AaB og Viborg lukker ned for Superligaen 2013 med denne sidste kamp inden vinterpausen. Der plejer at være god underholdning og gang i netmaskerne i mandagskampene.

Efterårets solstrålehistorie AaB kan overvintre på 2.pladsen med en mandagssejr over gæsterne fra Viborg, der så til gengæld kan bytte en 9. plads ud med en 5. plads, hvis de slipper fra Nordjyske Arena med alle tre point.

Selvom ligatopscoreren Thomas Dalgaard fik passeret Nicolai Larsen, da Viborg tidligere på sæsonen tog turen til Aalborg måtte oprykkerne alligevel indkassere et 1-3 nederlag efter en Kasper Kusk-fuldtræffer og to mål af AaBs svenske angriber Rasmus Jönsson.

AaBs sponsor Spar Nord har til årets sidste Superliga-kamp uddelt 5.000 gratis billetter til AaB-fansene, og der skal nok blive en festlig ramme omkring opgøret.

AaB er ubesejrede på hjemmebane i denne sæson, og de er da også favoritter hos bookmakerne:

AaB Uafgjort Viborg
Odds 1,60 Odds 4,10 Odds 6,05

Lidt stats om mandagskampe:

  • Dette er 7. mandagskamp for AaB i denne sæson, og er dermed det hold, der har deltaget i flest mandagskampe.
  • Det er Viborgs første mandagskamp i denne sæson, og dermed er det kun FCK, der endnu ikke har spillet en mandagskamp.
  • Der er scoret 52 mål i de hidtil 17 mandagskampe, hvilket giver et scoringsgennemsnit på 3,06 mål pr. kamp (Superligaen overall: 2,87 mål pr. kamp).
  • Af de 17 mandagskampe er 10 kampe endt med "Over 2,5 Scoringer" (58,82%, mens 54,21% af samtlige Superliga-kampe i denne sæson er endt med "Over 2,5 scoringer").
Over 2,5 Scoringer:  odds 1,72
SportingBet
Under 2,5 Scoringer: odds 2,15 Tipico

Det kan være at udeholdene bruger tiden i spillerbussen til at studere ligatabellen efter de øvrige hold har været i aktion. For de gæstene mandskaber kommer ofte topmotiverede for at hente point; hvilket måske også er med til at bidrage til målfesten.

I de hidtil 17 mandagskampe er det blot blevet til 6 sejre til hjemmeholdene, mens det 5 gange er blevet til en pointdeling og udeholdet har i 6 mandagskampe fået fuld gevinst med hjem.

Så der er gode udsigter til, at vi kan lukker efterårssæsonen ned med et mandagsbrag på et pænt besøgt Nordjyske Arena.

Hvad er jeres fiduser til denne sidste Superliga-kamp i 2013?