David kæmpede bravt, men hans primitive stenslynge var slet ikke nok mod Goliaths masseødelæggelsesvåben.

AaB fik en lektion af Manchester United i tirsdagens Champions League-kamp på Aalborg Stadion og tabte 0-3. Med lidt held havde nordjyderne scoret en enkelt kasse, men omvendt kunne den engelske sejr nemt være blevet større – hvis fx Ronaldo havde kendt sin besøgelsestid. Nu nøjedes den portugisiske verdensstjerne med at lægge op til Berbatovs 0-3-mål, sat ind på en helflugter i 79. minut.

Augustinussen uheldig helt - og skurk

Den bulgarske angriber scorede også til 0-2 – i 55. minut - efter en kæmpe brøler af Thomas Augustinussen der var blevet sat ned i midterforsvaret da Beauchamp blev skadet. Lidt synd for AaB-anføreren at han skulle aflive det i forvejen spinkle rød-hvide håb om point, men omvendt var der en vis poetisk retfærdighed i hans trængsler. Tidligere i kampen begik han nemlig et grimt desperations-frispark der sendte Paul Scholes ud på en båre (stadig uvist hvor alvorlig den rødhårede midtbanegenerals knæskade er). Ind kom i stedet en anden veteran Ryan Giggs – der ikke skulle bruge mange minutter før han havde sendt Wayne Rooney afsted med en perfekt stikning i dybden. 0-1 i 22. minut.

Zaza, Bøgelund - og Rafael

Negativ var også AaBs indledende tendens til at tabe alle bolde alt for hurtigt, men hen ad vejen fik danskerne såmænd sendt nogle ret farlige kontraer afsted mod en upåpasselig engelsk defensiv. Uden dog at kunne sætte den afgørende fod på bolden. Og samtidig rullede Uniteds intimiderende angrebsbølger ned mod AaBs mål hvor Karim Zaza stod en flot kamp, men ikke kunne udrette mirakler. Ditto med Kasper Bøgelund på højrebacken der nok var hjemmeholdets bedste spiller; solid i forsvaret mod stjernerne Nani, Ronaldo og Evra og evigt aktiv i kontraangrebene.

Hos United var det også højrebacken der var bedst: Det 18-årige kæmpetalent Rafael overstrålede de etablerede stjerner og var aftenens største oplevelse med sine rush op ad højreflanken.

AaB kan stadig gå videre

Alt i alt en underholdende kamp hvor aalborgenserne skal have ros for viljen til at spille fodbold – selv om det kneb en smule med evnen. Men modstanderen var så også sådan cirka verdens bedste.

Nu står AaB med eet point for to kampe - men kan bestemt stadig nære håb om at snuppe gruppens tredjeplads (og dermed en kvalifikation til UEFA Cuppens playoff) foran Celtic. Skotterne tabte i går til Villarreal og står dermed også med eet point; hjemmekampen mod AaB endte jo 0-0.

Næste spillerunde i Champions League Gruppe E afvikles d. 21. oktober hvor AaB møder Villarreal i Spanien - mens United tager imod Celtic på Old Trafford.