Hvem løber med de eftertragtede statuetter, når Hollywood-stjernerne samles til Oscar-festen? Få tips og odds-overblik over bookmakernes favoritter.

Læs vores Oscar-optakt for 2017 her


Oscar-uddelingen nærmer sig med hastige skridt, den røde løber er klar til at blive rullet ud og tage imod filmstjernerne ved den store Academy Awards-gallashow i Dolby Theatre i Hollywood.

Der er helt sikkert nerver på hos de håbefulde skuespillere og filmselskaberne krydser selvfølgelig også fingre for, at deres store satsninger bliver belønnet med en gylden Oscar. Den første Academy Awards-ceremoni blev afholdt helt tilbage i 1929, så der er selvfølgelig stor prestige i at høste kollegaernes bifald og kunne skrive Oscar-vinder på visitkortet.

Det er denne gang komikeren Chris Rock, der overtager værtsrollen efter Neil Patrick Harris havde æren af at styre aftenens begivenheder sidste år.

Oscar-uddelingen finder sted natten til mandag og transmitteres direkte på TV2.

Store oddssving i Årets Film-kategorien

Som altid samler meget af opmærksomheden sig omkring den mest prestigefulde statuette for "bedste film". Netop denne kategori forekommer i år at være helt åben, hvilket også har kunnet aflæses på oddsudviklingen hos NordicBet*.

I løbet af den seneste måned har tre forskellige film oplevet at være klare favoritter til Oscaren for "bedste film". Det er ifølge NordicBet* en højst usædvanlig oddsudvikling.


Da Nordicbet* i midten af januar åbnede for spil på begivenheden var det med dramaet Spotlight som relativt klar favorit til odds 1,85. Der gik dog ikke længe, før oddsene måtte justeres kraftigt.

Massive indskud på 'The Big Short´ sendte finans-thrilleren fra odds 9 til odds 1,85, mens Spotlight-oddset steg til 2,20. Og senest er strømmen så vendt til fordel for 'The Revenant'. Leonardo DiCaprio-dramaet startede i odds 2,75, men er i dag storfavorit til odds 1,45 hos Nordicbet*.

"Det er noget usædvanligt, at oddsene på en stor kategori som "bedste film" svinger så meget, som det har været tilfældet i år. Der foregår en række mindre prisuddelinger i Hollywood op til Oscar-gallaen, og de har haft stor indflydelse på spillemønstrene. I de seneste uger har konsensus dog samlet sig om The Revenant. Hele 71 procent af indskuddene er lagt her", siger NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen.

Udvalgte vinder-odds: Bedste Film

Bedste odds Bookmaker
The Revenant 1,45
NordicBet
Spotlight 4,00
Betfair Sportsbook
The Big Short 7,50
Unibet
Mad Max: Fury Road 81,00
Bet365
Room 101
Scandic Bookmakers
The Martial 151 Bet365
Bridge of Spies 251 Scandic Bookmakers
Brooklyn 251 Bet365

Star Wars vinder Bedste visuelle effekter til odds 1,31 hos Nordicbet* (Mad Max DNB)

Star Wars og Mad Max skiller sig klart ud fra de øvrige visual effects-nominerede og er favoritter til at løbe med statuetten. Odds 1,31 hvis Star Wars vinder for Bedste visuelle effekter, mens indskuddet tilbagebetales, hvis vinderen er Mad Max.
Læs analyse

AND THE OSCAR GOES TO...

Der er nærmest tradition for store favoritter hos bookmakerne i mange af kategorier, men vi får dog også ofte serveret nogle solide Oscar-overraskelser. Det kan således godt være lidt svært at forudsige, hvem de over 6000 academy-medlemmerne sætter kryds ved på stemmesedlerne.

Lad os se på oddsene for nogle af de store priser, hvor der er store forventninger til, at The Revenant bliver aftenens topscorer.

Den mexikanske Revenant-instruktør Alejandro González Iñárritu må hellere have en takketale klar i smokingen og gøre sig klar til at skulle indtage podiet. Han er storfavorit til at løbe med den eftertragtede pris for Bedste instruktør.

Bookmakerne  er også ret sikre på, at Leonardo DiCaprio endelig får sin første Oscar-statuette for hovedrollen som den hårdtsåret og hævngerrige pelsjæger, der må gå så grueligt meget igennem i den barske, amerikanske vildmark.

De danske farver ved årets Oscar-galla er repræsenteret ved Krigen, der dog er massiv outsider i kategorien "bedste udenlandske film".

Udvalgte vinder-odds: Bedste Mandlige Skuespiller

Bedste odds Bookmaker
Leonardo DiCaprio (The Revenant) 1,02 Unibet
Eddie Redmayne (The Danish Girl) 25,00 NordicBet
Michael Fassbender (Steve Jobs) 34,00 Unibet
Bryan Cranston (Trumbo) 81,00 Bet365
Matt Damon (The Martian) 101 Partybets

Udvalgte vinder-odds: Bedste kvindelige hovedrolle

Bedste odds Bookmaker
Brie Larson (Room) 1,04 Danske Spil
Saoirse Ronan (Brooklyn) 15,00
888sport
Jennifer Lawrence (Joy) 51,00 Bet365
Cate Blanchett (Carol) 51,00 Unibet
Charlotte Rampling (45 Years) 81,00 Bet365

The Hateful Eight vinder Bedste Musik til odds 2,50 hos Danske Spil*

Der er skarp konkurrence med Star Wars, men efter at have vundet en Golden Globe står The Hateful Eight med gode kort til at vinde for Bedste Musik.
Læs analysen

Udvalgte vinder-odds: Bedste instruktør

Bedste odds Bookmaker
Alejandro González Iñárritu (The Revenant) 1,125
Sportingbet
George Miller (Mad Max: Fury Road) 8,00 Bet365
Adam McKay (The Big Short) 26,00 888sport
Tom McCarthy (Spotlight) 34,00
Betfair Sportsbook
Lenny Abrahamson (Room) 101 Scandic Bookmakers

The Revenant vinder Bedste Lydmix til odds 3,50 hos Nordicbet*

Ved årets BAFTA awards slog The Revenant forhåndsfavoritten Mad Max, og selvom Max Max vandt for bedste lydredigering, kan hovedpris-favoritten The Revenant måske gentage bedriften ved Oscars.
Læs analysen

Udvalgte Vinder-odds: Bedste Udenlandske Film

Bedste odds Bookmaker
Son of Saul 1,071 Sportingbet
Mustang 9,00
Betfair Sportsbook
Krigen 41,00 Unibet
Theeb 50,00
Betsafe
Embrace of the Serpent 51,00 Bet365

Får Rocky en Oscar?

Han er næppe det største skuespil-talent nogensinde, men der er Oscar-buzz omkring Sylvester Stallone, der i boksefilmen 'Creed' vender tilbage til rollen som film-ikonet Rocky Balboa. Denne gang men holder gode, gamle Sly sig dog fra selv at tæske løs med boksehandskerne, men styrer mod en Oscar i rollen som træner for Apollo Creeds søn.

Udvalgte vinder-odds: Bedste Mandlige birolle

Bedste odds Bookmaker
Sylvester Stallone (Creed) 1,45 Partybets
Mark Rylance (Bridge of Spies) 4,50 Betsafe
Tom Hardy (The Revenant) 18,00 888sport
Christian Bale (The Big Short) 25,00
Danske Spil
Mark Ruffalo (Spotlight) 67,00 Bet365

mexikanske

i den amerikanske vildmark i det 19. århundrede
pelsjæger
Bedste instruktør