Eurosport har sikret sig rettighederne til en af de største fodboldligaer i verden – den tyske Bundesliga. En aftale indgået med DFL Sports Enterprises GmbH betyder, at Bundesligaen fra sæsonen 2009/2010 og frem til 2011/2012 vises eksklusivt og LIVE på Eurosport kanaler i Danmark.

Aftalen giver også mulighed for at lancere en ny lokal version af Eurosport2. Op til fire kampe sendes LIVE i hver spillerunde og samtidig præsenterer kanalen et nyt timelangt ugentligt magasin. I Danmark og resten af Norden bliver der endda mulighed for endnu flere kampe i løbet af sæsonen.

- "Vi er meget glade for, at vi har sikret en stærk fodboldliga til Eurosport 2. Vi er overbeviste om, at Bundesligaen er en rettighed, som endnu ikke har nået sit fulde potentiale i Danmark, og vi ser store muligheder for at udvikle den yderligere. Det åbner også op for en ny retning for Eurosport 2 med mere lokalt indhold. Kanalen har allerede i dag et stærk indhold, men Bundesligaen er præcis den rettighed, som kan tage den ud til et større publikum," siger Amanda Evans, VD for Eurosport i Danmark.

- Eurosports danske Landechef, Hans Peter Roth, tilføjer: "Timingen er helt perfekt, da vi netop nu også er ved at drøfte mulighederne for at styrke Eurosport 2 yderligere ved at indføre dansk kommentering. Så nyheden om Bundesligaen kunne ikke komme på et bedre tidspunkt. Mange antenneforeninger har kanalafstemning i første kvartal af 2009, og her er jeg sikker på, at Eurosport 2's i forvejen spændende indhold tilført Bundesligaen vil gøre kanalen til et hit på stemmesedlen."

Bundesligaen er den mest målrige blandt de store fodboldlande. Derfor har den også i mange år været en af de mest attraktive ligaer for det kræsne fodboldpublikum. Det afspejler sig også på lægterne, hvor tribunerne med 40.000 tilskuere i gennemsnit er Europas mest fyldte. Stemningen er derfor helt exceptionel på de tyske stadioner, hvor der ofte er udsolgt.

Prestige, rivalisering og traditionsrige lokalopgør er en fast ingrediens i den tyske Bundesliga. Klubben alle forsøger at slå er mægtige Bayern München. Et hold som alle enten elsker eller elsker at hade, fordi den er så meget større end de andre klubber. Men der findes også andre klassiske opgør i Tyskland – ikke mindst lokalopgørene i Ruhr-distrektet, hvor især kampene mellem Dortmund og Schalke er kendt for intensitet, spænding og underholdning.

Bundesligaen tiltrækker internationale stjerner og Danske Spillere. I takt med at lønningerne i international fodbold er faldet de sidste 7-8 år, så søger verdensstjernerne igen mod Tyskland. Luca Toni, Diego, Lucio, Rafael van der Vaart, Rosický og Franck Ribéry er bare nogle af de verdensklassespillere, der har begejstret tyske fodboldfans de senere år. Bundesligaen er også en populær liga for Danske Spillere. I øjeblikket nyder Daniel Jensen stor succes hos Champions League-deltagerne, Werder Bremen. Men også blandt andre Jonas Kamper, Peter Løvenkrands, Dennis Sørensen spiller til daglig i den bedste tyske række.

kilde: eurosport.dk