Vel er Deportivo La Coruña ikke Barcelona eller Real Madrid, men AaBs ydmygelse af den spanske klub ved samlet at vinde 6-1 (3-0 og 3-1) i UEFA Cuppens sekstendedelsfinale, er alligevel en pokkers imponerende præstation.

Og det er en præstation der dels giver genlyd i Europa (selv om det nok mest handler om at Deportivo er til grin), dels gør god fyldest på UEFA-pointkontoen for dansk fodbold. Der nu er vældigt tæt på at få to hold med i Champions League-kvalifikationen - hvor vi nu kun har eet.

FC København røg ud mod Manchester City, men fik dog et enkelt point, og AaB fik som bekendt seks af slagsen mod Deportivo. Og så er der naturligvis også de europæiske point der er hentet tidligere i sæsonen, bl.a. i AaBs fine CL-gruppespil. Og det betyder at Danmark er tæt på at indhente Schweiz på den rangliste-femtendeplads der udløser to CL-kvalifikanter fra sæsonen 2010/2011.

Der skal dog yderligere tre AaB-sejre i UEFA Cuppen til for at det kan ske, og det kan nok blive svært. Det kræver fx to sejre i ottendedelsfinalen og en enkelt i kvartfinalen...

Nordjyderne skal i ottendedelsfinalen (indledende opgør 12. marts, returkamp d. 18./19. marts) møde FCKs overmænd fra Manchester City, og selv om den nordengelske klub har visse svagheder, rummer den altså også over en temmelig fremragende offensiv med folk som Robinho, Wright-Phillips og Craig Bellamy.

På den anden side: AaB var også underhund før mødet med Deportivo...

Skulle det kikse med yderligere tre AaB-sejre, ligger Danmark lunt i svinget til to CL-pladser fra 2011/12-sæsonen. Læs mere hos Politiken