Sponsoreret indhold fra Danske Spil

Det danske sprog er mangfoldigt, og alene i 2017 blev mere end 1.400 ord optaget i den danske ordbog. Og netop hvilke ord, der bliver nævnt, er noget man kan oddse på hos Danske Spil, når Dronning Margrethe afholder sin nytårstale nytårsaften.

- 2017 har været et begivenhedsrigt år og der har været mange nye ord at vælge imellem. Det er naturligvis ikke alle sammen, der er lige sandsynlige. Blandt de mange ord, som vi har odds på, giver Fake News odds 100,00, og vælger Dronningen at tale om Bitcoins, så er der chance for at vinde pengene 200,00 gange tilbage, siger oddsansvarlig Peter Emmike Rasmussen, og tilføjer:

- Af de ord vi har valgt at sætte odds på, er der både nye og gamle kendinge som eksempelvis Kronprinseparret eller ordet nytårshilsen, som Dronningen har nævnt i omkring halvdelen af de i alt 45 nytårstaler, som hun har holdt siden 1972.

Blandt de mere sandsynlige ord end Fake News og Bitcoins, der bliver nævnt af Hendes Majestæt, er ’Reformationen’, vurderer Danske Spils oddssættere.

- 2017 er 500 års jubilæum for reformationen, og Dronningen er Den Danske Folkekirkes overhoved, så derfor vurderer vi det også som overvejende sandsynligt, at Dronningen nævner reformationen, hvilket odds 1,40 også indikerer, siger Peter Emmike Rasmussen.

Man kan også sætte sine penge på, at der bliver nævnt ansvar eller optimisme til hhv. odds 1,40, og odds 4,00 eller nytårshilsen til odds 1,15.

- Dronningens nytårstale er en tradition, og for mange er det også en tradition at gætte på, hvad hun vil tale om. Sender Majestæten hilsner til søens folk eller taler hun om aktuelle begivenheder? Den tradition vil vi gerne være en del af, siger Peter Emmike.

Der er odds på mere end 250 ord, som Dronningen måske har med i talen.