillet, mens man har Rasmus Astrup, når man tager flere spillere med. Der er også Michael Smidt og Mathias Bau, som man skal holde øje med.

 

I Aalborg har man fået sat 3 farlige kæder sammen. Ivan Dornic og Jaroslv Kmit har gjort det godt efter de er kommet til. Rasmus Olsen har fundet målnæsen frem med 4 mål og 2 assists i de seneste 2 kampe. Robin Bergman er altid en trussel med sin speed og sit gode blik for medspillere. Kæden med Boll, Nordentoft og Guldbæk arbejder hårdt hele tiden, og man har kæmpet sig til nogen chancer i kampene, men målene er på det seneste udeblevet.

 

Skader:

Rødovre melder ikke noget om skader, der går ind i slutspillet.

 

AaB Ishockey er uden Bjarke Møller (forward) i slutspillet, da han kæmper med hjernerystelse efter en voldsom tackling af Jason Walters for ca. en uge siden.

 

Indbyrdes:

02/02-12 AL-Bank Ligaen Rødovre Mighty Bulls - AaB Ishockey 0-3 FT

28/12-11 AL-Bank Ligaen AaB Ishockey - Rødovre Mighty Bulls 4-2 FT

17/11-11 AL-Bank Ligaen Rødovre Mighty Bulls - AaB Ishockey 5-2 FT

15/10-11 AL-Bank Ligaen AaB Ishockey - Rødovre Mighty Bulls 3-0 FT

22/09-11 AL-Bank Ligaen Rødovre Mighty Bulls - AaB Ishockey 3-5 FT

 

AaB Ishockey har haft et godt tag på Rødovre i denne sæson, hvor man har vundet 4 af 5 kampe. Alle sejrene har været i temmelig overbevisende stil.

 

En sejr i Rødovre til AaB vil betyde meget, da Rødovre generelt har det meget svært i Aalborg. Af de seneste 25 kampe i Aalborg har man bare vundet 2.

 

Kvartfinale-program:

23. februar, 19:30. Kamp 1: Rødovre-AaB

    25. februar, 19:30. Kamp 2: AaB-Rødovre

28. februar, 19:30. Kamp 3: Rødovre-AaB

1. marts, 19:30. Kamp 4: AaB-Rødovre

3. marts, 19:45. Evt kamp 5: Rødovre-AaB

8. marts, 18:30/19:30. Evt kamp 6: AaB-Rødovre

10. marts: 19:30/21:00. Evt kamp 7: Rødovre-AaB

 

Samlet:

Indrømmet. Jeg er AaB-fan, og det er jeg ikke i tvivl om, at folk på BetXpert ved alt om. Men selv når jeg tager de lokale briller af, tror jeg, at Aab, i kamp 1 eller 2, kan hente en sejr i Rødovre, og så kører man den hjem på hjemmebane, hvor man har haft et rigtig godt tag på Rødovre de seneste år.

 

Tip: AaB går videre med 4-2 i kampe.

 


Herning Blue Fox – EfB Ishockey

De forsvarende danske mestre fra Herning landede på grundspillets tredjeplads, og det var nok en smule overraskende, at de stadig havde muligheden for EfB Ishockey der blev nr 8. Men nr 1 og 2, SønderjyskE og Odense, foretrak altså at møde henholdsvis Herlev (nr 6) og Frederikshavn (nr 7).

 

Dette er den jyske klassisker, som i mange år har været toppen af dansk ishockey. Mens Herning stadig ligger deroppe, så svinger det noget mere for EfB Ishockey.

 

Herning er inde i en god stime, hvor man har vundet 7 af de seneste 8 kampe i AL-Bank Ligaen, (kun er mod Odense har man tabt). EfB Ishockey har derimod tabt de seneste 4 kampe i ordinær tid. Især defensiven har sejlet en del, da man har lukket hele 21 mål ind over de seneste 4 kampe.

 

Målmand:

I Herning er det Lubomir Pisar, der er ubestridt 1. målmand, mens Georg Sørensen er 2. valget. Sørensen har fået et par kampe i løbet af sæsonen, da Pisar var ude efter en operation.

 

I EfB har man delt kampene mellem Christian Møller, der var hentet ind som 1. målmand, og Dennis Jensen, der i min optik har vundet pladsen som 1. målmand på trods af sin unge alder. Jeg tror dog, at Olaf Eller satser på Christian Møller, da han har slutspilserfaring fra sidste sæson, hvor han var i SønderjyskE.

 

Backs:

Herning har en god defensiv, der har lukket næstfærrest mål ind i dette grundspil. Det tegner godt for holdet, der normalt spiller ud fra en stærk defensiv. Det er ikke en defensiv, der er ret offensiv. De spiller først og fremmest defensivt og tager ikke mange udvisninger.

 

EfB Ishockey har måske den defensiv, der spiller hårdest. På papiret har man en god defensiv, hvis den kan blive ude af udvisningsboksen. Mike Egener har taget hele 3 matchstraffe samt 2 game misconducts i løbet af sæsonen.

 

Forward:

Herning har en god rutineret og talentfuld offensiv med flere spillere, der kan score målene for klubben. Walters og Hölli er holdets topscorere, men også kæden med Spelling samt 2xBjörkstrand har vist rigtig godt spil hele sæsonen.

 

Hos EfB Ishockey er der ingen tvivl. Holdet stjerne er Jordan Smotherman, der har nettet 31 gange i denne sæson, mens det også er blevet til 29 assists i 39 kampe. Kædekammerat Simon Ferguson har også produceret en masse point i denne sæson, men ellers har man ikke rigtig nogen spillere, der producerer en masse point.

 

Skader:

I Herning er man uden Marty Guerin (forward), hvilket man kommer til at være det meste af slutspillet. Ellers skulle der ikke være nogen skader i det midtjyske.

 

EfB Ishockey mangler den iltre back, Mike Egener, i den første kvartfinale, da han afsoner sin 3. karantænedag. Casper Santanen (back) er sandsynligvis også ude i længere tid, da han har problemer med en skade i foden.

 

Indbyrdes:

06/02-12 AL-Bank Ligaen EfB Ishockey - Herning Blue Fox 2-5 FT

21/01-12 AL Bank Cup EfB Ishockey - Herning Blue Fox 1-5 OT

13/01-12 AL Bank Cup Herning Blue Fox - EfB Ishockey 2-5 FT

30/12-11 AL-Bank Ligaen Herning Blue Fox - EfB Ishockey 2-5 FT

19/11-11 AL-Bank Ligaen EfB Ishockey - Herning Blue Fox 2-0 FT

18/10-11 AL-Bank Ligaen Herning Blue Fox - EfB Ishockey 4-1 FT

24/09-11 AL-Bank Ligaen EfB Ishockey - Herning Blue Fox 4-7 FT

 

I ligaen har Herning vundet 3 af 5 kampe mod EfB Ishockey, hvor 2 af sejrene er kommet i Esbjerg, mens det også er lykkedes for EfB Ishockey at vinde 2 kampe i Herning i denne sæson. Den ene var i pokalturneringen, hvor Herning dog endte med at vinde finalen over AaB Ishockey.

 

Kvartfinale-program:

23. februar, 19:30. Kamp 1: Herning-Esbjerg

    25. februar, 19:30. Kamp 2: Esbjerg-Herning

28. februar, 19:30. Kamp 3: Herning-Esbjerg

1. marts, 19:30. Kamp 4: Esbjerg-Herning

3. marts, 19:45. Evt kamp 5: Herning-Esbjerg

8. marts, 18:30/19:30. Evt kamp 6: Esbjerg-Herning

10. marts: 19:30/21:00. Evt kamp 7: Herning-Esbjerg

 

Samlet:

Som jeg ser kampen, så er Herning klare favoritter til at gå videre til semifinalen. EfB Ishockey kan måske tvinge serien ud i 5 eller 6 kampe, men ellers ser jeg Herning som det hold blandt de otte kvartfinalister, der har næstbedst mulighed for videre avancement.

 

Tip: 4-1 i kampe til Herning


Odense Bulldogs – Frederikshavn White Hawks

Odense (nr 2) valgte noget overraskende at møde Frederikshavn White Hawks (nr 7) i kvartfinalen. Det var overraskende, da man ellers har haft et bedre tag på EfB Ishockey, men man var nok bange for deres fysiske spil.

Odense kommer ind i slutspillet med bare ét nederlag i 2012 i ordinær tid, hvilket var i næstsidste runde mod AaB Ishockey, hvor man tabte med 4-7. Ellers har 2012 kun budt på sejre samt ét nederlag i forlænget spilletid.

 

Frederikshavn startede sæsonen godt, men så kom man ind i en alvorlig krise, hvor man spillede rigtig mange kampe uden sejre i ordinær tid. Den krise er man kommet over, og man kan stille stort set uden skader.

Målmand:

Odense har Ervins Mustukovs på mål, og han har været en positiv overraskelse i målet. Han holder ligaens næstbedste redningsprocent (nummer 3, hvis man tæller Gasper fra AaB med) med 92,50. Det har også med de gode backs foran ham at gøre. De har været med til at han har haft nemme skud at tage sig af.

Frederikshavn havde hentet Miroslav Lipovsky som erstatning for Frederik Andersen, men han har ikke levet op til det samme Frederik præsterede. Redningsprocenten ligger nede på lidt over 90%, hvormed han lige presser sig ind ind i målmændenes top10.

Backs:

Odense har en god blanding af backs. De arbejder alle hårdt defensivt i løbet af kampene, hvor modstanderne ikke får mange chancer for at komme igennem til målet. Odense er det hold, der er scoret 3. færrest mål imod, og backerne har bestemt deres andel af æren.

Frederikshavn har nogen gode og erfarne backs, men har været plaget af en del skader i løbet af sæsonen. Mads Bech, Schoildan og Jasecko har alle en masse slutspilserfaring, og det er det, som denne defensiv skal leve højt på. Grundet alle disse skader, så er man et af de hold, der har tilladt flest mål i ligaen, så det er en statistik, som jeg ikke ligger så meget i – nu hvor det er lysnet på skadesfronten.

Forward:

Odense har en rigtig god 1. kæde, der producerer masser af mål i denne sæson. Der må man sige, at Odense ramte rigtigt med sammensætningen af kæden. Derudover har man også en 2. kæde, der scorer forholdsvis mange mål, mens 3. og 4. kæden til tider producerer mål. Selvom man lukker ned for den ene kæde, så er det bare én af de andre, der scorer målene.

Frederikshavn har en stærk kæde med 3 canadiere, der scorer målene for Frederikshavn. Derudover har man hentet et par forstærkninger ind på holdet, og de har også scoret en del mål i løbet af sæsonen. Ellers har man en hårdtarbejdende kæde, hvor bl.a. Mike Grey er blevet placeret, da han ikke har haft sin bedste sæson.

Skader:

Odense fik kaptajn Michael Eskesen (back) skadet i kampen mod AaB Ishockey, og det er derfor tvivlsomt, om han er klar til kampene mod Frederikshavn.

Frederikshavn fik Stanislav Jasecko (back) skadet i kampen mod Rødovre. Det forlyder dog, at han har været på isen i Frederikshavn, så mon ikke, at han er klar til kampene.

Indbyrdes:

31/01-12 AL-Bank Ligaen Odense Bulldogs - Frederikshavn White Hawks 3-2 FT

22/12-11 AL-Bank Ligaen Frederikshavn White Hawks - Odense Bulldogs 3-5 FT

05/11-11 AL-Bank Ligaen Odense Bulldogs - Frederikshavn White Hawks 3-6 FT

13/10-11 AL-Bank Ligaen Frederikshavn White Hawks - Odense Bulldogs 3-4 PEN

20/09-11 AL-Bank Ligaen Odense Bulldogs - Frederikshavn White Hawks 3-2 PEN

Odense har godt nok vundet 4 kampe over Frederikshavn denne sæson, men de 2 af dem har været efter straffeslag, mens den ene af de andre var på bare ét mål. Frederikshavn vandt en kamp i Odense, så det er bestemt ikke givet på forhånd, at Odense vinder sine hjemmekampe.

Kvartfinale-program:

23. februar, 19:30. Kamp 1: Odense-Frederikshavn

25. februar, 19:30. Kamp 2: Frederikshavn-Odense

28. februar, 19:30. Kamp 3: Odense-Frederikshavn

1. marts, 19:30. Kamp 4: Frederikshavn-Odense

Evt kamp 5: Odense-Frederikshavn

Evt kamp 6: Frederikshavn-Odense

Evt kamp 7: Odense-Frederikshavn

Samlet:

Det ligner en lige serie, men Odense har fordelen af hjemmebane. Den kan være udslagsgivende, hvis serien kommer i 7 kampe. Odense har måske også en trup, der er en anelse bredere end Frederikshavn, men kommer der en skade, så er vi ved at være meget jævnbyrdige.

Tip: 4-3 i kampe til enten Odense eller Frederikshavn. Dette er en serie, der sagtens kan gå ud i 7 kampe. Holdene har spillet drabelige opgør mod hinanden i denne sæson, og det er en serie, som jeg synes, kan gå begge veje.

 


 

SønderjyskE – Herlev Eagles

Mange – også jeg - var overrasket over, at SønderjyskE (nr 1) valgte Herlev (nr 6) i kvartfinalen. Men det er spillerne, der har valgt Herlev, da det er dem, som skal vinde kampene. Man har haft et godt tag på Herlev i sæsonen, og man er også ganske stor favorit til at gå videre fra serien.

SønderjyskE har haft en mindre nedgangsperiode op mod slutspillet, men man er kommet ind med sejre i 3 af de sidste 4 kampe, hvor det kun blev til et nederlag i Aalborg på 4-0. I sejrene har man igen fået gang i offensiven, der havde haft en mindre downperiode.

 

Der var lidt overraskende ingen tvivl om Herlevs deltagelse i slutspillet (14 point ned til nr 9). Holdet har tabt de seneste 4 kampe i AL-Bank Ligaen, hvor man kun har scoret samlet 5 mål. Man har også været uden Kim Staal i et par af kampene, da han har plejet mindre skader. Det har været synligt i offensiven.

Målmand:

SønderjyskE har nok ligaens stærkeste duo i målet med Alfie Michaud samt Michael Madsen. Michaud er ligaens 4.bedste målmand, hvis man måler på redningsprocent, hvor han har 92,37. Madsen er en erfaren erstatning at have. Han har en redningsprocent på 90,81, hvilket er acceptabelt for en reservemålmand.

I Herlev er det Joel Martin, der styrer i målet. Han udviste stor selvtillid i starten af året, men på det seneste er han gået en smule ned. Han endte på en redningsprocent på 90,50, hvilket skal ses i forhold til den formdyk som resten af Herlev/holdet tog i løbet af sæsonen.

Backs:

SønderjyskE har nok ligaens stærkeste backlinie, hvor man har flere strenge at spille på. Man har godt nok mistet Mick Jensen, men ellers har man nok ligaens bedste og vigtigste back, Darryl Andrews. Hans betydning så man tidligere på sæsonen, da han sad ude med karantæne i 3 kampe.

SønderjyskE er det hold, der indkasserede færrest mål af alle holdene i AL-Bank Ligaen i grundspillet.

Herlev Eagles har ligaens mest erfarne back, Jesper Duus, men han kan ikke spille 60 min. i alle kampene, selvom han sandsynligvis gerne vil. Bredden på backsiden er smal, og man har været plaget af et par småskader på det seneste.

Forward:

SønderjyskE var ligaens mest scorende hold i grundspillet. Selvfølgelig var et par storsejre over ligaens bundprop, Copenhagen, god hjælp, men samme mulighed har alle andre hold haft. SønderjyskE har flere spillere, der scorer mål, så det er ikke bare een kæde, som man skal holde øje med hos sønderjyderne.

Herlev har ikke mange spillere, der laver mål og point i denne sæson. Storm, Sinisalo samt Staal har produceret på et acceptabelt niveau denne sæson, men ellers har der været en del skuffelser. Dresler var været ude med skade i længere tid, ellers har han været et godt bindeled. Sass har været en mindre skuffelse for mig; jeg havde forventet mere af ham.

Skader:

SønderjyskE har mistet Mick Jensen (back), der har stoppet karrieren. Ellers skulle man have alle folk klar til serien mod Herlev.

Herlev Eagles er uden Nicolas Phillips (forward) samt Martin Rahbek (back) i serien. De har begge været ude i længere tid, så det er mest bredden, som det rammer.

Indbyrdes:

18/02-12 AL-Bank Ligaen SønderjyskE – Herlev Eagles 5-2 FT

13/01-12 AL-Bank Ligaen Herlev Eagles – SønderjyskE 1-3 FT

03/12-11 AL-Bank Ligaen SønderjyskE – Herlev Eagles 6-1 FT

27/10-11 AL-Bank Ligaen Herlev Eagles – SønderjyskE 0-7 FT

01/10-11 AL-Bank Ligaen SønderjyskE – Herlev Eagles 0-1 FT

Herlev overraskede SønderjyskE i starten af sæsonen, hvor man vandt i Vojens, men siden da er det blevet til store lussinger både i Herlev samt i Vojens. Jeg tvivler på, at Herlev kan gøre det bedre i løbet af slutspillet.

 

De to hold har næsten lige spillet mod hinanden, og da var SønderjyskE en smule i problemer, men på en god slutspurt hentede man 3 point.

Kvartfinale-program:

24. februar, 21:00. Kamp 1: SønderjyskE-Herlev

26. februar, 15:00. Kamp 2: Herlev-SønderjyskE

28. februar, 19:30. Kamp 3: SønderjyskE-Herlev

1. marts, 19:30. Kamp 4: Herlev-SønderjyskE

Evt kamp 5: SønderjyskE-Herlev

Evt kamp 6: Herlev-SønderjyskE

Evt kamp 7: SønderjyskE-Herlev

Samlet:

SønderjyskE har det bedste hold på alle pladser, og det bør blive en sikker seriesejr til sønderjyderne. Herlev kan måske tage én sejr på hjemmebane, men jeg tror ikke, at denne serie kommer længere end 5 kampe, og 4 kan sagtens være nok.

Tip: SønderjyskE vinder 4-0 i kampe.