Sommeren er forbi i Danmark, og det er tid til, at man trækker ind i ishockeyhallerne rundt omkring i landet. AL-Bank Ligaen indleder en ny sæson torsdag d. 15. september, og som traditionen foreskriver, åbnes der med en DM-revanche: Mestrene fra Herning Blue Fox tager mod sølvvinderne fra Frederikshavn White Hawks.

TV2Sport har allerede planlagt deres 1. TV-kamp, hvilket bliver lørdag 17. september, hvor klassen nye dreng, Herlev Eagles, tager mod AaB Ishockey.

Herunder følger en gennemgang af de 9 hold, der er i AL-Bank Ligaen i denne sæson – hvor det ligner en noget mere jævnbyrdig liga end det har været i tidligere sæsoner.

Skulle der være et par spillerhandler, der er smuttet, så beklager jeg dette. Jeg har skrevet optakten så tæt på starten som muligt, så jeg kunne få det meste med.

Odds og analyser

Mht mine tips: Jeg vil nok holde mig noget fra Pinnacle, da deres odds ændres meget hurtigt, og da de meget sjældent vil godtage de store indsatser, før markedet har stabiliseret sig – som regel på selve kampdagen. Jeg vil dog i analysen gøre opmærksom på deres odds, når de er bedre.

Mine tips kan følges på denne side: http://www.betxpert.com/ekspert/mike-larsen


 

AaB Ishockey

Hjemmebane: Gigantium Arena

Kapacitet: 5000 tilskuere

Træner: Martin Karlsson (ny til denne sæson)

Sidste sæson grundspil: Nummer 4

Sidste sæson slutspil: Røg ud af kvartfinalegruppen.

Forventet placering denne sæson: Nummer 1-4

Træningskampe:

11/8-11 Fr. havn Whitehawks - AaB Ishockey 4-4 (1-2,1-1,2-1)

13/8-11 AaB Ishockey - Fr. havn Whitehawks 2-5 (1-1,1-2,0-2)

17/8-11 Herning Blue Fox - AaB Ishockey 5-0 (0-0,4-0,1-0)

25/8-11 AaB Ishockey - Stavanger Oilers (Norge) 2-4 (0-3,1-0,1-1)

26/8-11 Dredsner Eislöwn (Tyskland) - AaB Ishockey 3-1 (0-1,1-0,2-0)

27/8-11 EHC Olten (Schweiz) - AaB Ishockey 5-4 (1-2,3-1,1-1)

28/8-11 Ciarco KH Sanok (Polen) - AaB Ishockey 3-6 (0-3,1-2,2-1)

02/9-11 AaB Ishockey - Rosenborg IHK (Norge) 2-2 (0-2, 0-0, 2-0)

Træningskampene har ikke givet mange sejre, da man har vundet én kamp over et polsk hold, mens man har hentet uafgjort i Frederikshavn samt hjemme mod Rosenborg. Ellers har det kun budt på nederlag, men man har ikke været i sin optimale opstilling til nogen af kampene, da man har døjet med skader i mindre eller større omfang.

Sidste sæson:

Sidste sæson endte man med ryge ud i kvartfinalegruppen, hvor man var i gruppe med SønderjyskE og Rødovre Mighty Bulls. Man kunne i gruppens sidste kamp spille sig i semifinalen med en sejr på hjemmebane, men det lykkedes ikke.

Sæsonen var præget en del af intern uro, hvor spillerne havde klaget til den øverste ledelse over Karsten Arvidsen. Det endte også med, at Karsten Arvidsen ikke var at finde i den nordjyske klub efter sommerferien. I stedet har man hentet Frederik Åkesson som sportsdirektør samt Martin Karlsson som ny træner.

Målmand:

I målet har man sagt farvel til Simon Nielsen, der er rejst til Finland. Som erstatning har man hentet finske Juha Pitkämäki, der har spillet en del i Elitserien i Sverige samt SM-ligaen i Finland, så han har masser af erfaring på topniveau.

Han har Nikolai Nørbak som backup, hvilket er ligesom sidste sæson. Samlet set ser jeg AaB som værende meget forstærket på denne vigtige plads.

Backs:

Man har mistet Rasmus Pander, Russ Moyer samt Vesa Kulmala i defensiven, hvor man har skrevet kontrakt med Daniel Madsen og Craig Switzer til denne sæson. Derudover har man rykket Sebastian Gregersen op på 1. holdet.

Man er en smule svækket i bredden, men i tilfælde af skader kan man rykke Bo Nordby ned i defensiven, da han har spillet en del på denne plads.

Forwards:

Offensivt er Lasse Lassen, Nicolai Nedermark, Joshua Rye Petersen samt Ronny Larsen væk i forhold til sidste sæson. I stedet har man hentet Thomas Boll og Joachim Linnet i Herning, mens Bo Nordby gør comeback til denne sæson. Man har haft Robin Bergman og Martin Ravn på try-out, og hvis man har pengene, så kunne det være et par gode forstærkninger til offensiven.

Hold øje med:

Hos AaB Ishockey vil jeg sige, at man skal holde øje med Thomas Boll. Han kom til fra Herning Blue Fox, hvor han blev brugt på den plads, hvor man lige manglede en spiller. I AaB har han fået lovning på, at han er center, hvilket er den plads, som han er bedst på.

Han er måske en af de mest undervurderede spillere i den danske liga, så det er en spiller, som jeg har en del forventninger til på dette AaB-hold.

Samlet:

Man er stærkere på målmandsposten og forwardsiden, mens defensiven ser en smule svækket ud. Det er dog en meget vigtig forstærkning på målmandsposten, da man siger, at en stærk målmand er halvdelen af holdet.

I mine øjne ligner det et hold, der skulle kunne gå i top4. Og når man er kommet i slutspillet, så kan alt ske, hvis man møder det rette hold.


 

Copenhagen Hockey

Hjemmebane: Hvidovre Isstadion (Frihedens Idrætscenter)

Kapacitet: 2000

Træner: Morten Hagen

Sidste sæson grundspil: Nummer 5

Sidste sæson slutspil: Røg ud af kvartfinalegruppen

Forventet placering denne sæson: Nummer 8

Træningskampe:

19/8-11 IK Pantern (Sverige) - Copenhagen Hockey 2-2 (2-0,0-1,0-1)

23/8-11 Karlskrona (Sverige) - Copenhagen Hockey 2-1 (0-0,0-0,2-1)

25/8-11 Copenhagen Hockey - IK Pantern (Sverige) 2-1 (1-1,1-0,0-0)

27/8-11 Copenhagen Hockey - Karlskrona (Sverige) 3-3 (2-1,0-1,1-1)

04/9-11 Copenhagen Hockey - IF Troja/Ljungby (Sverige) 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Kun 5 træningskampe er det blevet til. Alle kampene har været mod svenske hold, der ikke ligger i toppen af svensk ishockey. Det har været tætte kampe, som man har spillet. Man har dog været uden et par af udlændinge i de første kampe grundet manglende arbejdstilladelser.

Sidste sæson:

Copenhagen Hockey eller Hvidovre Ligahockey, som man hed sidste sæson, kom, efter en femteplads i grundspillet, i kvartfinalegruppe med Herning og Frederikshavn, og man endte med 6 nederlag i 6 kampe.

Målmand:

Michael Madsen er er smuttet til SønderjyskE. I stedet har man hentet Brett Jaeger, der har været en stabil målmand de seneste 4 sæsoner, hvor han har haft en god redningsprocent. 3 sæsoner hos Texas Brahmas samt den seneste hos Coventry Blaze. Madsen havde et højt bundniveau i Hvidovre, så det ser ud til at være ca. det samme.

Backs:

Nicklas Hansen, Philip Hersby, Kevin McLeod samt Thomas Johnsen er smuttet til andre klubber, mens man kun har hentet Evan Stoflet, Phil Paquet samt Kasper Pedersen ind i stedet for. Det ligner en klar svækkelse af defensiven i Hvidovre.

Forwards:

Man har mistet et par vigtige spillere i Thor Dresler og Alexander Sundberg sammen med Sinisalo og Southern. Der er kun hentet R.G. Flath og Nicklas Beyer Carlsen hjem til Hvidovre. Jeg ser bredden og styrken som værende svækket meget her. Jeg tror ikke, at Flath og Carlsen vil kunne erstatte de tabte spillere.

Hold øje med:

Nicklas Beyer Carlsen er kommet ”hjem” til Hvidovre efter én sæson i SønderjyskE, hvor det blev til 27 point i 37 kampe, hvilket er ganske fornuftigt for ham. Inden han kom til SønderjyskE blev det til 21 point i 29 kampe for Hvidovre Ligahockey. I ungdomstiden spillede han i Rødovre, hvor han nettede masser af point for 1. division og U20, så han kender vejen til målet.

Samlet:

Et svækket hold i forhold til sidste sæson. Man er cirka på samme niveau i målet, mens ellers er man svækket over hele banen. Træningskampene har været jævne kampe mod hold fra tredjebedste række i Sverige (undtaget Troja-Ljungby), og resultaterne har ikke været overbevisende. Jeg ser det som værende en svær sæson for Copenhagen Hockey.

Dette er ellers klubben, der til næste sæson, vil spille med om medaljer. Lige nu ser det ud til at være meget urealistiske mål at sætte sig, medmindre man henter en del store forstærkninger ind på holdet til næste sæson.


EfB Ishockey

Hjemmebane: Granly Arena

Kapacitet: 4195 tilskuere

Træner: Tomas Jonsson

Sidste sæson grundspil: Nummer 7

Sidste sæson slutspil: Deltog ikke.

Forventet placering denne sæson: Nummer 5

Træningskampe:

13/8-11 Herning Bluefox - EfB Ishockey 3-2 (0-0,2-1,1-1)

16/8-11 EfB Ishockey - SønderjyskE 2-2 (1-1,0-1,1-0)

19/8-11 EfB Ishockey - Lausitzer Füchse (Tyskland) 3-4 (1-0,1-2,1-2)

20/8-11 Hannover Indians (Tyskland) - EfB Ishockey 1-3 (0-0,0-0,1-3)

02/9-11 EfB Ishockey - Hannover Indians (Tyskland) 3-1 (1-0,1-1,1-0)

04/9-11 EfB Ishockey - Hannover Scorpions (Tyskland) 4-6 (2-2,0-1,2-3)  

Ganske fornuftige resultater, som EfB Ishockey har spillet sig til i træningskampene, hvor man har et par sejre, én uafgjort samt 3 nederlag. Man har tabt flere kampe end, man har vundet, men man har også spillet mod hold, som ligger i den gode ende. Begge sejre er kommet mod Hannover Indians, der til dagligt spiller i 2. Bundesliga og senest sluttede lige under midten.

Sidste sæson:

EfB Ishockey skuffede gevaldigt sidste sæson, da man ikke kom med i slutspillet. Man var ellers udråbt som en mulig outsider til SønderjyskE og Herning til guldet. Man var ramt af skader stort set hele sæsonen, hvor man stort set ikke kunne stille samme hold i 2 kampe i træk.

Målmand:

Man har lavet en stor satsning på denne plads. Væk er Fredrik Alcén, og man har valgt at satse på Christian Møller, som man har hentet i SønderjyskE. Møller spillede en del i SønderjyskE, men spørgsmålet er, om han er klar til at være 1.-valget. Som backup har man unge Dennis Jensen, der kom tilbage til Esbjerg i løbet af sidste sæson fra AaB.

Backs:

Backsiden ser på papiret stærk ud, selvom man har mistet erfarne Andreas Andreassen og Steve Birnstill til denne sæson. Man har fået talentfulde Nicklas Hansen og Jannick Christensen, hvor sidstnævnte kommer tilbage efter et år i svenske Frölunda. Mike Egener skal være erfaringen i denne defensiv, men umiddelbart har jeg svært ved at se, hvor målene skal komme fra på backsiden. Spændende defensiv, men bredde er der ikke meget af i øjeblikket.

Forwards:

Man har mistet en del spillere på den offensive front, men man har hentet gode erstatninger ind i stedet for. Man havde en del udenlandske offensive spillere, men de spillere, som man har hentet ind i stedet for, ser bestemt meget spændende ud. Bredden er svækket, men styrkemæssigt er man som udgangspunkt mindst på niveau med sidste sæson.

Hold øje med:

Mark Mieritz er Rødovre-drengen, der tog til Frölunda i sommeren 2007 for at prøve talentet af. Det blev til 3½ sæson i Frölunda, hvor han fik spilletid på U18- og U20-holdene. Derudover var han en enkelt sæson i Brandon Wheat Kings i WHL, hvor han ikke fik den store succes.

Viser han det spil og målnæse, som han har gjort tidligere i klubkarrieren samt på diverse U-landshold for Danmark, så bliver han en spændende spiller at følge.

Samlet:

Samlet set har man et meget talentfuldt hold i Esbjerg denne sæson, men man mangler noget erfaring på alle pladser, som jeg ser det. Man har bare én spiller over 25 år (Simon Ferguson), mens gennemsnitsalderen er nede på 21,55 år. Der vil blive et stort pres på Ferguson for at få holdet til at fungere. Dog er ser jeg holdet som stærkt nok til at komme med i slutspillet forholdsvis sikkert.


Frederikshavn White Hawks

Hjemmebane: Scanel Hockey Arena

Kapacitet: 2800 tilskuere

Træner: Henrik Christiansen

Sidste sæson grundspil: Nummer 3

Sidste sæson slutspil: Sølvvindere (Tabte finalen til Herning)

Forventet placering denne sæson: Nummer 1-4

Træningskampe:

11/8-11 Fr. havn Whitehawks - AaB Ishockey 4-4 (1-2,1-1,2-1)

13/8-11 AaB Ishockey - Fr. havn Whitehawks 2-5 (1-1,1-2,0-2)

19/8-11 Karlskrona (Sverige) - Fr. havn Whitehawks 1-0 (0-0,0-0,1-0)

20/8-11 Kristianstad (Sverige) - Fr. havn Whitehawks 4-2 (1-1,2-1,1-0)

21/8-11 Nybro Vikings (Sverige) - Fr. havn Whitehawks 4-1 (0-0,2-1,2-0)

28/8-11 Fr. havn Whitehawks - Stavanger Oilers (Norge) 1-1 (1-0,0-0,0-1)

03/9-11 Fr. havn Whitehawks - Rosenborg IHK (Norge) 2-1 (2-0,0-0,0-1)  

Det er ikke mange sejre, man har taget i træningskampene, men man har i det mindste ikke tabt til lokalrivalerne fra AaB Ishockey (der dog var svækket til det ene opgør). Ellers har man spillet mod svenske 1. divisionshold (3. bedste række), hvor man har tabt alle 3 kampe. Mod Stavanger og Rosenborg (Norge) tabte man ikke, og man spillede rigtig godt i defensiven.

Sidste sæson:

Frederikshavn White Hawks var nok den store overraskelse sidste sæson, da man endte med at komme i finalen mod Herning. I grundspillet satte man sig hurtigt på 3.-pladsen, som der ikke var nogen, der kunne true. I semifinalen var man oppe mod SønderjyskE, en serie der utroligt nok gav 5 udesejre i de første 5 kampe; det var ellers var et par meget stærke hjemmehold. Kun den 6. kamp i serien endte med en hjemmesejr – til frederikshavnerne.

I finalen var der ikke den store tvivl; Herning vandt den temmelig sikkert med 4-1 i kampe.

Målmand:

Store stærke Frederik Andersen er ikke i Frederikshavn mere, da han er smuttet til Frölunda for at komme til at spille mod bedre modstand og dermed blive en bedre målmand. Sidste sæsons reserve, Kim Petersen, er taget hjem til Rungsted. I stedet har man hentet slovakiske Miroslav Lipovsky ind til klubben, mens klubbens egne, Mathias Thode og Matthias Hansen, skal udgøre backup. Samlet set ser jeg holdet som værende svækket en smule på denne plads, da Frederik Andersen havde en stor andel i klubbens sølvmedaljer.

Backs:

Defensiven er næsten uændret i forhold til sidste sæson. Man har mistet Andrew Brennan, men man har derimod hentet Mike Martin tilbage til klubben. Store Christian Schoildan meddelte ellers, i slutspillet, at han stoppede karrieren, men den beslutning er trukket tilbage henover sommeren, og han er klar til endnu en sæson for nordjyderne. Det er en meget stor gevinst, da han har masser af erfaring, som han kan dele ud af til de mange unge backs, som man har i Frederikshavn.

Forwards:

Hvor backsiden var næsten uændret, så ser der sket meget på de offensive pladser. Kun Mike Grey, Tomi Jokinen (spiller dog mest back), Christian Nordentoft samt Thomas Søndergaard er tilbage fra sidste sæson, så der er kommet en del nye spillere ind på holdet. Der er hentet et par gamle White Hawks-drenge tilbage til klubben, ellers er det en spændende portion udlændinge, der er i klubben. Umiddelbart ser frederikshavnerne ud til at være lige så stærke offensivt, som de var sidste sæson – i hvert fald når man får de nye spillet sammen.

Hold øje med:

Steffen Klarskov Nielsen er kommet til fra Rødovre for at få sit store gennembrud i den danske liga. De seneste par sæsoner har han fået næsten fuld spilletid for Rødovre, men det har primært været i 3.- og 4.-kæden; i Frederikshavn er der mulighed for, at han kan komme i en af de mest målscorende kæder. Sidste sæson blev det til 13 point i 38 grundspilskampe, mens det blev til 5 point i slutspillet.

Samlet:

Umiddelbart ser man svækket ud på målmandsposten, da Frederik Andersen viste, at han var en levende mur, som modstanderne havde svært ved at få hul på. Men samlet set ligner det et meget spændende hold, som man har samlet sammen i Nordjylland til denne sæson. Man kommer nok med i slutspillet, og man bør også have gode chancer for at komme i semifinalen, hvis man kan undgå skader til vigtige folk.


Herlev Eagles

Hjemmebane: Herlev Skøjtehal

Kapacitet: 1740 tilskuere

Træner: Juha Riihijärvi

Sidste sæson grundspil: Deltog ikke

Sidste sæson slutspil: Deltog ikke

Forventet placering denne sæson: Nummer 7

Træningskampe:

12/8-11 Herlev Eagles - Rødovre Mighty Bulls 4-1 (1-0,1-0,2-1)

16/8-11 Herlev Eagles - Odense Bulldogs 8-0 (1-0,3-0,4-0)

18/8-11 Odense Bulldogs - Herlev Eagles 4-2 (3-0,1-1,0-1)

25/8-11 Herlev Eagles - Rungsted IK 4-0 (1-0,1-0,2-0)

27/8-11 IK Pantern (Sverige) - Herlev Eagles 8-1

01/9-11 Rødovre Mighty Bulls - Herlev Eagles 1-2 (0-0,0-0,1-1,0-0,0-1)

04/9-11 Herlev Eagles - IK Pantern (Sverige) 6-3

07/9-11 Kallinge/Ronneby (Sverige) - Herlev Eagles 3-1 (1-0,0-1,2-0)

Herlev har spillet mod et par danske hold, Odense og Rødovre, mens man også har været ude at spille et par kampe mod svensk modstand. Alle hjemmekampe er vundet, hvor især sejren på 8-0 over Odense springer i øjnene. Især da man var uden danske profiler som Kim Staal og Thor Dresler til den kamp.

Sidste sæson:

Herlev var ikke med i den bedste række i sidste sæson, så der er ikke så meget at skrive om. Herlev har spillet i 1. division, hvor holdet ikke har haft en masse topspillere, men har spillet med egne unge spillere, der ikke har slået igennem.

Målmand:

Herlev har hentet en meget spændende målmand i Joel Martin, der sidste sæson sad på bænken i én NHL-kamp, mens han spillede store dele af sæson i AHL og CHL. Hans redningsprocent har stort set hele karrieren ligger omkring de 90 procent, hvilket er godkendt på det niveau, som han har spillet. Man har satset på en meget stærk målmand, og det ser ud til, at man har ramt rigtigt på denne plads. Som back-up har man Mathias Kaufmann, der spillede i Hvidovre sidste sæson.

Backs:

Backsiden ser spændende ud, hvor man har ligaens alderspræsident, Jesper Duus, på holdet.Han spiller gerne selv 30 min. hver kamp, og får det bedste ud af unge spillere, som han spiller sammen med. Derudover har man et par spillere, der har spillet en del sæsoner i AL-Bank Ligaen på diverse hold, og derfor ser ud til at være taget til Herlev for at få mere ansvar. Bredden ser dog lidt tvivlsom ud: En eller 2 spillere yderligere på backsiden ville være at foretrække.

Forwards:

Her er stjernerne Kim Staal og Thor Dresler, mens man har flere talentfulde spillere til at støtte op omkring dem. Ellers har man mange talentfulde spillere, som Jonas Sass, Jeppe Henriksen og Joshua Rye, der er krigere på isen. Bredden er dog noget smal. Bliver Staal langtidsskadet, så kunne det bringe offensiven i fare for Herlev.

Hold øje med:

Jeppe Linander Henriksen er vendt tilbage til Herlev efter et par sæsoner i Rødovre, hvor han ikke havde den store succes. Han stoppede tidligt i Rødovre sidste sæson, og vendte tilbage til barndomsklubben, Herlev, hvor han spillede i 1. division. Lysten til ishockey kom tilbage, da Herlev skulle være med i AL-Bank Ligaen, og nu er han klar på en omgang hockey mere. I sin tid på U20 og 1. division har han vist, at han kan finde målet.

Samlet:

Samlet set, så har man et meget spændende hold, som jeg forventer, går sikkert i slutspillet. Man skal nok ikke drømme om medaljer i Herlev. Man har en stærk målmand, flere store profiler på holdet, og en ungdommelig gejst, som holdet kan komme langt på.


Herning Blue Fox

Hjemmebane: Kvik Hockey Arena

Kapacitet: 4207 tilskuere

Træner: Todd Björkstrand

Sidste sæson grundspil: Nummer 2

Sidste sæson slutspil: Danske mestre

Forventet placering denne sæson: Nummer 1-4

Træningskampe:

13/8-11 Herning Blue Fox - EfB Ishockey 3-2 (0-0,2-1,1-1)

17/8-11 Herning Blue Fox - AaB Ishockey 5-0 (0-0,4-0,1-0)

21/8-11 Herning Blue Fox - Hamburg Freezers (Tyskland) 2-8 (2-3,0-2,0-3)

25/8-11 Herning Blue Fox - SønderjyskE 1-0 (0-0,0-0,1-0)

27/8-11 Herning Blue Fox - Stavanger Oilers (Norge) 3-5 (0-2,0-2,3-1)

Herning har spillet alle sine kampe på hjemmebane op til denne sæson, hvor man haft nogle spændende hold på besøg. EfB, AaB og SønderjyskE har alle lagt vejen omkring Herning, og alle holdene er blevet sendt hjem med et nederlag, og kun EfB Ishockey formåede at score. Ellers har man mødt stærke Hamburg Freezers fra DEL samt Stavanger fra Norge, hvor begge kampe blev tabt i stor stil.

Sidste sæson:

Herning blev en lidt overraskende mester, da man sejrede 4-1 i kampe over Frederikshavn i finalen. Semifinalen blev taget sikkert over Rødovre Mighty Bulls, mens man i grundspillet var endt på 2. pladsen, hvor man ellers længe sloges med SønderjyskE om 1.-pladsen.

Herning havde et stærkt hold, hvor man især havde een kæde, som producerede point på samlebånd, men også de andre kæder kunne hjælpe til med mål og assists i løbet af sæsonen.

Målmand:

Herning havde i sidste sæson Lubos Pisar i målet, med en af deres egne unge talenter som reserve. I år har man igen Lubos Pisar i målet, men denne gang er det Martin Jørgensen fra Rungsted, som er reserve.

Samlet set, så er der ikke den store ændring her, da man ikke kan forvente, at Martin Jørgensen får mange kampe for Herning, da Pisar bør være det sikre førstevalg.

Backs:

Man har mistet en vigtig brik i defensiven, da man er uden Daniel Nielsen til denne sæson. Ligeledes er danskerne Daniel Madsen og Martin Rahbek væk. Ind er kommet en amerikaner og en slovak. Bredden er svækket noget med afgangen af 3 stampillere, mens der kun er kommet 2 spillere ind.

Forwards:

Man har mistet ligaens stærkeste kæde med Gardner, Marshall og Morten Poulsen, og ligeledes har man mistet rutinerede Kim Staal samt Thomas Boll, som jeg har kaldt for ligaens mest undervurderede forward. Mange profiler er smuttet, og ind er der kommet Marty Guerin, Morten Lie samt Jason Walters, så bredden er svækket noget.

Umiddelbart ser profilerne også ud til at være svagere, så offensivt er man ikke lige så god, som man var sidste sæson.

Hold øje med:

Her var det let at finde en spiller, som man skal holde øje med. Thomas Spelling er en hurtig og hårdtarbejdende wing, der, noget overraskende, blev i Herning, da det var forventet, at han ville smutte til svensk eller canadisk juniorhockey. Han har de seneste 2 sæsoner scoret flotte 43 point i 71 kampe. Han ligner umiddelbart den næste Herning-dreng i NHL.

Samlet:

Herning har hentet okay resultater i træningskampene, men man ser ikke ud til at have samme bredde, som man havde sidste sæson. Man skal ligeledes ud og spille i Europa, og til den opgave spår jeg, at truppen er for smal.

Herning kommer nok i slutspillet, og bør også have gode chance for at nå i semifinalen, da man trods en svækket trup, stadig er relativt stærk. Derudover har man et erhvervsliv i Herning, der gerne smider ekstra penge til træner Todd Björkstrand, hvis han finder den helt rette spiller til truppen.


Odense Bulldogs

Hjemmebane: Bryggeriet Vestfyen Arena

Kapacitet: 3280 tilskuere

Træner: Pär Johansson

Sidste sæson grundspil: Nummer 8

Sidste sæson slutspil: Deltog ikke

Forventet placering denne sæson: Nummer 6

Træningskampe:

13/8-11 Odense Bulldogs - Rødovre Mighty Bulls 1-0 (0-0,0-0,1-0)

16/8-11 Herlev Eagles - Odense Bulldogs 8-0 (1-0,3-0,4-0)

18/8-11 Odense Bulldogs - Herlev Eagles 4-2 (3-0,1-1,0-1)

25/8-11 Kristianstad (Sverige) - Odense Bulldogs 4-3 (1-1,1-2,2-0)

26/8-11 Kallinge/Ronneby (Sverige) - Odense Bulldogs 3-3 (2-1,1-2,0-0)

03/9-11 Odense Bulldogs - Hannover Indians (Tyskland) 1-4 (1-0,0-2,0-2)

Ikke de bedste resultater, som Odense har præsteret op til denne sæson. Især 8-0-nederlaget til Herlev på udebane må have givet nogen ridser i lakken i klubben, og selvom man vandt returkampen med 4-2, så var det ikke det bedste resultat. I optakten har man kun vundet over Rødovre, hvilket ikke er det store i mine øjne, da jeg ser Rødovre som ligaens svageste hold i denne sæson.

Sidste sæson:

Odense havde en spændende trup sidste sæson, og mange eksperter havde holdet som en mulig outsider til guldet, men det kunne man ikke leve op til. Man endte med at blive nummer 8 og sidst i grundspillet. Man var ramt af et par længerevarende skader på holdet, og det kunne bredden ikke helt bære.

Målmand:

Sidste sæson havde man ligaens yngste målmandsduo med Feuk og Dabbagh. Talentet havde man, men man havde ikke rutinen, og det kunne man se i det lange løb. Til denne sæson har man hentet lettiske Ervins Mustukovs, der kommer til fra britiske Sheffield Steelers. Han har været omkring de lavere rækker i USA. En god forstærkning af denne plads.

Backs:

På backsiden er sagt farvel til erfarne Örjan Lindmark, Sean Perkins samt danskerne Norre og Hentze, mens man har hentet Gotto, Moisand samt Mångs ind på holdet. Man har stadig en stærk defensiv på papiret, men ikke en målscorende defensiv, da det mest er defensive backs, som man har på holdet.

Forwards:

Offensivt har man mistet Christofer Löfberg, Greg Jacina samt et par mindre danske spillere til denne sæson, så man har mistet et par af profilerne fra sidste sæson. Man har hentet et par målsøgende spillere i Rob Ricci og Andreas Sundin til at score målene. Morten Andreasen og Smedegaard til at lave pladsen til dem samt et par gode breddespillere i Mathias Thinnesen samt Søren Pedersen.

Hold øje med:

Olof Mårs er spilleren, som man skal holde øje med i Odense denne sæson. Meget flot af Odense, at man har kunnet holde ham i klubben, da han bestemt har niveau til at spille i en bedre liga. Sidste sæson blev det til 31 point i 29 kampe, og det var meget tydeligt, at Odense ikke spillede godt, når man var uden ham. Skal Odense med frem i ligaen, så er det en spiller, der skal holdes fri for skader.

Samlet:

Odense har bestemt et meget spændende hold, som burde komme i slutspillet (og så kan alt ske i en kvartfinale over 7 kampe), selvom det er glippet de seneste 2 sæsoner. Målmandsposten er forstærket, defensiven er svagt svækket i bredden, mens offensiven ser stærk ud og kan stille med 3 stærke kæder.


Rødovre Mighty Bulls

Hjemmebane: Rødovre Skøjte Arena

Kapacitet: 3600

Træner: Brad Gratton

Sidste sæson grundspil: Nummer 6

Sidste sæson slutspil: Nummer 4 (Tabte bronzekampen til SønderjyskE)

Forventet placering denne sæson: Nummer 9

Træningskampe:

12/8-11 Herlev Eagles - Rødovre Mighty Bulls 4-1 (1-0,1-0,2-1)

13/8-11 Odense Bulldogs - Rødovre Mighty Bulls 1-0 (0-0,0-0,1-0)

27/8-11 Rødovre Mighty Bulls - Helsingborg (Sverige) 7-3 (2-0,1-3,4-0)

01/9-11 Rødovre Mighty Bulls - Herlev Eagles 1-2 (0-0,0-0,1-1,0-0,0-1)

Man kan ikke påstå, at Rødovre har haft mange flotte resultater op til denne sæson. Man har kun vundet én af de 4 træningskampe, som man har spillet, og den vandt man, da man spillede en rigtig flot 3. periode mod Helsingborg fra den svenske ”Division 1”, som er den tredjebedste række i Sverige. Ellers har tabt 2 gange mod Herlev samt lidt et smalt nederlag til Odense på udebane.

Sidste sæson:

Rødovre Mighty Bulls var sidste sæsons helt store positive overraskelse. Mange eksperter havde Rødovre, som det ene af de 2 hold, der ikke ville komme i slutspillet. Men det lykkedes, og man kom endda videre via 2.-pladsen i kvartfinalegruppen, hvor man mødte SønderjyskE og AaB Ishockey.

I semifinalen mod Herning Blue Fox kunne man dog ikke stille det store op (5 kampe gav et samlet 4-1-tab). I bronzekampen mod SønderjyskE endte man med uafgjort hjemme og et nederlag i Vojens.

Målmand:

Christoffer Bengtsberg er væk, og man har hentet Sebastian Dahm hjem som permanent erstatning. Dahm var inde omkring Rødovre som amatør sidste sæson, men da Esbjerg kom på banen med en kontrakt, smuttede han dertil. Som backup har han Kristoffer Hansen, der fik nogle kampe i løbet af sæsonen uden at imponere.

Backs:

Defensiven er svækket, da Kasper Jensen er smuttet til Sverige. Ligeledes er erfarne Jesper Duus væk, da han er draget til Herlev. Kasper Pedersen er smuttet til Copenhagen. Som eneste erstatning er Kevin Seibel hentet ind på holdet. Ellers er der kun hentet ungdomsspillere op fra klubbens U20-hold. Defensiven er virkelig svækket i fraværet af de 3 spillere.

Forwards:

Man er uden Jonas Sass (Herlev), Steffen Klarskov, Kennie Christensen (begge Frederikshavn), Anders Førster (EfB Ishockey), Morten Andreassen (Odense) samt Justin Chwedoruk (Newcastle). Som reelle erstatninger er der hentet Andy Contois, Tobias Whelan samt Jannik Karvinen. Sidstnævnte er vendt tilbage til Rødovre efter et år i svensk ishockey, hvor han havde god succes. Stort set resten af de nye spillere er hentet op fra egen ungdomsrække.

Hold øje med:

Mathias Bau Hansen er rykket mere permanent op i 1. holdstruppen, hvor man må formode, at han får en del mere spilletid end han gjorde sidste sæson (14 kampe uden at gøre det store væsen af sig). Han er bare 18 år, men han har vist i 1. division og på U20, at han har talentet til den bedste række.

Samlet:

Sidste sæson var man nævnt som prügelknabe. Det blev man ikke, men hvis der ikke kommer flere spillere ind på dette Rødovre-hold, så tror jeg, at man bliver det denne gang, for man er svækket i stor stil i forhold til sidste sæson.

Masser af talent men uden rutine. Der kommer til at hvile en masse af ansvar på Seibel i defensiven samt Smidt, Karvinen og de 2 nye nordamerikanere i offensiven. Bredden er meget smal. Rammes man af skader, så har man næppe holdet til at komme ordentligt igennem disse.


SønderjyskE

Hjemmebane: SE Arena

Kapacitet: 5000 tilskuere

Træner: Mario Simioni

Sidste sæson grundspil: Nummer 1

Sidste sæson slutspil: Bronzemedaljer (Vandt over Rødovre)

Forventet placering denne sæson: Nummer 1-4

Træningskampe:

12/8-11 SønderjyskE – Malmø Redhawks (Sverige) 2-3 (1-2,1-1,0-0)

16/8-11 EfB Ishockey – SønderjyskE 2-2 (1-1,0-1,1-0)

20/8-11 SønderjyskE – Hamburg Freezers (Tyskland) 1-4 (0-1,1-1,0-2)

25/8-11 Herning Blue Fox – SønderjyskE 1-0 (0-0,0-0,1-0)

02/9-11 SønderjyskE - Dresdner Eislöwen (Tyskland) 1-2 (0-1,0-0,1-1)

03/9-11 SønderjyskE - Aksam Unia (Polen) 5-6 (3-2,1-1,1-3)

SønderjyskE har ikke vundet en eneste træningskamp op til denne sæson, hvilket er meget overraskende. Spillemæssigt har man ifølge rapporterne heller ikke været ret gode i kampene. Godt nok har man spillet mod hold som Malmø Red Hawks og Hamburg Freezers. Ligeledes har man mødt EfB Ishockey og Herning fra Danmark. Men kampene mod Dresdner og Aksam var kampe, som man burde have vundet, selvom man spillede dem i Tyskland.

Sidste sæson:

SønderjyskE fik en flot tredjeplads i Continental Cup og vandt AL-Bank Cuppen, men efter 2 mesterskaber i træk (og efter en førsteplads i grundspillet) blev det kun til en tredjeplads i slutspillet i den hjemlige liga. Det var en stor skuffelse, men det var en storspillende frederikshavnsk målmand, der stod i vejen for en finale. Samlet set, så må man være en smule skuffet ovenpå sidste sæson, da man var alles favorit til at vinde mesterskabet.

Målmand:

Man havde Alfie Michaud som førstemålmand med Christian Møller som reserve sidste sæson. Michaud blev skadet, og Møller fik en del spilletid i sidste sæson, hvor han gjorde det godt nok til, at man i EfB vil satse på ham som 1. målmand.

Ind har man hentet Michael Madsen i Hvidovre, så jeg vil sige, at man med ham og Michaud kan stille med ligaens stærkeste målmandsduo til denne sæson.

Backs:

Man har mistet ligaens nok bedste back, Dustin Van Ballegooie samt Matt McDonald, og man har kun hentet Bryan Schmidt ind som erstatning. Daniel Galbraith er kommet hjem fra ungdomshockey i Tingsryd, hvor han fik masser af spilletid. Derudover har man rykket en back op fra 2. holdet. Samlet set ser man svækket ud her, da man har mistet ligaens bedste back, og man har også mistet en smule bredde.

Forwards:

Man har mistet Frederik Storm, Nicklas Beyer Carlsen samt Brett Lysak, der kom til klubben mod slutningen af sæsonen, hvor man ville have en breddere trup. I stedet har man hentet Lasse Holdgaard i Esbjerg, Brendan Cook samt Quinn Hancock ind på holdet. Derudover har man hentet Morten Skov og Kenneth Müller op på 1. holdet. Samlet set, så ser jeg holdet som værende ca. lige så stærkt offensivt, som det var sidste sæson.

Hold øje med:

Brendan Cook ser ud til at blive en spiller, som man skal holde øje med. Han har de seneste sæsoner nettet en del mål i de ligaer, hvor han har spillet. De seneste 4 sæsoner har han nettet min. ét point pr. kamp, hvilket er rigtig flotte stats. Sidste sæson blev det til hele 81 point i 54 kampe i den engelske liga.

Samlet:

SønderjyskE ser ud til at være mindsy lige så stærke som sidste sæson, og man er favoritter til at vinde ligaen i år, da man har en større bredde i målet og i offensiven.