Finland er et melankolsk land med en overflod af søer, saunaer og mobiltelefoner. Man ved, hvad man har at forholde sig til, nemlig myg, piskeris, Nokia, vodka og lange lyse sommernætter. Meget nordisk og tungt - og måske også lidt kedeligt.

Men ikke mere. Efter at den finske vodka er blevet spædet op med noget der ligner en belgisk-kinesisk spille-mafia, så er der drama for alle pengene!

I juni fik klubben Alliansi en ny ejer, kinesiske Ye Zheyunin, som indsatte en belgisk formand og en belgisk trænerduo og hentede en hulens bunke franske og belgiske spillere til klubben.

Så store armbevægelser er man ikke vant til i finsk fodbold. Men det skulle blive endnu værre.

Den 7. juli skulle Alliansi møde Haka på udebane i den finske Veikkausliga, og det der på forhånd lignede en ret lige kamp, endte med et groteskt 0-8-nederlag til Alliansi.

Hvordan kunne det nu ske? Muligvis fordi den belgiske trænerduo havde sat alle stamspillere på bænken og i stedet valgt at stille med alle de nye udlændinge - 1 franskmand og 5 belgiere, den ene mere inkompetent end den anden – foruden 5 andre, der normalt er reservespillere.

Eksperimenter med henblik på fremtiden? Tjah. Efter kampen kom det frem, at der i Asien var blevet sat enorme summer – op imod 100 millioner kroner - på en storsejr til Haka...

Asien? Nu begyndte shit-detectoren at blinke og hyle hos nogle kvikke finske journalister (på avisen Ilta-Sanomat), der satte sig for at undersøge sagen. Indtil videre har de fundet ud af, at Ye Zheyunin oprindeligt havde forsøgt at købe en belgisk klub, men fået nej, og derfor var draget nordpå til Finland - via en svensk mellemmand. Desuden har den kinesiske forretningsmand efter sigende forbindelser til visse lyssky spillekredse... Endelig kan man stille et stort spørgsmåltegn ved kvaliteten af de udenlandske spillerindkøb – og ved fornuften i at sætte et helt hold af før en vigtig kamp i Veikkausligaen. Og indsætte en masse nye spillere, blandt andet en målmand, der praktisk talt ikke kunne gribe en bold...

Tjah, det lugter lidt muggent.

Hvorom alting er, så er det finske politi nu inde i sagen, og Alliansi er blevet blacklistet hos flere bookmakere – fx hos Svenska Spel. Men man kan faktisk spille på dem i dagens UEFA Cup-kamp (kl. 17:30) mod Pétanqe fra Luxembourg. Globet har den til odds 1,1 for finsk hjemmesejr.

Men tør man det – hvad nu hvis diverse asiatiske storspillere har satset tungt på krydset? Hermed en opfordring til at læse Steen Jessens analyse – ikke af kampen, men af de specielle omstændigheder, der gør sig gældende lige nu i Alliansi. Og en opfordring til at lytte til Steens advarsel: http://www.betxpert.com/ekspert/uefa/#48931

Kilde: Den svenske avis Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,672515,00.html